magyarfutball.hu

Dunaújvárosi Kohász SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 2 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.09.17, 23:01 (szerk.: 2022.09.18, 19:34)
    A hazaiak tizenkettedik embere: a szél
    Dunaújváros - Békéscsaba 2-2 (1-2)


    Dunaújváros, 2000 néző
    Vezette: Szabó B. (****), (Nagy B., Bognár)
    Dunaújváros: Holló 4 — Krukk 4, Gróf 4, Boldóczki 4, Miskovicz 4 — Ress 5, Dupai 5, Tatár 5, Vajda 4 — Csorba 5, Lehota 6. Edző: Kovács András.
    Békéscsaba: Leboniczky 4 — Szenti 5, Megyesi 5, Ottlakán 4, Fabulya 5 — Csató 0, Pásztor 5, Belvon 4, Csanárosi 5 — Steigerwald 4, Szekeres 5. Edző: Csank János.
    Csere: Csató helyett Adorján (5) a 19., Belvon helyett Fecsku (—) a 68., Csorba helyett Törő (—) a 79. percben.
    Gólszerző: Adorján a 27., Lehota a 41., Pásztor a 45., Törő a 90. percben.
    Szögletarány: 10:7 (3:5) a Dunaújváros javára.

    (Megkegyelmezett az időjárás a főszereplőknek. A mérkőzés kezdetére elállt az eső, s a pálya talajára sem lehetett panaszuk a játékosoknak.
    Mindkét öltözőben látszólag nyugodtan készülődtek a csapatok.
    Kovács András, a dunaújvárosiak mestere dicsérte az ellenfelet, s egy pontot sem tartott volna kudarcnak.
    Csank János, a békéscsabaiak vezetőedzője két helyen is változtatott csapata összeállításán. - A héten Steigerwald és Csanálosi is kisebb sérüléssel bajlódott. Mostanra rendbe jöttek, szükség lesz a tapasztalatukra. Bízom az egy pontban, mert a dunaújvárosiaknak kockáztatniuk kell.)
    Már az 1. percben veszélyeztetett a Kohász. Lehota remekül ugratta ki a jobb szélen Resst, aki élesen a kapu elé lőtte a labdát, Csorba azonban nagy helyzetben hibázott. A másik oldalon az 5. percben szögletet végzett el a Békéscsaba. Pásztort a szél is támogatta, s a dunaújvárosi kapusnak minden tudását össze kellett szednie, hogy a labdát a kapufára nyomja.
    Lassan átvette az irányítást a Dunaújváros.
    A 14. percben Tatár, Ress volt a labda útja, a középpályás az őrizetlenül álló Lehotához játszott, aki nyugodtan levehette a labdát, de 8 méterről leadott lövése mellé szállt.
    A 19. percben Adorján állt be a sérült Csató helyére.
    Veszélyesebben támadott a Dunaújváros. A 23. percben szabadrúgáshoz jutott a Kohász. Tatár jobb oldalról a kapu elé csavarta a labdát, de Csorba mintegy hat méterre a kaputól, középről fölé fejelt. Helyzet volt, fogta is a fejét a dunaújvárosi csatár.
    A Békéscsaba gyors ellentámadásokkal próbálkozott, nem sok sikerrel, a 27. percben meglepetésre mégis vezetést szereztek a vendégek. Pásztor bedobásánál elaludtak a Kohász védői, s a berobbanó Adorján a kapu közepébe fejelt. 0-1.
    Mintha mi sem történt volna, tovább rohamozott a Dunaújváros, egyre-másra vezette a támadásokat. Fölénye a 41. percben góllá érett. Az előreívelt labdára az addig is jól játszó Lehota rajtolt, Megyesi mellett kis szerencsével elvitte és 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 1-1.
    Már mindenki a félidő végét várta - különösen a Dunaújváros védői -, amikor szöglethez jutott a Békéscsaba. A jobb oldalról Szekeres csavarta be a labdát, és Pásztor az álldogáló védők között közelről a kapuba csúsztatta. 1-2.
    SZÜNET UTÁN erősödött a szél, s ez most a hazaiakat támogatta. A dunaújvárosiak mestere változtatott csapata felállásán, Lehota és Csorba mellé Ress is előrehúzódott. Ott folytatta a Kohász, ahol abbahagyta. Támadott, támadgatott, de próbálkozásait nem kísérte siker.
    A Békéscsaba teljesen behúzódott a saját térfelére, ebben az időben csak Szekeres tartózkodott elöl. A csabai védők nem cifrázták, egyszerűen kivágták a 16-os előterébe érkező labdát. (Ez a vagdosódás bosszantotta, s egyben hangos derültségre is késztette a nézőket, mert az orkánszerű szél rendre „visszaterelte” a csabaiak térfelére a labdát...)
    Különösebb izgalomra nem adott okot a játék. A félidő hajrájára elfáradt a Dunaújváros, a Békéscsaba pedig csak az eredményre vigyázott. A hazaiak próbálkoztak távoli lövésekkel, de ezek rendre elhaltak a csabai kapus kezében.
    A 90. percben bal oldalról a csereként beállt Törő végzett el szögletet. Az erős szél Leboniczkyt megtréfálta, s az élesen belőtt labda érintés nélkül hullt a csabai kapuba! 2-2.

