magyarfutball.hu

Vasas SC - Kaposvári Rákóczi SC 4 : 2 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.23, 17:50
    Vasas SC - Kaposvári Rákóczi SC 4:2 (3:0)
    Budapest, Fáy utca, 4 ezer néző V: Varga S. (Bognár, Nagy II. J.)
    Vasas: Kovács — Gubucz, Balogh, Mészöly, Csorba — Szijjártó (Tuboly 69. perc), Komjáti, Galaschek (Nyúl 67. perc), Pecha — Teodoru, Szabadi. Edző: Kisteleki István.
    K. Rákóczi: Kollár — Riczu, Deákvári (Petrók a 32. percben), Kraft — Prukner, Rácz, Szajcz, Adorján (Barna a szünetben), Miovecz, Havasi, Meksz. Edző: Csordás István.
    Sárga lap: Galaschek 23. perc, Petrók 39. perc. Meksz 67. perc.
    Szögletarány: 10-8 (2-3) a Vasas javára.
    A ménkőzés előtt a maroknyi kaposvári szurkoló jó hangulatát meghozta a tartalékok győzelme. Többen mondogatták, jó lett volna ebből egy-két gólt későbbre eltenni. Rákóczi-támadással kezdődött a találkozó; a 4. percben Szajcz csavart lövését a bal felső sarokból lökte szögletre Kovács. A 7. percben megszerezte a vezetést a Vasas. Egy előre ível és után Baloghról Teodoru felé pattant a labda, Deákvári és Kraft egymásra várt. így a Vasas csatára zavartalanul lőhetett 12 méterről a jobb sarokba. 1-0. Néhány dicséretes rákóczis próbálkozás következett, de kevés eredménnyel. Nem így a Vasas. A 26. percben az előre törő Galascheket Deákvári buktatta a kaputól 17 méterre. A szabadrúgást Pecha a jobb felső sarokba csavarta. 2-0. Négy perccel később Prukner 16 méteres, nagy erejű lövését tenyerelte a léc fölé Kovács. A 32. percben Deákvári összecsapott Szabadival; a kaposvári labdarúgó könyöke kifordult, ezért kórházba kellett szállítani. Petrók állt a helyére a védelem tengelyében. A 35. percben Kraft fejese szállt alig mellé, majd Havasi lövését védte Kovács. Három perccel később Meksz a bal kapufát találta el. A 41. percben Pecha húzott kapura, Kollár a 16-osig futva vette
    le lábáról a labdát. A 45. percben újabb gólt ért el a Vasas. Teodoru—Pecha— Csorba volt a labda útja, az utóbbit Kollár a 16-oson belül elbuktatta. Vitathatatlan 11-es. A labdát Szabadi a bal sarokba lőtte. 3-0.
    A szünet után élénkebb iramban kezdett a Rákóczi, és a 62. percben sikerült is szépítenie. Egy bal oldali támadás végén többen is lövéssel kísérleteztek, a labda végül Miovecz elé pattant, s ő 16 méterről a bal sarokba lőtte. 3-1. Négy perc múlva viszont Kollár kapujában táncolt a labda. Egy ártatlan jobb oldali Vasas-támadás után Szajcz menteni igyekezett, de a saját kapujába vágta a labdát, (öngól!) 4-1.
    A 78. percben Meksz bal oldali beadása után Miovecz perdítette a labdát alig a hosszúsarok mellé. A lefékező hazaiak mellett a 90. percben szépített a Rákóczi: Havasi ugratta ki a jobb oldalon Prüknert, s az néhány lépés után a kimozduló Kovács mellett a jobb sarokba gurított. 4-2.
    A két ékkel játszó Vasas otthonában három hátvéddel lépett pályára a kaposvári együttes. A Vasas nagyon hamar ráérzett arra, hogy így elegendő terület kínálkozik számára a támadások bevetéséhez. Fokozatosan lendületbe jövő középpályásaik rendre meredek labdákkal indították az üres területen előre futó játékosaikat, s ez gyákran zavart okozott a Rákóczi védelmében. A gyorsan kapott gól, majd Deákvári sérülése után, még inkább szétesett a Rákóczi védelme, sokszor csak a szerencse mentette meg Kollár kapuját. A szünet után sem sokat javult a Rákóczi csapatjátéka, egy-egy fölvillanás volt csak — igaz, ebből sikerüt néhány ígéretes akciót teremteni. Végül is a nagyobb összeszokottság, a szervezettebb csapatjáték és a középpályán kivívott döntő fölény meghatározta a mérkőzés sorsát. A Rákóczit dicséri, hogy az utolsó percekben sem adta fől. Jók: Szijjártó, Komjáti, Pecha. Teodoru, illetve Prukner, Meksz. Riczu.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1987-08-20