magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Törekvés SE 0 : 1 12:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.29, 17:51
    Törekvés SE—NSC 1:0 (1 : 0)

    Üllöi-ut.Biró: dr. Buócz. Megismétlődött a mult heti eset, az NSC állandóan nagv fölénvnyel játszva vesz­tesként hagyta el a pályát. A szezonban immár harmadik mérkőzését veszti el az NC a legmi­nimálisabb góldifferenciával, pedig a csapatban néhány jóképességü játékos szerepel, akiknek azonban nagy hibája, hogy a kapu előtt tehetet­lenek. .A Törekvés nélkülözte Szenteit, helvette a Kolozsvárról idekerült Hoffmann játszott kissé kényelmesen.
    NSC kezd, 11-ik embere csak az 5-ik percben áll be. Kezdetben Törekvés a támadó fél, a
    7-ik percben kornert is érnek el. azontul az NSC van állandóan offenzivában, azonban csa­társora szinte boszantóan hibázza el a labdákat.Bőthi lerohanása a 18-ik percben kornert ered­ményez, melyből Ging a mérkőzés egyetlen gól­ját fejeli. Az NSC egész csomó kornert ért el, azonban a döntő pillanatban a csatársor tudo­mánya csődöt mond. A Törekvés csak a mérkő­zés vége felé jön ujra lendületbe, egy gólt is ér el, melyet azonban abiró hands miatt nem ad meg.

    Sport-Világ 1913 november 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.26, 23:46
    Törekvés — NSC 1 : 0.


    ( üllői-uti pálya.) A mikor a Nemzeti Sport Club eddigi bajnoki mérkőzéseiről beszámoltunk, szinte meg­szokottá vált annak megállapitása, hogy nem a jobb; hanem a szerencsésebb csapat győzött. A MAC és a »33«-asok hajszálnyi goaldifferencziával győztek a Nemzetiek felett, mig az FTC-t verő Budapesti Torna Club eldöntetlen eredménynyel volt kénytelen megelégedni: Ezeken a mérkőzéseken az NSC fiatal erőkből álló csapata tetszetősebb, tartalmasabb játékot produkált minden alkalommal, mint ellenfelei és a bajnoki pontokat, a melyek megszerzéséért folynak az erős és kemény küz­delmek, a footballjátékban fontos szerepet játszó sze­rencse eddig mégis ellenfeleinek juttatta.
    így volt ez most vasárnap is, a mikor a fekete-fehérek a Törekvés erős legénységével vették fel a küz­delmet. Az első félidő első negyedórájától eltekintve, állandóan frontban voltak a csatársor pompás mezőny­játékot folytatott, azonban az ellenfél kapuja előtt cső­döt mondott a tudása és a tehetséges, de kevés rutinnal rendelkező belső csatárok a kedvező goalhelyzeteket sorra kiaknázatlanul hagyták. Az NSC közvetlen védelme — élén Buriánnal — pompásan működött, a fedezetsor elismerésreméltó precziz munkát fejtett ki, a csatársort úgyszólván tömték labdákkal, azonban goallövők hiányá­ban eredmény nélkül.
    A győztes csapat korántsem mutatta azt a formát, a mit eddigi eredményei alapján joggal várhattunk tőle. A csapat egységes munkáját úgy látszik megzavarta ellen­felének kemény ellenállása és lelkes játéka. A csatárok előnyös helyzetekben gyakran hibáztak, s a védelem sem működött kifogástalanul.
    A csapatok a kezdésre megjelölt idő (egy óra) he­lyett fél órával későbben kezdték meg a játékot. A Törek­vés erős támadása az NSC védelem habozó játéka folytán már a mérkőzés elején két kornert eredményez. A tizcdik perczben Salamon kornerből goalt fejel. Ezután az NSC a folyton támadó fél. A huszadik perczben Tímár (az NSC jobbösszekötője) közvetlen közelről biztosnak látszó goalt hibáz. A félidő további részében a Nemzetiek szinte állandó offenzivában vannak, de a csatárok goalképtelenségén minden igyekezet megtörik.
    Félidő 1 : 0.
    A második félidőben tiz perczig változatos a játék. Ekkor a Törekvés összeroppan és az egész csapat a véde­kezésre szorítkozik. A fekete-fehérek kétségbeesetten küzdenek a kiegyenlítésért, eredményt azonban részben a csatárok kapkodása, részben a Törekvés konczentrált védelme folytán elérni nem tudnak. A 37-ik perczben Faragót a büntetési területen belül elgáncsolják, a bíró azonban nem Ítél tizenegyest. A 43-ik perczben Salamon kézzel maga elé tolt labdával lerohan, az NSC csapata megáll, Salamon pedig goalt lő. A bíró a goalt megadja, s csak a határbiró (Steinhübel Ödön) tiltakozására vonja vissza helytelen ítéletét. Az NSC eredménytelen kornerével ér véget a mérkőzés.
    A győztes csapatban Borisz, Ging és Dürr, az NSC-ebn László, Ernst és Faragó játéka tűnt ki.
    Biró Buócz Gyula dr. volt, a ki bár sok igyekezettel, korrektül vezette a mérkőzést, azonban egyelőre még nem mutatkozott ily fontos szerep betöltésére elég erősnek és főleg elég gyakorlottnak.

    Az Újság 1913 november 11.