magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpest FC 0 : 1 19:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.67 (6 szavazat)

játékvezető: 3.17 (6 szavazat)

hangulat: 3.33 (6 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 1 (1)
  2. 1 : 0 (1)
  3. 1 : 1 (1)
  4. 3 : 2 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.01.17, 22:09
    ég láttam ilyen reménytelenül rossz csapatot, mint a mai Fradi. elfáradtunk rendesen, semmi, de tényleg semmi erő nem volt bennünk a második félidőre.


    Megérdemelten nyertek a lilák, úgy éreztem, jobban akarták a győzelmet. És helyenként egész jók is voltak. Mi meg ötlettelenül játszottunk, a letámadással szokás szerint semmit nem tudtunk kezdeni. Gerát még nem láttam így elfáradni. A lelátói vereség szégyenteljes, főleg a mértéke miatt, de tudni lehetett előre.

    Dibusz egyébként mi a gheccit csinált a gólnál?! Meg utána persze.

    Bödének jobbulást kívánok, nagyon csúnyán nézett ki az a boka.


    Remélem azért legalább a hangulat kárpótolta a kilátogatókat a silány, pályán nyújtott teljesítményért!
    Nem baj, majd legfeljebb a legközelebbi hazai derbire még be lesz ígérve egy kis hot-dog is, pattogatott kukoricával.

    Az a legszomorúbb, hogy igazából már nem is érzek bosszúságot, helyette csak egyfajta cinikus közöny van bennem. Ráadásul a fülembe meg önkéntelenül is rendesen beleült a végére ez a "álé-álééé-újpest-éja-ééé". Egy hazai derbi után. Jesszus.


    az első őszi vereség óta semmi másra nem kellett volna készülni, csak erre a meccsre.....
    és tudtuk, hogy csalni fognak , időt húznak, sérülést okoznak, de le kellett volna focizni őket ......
    és erre a Doll még örül is, hogy nem baj, már mi félig a téli szüneten voltunk ....
    hát szerintem meg DE , baj ....


    A meccs összképe alapján jobb volt az Újpest, de... A gyökér Litauszkit már az 5. percben le kellett volna zavarni a pályáról, ilyen alattomos, sunyi módon utána rúgni valakinek... És ha Kassai a szabályok szerint jár el, akkor nyilván más lett volna a meccs képe. A végén Dilaverrel is köcsögösködött egy sort. Radót is ez a gyökér rúgta le a Megyerin.


    Amikor a fekvő Dibuszt fejberúgta finoman az egyik lila, azért látszott hogy nincs egy tiszességes védőnk vagy bárki a csapatban, aki földhöz bassza a faszszopó lilát.


