magyarfutball.hu

MTK Budapest - Ferencvárosi TC 1 : 3 19:30

   
   
Upload your own photos! »
  1. MTK Budapest - Ferencvárosi TC 2019
  2. MTK Budapest - Ferencvárosi TC 2019
  3. MTK Budapest - Ferencvárosi TC 2019
  4. MTK Budapest - Ferencvárosi TC 2019
  5. MTK Budapest - Ferencvárosi TC 2019
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (6 szavazat)

játékvezető: 2.83 (6 szavazat)

hangulat: 3.83 (6 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 2 (1)
  2. 1 : 3 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.03.10, 10:24 (szerk.: 2019.03.12, 21:18)
    Sima liba volt a meccs. Gratulálok a csapatnak! Az NK-hoz (főtábla) ez még kevés, de hétről hétre rohamtempóban fejlődik a csapat. Remélem már mindenkinek világos a Rebrovi iskola!
    Jó lesz ez, csak nem megállni, hátradőlni!

    Látom én is a fejlődést.smiley) De Rebrovi iskoláról még korai beszélni.A második félidőben a játék sajnos nem volt igazán jó.Túlságosan visszaálltunk.Egy jobb csapat ezt kihasználta volna.

    Túloztam, de azért az ukrán iskola erről szól.
    Szándékosan álltunk le, bőven volt még tartalék a csapatban. Ez már nagyon nem az a vergődés volt mint pár hete.

    Persze,annál jobb volt.Én is érzékeltem,hogy nem 100%-on mentünk a második félidőben.Nem is lett volna ezzel akkora baj,ha ez nem ment volna át sokszor buzizásba.Olykor túlságosan könnyelműek voltunk.Erre oda kell figyelni.Ha nem is támadunk ész nélkül,a koncentráció ne csökkenjen!Főleg a védekezés terén ne...

    Sokan írtatok, hogy miért nem Böde jött csereként... Szerintem tök egyértelmű a magyarázat: Sigért le kellett hozni, nehogy komolyabbá váljon a sérülése. Petriaknak sárgája volt, nehogy kiállítsák, lehozta, helyére Bőle, tehát posztra cserélt. Haratin ma kicsit gyengébb volt, meg talán úgy érezte Rebrov, hogy frissíteni kell a középpályát, ezért jött Leo. Egyébként meg nem nagyon erőltettük a támadásokat az utolsó fél órában, a Böde, Lanza csatársor meg mimden, csak nem kontrajátékra alkalmas felállás...Persze sokan azt látják csak, hogy Rebrov direkt nem hozta be, de ma nem lett volna értelme.

    Köszi mindent az MTK-nak, de a beengedés botrányosan sikerült.

    A beengedés vicc volt. Nekem a B7-be szólt a jegyem, ami kettőre van a vendégtől, azt írták, az 1-es vagy a 2-es kapun lehet bemenni. Ehhez képest a meccs előtt 20 perccel még le volt zárva a 2-es kapu és több 10 méteres sor volt az 1-eshez. A kezdés előtt kapcsoltak, hogy lehet mégis ki kéne nyitni a másikat, onnantól ott simábban be lehetett jutni, mert nem a kapun kellett baszakodni, megnézték a jegyet. De mindenki tudta hogy tele lesz az az oldal velünk, a szektor lezárás is felesleges volt.
    A meccsre pont az első gólnál jutottam be, még láttam is, szép támadások voltak helyenként és nagy hibák Kychak részéről, a második félidőben meg buziztunk, de ha nyerünk szerdán, akkor megbocsátjuk
    Hajrá Fradi

    Egyetértek, a második félidőben látványosan leálltunk, de mivel a szerdai várható kezdőből sokan a pályán voltak, ezért ezt én személy szerint most elnéztem. Pláne 0-3 után.

    A szektorlezárás teljesen érthetetlen, így csak közelebb tolták a fradistákat a hazai keménymaghoz.

    Számomra az eredményen, a tabellán túl örömteli, hogy játékban messze a mennyei mezőny fölött vagyunk. Egyre kevesebb a hiba, egyre több a szép felépített akció, egyre jobban érzik egymást a játékosok.

    Hogy van ez a Fradi-csürhés szöveg? Már hallottam vagy 50-szer de még mindig nem értem a szöveget

    Így tombol a Fradi csürhe, gyerünk kattanj be X4, utána UHHH
    Majd jöhet a tombolás.

    Voltak azért nagyon komoly támadásaink. A második félidő pedig szerintem a jövőhét programjának fényében teljesen elfogadható volt, csak a gólért kár.

    Gorriaran jó volt, de baromira nem magaslott ki, TKP létére kapura veszélytelen volt. Ma Lanza, Varga, Petriak húzta a csapatot.

