magyarfutball.hu

2014.01.03 MTK: Varga Szabolcs 4 és fél évre a Heerenveenhez igazolt

A Heerenveen a hivatalos honlapján közölte a hírt, amely szerint megszerezte Varga Szabolcsot az MTK-tól. A 18 éves középpályás 4 és fél évre írt alá a holland labdarúgócsapathoz.

A székesfehérvári születésű Varga Szabolcs az előző idényben mutatkozott be az NB I-ben, a mostani szezonban 8 élvonalbeli mérkőzésen két gólt szerzett az MTK színeiben. A Heerenveennél is a felnőttcsapatban számolnak vele, ezt jelzi az is, hogy szombaton elutazik Portugáliába, ahol a Marco van Basten által irányított gárda edzőtáborozik.
Az átigazolás tényéről az MTK is hírt adott, további részleteket azonban egyik klub sem árult el.
„Nem vagyok stresszes. Még fiatal vagyok és van időm. De mindent meg fogok tenni itt, hogy sikeres legyek – mondta bemutatásán Varga Szabolcs. – Igazi szélső vagyok. Gyors vagyok, jól passzolok és általában jól megértetem magam a többiekkel a pályán. Nem én vagyok a legerősebb futballista, de a technikámmal kompenzálom ezt. Balszélsőt szeretek játszani, de a jobb oldalon is szívesen futballozom.”
Hans Vonk klubmenedzser elismerően beszélt a négy és fél évre aláíró Vargáról. „Szabolcs nagy tehetség. Ismertük már, hiszen két éve járt nálunk egyszer próbajátékon. Elégedettek voltunk vele, de akkor nem született megegyezés. Ezután is figyelemmel követtük a teljesítményét, és most volt lehetőségünk a szerződtetésére. Örülünk az érkezésének.”
Varga hozzátette: fiatal, jól teljesítő csapatba került, amelyben nagy potenciál rejlik. Otigba Kenneth pedig sokat segít neki a beilleszkedésben.
A holland élvonal 5. helyén álló Heerenveen Varga szerződtetésével együtt bejelentette azt is, hogy megválik Marco Pappától. A guatemalai válogatott játékos szintén a középpálya bal oldalán vethető be, így a fiatal magyar szélsőnek egy riválissal kevesebbel kell megküzdenie a csapatba kerülésért.