    Elmondom a tegnapi történetet a hsz-ed kapcsán.
    Tegnap úgy döntöttem, hogy kimegyek. Nem a barátaim hívása miatt, hanem mert úgy éreztem, ki kell mennem szurkolni, hogy ne a lilák szurkolásától legyen hangos a stadion. Borzalmas csalódás ért. A látvány ami a meccs előtt fogadott a népligeti aluljáróban, tragikus volt, bár semmivel sem volt különb, mint a Tábor kiszállását megelőző időkben: vidékről holtrészegen a vonatokról letámolygó, kinemugrálszarujpestiző lumpen-prolik, dudák, vuvuzuelák, Fradi-cilinderek és fake-sálas- zászlós fradisták tömkelege. Akkor és most is méla megvetéssel néztem ezeket az embereket és helyeztem el őket a saját értékrendemben, mégis megtanultam őket elfogadni, mert egy több százezres szurkolótáborba sajnos az ilyen elemek is beletartoznak és azt vallom pl. bent a stadionban egy győztes gól kapcsán érzett közös örömünnep alatt, hogy egy család vagyunk.
    Beérek és valóságos majális fogadott: volt sasreptetés és magenta csipogás, meg füst. a B-közepet alig lehetett még nálunk a C5-ben is hallani. Fittikém járkált körbe a két Fradi mikuláslánnyal és szaloncukrot lövöldözött ki a népnek, amely az ő hajráfradi vezényszavára ugrált, skandált, tapsolt és versengett az ingyen mezekért. Sokadszorra ráeszméltem, hogy ők nem fognak együttesen kapaszkodót nyújtani a szakadék egyik oldalán a másik oldalnak.
    Aztán megyek ki és látom a kékeket felsorakozni és szaladgálni a Szöglet és az aluljáró közötti szakaszon, a megálló és a Hungária krt tiszta sörösüveg törmelék. Amint tegnap említettem, bejött egy pár gyerek kötekedni az 1-es megállójába, hogy szégyelljétek magatokat azért, hogy posztolhassatok ingyen bent a stadionban. Mondta ezt nekem pl., annak, aki nem olyan rég c-közepes papírokat vitt be nem is egyszer és osztogatta szét az oldallelátón. Amikor egy ilyen senkiházinak meg utánamész és elmondod neki, hogy "te farok többet tettem a Fradiért és több meccsen voltam mint te valaha is leszel, akkor annyi a gerinc benne, hogy képes azt válaszolni, hogy bocs nem neked szántam, hanem a többieknek és megy tovább a nyugdíjas bácsikat zargatni. Mondom, a többiek között is van becsületes, tisztességes, a saját elveiért kiálló fradista, de ezekre már végképp nem tudnak reagálni (nem is vártam).
    Ez a két oldal, srácok. Itt próbálkozunk bármilyen egységet teremteni Kubatov elzavarása és a rendszer jobbá tételének érdekében? Reménytelen.
    A lilákkal természetesen nem foglalkozom. Tegnap itt elhangzottak olyanok, hogy kisült a szemem szégyentől. A dózsával, az ősi ellenséggel példálóztak, hogy az mennyire jó már, hogy a két legnagyobb hazai klub vezeti a tabellát és hogy ennek így kell lennie. hát ki nem szarja le azt a csapatot, akinek a főnöke éppen most lopja vissza a saját pénzét egy ügyes manőveren keresztül?! felőlem kieshetnek a picsába, de az, hogy itt majdnem ujjongunk, hogy nyert a dózsa és kubatov szopott, ez érthetetlen. Nem kubatov szopott, hanem a sok százezer fradista, aki bent vagy kint vagy otthon a CSAPATÉRT szorított.


    Nem érdekel...
    Eltelt egy nap, és nem érdekel. Vagyis inkább hidegen hagy. És rosszul vagyok, amikor ebbe belegondolok.
    Régen sorban álltam a jegyért, hogy le ne maradjak. Mentem újpestre, voltam sokszor a hazaiba, és felejthetetlen emlék marad az utolsó Fradi- újpest. A búcsúztató.
    És most nem érdekel...
    Tegnap elmentem inkább dolgozni, utána még a spárba akciós janáért, meg öblítőért. És ezért az első 20 percet nem láttam. És ez sem okozott gondot.
    Láttam, egy jóllakott Fradit, ahol minden tűz nélkül tették a dolgukat a játékosok. Sok gyenge teljesítménnyel. Meg egy dózsát, aki kifutotta a belét, mert nyerni akart. NYERNI AKART! Mi nem akartunk. Mert őket sem érdekli...
    16 ezer ember(vagy mennyi). Némán ülnek. Egy nagy b közép a stadion. Hallhatatlanok, így együtt. Mert úgy látszik őket sem érdekelte...
    És van egy gyenge dózsa, aki akart, és 1000 szurkoló, aki hallható. És beárazza a Fradit. Kubatov Fradiját. Meg a bevehetetlen grupamát! Őt vajon érdekli?
    Dollnak igaza van. Kifütyülik őket? Hisz együtt nem csináltak semmit! És kit érdekel?