    Lanza mögött mást játszott, mint Szigony mögött és ez most kevésbé működött neki.

    kibaszott sok labdát szerzett, remekek voltak az indításai, cselei.

    Nando, Varga, Lanza a legjobb három. Petrjak cseréje meg teljesen jogos volt.

    A második félidő sem volt rossz, legalább három olyan kontránk volt amit ha nem balfaszkodunk el megint mindenki fiesztáról beszél. Jó ez a csapat, el kell kapni a vidit szerdán!

    Félgőzzel nyertünk. A második félidőben rápihentünk a szerdára. Egyértelműen nem a semmiből hullott eredmények voltak az elmúlt hetek bajnoki meccsein tapasztaltak. Tudatosan ugyanazt játszottuk ma is, még ha lassabban is.
    Sokan írtátok, hogy miért nem Isael meg Böde jött... Rebrov nem jópofiskodik. Majd játszanak, ha ő úgy gondolja. Valószínű Dani a következő 2 meccsből egyen kezdeni fog, a másikon csereként érkezik. Jól forgatja a csapatot Szergej. Spiro felépülését azért várom, Leó nem egy életbiztosítás. Csonka meglepően sokat fejlődött.
    Nagyon várom már a szerdát. Nyerni kell akkor is! Hajrá Fradi!

    Respect az MTK-nak a jegyek miatt. Nem a vendégben ültünk, szinte csak Fradistákkal. Gond nélkül ment a beengedés, senki sem vert össze senkit, a hangosbeszélő sem hergelte a közönséget, korrekt volt. Ha minden pályára be lehetne ugyanígy menni, fordulónként két-háromezerrel növekedne a nézőszám átlaga...

    Dibusz jól véd, de a kirúgásai és passzai borzalmasak, életveszélyesek. Erre is meg kellene tanítani. Ha nem tudja megtanulni, inkább rúgja át a labdát a másik térfélre, abból nem lehet baj.

    Érdekes, hogy Haratin milyen megosztó. Az újak közül Dvali esetében pl. nincs vita hogy nagyon jó játékos. Haratin én nem látom ütközni, labdát lelopni. Sokszor csak félgőözzel kergeti az ellenfelet. A tűpontos osztogatás az ok, mindig a hozzá legközelebb álló játékoshoz passzol. Labda nélkül kesveset mozog, Helyezkedésnél meg úgy tűnik mintha kényesen figyelne rá, hogy a társak ne találják meg labdával.

    Góljaink nagy részét a gyenge MTK védelemnek köszönhetjük. Csonka játéka ma nem volt igazán meggyőző. Leo és Bőle megint játszott, míg az NBI legdrágább játékosa a padot koptatta.Semmi értelme játékos játékosokra pénzt adni, ha úgysem számít rájuk az edző. Ez a hátul adogatás életveszélyes és egy erőszakosabb csapat ezt jól ki is fogja használni. Lehet, hogy ez Rebrovnak tetszett én a 60. perctől már mást néztem, mert a meccsünk nézhetetlené vált. Féltettem a vérnyomásom

    Szóval szerinted még több alapembert kellett volna leséríteni?
    Végig kontrolláltuk a meccset.
    Rebrov úgy gondolta lehetőséget ad Csonkának és egy pici pihenőt Petriaknak és Haratinnak. Ha 5 cserelehetősége lett volna akkor Böde és Isael is játszott volna.

    Sokan panaszkodtak a beléptetésre is, nem tudom, mi direkt jó 40 perccel előbb odamentünk, hatalmas volt a sor, ehhez képest 5 perc alatt bent is voltunk, majd a büfénél is kb 3 perc volt, míg kiszolgáltak minket.

    En a vendegbe voltam, de eleg hamar bejutottunk. A bufe pedig teljesen hibatlan volt. Ujpesten meg Debrecenben kb 45 percet alltam sorba sorert, itt 5-ot

    még valami. ha valamit, ezt a fényshow-dolgot elcsaklizhatnánk, az kurva jó volt. Pláne a Thunderstruckra.smiley

    "Nálunk egy tizennyolc éves saját nevelés játszott, így benne van a hiba." - nálunk is, Csonka. Azért itt egy mentalitásban lévő különbség. Szergej csont nélkül kritizálja Andrist, míg Feczkó a gyerek korával takarózik.

    A mozgások már tudatosak, látszik, hogy gyakorolják. Számomra ez az egyik legnagyobb pozitívum. A következő meccseken zártabb, védekezőbb ellenfelek jönnek, nem várok nagy gólarányú győzelmeket. Gondolom Szigony kezd, ő fogja aprítani az ellenfél védőit, majd az utolsó 30 percre jön Lánzá Szigony helyett vagy mellé.
    Fejlődni töretlenül kell, tempót fokozni, készülni az NK-ra.

    Az FTC vezetőedzője által említett Sigért a félidőben kellett lecserélni, az első diagnózis alapján valószínűleg megnyúltak a bokaszalagjai.

