magyarfutball.hu

Paksi FC - Ferencvárosi TC 1 : 3 20:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.12.17, 09:48 (szerk.: 2020.12.19, 11:28)
    Egyébként magyar szinten kifejezetten jó 65-70 percet produkált a Paks, mi pedig rutinból lehoztuk a meccset. Azért látszik, pár játékoson a mentális fáradság Töki, előtte Blazic, illetve Uzuni. Isa, Zubkov se úgy pörög mint 2 hónapja. Egy valaki viszont jó és jobb, az pedig Laidouni.
    A győzelemhez gratulálok, a fennmaradó meccseket hozzuk le győzelmekkel utána egy rövid pihenő következhet.

    ... ha már mindenki bírózik, szabójános az első gólunk előtt már két sárgát érő szabálytalanságot úszott meg. A paksi középhátvéd is megköszönheti a sporinak, hogy pályán maradhatott ma. Minket azért szépen besárgított Berke.

    És ez a Szélpál ? Már kb 30perc után mennie kellett volna zuhanyozni két sárgával !!!

    Azért ma Dini volt a legjobbunk.

    A győzelem mellett annak is örülök, hogy amikor kellett, elhelyeztünk itt-ott egy-két tüskét.
    Semmi komoly nem volt, de legalább érezte valaki a törődést, hogy amikor nem megy annyira a játék, kemények is tudunk lenni, ha kell.

    Baromi idegesítő meccs volt. De mivel nyertünk, jó is egyben.

    legalább volt benne egy kis adrenalin. hazai bajnokin egyre ritkább már.

    Holczi belekapott a labdába. De Mák még meg tudta volna játszani ha nem üti el őt is a kapus. Ezért 11-es!

    10-7 nekünk ami gólt érdemelt volna! Az összefoglaló által! 18.percben ha 3:0 ide akkor mit mond kaszinó kőnig?

    Megnézve az összefoglalót: az első félidő ikszes volt, a másodikban kb. még hármat kellett volna rúgnunk.

    Nekünk 3 olyan volt az elsőben, amikor Holci védett, plusz a gól.
    Nekik egy, meg a gól. Plusz a meg nem adott gól. Ez nem ugyanannyi!

    nekem ma (is) nagyon tetszett a Nagy Tibi fiának a játéka...

    Egy ügyeske vitamingolyó, aki egy Paksban fickándozhat.
    Többet ne lássál bele.

    Úgy 2019 tavaszán lőttünk a tolatásnak egy hasonló gólt, amikor Gorriaran lesen állt, de nem a szürkemacis kapus előtt. Akkor hetekig azon rugóztak a Fradi-fóbiások, hogy nem kellet volna megadni azt a gólt. Most egyértelműen zavarta Dinit a középen lesen álló paksi gyerek....

    Kaszinós első félidei paksa jól játszott, de a végén azt nyilatkozza, hogy több helyzetük volt. Mit nézett ez a f@sz. Rengeteg helyzetet hagytunk ki a másodikban az elfáradt paks ellen. Ja és, ha mi így lecsalóznánk a bírót. Hatalmas büntit kapnánk.

    Isának középen a helye! Ez ma is látszott.

    Akik Bognárt nagy taktikusként emlegetik, azoknak csak annyit, ha ezt háborúban teszi az embereivel, tömeggyilkosság miatt felkötik.

    Mivel tudta,hogy a védelme finoman fogalmazva is nem létezik,ezért más választása nem volt,mint támadni a végső kifulladásig.

    Azért ha a 60. percig megszerzik a vezetést / tartják a döntetlent, csak visszaálltak volna. A jelenlegi Fradi ellen nagyon nehéz meccselni, ha egész mérkőzésen hátrafelé zárnak, az sem lett volna hatékonyabb valószínűleg.

    Engem inkább az zavar, hogy hirtelen mágust csinált magából 6 jó meccs után. Pökhendi és fel van háborodva és nagyvonalúan elismer ezt-azt, "de hát kérem szépen mi aztán folytatjuk ugyanígy. "

    Felvállalt egy olyan focit a csapatával, amiből szimpatikus vesztesként egészen addig kijöhet, amíg meg nem bassza őket 6-8 góllal valaki.
    Meglesz még ebben a bajnoki szezonban.

    Az a baj,hogy ez a foci qrvasok melót igényel és az sokat futó, ütköző középpályások nélkül nem megy. Lehet, hogy az ügyeskék magyar szinten tudnak ezt-azt, de tele van a csapat 20 kilós gyerekkel, aki 60-70 percet bírnak komolyabb tempónál.

