magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Vasas SC 4 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.05.31, 23:44 (szerk.: 2021.10.02, 22:25)
    A tavaszi szezon legjobb játékával
    Békéscsabai Előre Spartacus - Vasas 4-1 (1-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 8 ezer néző
    Vezette: Varga László (Nagy II János, Szabó János)
    Békéscsaba: Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Szenti Zoltán, Fabulya György - Belvon Attila (Takó Ferenc 79. p.), Pásztor József, Csató Sándor, Csanálosi Miklós - Miklya Zoltán (Horváth László 67. p.), Zsinka János Edző: Vígh Tibor
    Vasas: Andrusch József - Pecha László, Geress Zoltán, Mészöly Géza, Csorba János - Szilveszter Ferenc (M'bemba Jean Claude 81. p.),Komjáti András, Ziai Mohamed (Zvara József 60. p.), Szalánszky Ferenc - Galaschek Péter, Duró József Edző: Mészáros Ferenc
    Gól: Csató 16. p. ; Duró 35. p. ; Csató 56. p. ; Miklya 64. p. ; Szenti 69. p.
    sárga lap: Andrusch 47. p. ; Szenti 57. p. ; Geress 66. p.
    Szögletarány: 8:4 (5:1)

    A 16. percig kellett várni egy épkézláb akcióra, de az rögtön góllal végződött, amikor Pásztor lőtt be bal oldalról szögletet, s a berobbanó Csató 7 méterről fejjel a kapuba továbbított, 1—0.
    A 35. percben egyenlítettek a piros-kékek. Ziai Szalánszkyt szöktette, aki az alapvonaltól visszajátszott az árván hagyott Durónak. A fővárosiak csatára 8 méterről a bal alsó sarokba bólintott. 1-1.

    A 41. percben Zsinka fejesét Mészöly a gólvonal előtt állva fejelte vissza a mezőnybe.
    A szünet után Andrusch kapott sárga lapot, mert a 16-oson kívül ért labdába, ráadásul úgy, hogy közben Miklyát fültövön vágta.
    Belvon távolról célzott, de a kapus zsákmánya lett a labda. Közben Pásztor kétszer is megcélozta 19 méterről a kaput szabadrúgásból, de jól helyezett lövését ártalmatlanná tette Andrusch.
    Az 56. percben újra vezetéshez jutottak a hazaiak. Pásztor pörgette előre a labdát, amit Miklya a kapufára fejelt. A felső lécről visszavágódó pettyest Csató ismét fejjel továbbította a hálóba, 2-1.
    Szenti kapott sárga lapot Ziai fölvágásáért, majd jött az újabb hazai gól.
    Mészöly és Csanálosi harcolt a Vasas kapuja felé guruló labdáért, a védő elvesztette azt, Csanálosi belőtt középre, Miklya jól érkezett, és előrevetődve a kapuba kotorta a labdát 4-5 méterről, 3-1.
    (Eközben Miklya megsérült, s hamarosan lecserélte Vígh edző.)
    Geress kapott sárga lapot Csanálosi fölvágásáért.
    A 69. percben aztán jött a negyedik békéscsabai gól. A kapura törő Szentitől először elpattant a labda, de lendületből tovább futott, Mészöly csabai védő az ötös jobb sarkáról Andrusch hasa alatt lőtt a hálóba, 4-1.
    Egy-egy helyzet alakult ki még mindkét kapu előtt, de Zsinka és Zvara is mellé, illetve fölé lőtt.kép
    A fehér mezes Zsinka tör kapura. A békéscsabaiak csatárát az a Mészöly Géza kíséri, akinek két nagy hibáját kihasználva nyert a viharsarki együttes. (Fotó: Fazekas Ferenc)

    A tavaszi szezon korábbi meccseihez képest egy harcosabb és lendületesebb békéscsabai csapat vonult ki a pályára.
    Az első pillanattól látszott, hogy győzelemre törve, okosan játszanak, míg ellenfelük teljesítményében semmilyen tudatosságot nem lehetett fölfedezni. Igaz, a lila-fehérek az első gól után először ráültek az eredményre, ami meg is bosszulta magát, ám a szünetben fölrázta Vigh Tibor edző csapatát, s a második 45 percre ellenállhatatlanoknak bizonyultak. Mondhatni, szinte negyedóra alatt eldöntötték a találkozó sorsát.
    Régen látott jó produkcióval ilyen arányban is megérdemelten győztek a békéscsabaiak.
    Jó: Szenti, Fabulya, Belvon, Pásztor, Csató, ill. Geress, Komjáti.

    Nyilatkozatok
    Vígh Tibor: — Magabiztos játékkal szereztünk vezetést, aztán a Vasas gólja „megnyirbálta” önbizalmunkat. A második félidő egyértelműen a miénk volt.
    Mészáros Ferenc: — A második 45 percben nyújtott jobb játékával megérdemelten nyert a Békéscsaba, de leszünk mi még boldogabbak és vidámabbak.
    (Jávor Péter)

    9. Vasas 21 7 5 9 22-28 26
    10. Békéscsaba 21 7 5 9 18-25 26

    Békés Megyei Népújság, 1990. április 2.; futball 1989-1992