magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 1 : 7 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.12, 23:28 (szerk.: 2022.05.23, 14:57)
    F. T. C.— U. T. E. 7:1

    (Üllői-úti pálya.) A zöld-fehérek óriási formában lévő csapata, mint az előrelátható volt, a ténylegesen fennálló klassziskülönbségnek megfelőlően óriási fölénynyel győzött. Az újpestiek pillanatig sem voltak veszélyesek és az általok elért goal, illetve két tizenegyes is inkább csak a véletlen, helyesebben a ferenczvárosi hátvédek könnyelmű játékának volt a következménye. A végig offenzivában lévő F. T. C. briliáns játékot produkált s csatársorának — különösen a Schlosser—Borbás dr. szárnynak — észszerű, nyugodt játékát a közönség per- czekig tartó tapsviharral jutalmazta. A fedezetban ki­válóan játszott Bródi és Weinber, a mezőny legjobb em­bere azonban kétségkívül Rumbold volt. Az U. T. E.-ben Kazár nagy szerencsével párosult elvetései keltettek feltűnést, a hátvédek elég jól játszottak, a fedezetsorban azonban csak Fürst játéka elégített ki. A szélső fedezetek munkája minden energiát nélkülöz. A támadósorban Molnár III. és Surmik agilitása érdemel elismerést.

    Megemlítjük még, hogy a mérkőzésen négy tizen­egyest ítélt meg a biró, a melyek közül azonban csak az F. T. C. érvényesített kettőt goallá, A goalok javarészét — hatot — Schlosser rúgta.
    A zöld-fehérek vezetik az első támadásokat és már a második perczben csak nagy szerencse árán menekül az U. T. E. hálója a goaltól. Az újpestiek lerohanással jutnak a bajnokcsapat térfelébe, de tizenegyesüket Mol­nár I. egyenesen Fritznek rúgja. Az F. T. C. ellentáma­dása alkalmával Schlosser kicselezi az újpesti védelmet és megszerzi az első goalt. Néhány perczczel később már a második goalt rúgja Schlosser a Molnár I. véletlen handse miatt megítélt tizenegyesből, majd Rumbold juttatja a labdát a jeles balösszekötőhöz, a kinek saroklövése a harmadik goalt eredményezi. A félidő vége felé esik a mérkőzés harmadik tizenegyese az U. T. E. javára, de Fritz sikeresen ment.

    Félidő 3:0.

    Szünet után eleinte változatos a játék, majd Borbás fut le szédületes iramban, hátratolja a szabadon álló Sehlosserhez a labdát, ennek lövését azonban Kazár védi, ismét Schlossernél a labda, közeli lövése most már védhetetlen. Az újpestiek ennek daczára is változatlan ambiozióval támadnak és a lazsáló Rumbold jóvoltából egyetlen goaljukat rúgják (15. p.). Újra az F. T. C. van frontban, Borbás czenterét Kazár kornerre védi és a Schlosser által remekül irányított sarokrúgást Weisz kapásból a hálóba továbbitja. A match legszebb goalja! A mérkőzés hátralévő részében a kiválóan goalképes formában lévő Schlosser még két goalt rug, a hetediket ismét tizenegyesből. Az utolsó perczekben a Schlossert folyton gáncsoló Fandl-t a biró kiállítja. Biró Fehcry Ákos.

    Az Újság, 1911. május 3.
     
  2. avatar: heimo
    2016.04.24, 09:15 (szerk.: 2016.06.24, 13:26)
    Ferencvárosi Torna Klub—Újpesti Torna Egyesület 7:1. Félidő 3:0. (őszszel 7:1.)

    A MAK.—NSK. mérkőzés után játszott a két csapat. A győzelmet eléggé könnyen szerezte meg a FTK. Felállás után nagy meglepetésre a fürge újpestiek diktálják a tempót. Szabó már a harmadik percben kiszökik az FTK. védelemből, de közvetlen a goal előtt feldöntik. A bíró 11-est ítél. Molnár I. rúgja a 11-est. A lövés Fritz lábáról pattan vissza a mezőnybe, ahonnan a rástartoló Molnár I. azt szerencsésen a goal fölé emeli. E goalkísérlet után a zöld-fehér csatársor lép akcióba. A támadásokat jórészt a baloldal viszi. Vagy negyedórái játék után Schlosser körülbelül negyven méternyire a goal előtt labdát kap s kényelmesen driblizve végigfut a gyengén álldogáló UTE. védelmen s védhetetlen goalt lő. A második goal után, amely tizenegyesből esik, az újpestiek mindjobban visszaesnek. Csatársoruktól egyetlen életrevaló akciót sem látunk. Egy percig sem tudta elől tartani a labdát. Pedig a FTK. védelem nagyon könnyelműen játszott. A harmadik goalt megint Schlosser rúgta. Félidő végén a bíró jóvoltából az UTE. egy újabb 11-eshez jut. Megint Molnár I. áll a labda elé; ezúttal azonban azt a kapu sarkába lövi. De mit nem tesz a balsors! A bíró a goalt azon a címen, hogy nem fütyült, nem érvényesíti. Az újabb 11-est pedig Molnár I. a kapus ölibe lövi.

    Helycsere után állandó a zöld-fehérek fölénye. Gyors és kombinációs támadásaik kifullasztják az UTE. védelmet, amely a Schlosser által rúgott negyedik goal után már csak úgy ténfereg a kapu előtt. Az FTK. védelem is ráfizet nagy könnyelműsködésére. Az újpestiek balszéle lefut s a középre került labdát Molnár III. a sarokba plasszirozza. Félidő végéig állandóan a FTK. támad s Weisz és Schlosser révén további három goalt rúg. Bíró Fehéry volt.

    (Az UTE súlyos veresége.)
    Többet vártunk az UTE-től. A Franzstadt azonban kézben tartotta az újpesti csapatot, úgy hogy az alig tudott egy pár percig lélegzetet venni. Nem is nagyon iparkodott. A csapat egészen más volt, mint az előző vasárnap. Jóformán komoly ellenállás nélkül adta meg magát sorsának. Pedig még nagyon meg fogja bánhatni ezt a hét goalos vasárnapot, mert ez úgy elrontotta goalarányát, hogy ha meg is veri a 33 FK-ot, ha goal arányra kerül a dolog, ez a hét goal nagyon le fogja huzni.

    Pesti Napló, 1911. május 3.