    Lehet, hogy ez a Rebrov mégiscsak tud valamit. Nagyon eltalálta a középpályát. Soha nem gondoltam volna, hogy egy Sigér - Nandó kettőssel ilyen gyors és látványos focit fogunk tudni játszani. Alaposan feljavultak mindketten. Az is igaz, hogy gyenge ellenfelek ellen, de kezdetnek jó. Nyáron kellene még egy ilyen típusú játékos, hogy legyen alternatívájuk, mert se Csonka, se Spirovski vagy Leó nem azok. Esetleg az a szlovák srác...

    Az a helyzet, hogy az elso felido ismet urfoci volt, legalabbis a mi szintunkon mindenkeppen. Ilyen sebesseggel jatszani a mennyeiben en meg nem lattam csapatot, mint amit az elmult harom meccsen toltunk.

    kép
    A magyar szinten kiemelkedően hosszú tiszta játékidejű (57:45) meccsen a mieink minden szempontból fölényben voltak: passzok száma, pontossága (88.1% ill. 86.2%), labdabirtoklás, lövések, kapuralövések, párharcok, lapok és szabálytalanságok tekintetében is – egyedül a szögleteket tekintve nem.

    A meccs 5 legjobb InStat-indexe mind ferencvárosi játékoshoz tartozik. Lanzafame 2 góljával az első (323), őt a három sikeres kulcspasszt adó Lovrencsics Geri követi (309), majd Varga Roli jön (294), végül Sigér (282) és Petrjak (278) zárja a sort. Az első három a forduló legjobb öt játékosa közé is bekerült, az első, a harmadik és az ötödik helyen.

    Idáig az InStat-számok, a továbbiakban a Wyscout adataira támaszkodunk.

    A meccsen meglehetősen sok helyzetet alakítottunk ki, ennek köszönhetően az xG (várható gól) érték is magas, 2.65. Ez az idegenbeli meccseinken – holtversenyben a nyári várdai 2-0-lal – a második legmagasabb a szezonban, a DVTK-meccs után. A legnagyobb helyzet Csonkáé volt (0.54), őt Lanza két gólja követi (0.5 és 0.47), Varga 62. perces helyzetéből átlagosan minden ötödik kísérlet talál gólt (0.2), Petrjak két helyzete érte még el a 0.1-et (0.16 [16p] és 0.17 [55.]), Varga két első félidei kísérlete kerül még fel a listára (0.13 [24.], 0.1 [31.]), a gólja bravúr volt (0.05).

    A mi 8 komoly helyzetünkkel szemben a hazaiak egyet tudnak felmutatni (Torghelle, 0.24, 55.), 13 próbálkozásból 0.84 xG-t hoztak össze. Gera gólját olyan helyzetből lőtte, amiből átlagosan minden tizennegyedik megy be (0.07), ez is megerősíti, amit szombaton is láthattunk – sajnos ebben a gólban Dini kicsit benne volt. A lövés xcG-je (várható bekapott gól) 0.14 volt.

    A csapat védekezésben 4-1-4-1-et játszott, támadásban ez 4-2-4-be fordult. Varga, Petrjak és Bőle, akárcsak a DVTK ellen, ezúttal is középre vontan játszott, a ‘félterekben‘. Egyrészt így teret nyitottak a két szélsőhátvéd előtt, másrészt komoly gondot okoztak a Gengeliczki – Szelin, illetve a Balogh – Katona kettősök közt. A középpályán a Bidzilya – Vass – Bognár háromszöggel szemben domináns tudott lenni a Haratin – Nando – Sigér trió.

    A meccsen törekedtünk arra, hogy minél többet tartsuk a labdát, Blazic és Dvali is több, mint százszor passzolt, az oldalpasszok 43%-ot, a hátrapasszok 14%-ot tettek ki. A támadóharmadba passzaink 9%-a ment, a hosszú passzok aránya 7.5%, ez bőven a 11.4%-os szezonátlag alatt volt.

    Az összes veszélyes támadás ezen a héten a jobb oldalon ment, Szelin számára megoldhatatlan feladat volt ez a meccs. 28 hagyományos támadásból 13 ment ott. A hat kontránknak pedig a fele. A szokottnál kevesebbet adtunk be (15-öt), de jó százalékkal (40%)

    A meccsen a labdaszerzésekhez viszonyítva a szokottnál többször adtuk el a labdát, különösen a védekező harmadban és főleg a második félidőben. A védekező harmadban ennyi (27) labdát 2017 nyara óta nem adtunk el, akkor a Haladás ellen, a sérülésektől megtizedelt Lovrencsics, Botka, Batik, Marquinhos sor adta el 28-szor (Haladás 2-0). Blazic 8-szor , Dvali 6-szor adta el a labdát a saját térfelén. Ennek egyik oka – az MTK kicsit agresszívabb játéka mellett – bizonyára Sigér kiválása volt, arra, hogy ez érzékeny veszteségként érte a csapatot, a vezetőedző is felhívta a figyelmet. És természetesen, ahogy arra Lanzafame is utalt, a második félidőben már takarékoskodtunk az erőnkkel – ennek ellenére ekkor is nekünk volt a több és nagyobb helyzetünk.

