magyarfutball.hu

2014.06.20 Vida Máté 2016 nyaráig aláírt a Vasas FC-hez!

Újabb nagyszerű hír: a 18 éves Vida Máté kétéves profiszerződést írt alá a Vasas FC-hez!

Az erről szóló szerződést 2014. június 19-én látta el kézjegyével a tehetséges labdarúgó és Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója, Máté szülővárosában, Soltvadkerten.

Az esemény ünnepélyességét emelte, hogy az a város polgármesteri hivatalának dísztermében, Lehoczki Ferenc polgármester jelenlétében történt meg.
A polgármester elmondta:
"Megtiszteltetés városunknak, hogy egy kiemelkedően tehetséges soltvadkerti fiú a nagyhírű Vasas felnőtt csapatához igazolhat. Külön öröm számunkra, hogy a város vezetése hozzájárulhatott ahhoz, hogy Máté eljuthasson erre a szintre. A 8 ezer lakosú Soltvadkert sportszeretetét mutatja, hogy 1 hete adtuk át a műfüves nagypályát, világítással, ami a megyében Kecsekemét után a 2. műfüves pálya. Ám szeretnénk továbblépni. Ezért beadtunk egy pályázatot egy normál füves nagypálya építésére is. A helyi futballcsapat a megyei I. osztályban szerepel".
A 74 éves edzőlegenda Hímer István - az NB I-ben a szegedi és zalaegerszegi, az NB II-ben hódmezővásárhelyi, makói csapatok kispadján ült az elmúlt 45 évben -, kisgyerekkora óta egyengette Máté pályafutását kiemelte:
"Tíz éve kerültem Soltvadkertre, a helyi Foci-Sulinak vagyok, a szakmai igazgatója, és edzője is, ahol mintegy 90 gyerekkel foglalkozunk. Vagyis 8 éves kora óta ismerem Mátét és tanúja lehettem fejlődésének. Már akkor feltűnt ügyessége, tehetsége. A Foci-Suliban minden héten több alkalommal a gyerekekkel egyéni képzés keretében is külön foglalkoztunk, amely magába foglalta a mozgáskordináció és a technikai elemek fejlesztését - a cselezéseket és rúgógyakorlatokat - egyaránt.
Vagyis a tehetséggondozásra különös hangsúlyt helyezünk. A sok egyéni foglalkozásnak meg lett az eredménye, mert az elmúlt években több NB I-es, NB II-es és korosztályos válogatott került ki kezeink alól. Ebből a sorból Vida Máté mindenképpen kiemelkedik."
Vida Máté:
"Nagyon boldog vagyok, hogy aláírtam a szerződést a Vasas FC-hez. Nagyon komoly céljaim vannak itt a Vasasnál, mert a következő idényben szeretnék egy bajnoki aranyat vagy ezüstöt szerezni, ami az elsőosztályú feljutást jelentené. E cél megvalósításában szeretnék aktív szerepet játszani. Másrészt arra is vágyom, hogy jó játékommal, góljaimmal, gólpasszaimmal hozzájárulhassak a közönségünk méltó kiszolgálásához. Ezúton köszönetet szeretnék mondani Soltvadkert városának, edzőimnek Késedi Gábornak, Hímer Istvánnak és Nagy Árpádnak. Köszönöm György Tamásnak és Kovács Norbertnek - a VKLA tulajdonosának és ügyvezetőjének - a több éves segítséget. Külön hálás vagyok édesanyámnak, édesapámnak, akik rendkívül sokmindenben segítettek, hogy idáig, e nagyszerű lehetőséghez eljuthattam."
Az erdészeti fa energetikai célú felhasználásával foglalkozó, vállalkozó Vida Ferenc, Máté édesapja:
"Számunkra rendkívül megtisztelő, hogy egy ilyen nagy múltú klubbal profiszerződést tudtunk kötni. Ugye Máté már hét éve a Vasasnál nevelkedik. Késedi Gábor kérésére szerződtünk 2007-ben a Vasas utánpótlásához, Pasarétre. Egy utánpótlás tornán figyelt fel rá a Vasas edzője. Az U15-ös korosztályban már Máté volt a csapat kapitánya, ami akkor bajnokságot nyert. Egy év múlva került át Máté a Fáy utcába. Akkori edzőik - például Horváth Péter - azt mondták, hogy a kapuson kívül, 8 poszton tudják őt játszatni. Több alkalommal játszott korábban jobbhátvédet is. A mi gondolatainkban fel sem merült a Vasason kívül más klub.
Máté korábban kollégiumban lakott. Egy éve egy szállodai szobában a Vasas pálya mellett. Most nyártól a Vasas FC jóvoltából Máté egy alberletbe költözhet, közel a Lehel térhez. A Vasas futball elfoglaltsága mellett a Testnevelési Egyetem labdarúgóedzői szakára készül".
Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója:
"Ahogy Berecz Zsombor szerződtetésekor ígértem, Vida Máté kontraktusával továbbfolytatjuk a Vasas értékeinek megtartását, a tavasszal csapattá formálódott közösség egyben tartását. Köszönöm György Tamásnak és Kovács Norbertnek, a Vasas Kubala Labdarúgó Akadémia tulajdonosának és ügyvezető igazgatójának hozzájárulásukat, hogy Mátéval is profiszerződést köthettünk.
Egyúttal szeretnék gratulálni Kovács Norbertnek, kislányuk tegnapi megszületése alkalmából. Jó egészséget és sok örömet kívánok nekik.
Köszönöm Máté szüleinek, hogy együttműködtek a tárgyalások során, és sikerült olyan megállapodást tető alá hozni, ami mind Máténak, mind a Vasasnak kölcsönös előnyökkel jár. Zsombi és Máté szerződtetése mellett gőzerővel folynak a tárgyalások más játékosok megszerzéséről is."