magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 3 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.03.12, 22:21 (szerk.: 2022.03.12, 22:28)
    Újpesti Dózsa - Békéscsaba 3-0 (2-0)

    Megyeri út, 800 néző
    Vezette: Lázin (****) (Kovács I L., Kovács II L.)
    Ú. Dózsa: Brockhauser 0 — Szélpál 5, Kovács 5, Szlezák 6 — Kozma 6, Steidl 5, Katona 6, Szabó 5 — Schróth 4, Balogh 4, Eszenyi 6. Edző: Varga István.
    Békéscsaba: Baji 5 — Mracskó 4, Ottlakán 4, Bánfi 5, Fabulya 5 — Belvon 4, Csanálosi 4, Gruborovics 4, Hor­váth 5 — Árky 4, Kanál 4. Edző: Csank János.
    Csere: Belvon helyett Oroszki (4) a szünetben, Katona helyett Kénoszt (4) a 48., Gruborovics helyett Kasik (4) az 57., Schróth helyett Süveges (5) a 68. percben.
    Gólszerző: Katona a 2., Ottlakán (öngól) a 45., Eszenyi az 53. percben.
    Sárga lap: Kanál a 72. percben.
    Szögletarány: 10:7 (6:3) az Ú. Dózsa javára.­

    ­(Elszomorító látványt nyújtott a sok nagy csa­tát megért Megyeri úti stadion csaknem üresen kongó lelátója. A kezdés előtt tíz perccel jó, ha öt­százan lehettünk. A pub­likum a jelek szerint min­den műszernél érzéke­nyebben minősítette az új­pestiek őszi szereplését...)
    A minden tekintetben fa­gyos légkörben nagyszerűen kezdett a hazai együttes: a második percben Szlezák balról ívelt keresztbe a jobb­­összekötő helyén robogó Kozma elé, Ottlakán késve próbált közbeavatkozni, így Kozma félmagasan a kapu elé lőhette a labdát, és a berobbanó katona a kivető­dő Bajit megelőzve az ötös­ről a hálóba fejelt. 1-0.
    Ezután hosszú ideig unal­mas mezőnybeli labdaterel­getés következett, majd a félidő derekán Katona tíz méterről hanyattvetődve küldte a bal alsó sarok fe­lé a labdát, Baji csak ügg­­gyel-bajjal tudott hárítani.
    A hajrában erősítettek az újpestiek: előbb Kozma emelt a kifutó kapus fölött a kapu mögé, aztán Ba­logh óriási helyzetből a ki­­vetődő Bajit találta el, mígnem a 45. percben rit­kán látható góllal növelték előnyüket a hazaiak.
    Kozma jobbról lágyan ívelt a kapu elé, a felugró Balogh hat méterről a jobb felső sarok tájánál a ke­resztlécre fejelt, és a visz­­szacsurgó labda az ötösön ácsorgó Ottlakán lábáról a hálóba vánszorgott. Öngól! 2-0.
    SZÜNET UTÁN ismét gyorsan a csabaiak kapujába került a labda.
    Az 53. percben Eszenyi a ven­dég térfél közepén megira­modott, jó cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd a jobbösszekötő helyéről tíz méterről élesen a bal felső sarokba bombázott. 3-0.
    Ezután Szabó és Kovács lőhetett volna gólt, de mind­ketten a kapu torkában hi­báztak,
    majd a 72. percben Kanál lerántotta Süvegest, amiért a csabai játékos fel­iratkozott Lázin játékveze­tőnél a sárga kártyára.­

