magyarfutball.hu

Váci Izzó MTE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.06.03, 13:36 (szerk.: 2021.10.08, 23:50)
    Szenti „megálmodta” az eredményt
    Váci Izzó - Békéscsabai Előre Spartacus 1-1 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Vác, 5 ezer néző
    Vezette: Stamler Péter (Vágner László, Horváth Gyula)
    Vác: Koszta János - Kosztolnik Tamás, Kardos József, Csima György (Víg Péter 62. p.) - Zombori András, Nagy Tibor, Talapa Tibor, Fekete Alfréd (Gyimesi Attila 77. p.), Bánföldi Zoltán - Oroszki Péter, Répási László Edző: Csank János
    Békéscsaba: Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Szenti Zoltán - Takó Ferenc, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Fabulya György, Horváth László - Zsinka János (Kemenes Zoltán 87. p.), Miklya Zoltán (Hegyi Gábor 77. p.) Edző: Vígh Tibor
    Gól: Zsinka 17. p. ; Répási 65. p.
    Sárga lap: Szenti 9. p. ; Talapa 40. p. ; Horváth 50. p. ; Oroszki 72. p. ; Kardos 81. p.
    Szögletarány: 11:2 (6:1)

    A 9. percben Zombori a jobb oldalon végigfutott, elhúzott Szenti mellett, aki fellökte a váci játékost. Stamler játékvezető jogosan mutatta föl a sárga lapot a vendégek hátvédjének.
    A 17. percben megszerezte a vezetést a békéscsabai csapat. Csanálosi átadását Zsinka kapta a váci térfél közepén, elhúzott az elmélázó Csima mellett, mintegy 20 métert vezette a labdát és a 16-osról a kifutó Koszta felett a léc alá továbbított, 0-1.
    Két perccel később Miklya kapu elé ívelt az alapvonal közeléből, Koszta lehúzta a labdát, de az kiperdült a kezéből - kevés híján öngól lett, de a kapusnak szerencséjére még a gólvonal előtt sikerült elcsípnie a pettyest.
    A 24. percben újabb nagy Zsinka-szóló következett, Koszta azonban belelépett a lövésbe.
    A váciak csak a támadásra figyeltek, ezért életveszélyesek voltak a békéscsabai kontrák. A vendégeknek három helyzetük adódott, és abból egy góllal végződött, kettőnél csak hajszálon múlott, hogy nem értek el újabb találatot.
    A 27. percben Nagy beadását Talapa az ötösnél fölé fejelte.
    A 40. percben Répási betalált ugyan a békéscsabai kapuba, de a játékvezető Vágner partjelző beintésére lest ítélt. Talapa vitatta a döntést, s ezért sárga lapot kapott.
    Fordulás után, a 48. percben Fekete 16 méteres bombáját Gulyás bravúrral szögletre ütötte.
    Két perc múlva a szögletzászló közelében Horváth fellökte Nagyot, „jutalma” sárga lap lett.
    Támadtak a váciak. Zombori középre gurított, Répási azonban az ötösön nem találta el a labdát.
    A 65. percben egyenlítettek a váciak. Oroszki az ötösről megcélozta a csabai kaput, de a labda lecsúszott a lábáról s a jókor érkező Répási egy lépésről a kapu bal oldalába gurított, 1-1.
    A 72. percben Oroszki is sárga lapot kapott, aki mérgében sípszó után elrúgta a labdát.
    Stamler játékvezető a 81. percben Kardosnak is felmutatta a sárga lapot, aki szerelés közben, estében, kézzel ért a labdához.
    A mérkőzés vége előtt egy perccel Zombori közeli lövését szögletre ütötte Gulyás, majd szöglet után ismét Zombori került helyzetbe, de a jól helyezkedő Mracskó a gólvonalról kifejelte a labdát.

    Nagy lendülettel kezdtek a vendéglátók, s beszorították a csabaiakat. Mezőnyfölényüket azonban nem sikerült gólra váltaniuk. A váci támadók a befejezéseknél rendre hibáztak és nem találták meg a csabai lestaktika ellenszerét. A szórványosabb békéscsabai ellentámadások veszélyesebbek voltak, a gyors Miklya és Zsinka rendre otthagyta őrzőjét.
    A félidő közepétől nőtt a váciak fölénye, de nem találták meg a réseket a jól tömörülő vendégvédelemben.
    Szünet után továbbra is a Vác szorongatott, a Békéscsaba védekezett. Végül is góllá érett a váciak fölénye, és sikerült egyenlíteniük. Ekkor úgy tűnt, hogy
    megnyugodtak a házigazdák, s rövid időre feltámadtak a vendégek.
    A hajrá ismét a vendéglátóké volt, de az eredmény már nem változott. Végül is nagy küzdelemben reális eredmény született.
    A Vácnak több lehetősége volt, de az az együttes, amely a legjobb helyzeteket is elügyetlenkedi, a nagy fölény ellenére sem érdemel győzelmet.
    Jó: Répási, Nagy, Talapa, Kardos, ill. Gulyás, Mracskó, Csanálosi, Csató, Zsinka.

    Nyilatkozatok
    Csank János: — A szervezetten védekező és villámgyorsan kontrázó békéscsabaiak ellen jól játszottunk, de a kapu előtti határozatlanságunk miatt nem sikerült megszereznünk a három pontot.
    Vígh Tibor: — Hatalmas küzdelem volt, erre is számítottunk. Annak ellenére, hogy a Vác nyomasztó fölényben játszott, nekünk is sikerült gól veszélyes támadásokat vezetni. Véleményem szerint egyik csapat sem érdemelt győzelmet.
    (Lázár Lajos)

    10. Békéscsaba 24 8 7 9 21-27 31
    ...
    13. Vác 24 5 11 8 21-26 26

    Békés Megyei Népújság, 1990. április 23.
    Szenti szerint fut a szekér
    Az egy pontnak már örülnének a békéscsabaiak

    ...
    Szenti Zoltán, aki mostanában többet játszik a középpályán, mint a védelemben, hasonlóképpen látja az esélyeket:
    — Úgy érzem, döntetlennél rosszabb eredményt nem érünk el régi edzőnk új csapatának otthonában. Fut a szekér, együtt van a csapat, még gólra is képesek leszünk. Ha tippelnem kell: 1-1 lesz az eredmény.
    ...

    Békés Megyei Népújság, 1990. április 21.