magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Tatabányai Bányász SC 1 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: bbsz
  2015.06.24, 21:22
  Miklya sokak torkára forrasztotta a szót...

  A Tatabányában az eredeti elképzeléssel szemben Váczi is helyet kapott. A Békéscsabában is változás történt: Szenti sérülése makacsnak bizonyult, így a védelmet tovább bolygatta Vígh Tibor. A sérülések, eltiltások miatt annyira elfogyott a csapat, hogy Baji kapuson kívül mindössze két ifistát tudott a kispadra ültetni a lila-fehérek vezetőedzője.
  88. perc:
  Már mindenki az óráját nézte, amikor megszületett a mérkőzés egyetlen gólja: Mracskó a jobbösszekötő helyéről laposan belőtt a 16-oson belülre, ahol három védő is egymásra várt, Váczi is elvétette a labdát, nem úgy a balösszekötő helyén álló Miklya, aki senkitől sem zavartatva, 9 méterről Tőkés mellett laposan a kapu közepébe lőtt, 1-0.
  Meglehetősen óvatosan kezdett mindkét csapat, mintha csak azt próbálták volna kipuhatolni: a három hónapos szünet alatt melyik csapatrészen támadt rés ellenfelüknél. Negyed óra után nagyon halvány mezőnyfölényt harcolt ki a Bányász, de a kevés lehetőséggel nem tudtak élni. A békéscsabaiak közül Miklya olykor meg-megvillant, de az első félidőben ő is otthon hagyta a góllövő cipőt.Az álmos, szürke időben egy nagyon szürke első félidőnek lehettek szemtanúi a szurkolók.
  A fordulás után néhányan megpróbálták gyorsítani az iramot, amit egy idő után mind a húsz mezőnyjátékos fel is vett. Ettől valamivel élvezetesebb lett a játék, ám mindkét oldalon 88 percen át adósak maradtak a labdarúgók azzal, amiért kilátogatott a Kórház utcába a sokezer szurkoló.
  Már úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a vége, amikor Miklya váratlan alakításával torkára forrasztotta a szót azoknak, akik már egy megbeszélt mérkőzésre voksoltak. Az öt kezdőjátékosát nélkülöző, erősen tartalékos Békés megyei csapat mindenképpen rászolgált a győzelemre, a második félidőben nyújtott lelkesebb játéka révén.
  Jó: Csató, Zahorán, Miklya illetve Váczi, Simon
  Vígh Tibor: -Ez óriási! A meghatottságtól alig találok szavakat, annyira örülök ennek a győzelemnek. Minden elismerésem a hideg fejjel és forró szívvel játszó játékosaimnak.Ha valaki tudná, milyen gyötrelmeken mentünk keresztül, az megértené mindezt.
  Tornyi Barnabás: -Megérdemeltük.
  Békés Megyei Népújság 1991. március 11.
   
 2. avatar: bbsz
  2015.06.21, 22:43
  Békéscsaba:
  Gulyás István - Mracskó Mihály, Csató Sándor, Major Sándor, Zahorán Zoltán - Major László, dr. Kovács Gábor, Csanálosi Miklós, Belvon Attila - Miklya Zoltán, Nagy István (Kasik Zsolt 90. p.) Edző: Vígh Tibor
  Tatabánya:
  Tőkés László - Hegedűs István, Váczi Dénes, Udvardi Endre, Szalma József - Járfás Péter, Kiszi József, Simon Tibor, Klausz László - Kanyok Imre, Szekeres József Edző: Tornyi Barnabás
  Gól: Miklya 88. p.
  Sárga lap: Mracskó 15. p. ; dr. Kovács 71. p.
  Vezette: Lázin János (Szilágyi Sándor, Drigán György)
  futball 1989-1992