magyarfutball.hu

Videoton SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.02.11, 22:23 (szerk.: 2022.02.11, 22:58)
    Videoton - Békéscsaba 0-1 (0-1)

    Székesfehérvár, 3000 néző
    Vezette: Molnár L. (****) (Kovács I L., Vágner)
    Videoton: Koszta 0 — Csonka 6, László 5, Németh 4 — Máriási 5, Csucsánszky 5, Gyenti 4, Végh 5 — Jónás 4, Jován 5, Petres 4. Edző: Kaszás Gábor.
    Békéscsaba: Gulyás 9 — Szenti 8, Ottlakán 7, Bánfi 6, Mracskó 6 — Belvon 6, Csató 5, Csanálosi 6, Kanál 6 — Csernus 5, Szekeres 7. Edző: Csank János.
    Csere: Gyenti helyett Király (4) az 55., Jónás helyett Kanyok (—) a 64., Csernus helyett Oroszki (—) a 68., Belvon helyett Gruborovics (—) a 85. percben.
    Gólszerző: Belvon a 6. percben.
    Sárga lap: László a 9., Kanál a 65., Szenti a 70. percben.
    Szögletarány: 12:4 (8:4) a Videoton javára.

    (Székesfehérvárott a ta­lálkozó előtt szinte min­denki azt emlegette, hogy a délutáni Fradi-győzelemmel óriási lehetőséget kap­tak a hazaiak. Ha győznek,akkor az első helyre ke­rülhetnek. A hazai játéko­sok közül Petry, Horváth és Emmer, a csabaiaknál két kulcsember, Fabulya és Horváth hiányzott.
    A mérkőzés előtt dr.Brávácz Ottó, a Videoton sportigazgatója köszöntötte Csucsánszky Zoltánt 100. NB I-es mérkőzése alkal­mából.)

    Váratlanul szerzett vezetést a 6. percben a békéscsabai együttes. Szekeres a bal ol­dalról adott középre, Csató a teljesen tisztán álló Belvon elé tálalt, aki 11 méterről Koszta mellett a kapu baloldalába lőtt. 0-1
    A 9. percben Szekeres ve­zetett ismét veszélyes ellen­támadást, utolsó védőként át­játszotta már Lászlót is, a fehérvári védőnek nem volt más választása, mint hogy feltartsa Szekerest. László sárgalapos figyelmeztetést kapott.
    Ezt követően egyre na­gyobb fölénybe került a Vi­deoton, egyre-másra vezették támadásaikat a hazaiak.
    A 16. percben Máriási beadását Gu­lyás úgy ütötte ki, hogy a labda Petres lábáról került kapu mellé.
    Egyre-másra rúgta szögle­teit a Videoton. A 23. perc­ben Csucsánszky labdája ve­szélyesen csavarodott, Gulyás újra szögletre ütötte a lab­dát.
    Két percre rá Csu­csánszky indította Petrest, aki már a 16-oson belül járt, amikor a védők szorongatása következtében kibillent egyensúlyából, de csak két lépés után esett el, és így Molnár játékvezető nem lá­tott indokot a közbeavatko­zásra.
    A 39. percben Petres ügye­sen visszafejelte a labdát a 11-es pontra Jován elé, aki óriási helyzetben kapu mel­lé lőtt, igaz, közben Ottlakán lökte a csatárt. Ez utób­bit döntőnek ítélte meg Mol­nár játékvezető, és főleg a csabaiak meglepetésére a 11-­es pontra mutatott. A bün­tetőből Csucsánszky a kapu bal oldala felé lőtte a labdát, arra mozdult Gulyás is és szögletre mentett.
    Az első félidőt záró sípszó után a labdarúgók és a já­tékvezetők bevonultak. A városi elektromos hálózatban ekkor áramkimaradás tör­tént, emiatt kialudtak a ref­lektorok. A szünetidőn túl csak húsz perc késéssel folytatódhatott a második játékrész, ennyi idő kellett ugyanis arra, hogy az elekt­romos világítórendszert be tudják kapcsolni.
    SZÜNET UTÁN
    állandósította nyomasztó fö­lényét a Videoton.
    A 47. percben Máriási beadását Németh 5 m-ről fejelte ka­pu mellé.
    Két perc múlva Jován cselezgetett az alap­vonalnál, majd éles szögből kapura lőtt, Gulyás kiejtette a labdát, de mielőtt az gól­vonalon túlra pattant volna, másodszorra elcsípte.
    Egyre-másra vezette táma­dásait a Videoton, de ezek rendre elakadtak a szerve­zetten, jól védekező csa­baiakban.
    Az 54. porcben Gyenti beadását Jónás 5 m-­ről lőtte kapura, a bal alsó sarokba tartó labdát Gulyás nagy bravúrral ütötte szög­letre.
    Egy-egy vendég ellentáma­dás rendre veszélyt jelentett a hazai kapura, így például a 63. percben Koszta kapu­jából 22 m-re kifutva hárí­tott Szekeres elől.
    A 65. percben Kanál sípszó után elrúgta a labdát, amiért sárga lapot kapott.
    A 66. percben Jován 16 m-ről célozta meg a bal felső sarkot, Gulyás most is bravúrral szögletre nyomta a labdát.
    A 70. percben Szenti Petressel szabálytalankodott, ő is sárga lapot kapott.
    Változatlanul egykapura játszott a Videoton, teljesen beszorult a Békéscsaba.
    A 75. percben mégis a vendé­gek jutottak szabadrúgáshoz a kaputól 20 m-re, Végh szabálytalankodott Szeke­ressel. Csanálosi lövését biztosan védte Koszta.
    Egy perc múlva Szekeres elől az utolsó pillanatban mentett Csonka.
    A 79. percben Csanálosi szabadrúgása felpat­tant a sorfalon, a labda Oroszki elé került, de a ki­mozduló Koszta megzavarta a békéscsabai játékost, aki közelről a kapu mellé gurított.