    Ilyen az, amikor a csapatod 60 percig tudja azt, amit.
    Szívás, ha az a 60 perc egy labdarúgómérkőzés első 60 percére esik és az ellenfél meg akkor gyújtja be a rakétákat.

    Ha vért kell hugyozni,akkor vért hugyozunk...de nyerünk.
    Gyuri!
    Baszd meg,a játékosod olyat brékelt a kölyköd lövésénél,hogy csak na.Az meg nettó baromság,hogy Dibusz el sem vetődne,ha nem látná a labdát.Dehogynem vetődne,csak tizedmásodpercekkel később.A tizinél lehet igazságod,de rá pár percre,egy elnézett les miatt,az ötösön belül ziccerbe kerültetek,azt miért nem emlegeted?Azért kaptatok ki,mert a kapunk előtt nem voltatok elég élesek és mert ledobtátok a láncot a 60. perc környékén,egy olyan csapat ellen,amelyik már hetek óta a térdén jár.

    Jó meccs volt ez egyébként, díjazom hogy a Paks nem állt be védekezni, mi hoztuk a szokásosat, sőt az első félidő elején még a BL-ből is hoztunk egy kis sebességet, szép játékot is. Ami feltűnő volt hogy a gyors passzok többségében pontosak is voltak, nem pattantak el annyiszor méterekre, nem volt annyi labdakezelési hiba, mint ami sokszor előfordult. Tudatosan passzoltunk, fejeltünk a párharcokban is, ez mindenképp fejlődést mutat. A félidő második felére kiegyenlítettebb lett a meccs, megérdemelten egyenlített a Paks, de aztán a második félidő közepére elfáradtak.
    A hosszú ősz okozta fizikai és mentális fáradtság számlájára írom, hogy 2-3 100%-os ziccert is kihagytunk, simán lehetett volna 4 vagy 5 is a különbség, Bognár hiába gondolja úgy hogy 70 percig egyenrangúak voltak, hiszen a második félidő gyakorlatilag rólunk szólt. Laidouni kapufája és Isael megpattanós becsorgója (ahol Holczer szerintem elérhette volna de mellényúlt) szerencsefaktorban kiegyenlítette egymást. Húzzuk be még az utolsó meccset, aztán hadd pihenjenek a srácok, megérdemlik.
    És még mindig veretlenek vagyunk itthon, azért ez nem semmi.

    Azért Mak eddigi 8 meccsén 5 gólpassz és 1 kiharcolt tizenegyes a bajnokságban. Nagy fogás volt ő nekünk, ő már az a bizonyos eggyel magasabb polc.

    Én úgy gondolom, hogy teljesen mindegy, hogy szabályos volt-e a gól vagy 11-es volt-e a 11-es. A végén annyi helyzetünk volt, hogy ezt a meccset mindenképp nyertük volna. Így is 3 gólt rúgtunk. Szép dolog ez a letámadás meg totális futball, de minden csapat ugyanígy jár, aki ezt próbálja meg ellenünk (MTK, ZTE, Paks), az első félidőben beszorítanak, aztán 60 perc után elfáradnak, és annyi gólt lőhetünk a végén, amennyi éppen kell.

    Tökmag pedig ugyanazt csinálja mint tavaly, a szezon elejét megnyomta azóta pedig nincs formában. És furcsa azt látni, hogy előbb beáll Ő, mint egy kevés lehetőséget kapó Skvarka, Varga, Vécsei. Isael sincs formában a lesen levő helyzetét is csúnyán kihagyta. (A gólban Gévay is segített).

    A meg nem adott gólt sehol nem adják meg! Volt rá példa a közelmúltbam is! Juve-Barca BL meccs. Ott sem volt esélye a lesen álló játékosnak, hogy labdába érjen, de zavarta a kapust a helyezkedésével a labda láthatósagában! Azóta más szabályok vannak? A 11es nem volt az, bár ismerek csapatot, amelyik ellen befújnak egy jogtalan tizenegyest (pl rálépnek a védő lábára), a meccs végén meg sem említik, és mégis megnyerik a meccset....

    A visszavont gól -hiába volt szép, les volt. A tizenegyesnél annyit mondtam, hogy ha ellenünk fújnak be egy ilyet, 2 napig szidjuk b*zi bírót. smiley Maradjunk annyiban, hogy volt kontakt, Mak meg nagyon rutinosan el akart esni - sikerült is neki (50-50). Épp itt volt az ideje, hogy a szezon közben helyenként egészen gyalázatos bírói ítélelek végre a mi oldalunkra forduljanak.

