magyarfutball.hu

2024.02.15 Vida Kristopher kölcsönben Nyíregyházára igazol!

Vida Kristopher a Szpariban folytatja! A 28 éves labdarúgó a Vasasnál, a Videotonnál és a Honvédnál nevelkedett, majd 2011-ben utóbbitól került Hollandiába, az FC Twentéhez. Később a De Graafschapnál futballozott, és csapatával feljutott az első osztályba. 32 bajnokin nyolc góllal és két gólpasszal járult hozzá együttese sikeréhez. 2016-ban a DAC szerződtette, ahol három és fél idényt töltött. A Dunaszerdahellyel dobogós helyen végzett a bajnokságban, a csapat meghatározó tagja volt, 124 tétmeccsen 32 gólt szerzett, és házi gólkirály is volt. A korosztályos válogatottak után Marco Rossi szövetségi kapitány 2019 júniusában a felnőtt válogatottba is meghívta. A lengyel bajnok Piast Gliwice 2020-ban igazolta le, mellyel bronzérmes lett. 36 bajnoki meccsen négy gólt szerzett Lengyelországban. 2022-ben tért haza a Kisvárdához, és tavaly 19, idén 12 NB-I-es találkozón szerepelt.
kép
- Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy ide kerültem, és segíthetek egy jó csapatnak abban, hogy elérje céljait. A Magyar Kupában és a bajnokságban is jól áll a Szpari, szeretnék mindkét sorozatban érmet szerezni. Nagyon gyorsan zajlottak a tárgyalások, és az átigazolási időszak végén megállapodtunk, de nem volt bennem kétely, hogy jó helyre jövök, mert Fekete Tivadart régóta ismerem, jó szakembernek tartom. A csapatot jó játékosok alkotják, sok tapasztalattal rendelkeznek, és úgy is teljesítenek, mint akik az élvonalba valók. Örülök, hogy rám gondoltak az átigazolás során - mondta Vida Kristopher.

A játékos kölcsönbe érkezik a Nyíregyháza Spartacushoz.

- Kristopher személyében egy nemzetközi tapasztalattal is rendelkező játékossal erősítettük tovább keretünket. Egy komplex játékos, aki a támadó szekció és a középpálya bármely pozíciójában bevethető. Nem csak jó képességű labdarúgó, hanem kiváló emberi tulajdonságokkal is rendelkezik, mely klubunknál továbbra is kiemelten fontos - tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató.