magyarfutball.hu

2023.08.16 Pávkovics Bence hazatér a Vasasba!

Pávkovics Bence pályafutását szülővárosában, Mohácson kezdte, majd a Pécs és az MTK korosztályos csapataiban futballozott. A fővárosi klubnál eltöltött évei után visszatért Pécsre, ahol 18 évesen egy Lombard Pápa elleni mérkőzésen mutatkozott be a felnőtt labdarúgásban. A 2015/16-os idényben az Újpesthez került, a lila-fehérekkel egy évvel később Magyar Kupa-sikert ünnepelt, a klub színeiben összesen 36 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. 2018-ban a Debreceni VSC-hez szerződött, ahol négy év alatt 73 NB I-es mérkőzésen, 4 Európa Liga-selejtezőn, 14 kupameccsen és 27 NB II-es találkozón játszott, összesen 7 gólt szerzett.
kép
A középső védőként és védekező középpályásként is bevethető 26 esztendős labdarúgó idén januárban az Egyesült Államokba, a United Soccer League (USL) Championshipben szereplő texasi El Paso Locomotive FC-hez igazolt. A 2022/23-as évadban összesen 21 mérkőzésen szerepelt, 1890 játékpercével a második legtöbb időt töltötte a pályán.

A korábbi utánpótlás-válogatott hátvéd 2019-ben meghívót kapott az Azerbajdzsán és a Wales elleni Eb-selejtezőkre készülő magyar válogatott bő keretébe is.

Korábbi tájékoztatásunkban jeleztük, hogy az átigazolással kapcsolatos szerződések aláírásra kerültek, a folyamat lezárásához pedig már csak a labdarúgó játékengedélyére várunk, melyet a mai napon megkaptunk, így hivatalosan is bejelenthetjük Pávkovics Bence szerződtetését.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- Játékoskeretünk jelenlegi helyzetében feltétlenül szükségünk volt egy gyors, jól fejelő belső védőre, akit Bence személyében találtunk meg. Nehezítette a dolgot, hogy az USA-ból kellett hazahozni, de a szerződésében szereplő vételi opció ezt lehetővé tette. Bence rendelkezik a posztjához szükséges védő-erényekkel, emellett jó személyiség és a megfelelő korban van. 2026 június 30-ig szóló szerződést kötöttünk vele.

Pávkovics Bence, a Vasas Futball Club frissen igazolt játékosa:
- Nagy Miklós sportigazgató hetekkel ezelőtt felvázolt egy olyan, számomra szimpatikus tervet, ami miatt eldöntöttem, hogy a Vasashoz szeretnék igazolni. Pénteken érkeztem haza Amerikából, szombaton reggel már a csapattal edzettem. Nagyon pozitív légkör fogadott, az öltöző pedig nem volt ismeretlen számomra, hiszen korábban együtt futballoztam már több játékossal is, mindenki nagyon barátságos volt és segítőkész. Úgy gondolom, hogy a szavak helyett inkább a pályán nyújtott teljesítményemmel szeretnék bizonyítani klubnak és a szurkolóknak, mert egyértelmű célom az, hogy a csapattal megnyerjük a bajnokságot és visszatérjünk az NB I-be. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ez sikerüljön!