magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Pécsi Munkás SC 1 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.12, 08:17 (szerk.: 2022.03.05, 14:15)
    Ú. Dózsa - PMSC 1:0 (0:0)
    Megyeri út, 5000 néző, v: Huták

    Ú. Dózsa: Gróf - Szélpál, Varga, Kovács E. - Kozma, Herédi, Steidl, Kecskés - Schróth, Rostás, Katona

    PMSC: Bodnár - Kónya, Toma, Hámori, Brezniczky - Megyeri, Turi, Bérczy, Czérna - Nagy, Lovász

    gólszerző: Katona (79. p.)
    cserék: Schróth helyett Eszenyi (46. p.), Steidl helyett Szabó (80. p.), illetve Czérna helyett Lutz (46. p.), Turi helyett Márton (76. p.)
    sárga lap: Herédi (85. p.)

    A mérkőzés első harmadában egyik csapat sem tudott említést érdemlő helyzetet kidolgozni, annál több volt a hiba, a szabálytalanság. Katona már a 3. percben sárga lapot érdemelt volna veszélyes ollózásáért, ahogy Kovács Ervin is, aki a 29. percben a labda helyett a kapust találta el - büntetlenül. A 32. percben Rostás végre ízelítőt adott a futballból is, de addig cselezgetett - hogy a labda a jobb lábára jöjjön és ne a balra -, amíg közbeléptek, igaz ezúttal is szabálytalanul. A játékvezető ezúttal sem torolta meg a sportszerűtlenséget. A 37. percben Herédi gólt ígérő átadással hozta helyzetbe Rostást, aki ügyetlenül fejelt mellé, ahogy Katona lövése sem tervszerűen sikerült az első félidő utolsó percében.

    A második játékrészben a csereként beállt Lutz két percnyi játék után majdnem gólt lőtt, s nem sokkal később Turinak is nagy helyzete volt. Ezzel a Pécs ,,be is fejezte,,, visszavonult védekezésbe, még az is ritkaságnak számított, ha játékosai közül háromnál többen tartózkodtak a Dózsa térfelén. Az Újpest vérszemet kapott, egyre többet támadott, s el is érte célját. Előbb Eszenyi lövése még célt tévesztett, aztán Hámori kapust pótló mozdulattal tisztázott Katona elől, de a 79. percben már megtört a pécsi védelem: Rostás szöglete után az apró termetű Katona használta ki a vendégvédők bizonytalanságát, s fejelt a kapuba (1:0). A mérkőzés úgy zárult, ahogy kezdődött, Herédi sportszerűtlenségével, amiért - végre - már a sárga lap is előkerült.

    A Pécs védekezésre, az egyik pont megszerzésére rendezkedett be. Ha a támadásra is összpontosít, s nem csak a labdatartásra, több keresnivalója lett volna a hullámzóan játszó újpestiek ellen.

    Jók: Kozma, Katona, illetve Hámori.

    MTI