magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Tatabányai Bányász SC 0 : 4 13:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.10.30, 22:17 (szerk.: 2022.10.30, 22:27)
    Pedig Plotár kíméletes volt
    Békéscsaba - Tatabánya 0-4 (0-1)


    Békéscsaba, 8000 néző
    Vezette: Hartmann (***) (Szabó B., Szilágyi S.)
    Békéscsaba: Leboniczky 4 — Ottlakán 4, Megyesi 3, Vígh 0, Fabulya 4 — Adorján 4, Pásztor 5, Takács J. 4, Csanálosi 3 — Kurucz 3, Takács Z. 4. Edző: Csank János.
    Tatabánya: Kiss I. 6 — Vincze J. 6, Lakatos 6, Udvardi 5, Szalma 6 — Moldván 5, Csapó 7, Schmidt 5, P. Nagy 7 — Plotár 5, Vincze I. 8. Edző: Temesvári Miklós.
    Csere: Vígh helyett Varga (4) a 8., Fabulya helyett Kelemen (—) a 71., Vincze I. helyett Zircher (—) a 78., Plotár helyett Szabó (—) a 87. percben.
    Gólszerző: Adorján (öngól) a 7., Vincze J. az 55., Vincze I. a 62., Vincze I. a 67. percben. Sárga lap: Udvardi a 14., Ottlakán a 36., Vincze J. a 65., Pásztor a 70. percben. Szögletarány: 9:1 (3:1) a Békéscsaba javára.

    (A találkozó előtt a hazaiak öltözőjében amiatt keseregtek, hogy a válogatott Szekeres térdsérülése miatt nem tudta vállalni a játékot.
    Temesvári Miklós, a tatabányaiak mestere viszont magabiztosan jelentette ki: — Nem ragaszkodunk a döntetlenhez, a győzelem kivívásának reményében lépünk pályára.)
    A második perc eseménye volt: Vígh egy támadással felfutott. Szalma meglökte, s a békéscsabai védő a vállára esett, nem is jött vissza a pályára.
    A 7. percben szerezte az első gólt a bányászcsapat.
    Egy hosszan előrevágott labdára P. Nagy rajtolt, s 20 méterről pattogós lövést küldött a kapura. Leboniczky balra indult, de a pettyes Adorján bal válláról a meglepett kapus mellett a jobb alsó sarokba jutott. Öngól. 0-1.

    A gól után Vígh helyére Varga állt be.
    A 14. percben Pásztor előreívelését Udvardi a saját térfelének közepén kézzel húzta le, amiért sárga lapot kapott. (Nincs jobb kifejezés: Udvardi erőnek erejével „kiharcolta” magának a sárga lapot. Az még hagyján, hogy Pásztor előreívelését követően fejelés helyett kézzel avatkozott közbe, arra viszont végképp nincs magyarázat, hogy az eset közvetlen közelében tartózkodó játékvezető testi épségét is veszélyeztetve miért rúgta el a labdát. Ilyen esetekben szokták megjegyezni, hiba hibát szül...)
    A 26. percben Ottlakán távoli, pattogós lövését Kiss nem tudta fogni, a labda kipattant róla, Csapó rúgta szögletre.
    A 36. percben Ottlakán hátulról elkaszálta Schmidtet, amiért ismét villant a sárga kártya. Nem sokkal később Pásztor, Fabulya akció alakult ki a bal szélen, a békéscsabai védő beadására pontosan érkezett Kurucz, de nyolc méterről fölé fejelt.
    A túloldalon Plotár vetődött előre Vincze I. labdájára, de nyolc méterről fölé lőtt.
    (A szünetben tisztáztuk a sok vitára okot adó gól körülményeit. Íme, a koronatanúk véleménye.
    P. Nagy: — Én vagyok a gólszerző.
    Adorján: — P. Nagy lövését követően a bal vállamról pattant a labda a kapuba.
    Mi is így láttuk...)
    SZÜNET UTÁN az 52. percben Plotár Vargát és Fabulyát is kicselezve hosszú vágta után Leboniczky mellett is elhúzta a labdát, de kissé jobbra kisodródott, lövése az oldalhálóban kötött ki.
    Az 55. percben növelte előnyét a vendégcsapat.
    Vincze I. labdájával Vincze J. húzott el egyedül, Megyesi hiába futott utána, már nem érte be. A tatabányai védő elegánsan átemelt az elfekvő kapuson, a labda a bal alsó sarokba hullott, 0-2.