    Egyébként a meccs végén már épp akartam írni a Kaszinósról, hogy milyen remekül összerakta a csapatát, amikor nem a kapa, hanem egy egész TSZ esett ki a száján, szóval inkább kihagyom.

    Gyurka egész nyugodt szívvel feledkezett meg arról, hogy a 70. perc után nem értek labdába, ezáltal pontosan 10 perccel bírták tovább a meccset a tabellán egy hellyel mögöttük álló ZTE-nél. Ha csak Toki és Uzuni 100-as ziccereit nézzük, akkor egy hatosnál tartunk tegnap.

    De a "ha", az nem ez a sportág...

    Bognár még egy darabig tolja ezt a focit, azt tavasz közepén lefő majd a kávé. Nem kell a Paks tegnapi teljesítményétől hasra esni.. A támadósorunk mélyen a tudása alatt teljesített tegnap, ennek ellenére is találtunk 3 gólt. Boli, Zubkov, Mak és Uzuni is szenvedett. Nagyon év vége van, nagyon sok meccs van a lábakban és rengeteget utaztak a srácok. A középpálya középső része is kevesebbet vállalt. Így is lassan utcahosszal vezetjük a tabellát.

    Csak terel...terel arról hogy az utolsó 20 percben azt se tudták milyen sportág ez..Az erőnlét az edzői stáb dolga így a felelőssége is....Azt mondja a végén középen már nem voltak "frissek"...egyem a szívét de szépen mondta.

    Szerintem ezt a letámadást és focit egyszerűen nem lehet bírni 90 percen át. Lehet nem rosszabb a Paks erőnléte csak mi nem futottunk össze-vissza feleslegesen 60 percet. Persze nézőként jobb ilyen meccseket látni.

    Nem tudom miért van mindenki elájulva ettől a meccstől. Rossz volt nézni a rengeteg hibát az eladott labdákat, a rossz cseleket. Arról meg már nem is beszélve mennyire rühellem hogy dobálják magukat a játékosok, tegnap mindenki feküdt rögtön ha valaki hozzáért...Bolit meg sem említve..Kb. mint egy járási mérkőzés .

    Attól mert valaki látja a labdát, attól még bőven meg lehet zavarni, mint ahogyan történt ez tegnap is. Ha nem tér ki a labda elöl a lesen lévő csatár, akkor megpattant volna, és máris más a leányzó fekvése kapusszempontból. Teljesen irreleváns , hogy Dini mit látott.

    A lesgól érvénytelenítéséhez nem férhet kétség,Sajbán kb.10 méterrel Dibusz előtt állt,így a látótér bizonyos részét takarta,azzal hogy a fejét reflex szerű mozdulattal elkapta a labda útjából,nem lehet passzívnak tekinteni. A tizenegyeshez szükség volt Mak rutinjára,de számtalan ilyet fújtak már be ellenünk.

    Bognár úgy siránkozott, mint aki az életében nem látott futballt, és nem ismeri a szabályokat. A lesen lévő játékos a lövés útjában állt, ezért zavart. Holczer pedig úgy ütötte el a labdát, hogy közben birizgálta Mak bokáját is, látható volt. Szerintem nagyon jó volt a meccs. Lehetett látni a második gólunk után, ahogy kezd kipukkadni a Paks. Egyre többet, egyre hosszabban állt a játék, már nem tudtak rohanni, a Fradi pedig okosan húzta az időt, és méginkább fárasztotta őket. Sok meccsnek volt majdnem ilyen forgatókönyve ősszel: Az ellenfél hepciáskodik, letámad, rohangál mint a mérgezett egér, a csapat meg fokozatosan fojtja meg a játékukat, és kerekedik föléjük. Hihetetlenül magabiztosak, nyugodtak, tele vannak önbizalommal.

    kép
    Az 51:26 tiszta játékidejű találkozó a második olyan meccs volt a szezonban, ahol az ellenfél többet birtokolta a labdát (az első a ZTE elleni volt). A hazaiak többször lőttek kapura, de mindkét csapat 9-9-szer találta el azt. Mindkét csapat pontatlanul játszott, a mieink némileg azért pontosabban (80 ill. 76.8%). Rengeteg hazai szöglet volt (15), míg mi 4-et végeztünk el.

    Mi a megszokott 4-2-3-1-et játszottuk. Ahogy a meccs előtt is várni lehetett, a paksiak már a védőharmadunkban letámadtak, hármas védősorukat a felezővonalig tolták fel. Ezt rendkívül eredményesen tették. 25 labdát szereztek ott, eddig a legtöbb a Barcának sikerült a Camp Nouban (22). 45 labdát adtunk el a saját harmadunkban és 72-t a saját térfelünkön, mindkettő negatív rekord. 12 lövésük született az eladott labdáinkból, az összes paksi lövésnek több, mint a fele (Lovrencsics és Haratin 3-3, Frimpong 2, Somalia, Isael és Mak 1-1). Mi öt lövésig jutottunk el így.