    Egy sikerelnöknek induló holdkóros. Aki sok ezer ember életét(1,6 M, persze...) ledegradálta egy állatkerti sétára. Ahová kimegyek, ha éppen nincs más dolgom. Ilyenkor sírnom kell...

    És tegnap láttam a Cszka Szófia Dart Vederes performanszát, énekléssel és görögtűzzel! Azt sírom vissza. Nem akarok balhét, nem akarom a káromkodást, egységet akarok! Egy olyan Fradit, olyan szurkoló Táborral, amibe majd a fiam bele fog tudni szeretni, úgy mint anno én és a testvérem. Egy igazi Fradit!

    Hajrá Fradi - Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=25570&na_step=30&t=9018131&na_order=
     
  2. avatar: heimo
    2015.12.13, 18:52 (szerk.: 2015.12.13, 18:56)
    FTC–Újpest: talán lőniük kellett volna a Fradi-játékosoknak! Meg cselezni, szerelni...

    A Ferencváros–Újpest derbivel kapcsolatban is árulkodóak az InStat-elemzőrendszer statisztikái. Ezúttal három olyan táblázatot mutatunk meg olvasóinknak, amely rávilágít arra, hogy miért is nyerhette meg a meccset a lila-fehér együttes.

    1. ALAPIGAZSÁG – LÖVÉSBŐL LESZ A GÓL
    A legszembetűnőbb adat, hogy a gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető Ferencváros mindössze egyszer találta el a kaput az ősi rivális elleni derbin. Ezzel szemben a liláknak öt kapura tartó kísérletük is volt.

    Csapatok Ferencváros Újpest
    Gólok 0 1
    Lövések 7 10
    Kaput eltaláló lövések 1 5
    Mellé, fölé 4 5
    Blokkolt 2 –

    2. CSAPATJÁTÉK – DE KELLENEK AZ EGYÉNI TELJESÍTMÉNYEK
    Bár a labdarúgás csapatjáték, az egyéni teljesítmények kiemelkedően fontosak, ha egy csapat sikeres akar lenni. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Ferencvárost, ha nem is minden egyes poszton, de összességében jobb/képzettebb futballisták alkotják – a szombati mérkőzésen azonban ebből semmi sem látszott. Az egyéni értékelések újpesti fölényt hoztak. Az InStat-index számításakor szinte minden fontos adatot figyelembe vesznek, a sikeres passzoktól a támadásokban, védekezésekben való részvételen át a sárga és piros lapokig. Jól látható, hogy amíg a vendégek kezdőcsapatából mindenki a 200-as szám felett teljesített, a Fradi -játékosok közül többen is elmaradtak ettől a „lélektani” határtól.

    EGYÉNI TELJESÍTMÉNYEK – INSTAT-INDEX
    Ferencváros Újpest
    Dibusz (183) Balajcza (256)
    Dilaver (197) Nagy Tibor (228)
    Nalepa (240) Heris (231)
    Leandro (212) Litauszki (248)
    Ramírez (205) Mohl (212)
    Nagy Ádám (201) Szankovics (231)
    Sesták (214) Bardhi (231)
    Gera (245) Balogh B. (218)
    Hajnal (169) Balázs B. (202)
    Lamah (226) K. Hazard (243)
    Böde (–) Diagne (234)

    Cserék:
    Varga R. (201) Cseke (184)
    Busai (192) Sallói (–)
    Radó (173)

    3. CSELEK, SZERELÉSEK – KI AKARTA JOBBAN?
    A harmadik statisztikai táblázatunkban a cseleket és a szerelési kísérleteket vizsgálhatjuk meg. Az összeállításból akár úgy tűnhet – amelyet a Fradi-szurkolók füttyszóval jeleztek –, hogy a lila-fehér játékosok jobban akarták a sikert. Mindkét statisztikai mutatóban jobb volt a győzelmével a bajnoki tabella második helyére feljövő Újpest.

