magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Volán SC 2 : 2 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2023.02.19, 21:41 (szerk.: 2023.02.19, 21:57)
    A hazaiak futottak a pontjuk után
    Békéscsaba - Bp. Volán 2-2 (1-1)


    Békéscsaba, 7000 néző
    Vezette: Hartman (***) (Plasek, Szőke)
    Volán SC: Rosner 5 — Szabó S. 5, Hegedűs 5, Tóth 6, Huszár 5 — Seres 4, Kertész 5, Hatvanger 6, Jancsika 5 — Katona 5, Morgós 6. Edző: Novák Dezső.
    Békéscsaba: Szabó I 5 — Ottlakán 5, Vigh 5, Varga J. 5, Vágó 4 — Pásztor 6, Fecsku 5, Csanálosi 4 — Steigerwald 6, Kanyári 5, Szekeres 6. Edző: Süle István.
    Csere: Vágó helyett Adorján (—) a 64., Csanálosi helyett Újvári (—) a 73., Seres helyett Simon (—) a 83., Jancsika helyett Varga D. (—) a 87. percben.
    Gólszerző: Hatvanger a 34., Szekeres a 38., Morgós a 62., Steigerwald a 75. percben.
    Sárga lap: Vágó a 33., Szabó S. a 67. percben.
    Szögletarány: 13:4 (9:2) a Békéscsaba javára.

    (A békéscsabai szurkolók egy napig Maradona-lázban égtek. A Békés Megyei Népújság április elsejei száma ugyanis hírül adta, hogy a cikkíró szerint Sarkadról elszármazott argentin sztár mardosó honvágya miatt visszatér a Viharsarokba és az Előre Spartacusban folytatja pályafutását.
    A bolondos hónap első napjának délutánjára meghirdetett Maradona-edzés kezdetét közel ezer érdeklődő várta. Azt talán leírnunk sem kell, hiába...
    De még ez az áprilisi tréfa sem szegte a lila-fehér hívők kedvét, akik feledve a történteket, szép számban keresték fel a Kórház utcai pályát.)
    A 3. percben Ottlakán bal oldali beívelése mélyre sikerült, ennek ellenére alaposan tornáznia kellett Rosner kapusnak, hogy szögletre mentse a léc alá tartó labdát.
    Alig valamivel később Steigerwald 17 méteres ejtése szállt a kapu fölé.
    A 9. percben Vígh elvesztett egy labdát, Morgós rácsapott, átívelt a túloldalra, az éppen berobbanó Hatvanger elé, aki senkitől sem zavartatva bal lábbal a jobb alsó sarkot célozta meg, de Szabó I. a helyén volt.
    A 23. percben Csanálosi lemásolta az első békéscsabai akciót, de ezúttal is szögletre mentett a kapus.
    A túloldalon Tóth 25 méteres lövése szállt fölé.
    A 33. percben bal oldali szögletet ívelt be Szekeres, amit Rosner kiöklözött, Pásztor 15 méterről visszaívelt, de a labda a felső kapufán csattant.
    Egy perccel később Varga J. rosszul adott haza, a jobbról befutó Hatvanger elcsípte a labdát és lövése a kapujából kifutó Szabó I. lábáról perdült a hálóba. 1-0.
    Mindössze négy perc telt el, amikor egyenlítettek a hazaiak. Csanálosi Steigerwaldot ugratta ki a jobb szélen, aki szépen beívelt, a fővárosi kaputól nyolc méterre álló Szekeres lekezelte a labdát, majd a jobb alsó sarokba bombázott. 1-1.

    A 39. percben Vágó belerúgott Morgósba, amiért a békéscsabai játékos sárga lapot kapott.
    A 41. percben Szabó S. hátulról elkaszálta a kiugró Szekerest a 16-oson belül, de a síp néma maradt.
    SZÜNET UTÁN a 49. percben Szekeres távoli lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Alig valamivel később szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Tóth ártalmatlannak tűnő szögből jobbról, mintegy 26 méterről lőhetett, a labda egy védőn megpattant, becsapva mindenkit, majd a jobb kapufa tövénél elsuhant.
    A 62. percben a lesre játszó csabai védők közül Katona kiugrott - Hatvanger szöktette -, Szabó I kifutott elé, de a 16-oson kívül elvetődve fogta meg a labdát. A szabadrúgást Morgós végezte el, s a sorfal mellett a bal sarokba csavarta a labdát. 2-1.
    A 67. percben Szabó S. sárga lapot kapott Szekeres felvágásáért.
    A 74. percben Seres labdájával Katona került helyzetbe, hét méterről, senkitől sem zavartatva lőhetett, de a békéscsabai kapus bravúrosan kiöklözte a labdát.
    Egy perccel később egyenlítettek a hazaiak. Pásztor a jobb oldalról a szögletzászló közeléből készülhetett bedobásra. A kézilabdázókat megszégyenítő hatalmas dobását Kanyári fejjel megcsúsztatta, a labda Steigerwald elé került, aki az elvetődő kapus hóna alatt öt méterről a hálóba talált. 2-2.
    A 87. percben Kertész a 16-os előterében két kézzel megfogta a labdát, amiért akár sárga lap is járhatott volna. A szabadrúgást Szekeres végezte el, hatalmas lövése a kapu közepe felé tartott, így Rosnernek nem okozott különösebb gondot a védés.