    Az xG-arány 3.24-2.38, az xcG 2.6-2.47 volt a javunkra. A meccs legnagyobb védése Sajbán – lesről érkezett – kísérlete volt (0.78 xcG). A hazaiak több, mint kétszer annyit támadtak (47+2, mi 20). A támadópárharcokat mindkét fél 43-43%-ban nyerte, a védőpárharcokat 57-57%-ban a védők nyerték, mi 15, a hazaiak 16 fejpárbajt nyertek.

    A hazaiak passztempója 19.26 volt, ennél jobbat csak a Barca, a Juve és – egyszer – a Molde tudott ellenünk, a miénk 18.6 volt. Mindkét csapat elég intenzíven támadott le (PPDA 8.43 ill. 6.34 a hazaiak javára).

    Dibusz 1 gólt kapott 9 lövésből (2.47), 2-szer jött ki a kapujából, 13 passza pontos volt.

    Lovrencsics 85 akciójának 53%-a volt sikeres, 69%-kal passzolt, 15 párharcból 7-et nyert meg. 21 labdát adott el (12-t a saját térfélen), 11-et szerzett vissza, 18 passzt lopott (!). 1 lövést készített elő (0.51).

    Blazic 54 akciójának 65%-a volt jó, 83%-kal passzolt, 10 párharcból 7-et nyert meg. 10 labdát vesztett (7-et a saját térfélen), 14-et szerzett, 17 passzt lopott.

    Frimpong 53 akciójának 51%-a volt sikeres, 1 lövése gól lett (0.14). 78%-kal passzolt, 18 párharcból 10-et nyert meg. 8 labdát vesztett (mindet a saját térfelén), 10 labdát szerzett, 18 (!) passzt lopott.

    Heister 84 akció 58%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.19). 70%-kal passzolt, 29(!) párharcból 14-et nyert meg. 14 labdát vesztett (8-at a saját térfelen), 7-et szerzett, 10 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.51).

    Haratin 81 akciójának 74%-a volt sikeres, 1-szer lőtt, az gól lett tizenegyesből (0.76). 91%-kal passzolt, 18 párharcból 10-et nyert, 7 labdát vesztett (mindet a saját térfelen), 18 (!)-at szerzett vissza, 13 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.22).

    Laidouni 81 akciójának 72%-a volt sikeres, 1 lövése volt (a kapufa 0.05). 87%-kal passzolt, 20 párharcból 12-t nyert meg. 8 labdát vesztett (4-et saját térfelén), 8-at szerzett, 11 passzt lopott.

    Uzuni 87 percet játszott, 65 akciójának 66%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.23). 84%-kal passzolt, 24 párharcból 12-t nyert. 1 lövést készített elő (0.07).

    Mak 69 percet kapott, 55 akciójának 64%-a sikeres volt, 2 lövést eresztett el (0.25). 93%-kal passzolt, 17 párharcból 6-ot nyert. 1 lövést készített elő (0.17) és 1 tizenegyest harcolt ki.

    Zubkov 56 percet játszott, 45 akciójának 42%-a volt sikeres. 2 lövése volt (0.08). 56%-kal passzolt, 20 párharcból 9-et nyert. 1 lövést készített elő (0.28).

    Boli 69 percet kapott, 49 akciójának 39%-a volt sikeres, 3 lövése volt (0.38). 67%-kal passzolt (15/10), 26 párharcból 6-ot nyert. 1 lövést készített elő (0.13).

    Tokmac 40 percet volt a pályán, 34 akciójának 44%-a volt sikeres. 2 lövése volt (0.97). 69%-kal passzolt (13/9), 16 párharcból 6-ot nyert meg.

    Isael 26 percet kapott, 2 lövéséből (0.17) 1 gólt szerzett. 71%-kal passzolt (14/10), 7 párharcból 3-at nyert meg.

    Somalia is 26 percet kapott, 25 akciójának 60%-a volt sikeres. 71%-kal passzolt (17/12), 7 párharcból 3-at nyert.

    Dvali 9 percet volt a pályán, 5 párharcból 2 volt sikeres, 1 passzkisérlete pontatlan volt, 3 párharcból 1-et nyert, 1 passzt lopott. 1 labdát vesztett és 2-t szerzett.

    https://ulloi129.hu/2020/12/16/elo-a-paks-elleni-bajnokirol-18/