    ★ ★ ★

    Az esélytelennek beharangozott csabaiak ellen szokásához híven ezúttal is nagy lendülettel kezdett a Videoton, de a 6. percben egy kitűnő ellentámadás végén a vendégek szereztek vezetést! Ekkor talán senki sem gondolta, hogy ez lesz a végeredmény.
    Ezt követően a fehérváriak nagy fölényben játszottak, teljesen beszorultak a ven­dégek, óriási nyomás nehe­zedett a békéscsabaiak ka­pujára, de kitűnően véde­keztek. A vendégek viszont ebben a játékrészben is több ügyes, veszélyes táma­dást vezettek. Csucsánszky a büntetőt sem tudta érté­kesíteni, és ebben a játék­részben Csucsánszky és Gulyás párharcát egyértel­műen a vendégek kapusa nyerte.
    A második félidőben is folytatódott a hazaiak nagy fölénye, egymásután maradtak ki a nagy ziccerek. A játék alapján elmondha­tó, hogy bármennyire meg­lepő, a békéscsabaiak rend­kívül szervezett, tudatos já­tékukkal megérdemelten szerezték meg a győzelmet.
    A Videoton nem tudta ko­rábbi hetekben nyújtott já­tékát produkálni. Hiányoz­tak a csapatból a megha­tározó emberek, de az is igaz, hogy akik játszhattak, azok viszont nem nyújtot­ták azt, amit joggal vár­tak el tőlük.
    Érthetően bá­natos volt minden fehérvá­ri a mérkőzés végén, hi­szen óriási lehetőségei sza­lasztott el a Videoton. Ha győz, akkor átvehette vol­na a vezetést a tabellán.

    Kaszás Gábor:
    — Az aka­rással nem volt gond, ren­geteg helyzetet kihagytunk, remélem ebben az összetétel­ben nem fogunk többet ját­szani. Nagyon hiányzott Em­mer, Novath és Horváth.
    Csank János:
    — Jól és taktikusan játszott a csapat egy kitűnően felkészült Vi­deoton ellen. A győzelemben döntő érdemeket szerzett a kiválóan védő Gulyás. Több esetben gólnak látszó lövése­ket hárított, no meg a bün­tetőt!
    (Székelyhídi János)


    4. Videoton 22 13 - 2 7 44-25 41
    ...
    7. Békéscsaba 22 10 1 2 9 33-28 34

    Népsport, 1989. április 16. (Arcanum DT)
    képA 11-est megelőző pillanat. A csabai játékosok mutatják Molnár játékvezetőnek, hogy kérdezze meg a partjelzőt, mert szerintük nem volt büntető. Molnár azonban határozott. A földön a sértett Jován, aki a 11-est kiharcolta.képA mérkőzés döntő pillanata: Csucsánszky büntetőjét a remek formában lévő Gulyás kivédte.

    Fejér Megyei hírlap, 1989. április 17. (Arcanum DT)