    ★ ★

    A mérkőzés előtt a hazai nézők azon keseregtek, hogy a kora délutáni matinén pontot szerzett a nagy ellenfél, az Eger a Videoton ellen. Bizakodtak a dunaújvárosiak, a pécsi 4-0-át csak kisiklásnak könyvelték el, s várták a jó folytatást.
    A hazai csapat lelkesedésből jelesre vizsgázott: „gyúrták” a csabaiakat, de hátsó alakzatuk a döntő pillanatokban hibázott.
    A Békéscsaba kivárt, s az első félidőben a szerencse is melléje szegődött.
    A szünet után esett a színvonal, elsősorban a viharsarkiak jóvoltából. A Dunaújváros támadásaiban nem volt erő. A hazaiak akartak, de jóformán helyzetük sem volt a második játékrészben.
    A nézők már megindultak hazafelé, csak a legelszántabbak tartottak ki a hidegben, amikor a tizenkettedik „játékos”, a szél besegített a Dunaújvárosnak...

    Kovács András: — Az első félidőben elképesztő szerencséje volt a Békéscsabának. A mérkőzést gólokkal kellett volna nyernünk, de az egy pontot végül mégis Fortunának köszönhetjük.
    Csank János: — Nem volt szerencsénk!
    (Kresz László, Markó Lajos)

    9. Békéscsaba 22 6 9 7 22-27 21
    ...
    16. Dunaújváros 22 3 7 12 20-44 13

    Népsport, 1987. április 12. (Arcanum DT)
    képCsorba egyensúlymutatványát Vajda felülről, Ottlakán távolról szemléli. Megyesi viszont zavarólag hat a produkcióra.

    Fejér Megyei hírlap, 1987. április 13. (Arcanum DT)
    Bosszankodjunk vagy örüljünk?
    Dunaújváros - Békéscsabai Előre Spartacus 2-2 (1-2)


    ...

    Támadólag lépett föl a hazai csapat, már rögtön a mérkőzés első percében ügyesen ugrott ki Ress - Lehota labdájával. Az előbbi aztán belőtte a labdát, Csorba azonban közelről hibázott.
    Ritkán látható szögletet rúgott Pásztor a túloldalon, igaz, a szél is támogatta, így Holló kapusnak minden tudására szüksége volt, hogy a labdát a kapufára tolja.
    A 19. percben Csató megsérült, Adorján váltotta föl.
    A 27. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Pásztor hatalmas bedobására Adorján rajtolt, és a kapu közepébe fejelte a labdát, 0-1.
    A 41. percben egyenlítettek a dunaújvárosiak, amikor egy hosszan előrevágott labdával Lehota iramodott meg, Megyesit kicselezte, s 10 méterről a kapu jobb oldalába emelt, 1-1.
    Már-már mindenki a félidő lefújását várta, amikor ismét szöglet után, megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Szekeres csavarta be a labdát jobb oldalról és Pásztor az elalvó védők között közelről a kapuba csúsztatott, 1-2.

    A fordulás után a Békéscsaba megszállta kapuja előterét, így fokozatosan fölénybe került a Dunaújváros. Igaz, veszélyt ennek ellenére nem jelentettek, mivel csatáraik ritkán jutottak a 16-oson belülre.
    Már az óra túljutott a 90. percen, amikor kiegyenlítettek a házigazdák. Törő végzett el szögletet, hasonlóképp, mint a mérkőzés elején Pásztor, csakhogy ő most szerencsésebb volt - az erős szél ugyanakkor becsapta Leboniczkyt -, és az élesen belőtt labda érintés nélkül került a lila-fehérek kapujába, 2-2.

    A mérkőzés előtt mindkét csapat vezető edzője arról beszélt, hogy elégedett lenne az egy ponttal. Sokáig a békéscsabaiaknak „állt a zászló”, de végül is a szakvezetőknek lett igazuk.
    Azt nem lehet mondani, hogy öldöklő iramban küzdöttek a csapatok, sőt, a fordulás után még ennél is alább adták. A hazaiak támadásában nem volt erő, a vendégek pedig sokáig kitűnően védekeztek, végül a látottak alapján igazságos a pontosztozkodás, noha hozzátartozik, sokan már belenyugodtak a vendéggyőzelembe, így a békéscsabaiakat elkísérő szurkolók úgy keltek föl a padokról, bosszankodjunk, vagy örüljünk?

    Békés Megyei Népújság, 1987. április 13.