magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 3 : 1 19:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4.33 (3 szavazat)

játékvezető: 1 (3 szavazat)

hangulat: 2.67 (3 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 0 (1)
  2. 3 : 0 (1)
OTP Bank Liga, NB I 2017/2018, 23. forduló
referee : Pintér Csaba
attendance:
  1. fradi.hu: -
  2. pfla.hu: -
  3. nso.hu: 8.411

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.18, 13:02 (szerk.: 2018.03.24, 18:52)
    Azt hiszem nagyon sok játékos egyidejű jó formájának, küzdeni tudásának, és a remek csapatszellemnek köszönhetjük, hogy talán egy olyan csapatot láthatunk hétről-hétre (egy-egy kivételtől eltekintve), amely magában hordozza mindazt, ami a Fradi megtestesít.

    Dibusz szinte egész szezonban magabiztos, a kijövetelei is rengeteg fejlődést mutatnak.

    Lovre szerintem sokkal hasznosabb, mint Botka, és az a harcosság amit nyújt, már-már Simire emlékeztet.

    Otigba szerintem az nb1 legmagabiztosabb védője, és emellett a támadásépítésben is jeleskedik, többször jól lép fel.

    Blazic kicsit bizonytalan Pedroso-val párban, de míg előbbi sokszor kiszolgáltatott helyzetben van Pedroso hibáinak köszönhetően, utóbbi nem igazán menthető fel. Becsületére legyen mondva, hogy a brazil is küzd, robotol, de sok hibával játszik, és a beadásai sem igazán sikerülnek (tegnap még sok labdát feleslegesen kapura is eresztett). Blazic viszont egész aktív az ellenfél kapuja előtt a pontrúgásoknál!

    Leó szerintem tanári, remek harmóniát teremt a középpálya és a védelem között, kíváncsi leszek, mi lesz ha Zoli felépül.

    Gorriarán meccsek óta kiemelkedő, kicsit érezhetné jobban a kaput, de szerintem Szpiró kivonását követően még jobban él.

    Páncél húzóemberünk volt az ősszel, most valahogy rengeteg hibával játszik, szerintem kimondhatjuk hogy a téli események egyértelműen megzavarták fejben. Remélem összekapja magát, mert vele azért könnyebb lenne.

    Amadou-t kifejezetten csipázom, élvezi ajátékot, piszok gyors, a harcosság tőle se áll távol, de be kell még érnie, le kell tisztulnia a játékának.

    Varga Rolival szemben nem értem ezt a népharagot, szinte ő tartott minket harcban fordulókon keresztül, nélküle most lehet a dobogóért harcolnánk. Volt két gyengébb meccse, de szerintem lefelé nem lógott ki. Talán az lehet sokaknak zavaró, hogy eddig sokáig csak ő nyújtott kiemelkedőt, most meg "beleszürkült" a jók közé. Nyilván, ha a csapat önmagában duzzad az erőtől, és többen vannak jó formában, nem fog úgy kiemelkedni mint az ősszel.

    Danit már sokszor leírtam, de akkor most leszögezem: ennek a Daninak megkérdőjelezhetetlen helye van a kezdőben. Azt hiszem, ha visszanézünk jó pár őszi meccset, fele ennyit nem mutatta magát, fele ennyiszer nem próbálkozott lefordulással, üresbe mozgással, és nem birkózott ennyit. Most kondícionálisan is nagyon rendben van. És az önbizalma is az egekben, amit mi nagyon tudunk szeretni.

    És akkor Doll:
    Így tovább!

    kép
    Annak ellenére, hogy majdnem egy félidőt, negyvenhárom percet emberhátrányban töltöttünk a Felcsút ellen, a csapat a meccs kétharmadában birtokolta a labdát és négyszer annyit kísérleteztünk gólszerzéssel, mint a vendégek. Huszonhárommal több párharcot nyertünk meg, az összes 58%-át.

    Csakúgy, mint egy hete, ezúttal is a miénk volt az öt legjobb teljesítmény a meccsen az InStat-index alapján. Leandro végzett az élén 268 ponttal, őt Blazic (264), Otigba (256), Lovrencsics Geri (255) és Marquinhos (226) követi. A forduló Top 5-jébe három fradista került, a kispesti Gazdag és Lanzafame mellé.

    A meccsen a legtöbb cselt, illetve cselkisérletet a mindössze 38 percet játszó Paintsil (4/6) és Nando (4/6) mutatta be. Őket Amadou (3/5), majd Marquinhos (3/4) illetve az immár felcsúti Radó (3/4) követi.

    Nem meglepő, hogy az öt legjobban passzoló mindegyike fradista volt. Leandro (63/72, 87.5%) után Blazic (63/73, 86.3%), Marquinhos (56/72, 77.8%), Lovrencsics (51/66, 77.3%) és Otigba (49/53, 92.5%) következik.

