magyarfutball.hu

Kispest FC - Újpest FC 1 : 1 17:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.08.10, 11:07
    1939. május 29. Kispest FC- Újpest FC 1:1 (0:1)
    Kispest, 9.000 néző V:Klein

    Kispest: Boldizsár - Olajkár, Ónodi – Kajdácsi, Szalai, Rátkai - Kincses, Olajkár II., Nemes, Déri, Molnár.
    Edző: Purczeld Ferenc
    Újpest:Sziklai-Futó,Joós-Szalay,Szűcs,Balogh-Ádám,Vincze,Zsengellér,Temes,Kocsis.
    Edző: Guttmann Béla

    Gólszerző: 0:1 Vincze (27p.), 1:1 Molnár (68p.).

    A kispesti együttes megérdemelten szerezte meg az egyik bajnoki pontot, mert erőtől duzzadó játékkal lepte meg ellenfelét. Az első félidőben kiegyensúlyozott volt a helyzet, szünet után azonban az Ujpest visszaesett s úgyszólván végig a Kispest volt fölényben. A mezőny legjobb játékosa Olajkár I. volt.
    Heves iramban indult a mérkőzés s a 2. percben Kocsis lövése nyomán Boldizsár szerezte meg a labdát. Az 5. percben formás kispesti támadás után Nemes jó helyzetből kapu fölé emelte a labdát. A 7. percben Kincses beadása után Sziklai Olajkár II. elől nehezen szerezte meg a labdát. Utána Olajkár II. hatalmas lapos lövése jutott kapu mellé. Majd Kincses átadásából Molnár lövése is hasonló sorsra jutott. Ezután változatossá vált a játék. A 22. percben Kajdácsi összefejelt Kállaival, az utóbbi kiállott, de egy perc múlva folytatta a játékot. A 27. percben az Ujpest támadott, Kocsis átadásából Vincze a kapu bal sarkába fejelte a labdát. 0:1. A 32. percben Zsengellér 20 méteres szabadrúgása foglalkoztatta Boldizsárt. Utána két ízben is Olajkár II. veszélyeztetett, de lövései kapu mellé mentek. A 37. percben hátrahúzott labdáját tapsolta meg a közönség. Az utolsó percekben az Ujpest támadott, de eredménytelenül.
    Szünet után a Kispest nagy iramot diktált, s a 3. percben Olajkár I. 30 méteres szabadrúgását Sziklai nehezen védte. A 7. percben Olajkár II. 20 méteres szabadrúgása az ujpesti játékosok sorfalába akadt. A 12. percben Molnár ügyes átadása után Nemes közelről kapu fölé emelte a labdát. Nagy gólhelyzet volt. A 17. percben Nemes közeli lövését Sziklai jó érzékkel védte. A Kispest fölénye egyre szembetűnőbb volt. A 23. percben sikerült is egyenlítenie, Kincses kapu elé ívelt labdáját Déri jobb lábbal a hálóba juttatta. 1:1. Gól után nagy harc indult meg a vezetésért, de ebben a küzdelemben a Kispest maradt fölül. A 32. percben Déri hatalmas lövését Sziklai csak szögletrúgás árán menthette. Utána Zalai fejesét és Nemes csavart lövését érdemes megemlíteni. A 38. percben Nemes éles lövését Sziklai ismét sarokrúgás árán mentette. Ezután az Ujpest is feljött s a 44. percben Zsengellér a hálóba rúgta a labdát, de a játékvezető Temes lesállása miatt nem ítélte meg a gólt.

    Újpest – Kispest 1:1 (1:0)
    Kemény harc, tízezer néző Kispesten

    A bajnokságra törő Újpestnek, amely jelenleg három ponttal vezet a Ferencváros előtt, egyik legveszélyesebb ellenfél a Kispest csapata. Ennek megfelelően nagy volt az érdeklődés és a szép kispesti sporttelepen közel 10.000 néző jelent meg.

    Az Újpest így állt fel: Sziklai - Futó, Joós - Szalai, Szücs, Balogh - Ádám, Vincze, Zsengellér, Temes, Kocsis.
    A kispestiek összeállítása így fest: Boldizsár - Olajkár, Ónodi – Kajdácsi, Zalai, Rátkai - Kincses, Olajkár II., Nemes, Déri, Molnár.

    A mérkőzést a Kispest kezdi el, de a széltől támogatott Újpest folytatja. Vincze bombáját Boldizsár nagy bravúrral ártalmatlanná teszi. Csakhamar kitűnik: idegesek az újpesti játékosok. Fokról-fokra előrenyomul az Újpest.
    Az 5. percben Déri és Molnár összjátéka után Nemes háromlépésnyire a kaputól Tiszta gólhelyzetben kapja a labdát, amelyet azonban kapu fölé vág. Inog az újpesti védelem, de Olajkár II. mellé helyezi a labdát. A 10. percben megint nagy kispesti gólhelyzet keletkezik:
    Kincses, mint a nyíl elröppen Joós mellett, aztán középre irányítja a labdát, amely a fedezetlenül álló Molnárhoz perdül. Az újonc Molnár belesápad a gólhelyzetbe és - mellé rúgja a labdát.
    Gyorsak az akciók. Ádám éppen olyan szépen fut le, mint az előbb Kincses, beadása azonban Boldizsár zsákmánya lesz. A 25. percben alábbhagy a kispesti lendület, felnyomul az Újpest és a 27. percben Kocsis beadását Vincze valósággal a levegőben úszva elfogja és fejével a kapu jobb sarkába nyomja. Újpest 1:0-ra rezet.
    Most újpesti fölény következik, de minden kispesti támadás veszélyes. Olajkár II. lövését Sziklai kiejti, de nincs baj, mert a kapus tisztázza a helyzetet.

    A második félidő elején két Olajkár-szabadrúgás rémítgeti az újpesti hívőket. A kispesti hátvéd nagy erejű rúgásai közül az első a sorfalba akad, a másodikat pedig Sziklai védi nehezen. Az első percekben a kispestiek támadnak veszélyesebben.
    Molnár beadásit Nemes kapja és a középcsatár megint elrontja a jó helyzetet: három lépésről a kapusba vágja a labdát. Az Újpest most többet támad, de a Kispest sokkal veszélyesebb. A 25. percben azután ki is egyenlítenek. Nagy kapu előtti kavarodás után Kincses a sok láb között is betalál a hálóba. 1:1.
    Érdekes, változatos a küzdelem. Nagy harc folyik a győzelmet jelentő gólért. Mind a két csapat erősen támad. A gól után az Újpest megzavarodik. A Kispest támad. Idegekre menő harc folyik minden labdáért, úgy látszik, a kispestiek jobban bírják idegekkel. A 35. percben csak a szerencse menti meg az újpesti kaput. A gólba tartó lövés Sziklai sarkáról pattan vissza n mezőnybe. Az utolsó percben Szalai szabadrúgást ível, Zsengellér kapásból bevágja a labdát, de a bíró les címén nem adja meg a gólt. Az újpesti játékosok megrohanjuk a játékvezetőt, akit odacipelnek a határbíróhoz. A határbíró is lest látott és így - természetesen - nincs gól. Túlfűtött hangulatban vonulnak a játékosok az öltözőbe.

    hmgy