magyarfutball.hu

2018.10.01 Willi Orban bekerülr a Magyar Válogatott keretébe!

A három újonc közül minden bizonnyal Willi Orban meghívása okozhatja a legnagyobb meglepetést. A magyar válogatottba történő szerepeltetésének lehetősége először Bernd Storck fejében fordult meg, akkor azonban a középhátvéd még azt mondta, megfontolt, jó döntést szeretne hozni azzal kapcsolatban, hogy mely nemzeti együttesben szeretne szerepelni, hiszen a német és a lengyel együttest is választhatta volna. Később Georges Leekens is szerette volna meggyőzni Orbant arról, hogy legyen tagja a keretnek, ám a játékos csak nemrégiben hozta meg végleges döntését. Marco Rossi szövetségi kapitány a napokban megkereste a hátvédet, aki arról tájékoztatta, örömmel játszana a magyar válogatottban.
kép
– Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a magyar válogatotthoz – kezdte első nyilatkozatát az RB Leipzig védője. – Egy profi játékos számára – aki olyan helyzetben van mint én –, nagyon komoly és nehéz feladat arról dönteni, hogy mely válogatottban szeretne játszani. Én azonban meghoztam ezt az elhatározást, és örülök, hogy a magyar nemzeti csapatban játszhatok. Kifejezetten segítette a döntésemet, hogy csapattársamtól, Gulácsi Pétertől csak jókat hallottam a keret játékosairól és a szakmai stáb tagjairól is. Ugyanez igaz a szurkolókra is, akikről jól tudom, hogy milyen fantasztikusak. Nagyon szeretném, hogy a lehető legjobban és leghamarabb segíteni tudjam a csapatot, és hogy a szurkolók elégedettek legyenek a válogatott játékával, illetve a saját teljesítményemmel is. Kellemes izgatottság van bennem már most, a kerethirdetéskor is, és alig várom, hogy egy hét múlva megkezdjem a felkészülést a magyar válogatottal.

Willi Orban „leigazolása” jól mutatja, hogy az MLSZ szakmai stábjai folyamatosan figyelemmel kísérik a határainkon túli, de a magyar válogatott számára érdekes, fontos játékosokat. Jelenleg sem csupán az RB Leipzig belső védője az egyetlen, akinek a pályafutását követik a szakmai stábok.

– Willi Orban döntésének természetesen nagyon örülök, és remélem, hogy jól fogja magát érezni a csapatunkban, no és persze sikeres lesz velünk – fogalmazott Marco Rossi. – Egy Bundesligában játszó labdarúgó kétségtelenül komoly erősítést jelent a válogatott számára. Régóta figyelik a magyar szövetségi kapitányok, és személy szerint és is figyeltem a teljesítményét. Nem árulok el titkot azzal, hogy Dárdai Palkó U21-es válogatottba történő meghívását is terveztük Michael Boris szövetésgi edzővel, Palkó azonban még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a német válogatottat szeretné erősíteni. Édesapjával egyeztettem és jeleztem felé, hogy Palkóról semmiképp sem szeretne lemondani a magyar válogatott. Abban maradtunk, hogy Palkó fejlődése érdekében hagyunk számára időt ennek megfontolására, hiszen - ahogy Willi Orban esetében is láthattuk, - egy fiatal játékos számára ez nehéz döntés, ugyanakkor más nem határozhat ebben a kérdésben helyette.

Willi Orban akár már október 12-én, Görögország ellen bemutatkozhat a magyar válogatottban, ami a gyorsított hivatalos eljárásnak is köszönhető. Ezúton is köszönjük a Külügyminisztérium ehhez nyújtott segítségét.

A kerettagok többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, Athénba pedig csütörtökön délelőtt utazik el a csapat. A görög fővárosból egyenesen Tallinba, az Észtország elleni mérkőzés helyszínére utazik a válogatott.

NÉVJEGY

Név: Vilmos Tamás "Willi" Orban
Született: Kaiserslautern (Németország), 1992. november 3.
Magassága: 186 cm
Súlya: 83 kg
Posztja: középső védő
Láb: jobb
Klubja: RB Leipzig
Bundesliga-mérkőzései: 59
Nemzetközi kupamérkőzései: 15
Válogatottság: 2 (Németország U21)