    ★ ★ ★

    A találkozó előtt Novák Dezső, a Volán vezetőedzője azt fejtegette, hogy számukra csupán a győzelem lenne elfogadható eredmény.
    Kollégája, Süle István is egyértelműen fogalmazott: -Sikerünk esetén nyugodtan várhatnánk a bajnokság hajráját.
    Az edzői nyilatkozatok szellemében minden óvatoskodást sutba vágva kezdtek a csapatok.
    Az első tíz perc krónikájának élére Kanyári és Hatvanger jóvoltából egy-egy kihagyott helyzet kívánkozik. Ezután a labdát jobban „megbecsülő” és az oldalvonalak melletti területet tudatosabban kihasználó csabaiak veszélyeztettek többet. Rosner kapuja előtt a menetrend szerint érkező beadások okoztak riadalmat, a hazai védőknek viszont a gyors és jól megkomponált Volán-visszavágások hatástalanítása okozott gondot.
    Fordulás után a fővárosi együttes újabb vezető góljáig mit sem változott a játék arculata. Azt követően, viszont a hazaiaknak mindent egy lapra feltéve kellett rohamozniuk. Érdekesebb, izgalmasabb lett az addig is változatos küzdelem. A lila-fehérek nagy erővel támadtak, ugyanakkor a Volánnak több lehetősége nyílott ellentámadások indítására.
    A 74. perc tájára lehető a találkozó kritikus időszaka, amikor Katona kis híján növelte csapata előnyét. A közlekedésiek nem, a minden erejüket mozgósító vendéglátók viszont éltek a lehetőséggel.
    Dicséri a vendégeket, hogy végig nyílt sisakkal futballoztak, a viharsarkiak pedig azért érdemelnek elismerést, mert az igazságos eredményt hozó találkozón volt lelkierejük fordítani.

    Novák Dezső: — Mint a bajnokság során oly sokszor, ezúttal is nagy lehetőséget szalasztottunk el. Ezúttal olyan mérkőzésen vesztettünk pontot, amelyen feltétlenül győznünk kellett volna. De ezért csakis magunknak tehetünk szemrehányást, mert a Békéscsaba góljait védelmünk gyermeteg hibái előzték meg.
    Süle István: — Ezen a délutánon nem fogadott minket kegyeibe Fortuna, s így a végén örülnünk kell a döntetlennek is.
    (Thékes István, Fábián István)

    13. Békéscsaba 26 6 9 11 28-42 21
    ...
    15. Bp. Volán 26 4 10 12 26-42

    Népsport, 1986. április 6. (Arcanum DT)
    Bp. Volán - Békéscsaba 2-2 (1-1)

    ...


    Az első percek három békéscsabai akciót hoztak, eredménytelenül.
    Nyomasztó fölényben játszottak a hazaiak, amit bizonyít, a 15. percben már a hatodik szögletet rúghatták.
    Mindezek ellenére a vendégek jutottak vezetéshez; Varga J. rossz hazaadását a jobbról befutó Hatvanger elcsípte, és a kapujából kifutó Szabó I.-be lőtte a labdát, a pettyes a kapus lábáról perdült a hálóba, 1-0.
    Nem sokat kellett várni az egyenlítő gólra: Csanálosi Steigerwaldot szöktette a jobb szélen, az utóbbi beívelt, a kaputól nyolc méterre álló Szekeresnek még arra is volt ideje, hogy „lestoppolja" a labdát, majd higgadtan a jobb alsó sarokba bombázott. Hegedűs két lépésről csak nézte a védhetetlen gólt, 1-1.

    A félidő lefújása előtt Szabó S. a kiugró Szekerest hátulról elkaszálta, a 16-oson belül, de a játékvezető sípja néma maradt.
    A szünet után Szekeres távoli lövése nem okozott gondot Rosnernek.
    Újra csak békéscsabai fölényt regisztrálhattunk, de megjnt a kék-fehérek szerezték meg a vezetést. A lesre játszó hazai védők közül Katona ugrott ki, Szabó I. kifutott elé, s a 16-oson kívül fogta meg a labdát, vetődve. Morgós állt a labda mögé, és szabadrúgása a sorfal mellett a bal sarokba csavarodott, 2-1.
    Újra egyenlített a Békéscsaba: a 75. percben Pásztor jobb oldalról, a kézilabdázókat is megszégyenítő, hosszú partdobást hajtott végre, Kanyári fejjel megcsúsztatta a labdát, ami Steigerwald elé került. A csatár az elvetődő kapus hóna alatt öt méterről a hálóba talált, 2-2.

    kép
    A 38. perc. A fehér mezes Szekeres ekkor egyenlített, s lett 1-1 az állás (Fotó: Fazekas László)

    A kiesési rangadón az első perctől élvezetes játékot láthattak a szurkolók. Mindkét csapat nyílt sisakkal rohamozott, és minden játékos arra törekedett, hogy gólt szerezzen. A házigazdák szépen szövögették a támadásokat, míg a vendégek elsősorban kontrákra építve játszottak.
    Érdekes módon, a fővárosiak a vezetés birtokában sem álltak be védekezni, hanem továbbra is gyakran veszélyeztették Szabó I. kapuját. Így a nem egészen stabil védelem előtt levő fal, vagyis a középpályások sem igazán szerveztek, hanem rohamoztak.
    A látottak alapján igazságos döntetlen született.

    Jó: Tóth, Hatvanger, Morgós, ill. Pásztor, Steigerwald, Szekeres.

    Nyilatkozatok.
    Novák Dezső: — Csak magunkat okolhatom azért, hogy nem győzelemmel hagytuk el a békéscsabai pályát. Kétszer is vezettünk, sőt, 2—1-nél növelhettük volna előnyünket. Süle István: — Hatalmas elszántsággal küzdő csapatunk pontot mentett. Mint mindenhez, a labdarúgáshoz is szerencse kell.

    Békés Megyei Népújság, 1986. április 6.