magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Miskei TSZ SK 2 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.21, 00:08 (szerk.: 2018.10.01, 10:20)
    Csupán két perc játék...

    Békéscsabai Előre FC—Miske 2—0 (2—0)
    NB II -es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 2500 néző. V.: Bába (Aczél, Bánóczi)

    Békéscsaba: Baji 0— Mracskó 6, Ionut 6, Pápa 5 — Belvon 6, Szenti 5, Csató 6, Manaila 5 — Árgyelán 5, Miklya 3, Kurucz 5. Edző: Pásztor József
    Miske: Jeszenovics 4 — Jagicza 4, Goldschmidt 5, Paletta 5, Miskolczi 5 — Kiss 4, Csincsák 6, Földi 3, Palásti 6 — Szekeres 4, Szedlacsek 5. Edző: Gabala Ferenc.

    Csere: Árgyelán helyett Fekete (5) a szünetben, Földi h. Csög (5), az 58., Miklya h. Kasik (-) a 76. percben.
    Gólszerző: Csató a 9., Manaila a ll. percben.
    Sárga lap: Kiss a 43. percben.
    Szögletarány: 5:2 (2:1) a Békéscsaba javára.

    Egyperces gyászszünet előzte meg a találkozót az egykor Békéscsabán (is) futballozó Adorján Árpád emlékére. Az első akció a vendégek nevéhez fűződik, a 8. percben Szekeres jobboldali beadását Szedlacsek csak fejbúbbal tudta megcsúsztatni, így a labda mellé szállt.
    Egy perc múlva a túloldalon viszont megzörrent a háló: Kurucz szöktette jól a jobb oldalon felfutó Árgyelánt, aki az alapvonal közeléből visszagurított laposan a jó ütemben érkező Csatónak. A békéscsabaiak középpályása senkitől sem zavartatva 15 méterről, laposan a jobb alsó sarokba bombázott a késlekedő Jeszenovics mellett, 1—0.
    Csupán két perc telt el, amikor ismét „beköszöntek” a házigazdák a miskei kapuba. Belvon egy szabadrúgást legurított jobbra Árgyelánnak, aki beemelt középre, az apró termetű román idegenlégiós, Manaila. magasra felugorva 11 méterről a bal felső sarokba fejelt az ezúttal is későn nyújtózkodó kapus fölött, 2—0.
    A folytatásban Csincsák futtából fölé lőtt, a túloldalon pedig Miklya fejelt jól kapura egy szögletet követően, de Jeszenovics ezúttal ujjheggyel fölé tolta a labdát. A 29. percben Kurucz jobboldali belövését a felfutó Miklya 10 méterről a kapusba lőtte. Nem sokkal később Szedlacsek baloldali beívelésszerű lövését Pápa a gólvonalról fejelte ki. A lefújás előtt egy szabad- rúgás-legurítás után Csató 30 méteres jobb alsó sarkos lövését a vetődő kapus másodszorra megfogta.
    A szünet után Csincsák váratlan lapos lövését fogta Baji, a túloldalon pedig Csató alig emelt fölé. Az 59. percben Jagicza jobboldali belövését Csög kapásból mellé küldte. Aztán Belvon jó beívelését Kurucz Miklya fejére fejelte, az utóbbi pedig a kapus ölébe. Három perccel később Csató fejesét hárította vetődve Jeszenovics. Szépítési lehetőséget szalasztott el a vendégcsapat a 82. percben, amikor Szekeres labdájával Szedlacsek jól bújt ki a tétovázó védők gyűrűjéből, majd hosszú vágta után Mracskó kíséretében a kifutó Baji mellett ellőtte a labdát, amely a bal kapufa tövénél hagyta el a játékteret. Négy perccel később Belvon lövése suhant el a kapu előtt keresztben.
    Óriási elánnal vetette küzdelembe magát a volt NB I-es csapat, egy pillanat alatt beszorították ellenfelüket a saját kapujuk előterébe. Hamar dűlőre is vitték a dolgot: két látványos góllal padlóra küldték a miskeieket. A szurkolósereg méltán várta a folytatást, egy újabb gólözönben bíztak, ám ez elmaradt. Ezután ugyanis a lila-fehérek gyakran átadták a terepet a fokozatosan magához térő Miskének. Ezzel együtt zuhant a színvonal, olyannyira, hogy a második félidő finisében már egy falusi szpartakiád mérkőzésére hasonlított inkább az összecsapás. Igaz, ennek ellenére nem férhetett kétség a nagyobb tudású és szervezettebb Békéscsaba győzelméhez, a Miske viszont becsületesen küzdött, de tudásukból csak ennyire tellett.
    Nyilatkozatok. Pásztor József: — A mérkőzés előtt a 2—0-lal kiegyeztem volna, de a 90 perc végén nem vagyok elégedett, mert a közönséget illett volna jobban kiszolgálni. Gabala Ferenc: — Különböző célokért küzdő csapatok mérkőzésén úgy érzem a játékunkkal nem vallottunk szégyent.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1991-11-04