    CSELEK ÉS SZERELÉSI KÍSÉRLETEK
    Csapat Ferencváros Újpest
    Cselezési kísérletek: 24 27
    Sikeres cselek 10 19
    Százalékos arány 42 százalék 70 százalék

    Szerelési kísérletek 42 35
    Sikeres szerelések 23 25
    Százalékos arány 55 százalék 71 százalék


    forrás:
    nso.hu
    http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/talan-loniuk-kellett-volna-a-fradi-jatekosoknak-meg-cselezni-szerelni-2455525
    hmgy
     
  3. avatar: heimo
    2015.12.12, 22:55 (szerk.: 2017.01.17, 21:53)
    Mbaye Diagne nyerte meg az Újpestnek a 216. derbit

    A 216. derbi kis túlzással Böde Dániel és Mbaye Diagne különcsatájának volt beharangozva, hiszen a két támadó tizenkettő illetve tíz találattal a góllövőlista első és második helyén tanyázik.

    Nos, a kettejük csatája nem tartott túl sokáig, hiszen két csatár közül a Fradi-kedvenc Böde Dániel összesen öt percet töltött a pályán, azt követően, hogy egy ütközés után bokaszalag-sérülést szenvedett. Thomas Doll a „száz kilós” csatár helyére Varga Rolandot vezényelte a pályára, míg Sestákot feltolta center pozícióba a német tréner.

    Doll húzása pedig bejött, bár más választása nem is nagyon volt, ugyanis Varga lubickolt, már amennyire tudott Herisék szorításában, Sesták pedig komoly helyzetekig jutott. A lehetőségekből azonban egyik oldalon sem lehetett túl sokat feljegyezni. Ugyan jó volt a játék ritmusa, és a feszültség is fellelhető volt a pályán, de a labadrúgás sava-borsa a gól hiányzott a derbiből. Igaz, egy találat a félidő utolsó percében született, de Kassai Viktor les címén nem adta meg Hajnal szabadrúgása után Nalepa fejesét.

    A szünet után nagyon nekiesett ősi riválisának a Ferencváros, látszott nagyon szeretne előnyt szerezni a második félidő elején. A nagy akarásnak, azonban nyögés lett a vége, és az Újpest taktikus, szívós harcmodorának meg lett az eredménye, mert Diagne – ki más – megszerezte a vezetést egy újpesti szöglet után. Thomas Doll szinte azonnal frissített csapatán, de sem Radó András, sem Busai Attila nem tudta feltörni a Litauszki, Heris védőkettős által felhúzott masszív falat. Az FTC annyira elbizonytalanodott az újpesti-drukkerek által folyamatosan buzdított lilák játéka láttán, hogy az egyébként magabiztos Dibusz Dénes cselezgetni kezdett saját kapuja előtt, és nem sokan múlott, hogy gól legyen belőle. Ment-ment előre becsületből az FTC, de Böde Dániel nélkül kissé fogatlan oroszlánnak tűnő zöld-fehér egyletben nem volt benne a gól, az egyenlítés. A hajrában már nem tudott újítani a Groupama Arénában a hitehagyott Ferencváros, az Újpest pedig megérdemelten nyerte meg a 216. derbit.

    Nebojsa Vignjevics (Újpest): - Kiváló mérkőzés volt, a találkozó és a játékosok teljesítménye mellett a hangulat is nagyon tetszett. Magyon nehéz nyerni a Ferencváros ellen, nem elég, ha jó vagy, kell a szerencse is. Megérdemeltünk nyertünk. A kulcs az volt, hogy a középpályán megállítottuk Gera Zoltánt és Hajnal Tamást. Mi viszont nyomást gyakoroltunk mindkét oldalon, vártuk, hogy meglegyen a gólhelyzet, és sikerült is kialakítanunk egy ziccert, amiből gólt szereztünk és eldöntöttük a találkozót. A Ferencváros nem húzott semmi extrát a Böde Dániel sérülése után, csak előre rakta Stanislav Sestákot. Úgy érzem, Böde nélkül még veszélyesebb volt a Ferencváros, mint vele. A mieink közül Kylian Hazard-t emelném ki, aki sok zavart okozott a Ferencváros védelmében.

