magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Veszprémi SE 2 : 0 18:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2019.11.10, 11:08
    Kiábrándító támadójáték után a labdarúgó NB l-ben
    Ú. Dózsa —Veszprémi SE 2:0 (1:0)

    Újpest, háromezer néző. V.: Szilágyi (Varga S., Bognár).
    Dózsa: Brockhauser (0) - Huszárik (5), Herédi (6), Szélpál (6), Szlezák (6) - Kozma (5), Kása (6), Kovács E. (6), Klink (5) - Balog (5), Steidl (7). Edző: Varga István. VSE: Kakas (4) — Bimbó (5), Baranyi (5), Csík (4), Szécsi (5) - Csornai (6), On- hausz (4), Kelemen (5) — Rugovics (4), Kiss L. (5), Sülé (4). Edző: Glázer Róbert.
    Csere: Süle helyett Udvardi (4) a szünetben, Kelemen helyett Csongrádi a 61., Balog helyett Kénoszt a 67., Klink helyett Véber a 80. percben.
    Gólszerző: Steidl a 35., Kósa a 63. percben.
    Szögletarány: 6:2 (3:1) az Ú. Dózsa javára.


    A kezdés után a Dózsa ragadta magához a kezdeményezést. Az 5. percben Steidl beadása után Klimk közelről nagy helyzetben fejelt fölé. Negyedóra elteltével jött csak fel a VSE. A 17. percben Szécsi lőtt először kapura a veszprémiektől. Szinte végig az újpestiek birtokolták a labdát. A 22. percben Steidl jó cselsorozat után rosszul adott be. A Dózsa mezőnyfölénye ellenére nem tudott helyzeteket teremteni. A 31. percben Szlezák ballábas, 18 méteres bombáját Baranyi a gólvonalról vágta ki. Az ellentámadás végén Kiss elfutott, majd Kelemen adta keresztbe a labdát, amelyet a védők elhibáztak, Rugovics nagy helyzetben közelről a kifutó kapust találta el. A 35. percben bal oldalról keveredett középre a labda, az őrizetlenül hagyott Steidl 10 méterről Kakassal szemben a bal sarokba lőtt, 1:0.

    (A szünetben a Pestre rándult veszprémi szurkolók egyöntetűen megállapították, csak erőteljesebb támadójátékkal érhetnek el sikert a veszprémiek!)

    Fordulás után élénkebb lett a játék. Továbbra is a Dózsa kezdeményezett. Az 51. percben Kelemen egyéni akció végén magasan a léc fölé lőtt. Alacsony volt a színvonal, jobbára a lilák lábán vándorolt a labda. A 63. percben Csongrádi szabálytalansága után az újpestiek középre lőtték a labdát, s a jó ütemben érkező Kosa a felső lécre fejelt, ahonnan a labda a gólvonal mögé pattant, 2:0. Lendületbe jött a Dózsa, a veszprémi középpályások nem tudták tartani a labdát. A 79. percben Onhausz 30 méteres lövése alig suhant mellé. A 87. percben Kovács E. egyedül ugrott ki, a jobbösszekötő helyéről, aztán gyatrán Kakas kezébe emelt.

    ★ ★

    A minden részében jobb újpestiek különösebb megerőltetés nélkül nyertek, az elképzelés nélkül játszó, körülményes támadójátékot nyújtó veszprémiek ellen. A VSE-nél ezúttal sem a védelemben, sem a középpályám, sem a támadósorban nem akad irányító egyéniség. A VSE játéka lassú, erőtlen volt. A csatársorból hiányzott a lendület, a gólra törő elszánt játék. Ha a csapat eredményességben nem tud feljavulni, akkor újabb kellemetlenségek érhetik még.

    Varga István: - Mi sem játszottunk jól, de ezúttal a három pont megszerzése volt a cél. Egyébként a lelátón is egész jó kis csapatunk ült.
    Glázer Róbert: — Alacsony színvonalú mérkőzésen az Újpest megérdemelten nyert.

    Veszprémi Napló, 1989. március 30.
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:49 (szerk.: 2019.11.10, 11:02)
    E mérkőzés láttán megfogalmazódott a nézőkben a gondolat: rossz szerda esti szórakozást választottak... Nem kis megpróbáltatást jelentett a 90 perc végignézése, amelynek során alig-alig történt labdarúgásra emlékeztető mozzanat a gyepen. Elképesztő technikai és helyezkedési hibák bosszantották a szemtanukat. A szurkolók helyenként maguk is a találkozó színvonalára süllyedtek. Egy fél szektornyi ,,kemény mag,, időnként - ki tudja miért? - rázendített a Ferencvárost útszéli stílusban szidó rigmusra. Az első félidőben – a gólt leszámítva - a 32. percbe sűrűsödtek az események, amikor 60 másodperc leforgása alatt először Szlezák kapáslövését vágta ki a gólvonalról Baranyi, majd az ellenakciónál Rugovics 6 méterről teljes tiszta helyzetben Brockhauser ölébe gurította a labdát. A 35. percben Steidl egy levágódó labdát 11 méterről a bal sarokba
    helyezett, ezzel lett 1:0.

    A második félidőben 25 percen át az égvilágon semmi nem történt, mígnem a 69. percben Kénoszt jobboldali szabadrúgását Kósa 10 méterről a léc alsó lapjára fejelte, ahonnan a labda a gólvonal mögé vágódott (2:0).

    A találkozót látva most már senki sem csodálkozik az egykor szebb napokat látott Ú. Dózsa szerény helyezésén. Az is nagyon valószínűnek tűnik, hogy a Veszprémnek is tartania kell vagy a kieséstől, vagy pedig az osztályozótól.

    MTI