magyarfutball.hu

UTE - Budapesti AK 0 : 3 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
referee : Ujváry Ödön
attendance:
  1. Sport-Világ: 600
  2. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.28, 20:03
    BAK — ÜTE 3:0.

    (Népszigeti pálya.) A kék-fehéreknek Györgygyel megerősített csapata ellen az UTE Fandl. Racskó és a még mindig sérült Molnár III. nélkül állt ki.
    Váltakozó mezőnyjáték után Vranák kornert hibáz, a miből Sehaffcr a nyolczadik perczben közvetlen közelről goalt rug. Negyedórával később Novákot a biró feleselés miatt kiállítja. Pillanatnyilag a BAK, majd ismét az UTE kerül fölénybe, azonban Ludvig veszélyes játékán megtörik az ostroma. Ludvig durvasága miatt megítélt tizenegyest Vranák a kapuléczre lövi — a tizenegyest Károly védte -— az újpesti csatárok pedig többször biztos helyzetből kapu mellé rugnak.
    Félidő 1 : 0.
    A második félidőben az UTE a többet támadó' fél. de az UTE könnyű csatárai nem boldogulnak. A 30-ik perczben Schaffer lerohanásból éri el a második goalt, majd teljes sötétségben a 38-ik perczben Gálos a harmadik goalt rugja.
    A mezőny kimagaslóan legjobb embere Kazár volt, a ki nyugodtságával és rutinjával elsőrangu védést produkált. A győztes csapatban kitűnő volt Károly és Gálos, az UTE-nél Korai és Fürst.
    Biró : Újvári Ödön.

    Az Újság 1913 október 14.
     
  2. avatar: heimo
    2017.09.16, 13:46
    Budapesti Atlétikai Klub — Újpesti Torna Egyesület 3:0 (1:0).

    A B. A. K. végre összeszedte magát s a klasszisához méltó játékot produkált. György újra elfoglalta posztját a kapuban s a csatázósor is egységesen lépett föl. Az U. T. E. viszont tartalékokkal állt föl Molnár III., Racskó és Fandl helyén. Ehhez járult még az is, hogy Novákot durva játékáért kiállította a bíró. Az újpesti csapat így természetesen nem fejthette ki teljes tudását s döntő vereséget szenvedett. Szembetűnő különbség azért nem volt a két csapat között Az U. T. E.-nak csak az volt a nagy hátránya, hogy könnyű súlyú csatázóinak támadását könnyen szerelte le a B. A. K. védelme. A B. A. K. góljait Schaffer és Gállos lőtték. Az U. T. E.- nek többször nyílt alkalom góllövésre, sőt tizenegyeshez is jutott Ludwig foultja miatt, de még ebből sem tudott gólt csinálni. Biró Újvári Ödön volt.

    Budapesti Hírlap, 1913. október 14.
     
  3. avatar: heimo
    2017.09.16, 13:41 (szerk.: 2017.09.16, 13:41)
    A BAK biztosan végzett az UTE-el 3:0-ra. Az UTE-nek voltak jó momentumai is ,de nem tudta kihasználni. Egy tizenegyest a kapufának rúgott. Ez volt a BAK első idei győzelme a bajnokságban.

    BAK—UTE 3:0 (0:0). — Népszigeti pálya. —

    A bajnoki lista végén kullogó BAK vasárnap a négy tartalékkal spékelt UTE csapatával mérkőzött, amely ellen a goalarányt meghazudtoló nehézséggel tudott csak győzni. A mezőnyben az UTE a BAK méltó ellenfelének mutatkozott. Veresége gyönge védelmének tudható be. Az első félidőben egy ideig a BAK némi fölényt mutat, ami a Schaffer által lőtt goalban nyert kifejezést. Hullámzó mezőnyjáték következik ezután, amely alatt a bíró Novákot kiállítja. A tíz emberrel játszó UTE még így is tartja magát, sőt a 42-ik percben Ludwig csak szabálytalansággal tudja kapuját a goaltól megmenteni. Hiába ítélt a bíró tizenegyest, a büntetőrúgás nem hozza meg a kiegyenlítést.

    Szünet után az UTE sokat támad s ennek dacára ö kapja be a goalokat, úgy hogy végeredményben 3:0 arányú vereséggel kénytelen a pályát elhagyni. A mérkőzést a beállt sötétség miatt öt perccel hamarább kellett befejezni, de az utánjátszásról az UTE lemondott. Biró: Ujváry.

    Pesti Napló, 1913. október 14.
     
  4. avatar: heimo
    2017.09.16, 13:37
    BAK— UTE 3:0 (1 :0 ). Népsziget. 600 néző. Biró: Újvári.

    A Györgygyel megerősített BAK ellen UTE Fandl, Racsko és Molnár III. nélkül játszott. Bár az UTE a mezőnyben egyenlő ellenfél volt, könnyű csatársora a BAK nehéz védelme ellen nem bírt érvényesülni. A BAK az első félidő 8-ik percében Schaffer révén korner -ből éri el gólját. Szünet után Novákot a bíró feleselés miatt kiállítja. Ludwig miatt 11-eshez jut az UTE, melyet Vranák a kapulécnek lő. A 30-ik percben Schaffer és a 38-ik percben pedig Gálos rúgják a gólokot. Sötétség miatt öt perccel korábban ér véget a játék.

    Sport-Világ, 1913. október 13.
     
  5. avatar: heimo
    2017.09.16, 13:35
    BAK - UTE 3:0 (0:0). Népsziget. Biró: Ujváry Ödön. 1000 néző.

    Az UTE Fandl, Racskó és Molnár III. helyén tartalékkal állott ki, viszont a BAK-ban ismét szerepelt György kapus.

    A két csapat között nem volt szembeötlő különbség s az UTE csak csatárainak könnyű testsúlya miatt nem tudott érvényesülni. Ennek folytán a BAK védelme legszebb támadásait is könnyen leszerelte. Az első negyedórában a BAK nagy fölényét a
    8-dik p-ben Schaffer goalja honorálja. A 22-ik p -ben Novákot sorozatos fouljaiért és feleselgetéseért kiállítja a bíró. A 4 p-ben Ludwig miatt 11-eshez jut az UTE. A kapuba ennek védésére Károly áll be, de Vranák kapufára lő. A II. félidő nagyobb részében UTE a támadó fél. A 30. p.-ben Schaffer lefut s második goalt szerez. Sötétben éri el Gállos a harmadik goalt. Öt perccel hamarább fejezik be a metchet. Az utánjátszásról UTE lemondott.

    Sporthírlap, 1913. október 13.