    Dibusz 4 lövést kapott (0.86 xcG), a kivédett lövések közül egyet kellett reflex-szel védenie (Torghelle helyzetét), egyszer jött ki a kapujából. Passzai 79%-a volt pontos. 20-szor adtunk haza neki.

    Lovrencsics 67 akciójának 60%-a lett jó. 77%-kal passzolt, egy gólpasszt adott és két második gólpasszt. Emellett még 3 lövést készített elő. 7 átadást lopott le, 10-szer adta el a labdát (7-szer a saját térfélen), 7-szer szerezte vissza. 10 párharcból 3-at nyert meg, hármat vesztett el. (4 semleges kimenetelű volt)

    Blazic 110 akciójának 85%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.01). 91%-kal passzolt. 5 párharcból 2-t nyert meg, 2-t vesztett el, 1 semleges kimenetelű volt. 4 átadást lopott le. 12-szer adta el a labdát, 8-szor a saját térfelén, 4-szer szerezte azt vissza.

    Dvali 128 akciójának 79%-a volt sikeres. 92%-kal passzolt, 7 átadást lopott le, 18 párharcból ötöt nyert meg. 11-szer adta el (6-szor a saját térfelén), 9-szer szerezte vissza.

    Heister 107 akciójának 71%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.02), 1 lövést készített elő. 82%-kal passzolt. 21 párharcból 12-t nyert meg, 6-ot vesztett el. 8 átadást lopott le. 15-ször adta el a labdát (10-szer a saját térfelén), 13-szor szerezte vissza.

    Haratin 65 akciójának 88%-a(!) volt sikeres (81 perc alatt), 98%-kal(!) passzolt (egy rossz passza volt). Egy lövést készített elő. Három átadást lopott le, 4-szer vesztette el és 5-ször szerezte vissza a labdát. 7 párharcból 2-t nyert, 4-et vesztett el.

    Petrjak 36 akciójának 56%-a volt sikeres 72 perc alatt. 2 asszisztja volt és három kapura lövése (0.4). 80%-kal passzolt, 10 párharcból 5-t nyert meg.

    Sigér sérülése miatt 47 percet volt pályán, ez alatt 37 akciója volt, ezek 86%-a sikeres volt. 1 lövése volt (0.08). 100%-kal passzolt (25/25), háromból két jó csele, 10-ből 6 nyert és 2 vesztes párharca. 2 átadást lopott le, 1-szer vesztette el a labdát, kétszer szerezte vissza.

    Nando 69 akciójának 64%-a volt sikeres. 85%-kal passzolt. 13 párharcból 7-et nyert meg, ötöt vesztett el. 2 átadást lopott le. 9-szer vesztette el, 7-szer szerezte vissza a labdát.

    Varga 57 akciójának 68%-a volt sikeres. 5 lövése ment kapura, ebből egy lett gól (0.49). 82%-kal passzolt, 6-ból 6 jó csele, 5-ből 3 jó beadása volt. 12-ből 10(!) párharcot nyert. Két lövést készített elő, 7-ből 4 jó passza volt a tizenhatoson belül.

    Lanzafame 44 akciójának 68%-a volt jó. 2 gólt szerzett, 3 lövésből (épp 1-es xG), 89%-kal passzolt, 4-ből 4 jó csele volt 16-ból 11 sikeres párharc, 5 szabadot harcolt ki.

    Csonka 47 akciójának 55%-a volt sikeres 48 perc alatt. 1 lövése volt, az sajnos mellé ment (0.54). 88%-kal passzolt, 15 párharcból 4-et nyert meg, 7-et vesztett el. 3 átadást lopott le, 2-szer vesztette el a labdát, 3-szor szerezte vissza azt.

    Bőle 23 perc alatti 16 akciójának 56%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.12), 2 sikeres csele volt, 4 párharcból 2-t nyert, 1 lövést készített elő, Csonka ziccerét (0.54 xA).

    Leó 14 percet volt a pályán, 15 akciójának 87%-a volt sikeres. 90%-kal passzolt, 2 párharcát megnyerte, 1 átadást lopott le, 1-szer vesztette el, 2-szer szerezte vissza a labdát.

    https://ulloi129.hu/2019/03/09/elo-az-orokrangadorol-9/
    https://ulloi129.hu/2019/03/11/igy-teljesitettunk-az-mtk-ellen-12/