magyarfutball.hu

2023.06.14 Tamás Krisztián visszatért Újpestre!

Tamás Krisztián gyerekként Újpesten kezdte pályafutását, innen került a szombathelyi Illés Akadémiára, ahol az AC Milan is felfigyelt rá. A balhátvéd négy évig tartozott a milánói klubhoz, ez idő alatt 49-szer lépett pályára a második csapatban, de játszott kölcsönben a Varesénél és a Slavia Prahánál is, majd a Speziához igazolt.
kép
A Serie B-ben szereplő együttestől hazatért, megfordult a Gyirmótnál, a Fehérvárnál és a Zalaegerszegnél is, majd 2020-tól a Budapest Honvédot erősítette.

Tamás a 2022/23-as idényben 29 bajnokin játszott, két gólpasszt adott, átlagban közel háromszor szerzett labdát, védekező párharcait 60 százalékban megnyerte és védő létére cselei is több mint 60 százalékban sikerültek.

„Aki ismer az tudja nagyon jól, hogy mennyit jelent számomra az Újpest. Itt születtem, itt kezdtem el iskolába járni, és itt kezdtem el focizni is. A mai napig kötődöm Újpesthez, így nagyon örülök, hogy itt folytathatom a karrieremet. Szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani egyénileg és csapatszinten is. Az edzőt ismerem már, korábban együtt dolgoztam vele a Honvédban. Nagyon jó szakembernek tartom, és remélem, hogy össze tudja rakni ezt a csapatot erre a szezonra is úgy, hogy nehéz legyen bárkinek is pontot szereznie ellenünk. Várom már, hogy elkezdhessem a felkészülést a fiúkkal, és azt is, hogy lila-fehérben kiállhassak a pályára a fantasztikus szurkolótábor elé.”

Új igazolásunk a 22-es mezszámot választotta.