    A támadópasszok számát tekintve is ez az ötös jeleskedett leginkább, itt is Leó az első (46/55, 83.6%), mögötte Blazic (41/51, 80.4%), Marquinhos (35/50, 70%), Lovrencsics G. (34/46, 73.9%) és Otigba (31/35, 88.6%). Közülük csak a két szélsőhátvéd adta el a játékszert labdatartás közben, összesen háromszor.

    Időarányosan a legtöbb megítélt faultot Paintsil szenvedte el (3), de ugyanennyiszer fújt Pintér Csaba Lovre, Henty és Böde javára is. Paintsil két szabálytalanságot követett el, így kapott piros lapot.

    Azért Páncél 3 és fél meccsen rúgott 1 gólt, meg adott 2 gólpasszt. A kiállításnál elborult, de amit vele műveltek az undorító volt. Fiatal még, majd tanul belőle, viszont feleslegesen sem kell szapulni, azzal ártunk a legtöbbet. Amíg a pályán volt addig harcosan játszott, volt 3-4 kemény labdaszerzése, a támadósor legjobbja volt.
    Ami igazán aggasztó, az Pedroso hihetetlen formahanyatlása. Hajt becsülettel, de a beadásai szarok, a védelmet az ő oldalán verik meg folyamatosan.

    Még annyit, h Otigba és Blazic nagyon jók együtt és viszonylag tisztán játszanak, kevés lapot kapnak, plusz a pontrúgásnál mindkettő veszélyes.

    Pintérnek igaza van, az első gól előtt eltüntették Vargát.. végre jól lát valamit. Jó a mi gólunk is szabálytalan volt, de megint össze-vissza ítélt a bíró, összességében kussolhatna így is! Plusz az előző meccses tizit is gondolom elfelejtette.. Kifogás mindig van Mr. Tolódás mi?

    Az 50 perces emberelőnyük meg csak érzéki csalódás. A csapata nem tehet a vereségről.

    Érdekes volt, hogy az első félidőben a Gergő- Roli pár teljesen veszélytelen volt a jobb szárnyon, aztán Lovre feltolása után meg szinte minden veszélyes akciónk ott ment és Lovre szerelt, beadott, mindenhol ott volt, mintha kettő lett volna belőle. Roli eddig csalódás tavasszal, pihentetni kéne.

    Üzenem Pintér Atikának mivel úgy látom teljesen elfelejtette...a tegnapi a Fradi-szív diadala volt ! Közük nem volt a meccshez még akkor sem amikor egy fővel többen voltak ! Boldogsággal tölt el, hogy a rég nem látott Fradi-szív megdobbant !! Kiállításunk után tudtam, hogy a meccset meg fogjuk nyerni...a levegőn lehetett érezni smiley
    Felcsút gólja előtt szabálytalakodtak Vargával szemben...szabadrúgás járt volna nekünk ! Az is igaz, hogy Otigba góljánál Böde szabálytalan volt. Páncél első lapja jogtalan a második jogos volt...vagyis a kiállítása merőben rosszindulatú volt !
    A Tábor jól szólt és el kell ismernem azz is, hogy az új dal nagyon jó volt !
    Sajnálhatja az aki nem volt kint tegnap mert remek hangulatú meccs volt !
    Szép volt fiúk !!

    Geri élete meccsét játszotta Fradi mezben
    Nando = Fradi szív
    Dani minden meccsen lő minimum 1 gólt
    Kenny meglőtte a várva várt első gólját, innentől szárnyalni fog
    Dini egész idényben kiegyensúlyozottan, jól véd
    Pedroso feledteti Rami hiányát
    Leo okos, Szpiro tanári, Blazic erősítés
    Roli és Joe vitte a hátán a csapatot az ősszel, ne bántsátok Őket
    Amadou unikum
    Domi kezdhet (Joe helyén) a lila majmok ellen

    s az idény utolsó 5-6 meccsén (mire lesz 1 kis fáradság a stabil kezdőkben) jön Luke és Zoli és meccseket fognak eldönteni

    A bekapott gólban Pedroso nyakig benne volt. Visszafutott, de nem elég gyorsan, és nem avatkozott közbe. Előtte sem volt olyan, mint máskor. Pontatlanabbnak, erőtlenebbnek, bizonytalanabbnak láttam, de az egész csapatot. Lélekben felül kellett kerekedjenek az időjárás valóságán.

    Videó felvétel alapján Hentyt nem lehet eltiltani? Többet érdemelne a patkány mint a 2 sárga miatti 1 meccs.

    második sárga volt. ez így egy meccs. a taposás 3 lenne. kiderül van-e vér az emelesz pucájában.

