magyarfutball.hu

Magyarország Lutz János (? ? - )

alias
Lutz I. János
nationality
Magyarország

játékos

pályafutás
?
? - ?
UMTE
? - ?
?
? - ?
eredmények / elismerések
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.04.29, 10:21 (szerk.: 2022.04.29, 10:27)
    Lutz Jánost, az UMTE hirhedt középcsatárát, aki sorozatos láb- és kéztöréseivel emelkedett dicstelen hírnévre, az MLSz fegyelmi bizottsága tegnap este örökre eltiltotta a játéktól. Huber karjának eltörése miatt vonták tegnap felelősségre Lutzot és miután kíméletlenül durva játékstílusa, bebizonyítást nyert, a legszigorúbb büntetést szabták ki rá.

    Sporthirlap, 1923. november 8.
    Kivonat a III.sz. bizottság 1923. november 7-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből: Lutz János /UMTE/ játékos a fegyelmi szabályok 21. pontja értelmében megátalkodottan életveszélyes durva játéka miatt, mint visszatérő bűnös, örökre eltihtatott a játéktól.

    Indoklás: A szándékosság Lutz János e legutóbbi kartörési esetében megállapítható nem volt ugyan, de a mérkőzést vezető bíró, valamint több tanú egybehangzó vallomása alapján meg volt állapítható igenis az, hogy a Huber Rezső /Testvériség/ kéztörése a Lutz kíméletlen, a testi épséget, sőt életet veszélyeztető játékmodorának volt természetes következménye. Tekintettel arra, hogy Lutz János a kéz és lábtörések terén már többszörösen visszatérő bűnös s ma már jóformán maga sem emlékszik viszsza mindazon játékostársainak a nevére, akiknek évek folyamán kezét vagy lábát törte, a fegyelmi bizottság nyugodt lelkiismerettel nem tehette ki magát annak az eshetőségnek, hogy a Lutz János kíméletlen játékmodorának - amelyről amint azt az ő általa előidézett sorozatos kéz és lábtörések bizonyítják ,leszokni nem tud, vagy nem is akar - ismételjük: a fegyelmi bizottság nem tehette ki magát nyugodt lelkiismerettel annak,hogy a jövőben még mások is áldozatul essenek a Lutz János kíméletlen játékmodorának. Ezért a büntetés maximumát volt kénytelen alkalmazni. Lutz János /UMTE/ játékost a fentidézett §.alapján örökre eltiltotta a játéktól.

    A Magyar Labdarúgók Szövetsége hivatalos közlönye, 1923.11.09