magyarfutball.hu

2021.08.20 Vida Máté visszatért a Vasashoz!

Vida Máté 2007-ben, 11 esztendősen került a Vasas Kubala Akadémiára, ahol mindvégig korosztályos csapatai meghatározó tagja volt. Hat évvel később aláírta élete első profi szerződését, majd a következő szezonban be is mutatkozott a Vasas FC-ben. Már akkor felkeltette a nemzetközi szakma figyelmét, többek között a holland élvonalbeli SBV Vitesse együttese is élénken érdeklődött iránta. Máté ekkor még maradt Angyalföldön, majd 2015-ben NB II-es bajnoki címet és feljutást ünnepelhetett klubunk játékosaként. Annak ellenére, hogy térdsérüléssel bajlódott és vakbélműtéten esett át, a Vasas felnőtt csapatának alapemberévé vált, tagja volt a 2017-ben bronzérmes helyen végző NB I-es keretnek. 140 piros-kék mezben lejátszott felnőtt tétmérkőzést követően 2018 nyarától a DAC 1904 csapatánál folytatta pályafutását.
Kihagyhatatlan játékossá vált a szlovák élvonalbeli együttesben is, azonban a hatszoros válogatott, védekező középpályás 2020 júniusában elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Máté sérülését követően már nem lépett pályára a DAC keretében, elhúzódó rehabilitációja jelenleg is tart. A játékost nem csupán a Vasas család zárta szívébe évekkel ezelőtt, de májusban a dunaszerdahelyi stadion is vastapssal búcsúztatta a Nagyszombat elleni győztes meccs után.
kép
Vida Máté jövője - miután a játékos bejelentette, hogy távozik Dunaszerdahelyről - sokakat foglalkoztatott. Számos interjúban olvashattuk, hogy nemzetközi klubok érdeklődnek a játékos iránt, illetve Máté magyar klubbal is tárgyal, megállapodás azonban nem született. Mint azt a nyári szurkolói ankétunkon feltett kérdésre Nagy Miklós sportigazgató elmondta, Máté és klubunk között folyamatosan zajlottak az egyeztetések annak érdekében, hogy saját nevelésű játékosunk hazatérhessen Angyalföldre.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- Vida Mátét szabadon igazolható játékosként már az átigazolási időszakot megelőzően is szerződtethettük volna, de igyekeztünk alaposan eljárni és megalapozott döntést hozni. Ennek érdekében számos orvosi vizsgálaton vett részt, állapotával kapcsolatban több szakvéleményt is kikértünk. Időközben egy újabb beavatkozást is végeztek a térdén, amely miatt jelenleg is rehabilitál, így sem időben, sem teljesítményének minőségében nem tudhatjuk, mikor válhat csapatunk hasznára. Az volt a célunk, hogy a súlyos sérülés miatti hosszú kihagyást követően saját nevelésű játékosunk ismét otthonra találjon Angyalföldön, segítsük őt a rehabilitációjában és amennyiben ez sikerrel jár, vitathatatlan képességeivel hosszú távon ismét klubunkat erősítse. A megállapodás érdekében mindkét félnek kompromisszumokat kellett kötnie. Tisztában vagyunk vele, hogy szerződtetése jelen állapotában kockázattal jár, de éppen ez az élethelyzet tette lehetővé, hogy egyáltalán felmerülhessen a visszatérése hozzánk. Megállapodásunk egyelőre a bajnokság végéig szól, hosszabbítási opcióval arra az esetre, ha Máté felépülése sikerrel jár és ismét teljes értékű játékosként folyamatosan játékra alkalmas állapotba kerül.

Vida Máté, a Vasas FC frissen igazolt játékosa:
- Mindenképpen szerettem volna hazatérni. Az elmúlt egy évben minden létező rossz, ami megtörténhetett velem, az meg is történt. Teltek a hetek és a hónapok, közben a Vasassal folyamatosan tárgyalásban álltunk. Arra a döntésre jutottam, hogy a legjobb számomra, ha abban a klubban folytatom a pályafutásomat, ahol nagyon szívesen vár mindenki és ahová én is nagyon szívesen csatlakoznék. Szeretném újraépíteni a pályafutásomat, s mindezt úgy, hogy a klubot közösen juttatjuk vissza az első osztályba.