    hmgy
     
  4. avatar: heimo
    2015.12.12, 22:53 (szerk.: 2017.01.17, 21:54)
    Balhé a Fradi-Újpest után

    Két-háromszáz szurkoló próbált bejutni a Groupama Arénába a Fradi-Újpest meccs után, a rendőrök azonban visszaszorították őket a Népligetbe.
    Összecsaptak a rendőrökkel Fradi-szurkolók a Groupama Arénánál - jelentette az Origó tudósítója. A rendőrök könnygázt is bevetettek, hogy megfékezzék a stadionhoz vonult körülbelül két-háromszáz fős tömeget.
    A rendőrök visszaszorították a Népligetbe szurkolókat, akik sörösüvegekkel dobálták az egyenruhásokat.

    origo.hu

    hmgy
     
  5. avatar: ingersheim
    2015.12.11, 23:19 (szerk.: 2015.12.12, 09:45)
    Sajna így megy ez manapság. Totális ellentmondás, káosz amigosz...
    Derbi lesz szombaton. Jó formában az Újpest és a Fradi is. Az NB I. két legjobb góllövője feszül egymásnak. Micsoda remek lezárása lenne ez az őszi szezonnak, ugye?

    Jelen sorok jobbára fotelszurkoló íróját kedden kereste meg egy mára ugyancsak fotelszurkolóvá öregedett/kedvetlenedett/lustult barátja. Arról érdeklődött, kell-e vénaszkennelni a vendégszurkolóknak is az olykor barátságos lila fényt árasztó stadionban. Fogalmam sem volt, ezért megkérdeztem nagy tudású ferenczvárosi szerkesztőtársaimat, akiktől azt a megdöbbentő információt kaptam, hogy nem. De sebaj, gyarlók vagyunk, a diszkrimináció akkor zavar leginkább, ha minket sújt, most viszont ellenkező volt a helyzet. Barátom lelkesen fogadta a hírt, és erősködött, menjünk ki a meccsre. Én kelletlenül válaszolgattam neki, se igent, se nemet nem mondva, de azért nem zártam ki teljesen az esélyét.

    Egészen a mai napig. Persze ma sem történt semmi különös, csak megjelent az a már más meccsekről jól ismert információ, amit máig nem sikerült megemésztenem. Így hangzik:

    A Groupama Aréna vendégszektorába csak a külön busszal, szervezetten utazó résztvevők léphetnek be. Az a szurkoló, aki nem a szervezett és meghirdetett jegyellenőrzést, utaztatást választja, nem tudja megközelíteni a vendégszektor bejáratát, és nem léptethető be a sportrendezvény helyszínére.

    Csodálatos. Nincs a hírben semmi új, de azért gondoljuk még egyszer végig, egy kicsit más szempontból is. Legyen ez a szempont a családbarátság.

    A családbarát-szlogen – gyanítom – a családos embereket kívánja megszólítani. Hogy ne csak tízen–huszonéves srácok és nyugdíjas papák legyenek a stadionokban. És hogy mivel próbálják a családosokat kicsalni a meccsre?

    1. Végigutaztatják velük egész Budapestet. Ha egy újpesti hívő Dél-Budán lakik, akkor is előbb el kell zarándokolnia Újpestre, hogy onnan elbuszoztassák a 9. kerületbe. De ha ad abszurdum a Nagyvárad téren lakik, akkor is.

    Ha a tömegközlekedést választja, hétvégén kb. egy óra alatt ér Kelenföldről Észak-Pestre. Ha autóval megy, akkor pedig este a stadiontól kell visszabumliznia a Megyeri útra. És akkor még nem beszéltünk arról az MLSZ számára talán elképzelhetetlennek hitt jelenségről, hogy mondjuk egy Újpest szurkolónak van pofája vidéken lakni. Én ismerek szigetszentmiklósi lilát, az ő utazási idejét számolja ki, aki akarja.