    Több dolog is csillagos ötöst kapott tőlem tegnap:

    - csapat küzdőszelleme. Valahol ezt jelenti a Fradi-szív. Végre!
    - a csapatból külön Lovrencsics Gergő. Extra teljesítményt nyújtott, bár az első félidőben tamadasban több hibát is csinált, a második felében ez is feljavult, és a védőmunkája egész meccsen kimagasló volt.
    - a Tábor remek volt egész meccsen! Amennyire nem tetszett az új dal előzetesen, annyira jól szólt a stadionban. Csak így tovább!
    - a szerencsétlen srácot a stadionban 3x újraélesztő mentősök, akik még a csapatnál is nagyobbat küzdöttek!

    Kurva jó este volt!

    Nagyon jó meccs volt, rég idegeskedtünk ennyit, de a vége mindenért kárpótolt. Szóval le a kalappal a csapat előtt! Ez egy nagyon értékes 3 pont volt!
    Nálam a meccs embere Lovrencsics Gergő. Negatív embere meg Radó/Hegedűs kettős. Egyik végig dobálta magát, másik meg kezdettől húzta az időt jó szokásához híven. (Henty szándékos taposásáról meg nem is beszélek..)

    Tegnap furcsa dolog történt velem.Őszintén szólva Doll-t eddig nagyon nem pártoltam . Ahogy a 2. gólunk után keresztet vetett és kitörően boldog volt, és futkározott, ott éreztem meg, hogy közénk való! Megható volt. Jó lenne ,ha ez az utolsó pillanatos győzelmi mámor egyszer egy nemzetközi kupatalálkozó után megismétlődne Vele és velünk.Megérdemelnénk már!

    A Fradi 10 emberrel úgy szétfutotta a PAFC-ot, hogy egyszerre két játékosnak volt halálfélelme Dibusz gyors indítása láttán. Mindketten rángatni kezdték DIbuszt, szerencsére Henty volt az egyik. Mert csak egyben voltak biztosak, hogy nem képesek futni visszafelé. Dollnak gratuláció jár!!!! Ez a csapat fel van készítve.

    Arra kérek mindenkit, az első Ferencvárosi gól után a 43. percben nézzétek meg, hogy rántja le Zsidai, Bödét!!! Hát az mérkőzés befolyásoló volt e? Olyan tizi mint a huzat!!

    Volt egy egyértelmű kezezés is ahol elmaradt a tizi...

    ez minden téren rendben volt. az új dal jól szólt, aránylag kevés néző mellett is kurva jó hangulat. a 3,2,1 pedig irgalmatlan nagyot szólt.... ez a Ferencváros smiley

    Dani egy óriási példakép, a gólja után odament ismét a mozgássérült kissráchoz, akinek ez biztos, hogy hatalmas élmény ismét!

    Ezeket nem látta? 1. Varga amikor eladta a labdát a góljuk előtt, ráfeküdtek, hogy ne tudjon visszaérni.2. Bödét volt, hogy kétszer lerántották a 16-oson belül egy támadás alatt. 3.Ilyen szar bíró ritka, lapokkal akarta megfogni a meccset csak éppen nem jól, mert ami olyan szabálytalan az lap, de amikor Paintsil fasz volt és nem adta vissza a labdát, akkor Ő Milért kapott lapot? - vissza lehet nézni ballag hátra és nekiugranak. Neki nem kellett volna lapot adni csak így volt kényelmes a sporinak, mert nem merte, hogy csak az Őt támadó kap lapot, ez volt mint később kiderült a meccset jelentősen befolyásoló tényező, ebben a helyzetben jobb lett volna, ha senki nem kap lapot itt kellett volna csak fegyelmezni. 4. Oldalvonalnál Amadut visszahúzták mezénél fogva , nem sárga.5. Paintsilt Zsidai lerántja még csak nem is szabadrúgás. Hát hogy hazai pálya nem volt az biztos. Úgyhogy Pintér mehetsz a picsába.

    Pintér Attilának mondja meg valaki: ha Böde Danit rángatják, akkor visszarángat. A bíró pedig jól tette, hogy többször is hanyagolta ezt a labda nélküli rángatózást mindkét oldalon.
    10 emberel olyat játszott a Fradi, amilyet régen láttunk. 1980-ban egy Fradi Tatabánya 5:1 kupaelődöntőn volt ilyen. Akkor 0:3-ról kellett fordítani a továbbjutáshoz.
    Láttátok Dollt, amikor keresztet vetett?

    Csodálatos győzelem volt! Ez volt a FRADI! És a közönség! Joe első sárgája azért volt, mert Henty fetrengése után nem adta vissza a labdát..Férfias küzdelemben győztünk. Nincsenek szavaim.

    Szerintem azért nem jár sárga, mert valaki nem adja vissza a labdát, ez nem szabály, csak fair play!!!, ezért jogtalan volt a sárga, mert Ő csak sétált vissza amikor letámadták. Mit kellett volna tennie? magzatpózban feküdjön hátha még össze is rúgdossák, csak a támadó félnek kellett volna lapot adni.

