magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Szombathelyi Haladás VSE 4 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2019.01.04, 15:58
    Ezt várom a fordulótól

    Lantos Mihály

    Ú. Dózsa—Haladás:
    "A lilák nyertek Pécsett, a szombathelyiek otthon kaptak ki a múlt héten az MTK-tól. Nem csupán a papírforma miatt mondom azt, hogy Kardosék nyernek, A Dózsa minden csapatrészében jobb a vasiaknál. Éppen ezért a harmadik forduló zárómérkőzésére, a vasárnap esti összecsapásra 1-es a tippem."

    Vasárnap a Megyeri úton fogadja a Haladást a lila-fehér együttes. Göröcsnek az okoz csupán gondot, hogy Szabó András sérült, helyettese Kecskés lesz. A Haladás együttesében Nagy és Szalai sérült. Vasárnapig valószínűleg egyikük sem jön rendbe.

    Népsport, 1987. március 14.
     
  2. avatar: heimo
    2019.01.04, 15:40 (szerk.: 2019.01.04, 15:40)
    Ú. Dózsa—Haladás 4-0 (3-0).
    Megyeri út, 5000 néző, v.: Németh L.
    Góllövők: Rostás (3, egyet 11-esből), Kardos.
    Kiállítva : Elekes (74. p.).

    Mezőnyben egyenrangú ellenfélnek bizonyult a Haladás, de az Újpest vezette a veszélyes támadásokat. A hazaiak helyzeteik alapján ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

    Jók: Schneider, Kardos, Rostás, Kovács, illetve Görög, Topor.

    Dunántúli Napló, 1987. március 16.
     
  3. avatar: heimo
    2019.01.04, 15:09 (szerk.: 2019.01.04, 15:31)
    Ú. DÓZSA—HALADÁS, Megyeri út. 16.30. Jv.: Németh.

    A hazaiak számára csak a győzelem az elfogadható eredmény, a tavasszal pont nélküli vendégek nyilván szeretnék megállítani zuhanásukat. Valószínűleg a lila-fehérek lesznek elégedettebbek vasárnap este.

    Népszabadság, 1987. március 14.

    Régi idők játéka a Megyeri úton

    Ú.DÓZSA-HALADÁS 4-0 (3-0)


    Ú. Dózsa: Szendrei — Schneider, Kardos, Kozma, Kecskés — Herédi, Kovács E., Steidl, Rostás — Schróth (Sulija, 75. p), Eszenyi.
    Haladás : Hegedűs — Vörös I., Vörös Cs., Papp, Görög — Nagy (Kovács S., 46. p), Illés (Domján, 65. p), Topor, Marton — Schäffer, Elekes.
    Megyeri út, 6000 néző . Jv.: Németh.

    Vastapssal kezdődött a mérkőzés, pontosan úgy, mint a „régi szép időkben”: az a néző, aki három percet késett, nem láthatta az első hazai gólt. Rostás ugyanis huszonöt méterről lövésre szánta el magát, s labdája úgy vágódott a hálóba, hogy Hegedűs a kezét sem tudta felemelni (1-0). Érthető módon megnyugodott az Újpest, s ideges lett a Haladás. A zöldek a pálya közepén igyekeztek megtartani a labdát, ám nem sok sikerrel: a szemmel láthatóan jó erőben levő hazai játékosok pillanatok alatt körülvették a játékszerrel éppen bíbelődő ellenfelet, és rövid úton le ás szerelték. Elöl a villámgyors Schróthot és Eszenyit hosszú indításokkal mindig meg lehetett találni, aztán felzárkóztak a többiek is, s máris gólveszély teremtődött Hegedűs kapuja előtt. Amikor már kezdett megnyugodni a Haladás, akkor kapta a második gólt: szöglet után Eszenyi megcsúsztatta a labdát, és az előrehúzódó Kardos közelről besodorta (2-0).

    kép
    Kardos lőtte a második újpesti gólt.

    kép
    A gólszerző öröme. - Népszava

    Megzavarodtak a vendégek, szinte alig lépték át a félvonalat. Egy perccel a félidő vége előtt Steidl kitűnő labdával szöktette Rostást, aki a bal alsó sarokba vágta a harmadik újpesti gólt.

    A folytatásban a hazai csapat jobbára közönségének játszott, s tehette, mert kisvártatva négy gólra nőtt az előnye: a kiugró Schróth elesett Hegedűs kapusban, a játékvezető a büntetőpontra mutatott, s ha már a lehetőség adódott, Rostás a tizenegyest is berúgta (4-0). A vendégek ezután már idegekkel sem bírták, sorozatos durvaságokkal tördelték a játékot. Egy gyors támadás során a kiugró Schróthot Elekes hátulról elkaszálta, s Németh bíró korábbi zuhanyozást rendelt el számára. Ettől kezdve a lila-fehér játékosok „meghaltak a szépségben”, rendre túlcifrázták az akciókat.

    Gól: Rostás (3., 44. és 52. p, utóbbit 11-esből), Kardos (32. p).

    Népszabadság, 1987. március 16.