    Na, most ezt egy időmilliomos tízen-huszonéves, vagy nyugdíjas, még simán bevállalhatja. Akinek viszont családja van, az nem szívesen és nem könnyen cseszi el az idejét felesleges utazásokra, amikor azalatt lenyírhatná a füvet, játszhatna a kölkökkel vagy csinálhatna bármit ahelyett, hogy 2-3 órával a kezdés előtt Újpesten legyen.

    És eleve: milyen jogon szabja meg egy klub vagy egy sportszövetség, hogy a megváltott belépőmmel milyen módon, milyen irányból keressem fel a rendezvény helyszínét? Miért nyomorogjak a BKV egyik lerobbant Ikarusán, ha akár autóban is pöffeszkedhetnék?

    2. Kötelezően a táborral kell utazni. Ha a családbarát felhívásnak eleget téve kisgyereket esetleg feleséget visz, akkor is. Na, most nem vagyok se prűd, se rettegő, de ismerem ezeket a srácokat. Fradi meccs előtt természetesen folyamatos a kurvaanyázás, egyébről nem is beszélve - aki járt már stadionban, az tudja, hogy ez egy derbi velejárója. Vagyis olyan dolgok hangzanak el, amikért az MLSZ betegre bünteti a klubokat. Mindenképpen az számít családbarátnak, ha a gyerekeket, nőket azokkal terelik össze, akiktől az MLSZ egyébként retteg, s akiket rendszabályozni kíván?

    3. Kötelezően kijelölt szektorba terel mindenkit. Gyerekként sok meccsen ültem vendégként hazai drukkerek között. Nyilván igyekeztem „viselkedni”, de pár beszóláson kívül semmilyen inzultus nem ért. Sokat jártunk meccsekre baráti társasággal, benne Vasas- Fradi- és Újpest-szurkolókkal. Ma ez teljességgel lehetetlen. Nyilatkoznod kell, színt kell vallanod, és az alapján elkülönítenek. Nincs klubok közti barátság: te ide tartozol, ő oda.

    Tudom, semmi újat nem írtam annak, aki ismeri a mai rendszert. Az egész lényege csak annyi: két emberrel biztosan kevesebb lesz a stadionban szombaton, mint amennyi lehetett volna. És személyükben távolról sem a sátánnak beállított ultrákról van szó. Hanem két olyan családosról, akik kifejezett célközönségei – legalábbis szlogenek szintjén – az új rendszernek.

    valogatott.blog.hu/2015/12/10/csaladbaratsag
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2015.12.03, 13:00
    Az OTP Bank Liga idei utolsó mérkőzését, a 19. fordulóban sorra kerülő Ferencváros-Újpest FC bajnoki csúcsrangadót az eredetileg kijelölt 18.00 órás kezdési időpont helyett 19.30-tól rendezik meg december 12-én a közvetítő MTVA kérésére, a csapatok beleegyezésével.
    A változás oka, hogy az eredetileg kijelölt 18.00 órás kezdési időpont egybeesik a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság sorsolásával, amelyen a magyar válogatott is érintett. A Ferencváros és az Újpest FC rugalmasan állt az MTVA időpontváltoztatási kérelméhez, így kerülhetett át a fővárosi derbi kezdése 19.30-ra.

    A változtatásnak köszönhetően mindkét eseményt élőben közvetíti az M4 sportcsatorna, amely a 18.00 órától élőben sugározza a párizsi sorsolást (valamint az ezt követő edzői interjúkat), 19.30-kor pedig a Groupama Arénából közvetíti a Ferencváros és az Újpest csúcsrangadóját.

    http://www.mlsz.hu/blog/2015/12/03/valtozott-a-csucsrangado-kezdesi-idopontja/