    ★ ★

    Csak a legnagyobb elis­merés illetheti azt a né­hány száz újpesti szurko­lót, akik a kellemetlen csípős, szeles időben vé­gig kitartottak, hogy ked­venceik győzelmét meg­ünnepelhessék. Az elisme­rés annál is inkább kijárt a publikumnak, miután a három gólon és a három ponton kívül, nem sok ör­vendezésre okot adó ese­ménynek lehetett szemta­núja.
    Pedig úgy kezdődött, hogy az ínséges időszak után a Dózsa ezúttal lát­ványos játékkal, kiütéses győzelmet arat a szemlá­tomást eleve fehér zászló­val harcba induló csabaiak ellen.
    Ám a gyors gól után érthetetlenül kocogósnak váltotta a tempót a hazai együttes, és a szünet előtt már-már úgy tűnt, hogy a nyomasztó, de abszolút meddő mezőnyfölényben játszó újpestiek nem is erőltetik különösebben az újabb gólt. Ekkor viszont Ottlakán „besegített”, ami­vel lényegében el is dön­tötte a találkozó sorsát.
    A pihenő után pedig már bőségesen elegendő­nek bizonyult Eszenyi egyetlen mutatós villanása ahhoz, hogy a vendégek csipetnyi elszántsága és tartása is tovatűnjön, így a fővárosiak az utolsó fél órában a már inkább gya­korlómérkőzés jellegű, mintsem élvonalbeli küz­delemre hasonlító találko­zón magától értetődő, könnyed győzelmet köny­velhettek el.

    Varga István:
    — A kezdés már a régi időket idézte, de a későbbi játékunkban is akadtak biztató elemek.
    Csank János:
    — A korán kapott gól megadta a talál­kozó alaphangját, majd az első félidő záróakkordja végképp nem sok jót ígért tartalékos csapatunk számá­ra a folytatásban. Így is tör­tént...
    (Zsiday István)
    képÚgy tűnik, hogy Eszenyi bombagóljának a háló sem tudott ellenállni. A kép azonban csalóka, a labda megakadt a bal felső sarokban. Baji szépségdíjas mozdulata már hiábavaló. (László Sándor felvétele)

    8. Békéscsaba 14 5 1 2 6 20-18 19
    ...
    14. Újpesti Dózsa 14 3 - 3 8 20-23 12

    Népsport, 1988. november 20. (Arcanum DT)
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.07, 21:35 (szerk.: 2017.10.08, 22:06)
    kép

    Labdarúgás, 1988. december
     
  3. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:40 (szerk.: 2017.10.07, 21:32)
    Mintha megérezték volna a szurkolók, hogy nívótlan "lila rangadó" (mindkét csapat klubszíne lila-fehér) várható, mert alighanem negatív nézőrekordot jegyeztek fel ezen a délutánon a Megyeri úti stadionban. Pedig jószerével már az első hazai támadás gól hozott, amikor Kozma mintaszerűen csavart középre, és Katona pontos fejese öt mérettől az elalvó, későn kimozduló Baji mellett a hálóba került. A Békéscsaba békésen vette tudomásul hátrányát, még csak kísérletet sem tett arra, hogy egyenlítsen. És bár a fővárosiakról is nehéz lenne azt állítani, hogy sziporkáztak, félgőzzel játszva is szép számmal akadtak helyzeteik. A 31. percben jelentős tűzijáték végén Katona hanyatt vetődve, ollózva veszélyeztette a csabaiak kapuját, Baji azonban ezúttal résen volt. Tíz perc múlva Kozma ugrott ki ügyesen, de annál ügyetlenebbül emelt a kapu fölé. Két perc elteltével Katona pompás helyzetet dolgozott ki Balogh számára, ám a szőke csatár a felső kapufát találta el. A lefújás előtt újabb sakk-matt kombináció végén ismét a felső kapufáról "csorgott le" egy emelés, s Ottlakán öt méterről saját kapujába gurított (öngól, 2:0).

    Fordulás után rövid ideig úgy tűnt, hogy Oroszki pályára léptével valamivel többet törődik a támadásokkal is a vendégcsapat. A csabaiak igyekezetét azután hamarosan megtörte a harmadik újpesti gól, ami Eszenyi nevéhez fűződik. Az újpesti támadó kilenc méterről a bal felső sarokba bombázott - Baji ezúttal is elbámészkodott. A mérkőzés végéig Dózsa jószerivel azt csinált, amit akart, de különösebben már nem erőltette a gólszerzést.

    Lélektelen játék, teljes formán kívüliség, ez jellemezte a Békéscsaba teljesítményét, ha 90 perces produkciójukat egyáltalán teljesítménynek lehet nevezni. Az Ú. Dózsa nyugodtan javíthatta volna jelentősebben is gólkülönbségét, de megelégedett annyival, amennyit szinte erőfeszítés nélkül elért.

    MTI