    Az egyenlítő gól előtt Márkvárt beállt Böde elé, és az egyik kezével bele csimpaszkodott. Dani pedig úgy tett vele mint a zsíroskenyérrel. Ezért nem állította meg a bíró a játékot. Hentyt a 70-ik percben ki kellett volna állítani, egyből pirossal, amikor megtaposta a földön fekvő Lovrencsis Gergőt. Pinyőnek meg venni kell egy fürdő bérletet a fürdős rossz lányokhoz, ahol kisírhatná magát kedvére. Szakmailag szánalmas ez a folytonos nyavalygása. A táblázat mindent elmond.

    Hogy lehet ilyen hülyén rúgni egy közvetett szabadot a 11-es pontról??? A jobb felsőt kellett volna kilőni, Dani. Erre belebikáztad a kapusoladali kirepülő emberbe. Ejnye.

    Úgy láttam, hogy éppen ez volt a célja hogy nagyon nagy erővel belövi, pattanjon csak.

    jól csinálta ilyen közelről, ha emberrel együtt is de be kellett menni a labdának

    A Felcsút azt játszotta, amit egy kis csapatnak kell a sokkal képzettebb ellenfelével szemben. Piszkoskodtak, és kontráztak. A bíró pedig rengeteg szabálytalanságot elengedett. A mieinket is. Leó első belépőjére is kaphatott volna lapot. Egyébként a Puskás azért is tudott kontrázni, mert például Pedroso ma többször is lemaradt. A gól előtt is csak nézelődött. Nando sem futott úgy, és annyiszor vissza segíteni a védekezésben, mint egy hete. Varga a saját maga árnyéka volt. Danin is rendre elakadtak a támadásaink. Páncél sem találta önmagát, lehet, hogy ez bosszantotta, és ezért szakadt el nála az első sárgája előtt a cérna. Ezt a meccset magunknak tettük ilyen nehézzé, és végül Henty is segített a győzelemhez, amikor Lovrét megtaposta, mert utána Gergőt mintha kicserélték volna. Olyan elszántsággal kezdett játszani, mint régen. Kis Lovrét se felejtsük el. Ha nincs ott, akkor Blazsics nem marad üresen fejelni. Ebből viszont következik, hogy Doll jól cserélt, pont még egy erőcsatár kellett.

    "sokkal képzettebb ellenfelével szemben"
    Magyar szinten ez a Felcsut baromi jo jatekosokbol all, ezt ne feledjuk.

    Radót mindenki kifelejti. Hogy ez azért van, mert mindenki szerint szabályos a könyökkel hátraütés, vagy csak szent tehén, azt nem tudom, de a kis szarházi törpe rászolgált a pirosra. Azonnali pirosra.

    Ott nálam nem volt ennyire egyértelmű. Ahogy ketten elindultak, Nando belekapaszkodott majd mögé került pont akkor, amikor Radó a fogás miatt kicsit rángatózva ki akart szabadulni és a kezét ahogy hátrafelé csapta Nando szaladt bele

    Kár volt a bunyóért a villamosmegállóban, így rossz szájízzel mentem a stadionhoz, de a füst és dalolászás az aluljáróban kárpótolt.

    Korrekt volt a hangulat és az új nóta igenis remekül szólt, ennél már csak többen legyünk a stadionban. Remek volt a társaság is.

    Eléggé felbaszott Józsi a kiváló odacsúszásával a kakaskodása után, de legalább ad némi munkát a pszichológusunknak. Hiányozni fog a Dózsa ellen, de szerintem nélküle is nyerünk egy góllal.

    Le a kalappal a fiúk előtt, hogy a kapott gól után tíz emberrel is úgy nyomtunk, mintha mi lettünk volna emberelőnyben. A kapu előtt teljesíthettünk volna akár jobban is, Dani ma - ahonnan én ültem - elég rossznak tűnt, de amíg lefoglal két védőt, addig rendben.

    A második gólunk pont jókor jött, mert kb. fél perccel előtte adtam fel szokásomhoz híven minden reményt. Először nem is voltam benne biztos, hogy gól, mert olyan lassú volt a labda, de utána szerencsére jöhetett a hangtalan üvöltésem.
    A harmadik pedig megkoronázta az estét. A 90. percben azért nem gondoltam volna, hogy kettővel nyerünk.

    Kurvajó volt. Kell még ilyen. Egy ilyen mocskos csapat ellen, ilyen játékvezetés mellett, Táborral, esőben, utolsó percekben győzelem. Tökéletes.

    Egy kis csetepaté Zuglónál. Két dózsás provokált, kaptak is a szájukra.

    https://ulloi129.hu/2018/03/17/elo-a-felcsut-elleni-bajnokirol-6/