magyarfutball.hu

Mezőkövesd, Régi Mezőkövesdi Városi Stadion (demolished ground)

Feltöltés alatt!

  1. 2013.06.09 | kovesdisport.hu
    Kedden jön a gyep, majd kezdik a lelátókat
    A hét folyamán megkezdődtek az átalakítási munkák a Mezőkövesd-Zsóry SE sporttelepén, július végére elkészülhet a fulhamihoz hasonlóra tervezett stadion.

    Az NB I-es licenc feltétele, hogy a Mezőkövesd-Zsóry labdarúgó csapatának ötezer férőhelyes stadionja épüljön. A munkák a hétfőn megkezdődtek, a pályát áthelyezik, s jövő héten a lelátók építése is elkezdődhet.

    - Belevágtunk a munkákba, hogy az első fordulóra, vagy legfeljebb 1-2 hét csúszással minden rendelkezésre álljon. A villanyvilágítás elkészítésére a kiviteli szerződést megkötöttük, jövő héten fektetik a kábeleket, készülnek a statikai mérések - mondta el Tállai András, a klub elnöke.

    - Zajlik a székház felújítása is, az alsó szinten kibontották a falakat, hogy a 21. század követelményeinek megfelelő, első osztályú öltözőket alakítsunk ki. A földszinti rész a nyitányra elkészül, az emelet ráépítés és a tetőtér viszont csak 1-2 hónap késéssel - tetet hozzá az elnök.

    A stadionnak legalább ötezer fő befogadó-képességűnek kell lennie, ebből 1200 ülőhely szükséges, amelyből ezer megvan. A többi egyelőre állórész lesz. A játékteret most 15 méterrel a Kavicsos-tó felé tolják el, a héten áthelyezték az öntöző berendezéseket, kedden pedig lefektetik a gyepet. A jövő héten elkezdődhet a lelátók építése. A mostani főtribünbe a pálya hosszával egyezően beletoldanak, alatta pedig vizesblokkokat alakítanak ki. A vasút felőli oldalon egy ugyanolyan magasságú lelátó készül, mint a meglévő. A Széchenyi út felőli oldalon még több átalakítás szükséges, ott nem érdemes végleges megoldásban gondolkodni, hiszen a következő esztendőben ismét eltolják a pályát, méghozzá a mostani tribün felé, amellyel teljesen megszűnik a futópálya. Ezáltal át kell majd helyezni a kispadokat is (ismételten, mert most is szükség lesz erre). A cél, hogy egy angol mintájú futballstadion készüljön, fedett, teljesen ülőhelyes lelátókkal. Tállai András leginkább a Fulham stadionjához tudná hasonlítani a tervezett kövesdi arénát, persze annál kisebb méretű, de zárt, egyedi hangulatú lesz.

    Természetesen beléptető rendszert is kiépítenek, erre a kiemelt meccsek miatt van szükség. Ez egy új szabály, minden csapatra, az újoncra is vonatkozik. Fölkérték a tervezőt, a jövő héten megbízást is adhatnak. Húsz kamerával ügyelnek majd a biztonságra, a nézők pedig három pénztárban válthatnak majd névre szóló belépőket. A biztonsági irányító központ a mostani ökölvívó teremben lesz.

    A futballcsapat, ha az első hazai mérkőzésre mégsem készülne el a stadion, Debrecenben játszhat. Persze, nem erre készül a Kövesd, hanem arra, hogy ott csak idegenben fog játszani. Szóba került egyébként a diósgyőri létesítmény is, de ott pályafelújítás lesz a szezon elején.