magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti TC 3 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 17:53
    Ferenczvárosi T. C. — Budapesti T. C. 3 : 0.

    (Millenáris pálya.) Az F. T. C.—B. T. C. matchek valamikor a szezon »nagy mérkőzései« közé tartoztak. Ha a B. T. C. az utolsó két esztendőben hanyatlott is, mégis az F. T. C. ellen rendszerint bravúrosan játszott és még az őszszel is 4: 2 arányban verte a zöld-fehéreket. Érthető tehát az az izgalmas érdeklődés, a mely a két csapat tegnapi találkozását kisérte, azonban a várt ér­dekes küzdelem elmaradt. Mert cseppet sem volt érdekes ez a játék és a küzdelem is elmaradt, mert az F. T. C. az első tíz perez után már megnyerte a mérkőzést.
    A Budapesti Torna-Club két okból nem ért el jobb eredményt. Az első tiz perczben bekapott két goal kétség­kívül deprimálta a piros-fehéreket, azonban a főoka annak, hogy nem érvényesültek, mégis az az erőszakos, brutális játékmodor, a mi újabban a piros-fehéreknél lábrakapott és a mi előbb-utóbb bizonyára a klub előkelő vezetőségét is erélyes közbelépésre fogja kényszeríteni. Egy-két régóta durváskodó játékos példája most már átragadt a csapat többi játékosaira is, már pedig régi igazság, hogy játékbeli kvalitások nélkül, tisztán durvás- kodásokkal mérkőzést nyerni nem lehet. Nem csodáltuk, hogy Molnár III. birkózó-fogások igénybevételével vágta le a földre egyik ellenfelét, azonban mélyen elszomorító jelenség, hogy olyan játékosok is, mint például Simon és Schwarz (Szendrő) is bírói beavatkozásokra adnak alkal­mat. Schwarz két ízben szinte vakmerő erővel gázolt bele ellenfelébe, úgy hogy csodák-csodája, hogy baj nem történt, mig Simon egy ízben a földre hajolva, egy marék homokot vágott Schlosser arczába. És footballbiráinknak ez fel sem tűnik, mindez a mai körülmények között egé­szen természetes.
    Egyébként is a B. T. C. még igen rossz formában van. Mostani fedezetsorával aligha nyer meg egyet is hátralevő bajnoki mérkőzéseiből. A két kipróbáltan jó hátvéd is még nem, vagy már nem a régi klasszis. A csa­társorban csak egyéni játék dominál és ebben Korda, de főként a kitűnő jobbszólső elsőrangút produkál. A fede­zetsor munkája röviden szólva mulatságos volt. Remekszép stílusban, bravúros helyezkedéssel véd Bihari, a kire a csapatnak ezúttal feitünó nagy szüksége volt.
    A Ferenczvárosi Torna-Club még messze van őszi formájától és csak a csatársor erőteljes, goalképes játéka teszi nívóssá a csapat küzdelmét. Schlosser—Szeidler elsőrangú; gyönyörű beadásai voltak Weisznak, a ki jobbszélsőt játszott, mig partnere egyelőre hasznavehe­tetlen. Korodynak még néhány erős matchre van szük­sége, a mig újra régi stílusában fog játszani. A fedezet­sorban ezúttal a két szélső végzett derekas munkát, mig Rumbold néhány szép hosszú rúgásával ragadtatapsra a közönséget.
    A játéktér csak a jobb- és a balszélen volt használ­ható állapotban, mig a középen végig sártócsa terült el, a mely természetesen a legszebb akcziókat is sokszor megakasztotta és a küzdelem határozottabb kialakulá­sának is akadályul szolgált.
    B. T. C. csatársorának igen szép felnyomulása vezeti be a játékot, majd F. T. C. kerül frontba és Schlosser lévén a harmadik perczben már vezető-goaljához jut, a mely a piros-fehérek részéről élénk reklamácziókra ad alkalmat azon az alapon, hogy Schlosser véleményük szerint nemcsak a kapuvédet, hanem a labdát is a kezével nyomta be a goalba. Azontúl a közönség óriási lármája közepette folytatódik a játék. B. T. C. ismét felnyomul, de újra a Ferenczváros a veszélyesebb és Sárközy miatt, a ki a kapu előtt kézzel vágja le a labdát, tizenegyeshez jut, a mely Schlossernek magas, a háló jobb sarkába remekül irányított labdájával a második goalt eredmé­nyezi (10. p.). A piros-fehérek védelme most már résen van és idejében szereli le főként a baloldal veszélyes táma­dásait, mig a B. T. C., ha offenzivába is kerül, rendszerint Molnár Il-re bízza a labdát, a ki azonban egyszer sem kényszeríti beavatkozásra a F. T. C. kapuvédjét és két kornere révén sem ér el eredményt.
    Félidő 2:0.
    Szünet után kitűnő chance-hoz jut B. T. C., mert Petz egészen szabadon rohan F. T. C. goalja felé, azonban a jobb sarokba szánt labda czélt téveszt. A küzdelem most már lanyhábban, de F. T. C. szembetűnő fölényével fo­lyik, mígnem a 13-ik perczben Weisz gyönyörű czenterét Korody Schlosserhez továbbítja, a ki a bal sarokba védhetetlen goalt rúg. A zöld-fehérek további támadásait kilencz korner árán akasztja meg B. T. C. védelme, azon­ban Bihari is néhány biztos goalnak vélt labdát mesésen ment.
    Schubert M. Ferencz (M. U. E.) jó, csakhogy nagyon elnéző biró volt.

    Az Újság 1909 március 2.