    (Szép gól volt!)
    A 60. percben P. Nagy tízméteres kapáslövését öklözte ki Leboniczky.
    A 62. percben Moldván kiugrott, hoszszú vágta után a 11-es tájékáról a jobb kapufát találta telibe. A kipattanó labdára Vincze I. rajtolt és mintegy hat méterről a hálóba pofozta. 0-3.
    A 65. percben Vincze J. felvágta Takács Z.-t, amiért sárga lapot kapott.
    Gyorsan peregtek az események.
    A 67. percben újabb gólt ért el a vendégcsapat.
    Vincze I. egyéni alakításának örülhettek a tatabányai szurkolók, s miután Leboniczkyt is kicselezte, kissé jobbra kisodródva a kapu közepébe talált. 0-4.

    A 70. percben Pásztor belerúgott a földön fekvő Szalmába, amiért a csabaiak játékmestere sárga lapot kapott.
    Három perccel később Adorján került helyzetbe, de a kapus kezébe lőtt.
    Szép megoldást láthattunk a 76. percben: Takács J. háttal ollózva lőtt tíz méterről, de ez is Kiss kapusé lett.
    A 84. percben Plotár előtt maradt ki helyzet, kiugrott a védők közül, de az elfekvő Leboniczkyt találta el.

    ★ ★ ★

    Az első játékrész alaphangját két, a hazaiak szempontjából balszerencsés esemény — Vígh korai sérülése és Adorján öngólja — adta meg. A bajt tetézte, hogy néhány esetben Hartmann játékvezető is rászolgált a népharagra, továbbá a csabaiak sem nyújtottak elfogadható teljesítményt.
    A bányászok viszont maradéktalanul megvalósították elképzelésüket. Ebben kezükre játszott korán szerzett előnyük. Becsületükre legyen mondva, a vezetés birtokában sem csak a hárításra ügyeltek. Mindenekelőtt Csapó, P. Nagy és Vincze I. jóvoltából mindvégig éle volt a tatabányaiak ellencsapásainak.
    Az első félidőben háborgó nézősereg 0-2 után érkezett az enerváltan és ötlet nélkül futballozó hazaiak bírálatához, majd végső kritikaként a találkozó hajrájában sűrű sorokban elhagyta a stadiont.
    A minden csapatrészében jobb Tatabánya azért aratott „csak” négy gól különbségű győzelmet, mert a négy helyzetet elügyetlenkedő Plotár ezúttal nem állt feladata magaslatán.

    Csank János: — A Tatabánya megérdemelt győzelmet aratott tartalékos csapatunk felett. Temesvári Miklós: — Azért nem felhőtlen a boldogságom, mert ez a 90 perc erényeink mellett a hiányosságainkra is rávilágított. Ettől függetlenül örülök sikerünknek.
    (Thékes István, Jávor Péter)

    7. Tatabánya 11 5 1 5 16-11 11
    ...
    11. Békéscsaba 11 3 4 4 14-16 10

    Népsport, 1986. november 2. (Arcanum DT)
    Csúfos vereség a Kórház utcában
    Tatabánya - Békéscsabai Előre Spartacus 4-0 (1-0)

    kép
    Csapó (sötét mezben) volt az „agytrösztje” a tatabányai csapatnak. Szinte minden gólakció tőle indult. Ezúttal Takács J. kíséri a bányászcsapat irányítóját.
    (Fotó: Kovács Erzsébet)

    Békés Megyei Népújság, 1986. november 3.