magyarfutball.hu

Volán FC - Pécsi Munkás SC 0 : 1 13:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2018.07.20, 12:05
    Ez a mérkőzés a futball és a sportszerű játék megcsúfolása volt! Gyakorlatilag akkor szabadult el a pokol, amikor a bíró 11-est ítélt a vendégek javára. A Volán FC játékosainak egy része, főként Kajdy, de ide számíthatjuk Baloghot is, rendkívül idegesen, szabálytalanságot szabálytalanságra halmozva, minden kínálkozó lehetőséget kihasználva próbált egyenlíteni. Kajdy leköpte ellenfelét, a bíró ezt nem torolta meg; Urbán a labdát hozó Medgyes lábára tartott (úgy tűnt szándékosan...) Később ő sem kerülhette el a kiállítást.
    A két piros és a három sárga, természetesen nagyfokú egyoldalúságot is bizonyít. Kurmai kritikán alul bíráskodott. Nem torolt meg vendégszabálytalanságokat, hagyta, hogy rugdossák egymást a játékosok, csak a szerencsének köszönhető. hogy sérülés nélkül fejeződött be a jégkorong- mérkőzések kíméletlenségére sokszor kísértetiesen hasonlító gyenge találkozó. A játékvezető kapkodott, nem összpontosított, nagyon gyorsan zavarba jött. Ügy éreztük: sokszor azt sem tudta pontosan, mi is zajlik a pályán.
    A Volán FC játékosai nyilván arra számítottak, a bíró majd nekik is ad büntetőt. Ezért, amikor a 16-ost átlépték, sokszor kerültek a földre. Erre jegyezte meg egy volt sokszoros válogatott a lelátón: inkább azzal törődtek volna, hogy kapura lőjenek.
    Próbáljuk megérteni, miért idegee a Volán. Rossz helyzetben van, szerelne benimaradni aa élvonalban. Az idegesség, a sok szabálytalanság azonban erre nem megoldás. Inkább futballozni kellett volna. Csak saját magukat hibáztathatják, hogy hiába játszottak szinte egykapura, végül nem tudták bevenni Bodnár hálóját. Módjuk lett volna rá bőséggel, hiszen ez a mostani Pécs csak azzal törődött, hogy tartsa az eredményt. És a levonuláskor Bodnár is elragadtatta magát. Megjegyzése olaj volt a tűzre.
    A játékos dolga, hogy megpróbáljon jól futballozni. nyerni. A vezetőé pedig az, hogy minden körülmények között higgadt maradjon. Rákospalotán ennek éppen az ellenkezője történt... Magyar pályán szinte példátlan eset tanúi lehettünk, amikor a Volán edzője és segítője bementek a játéktérre! Nem ez a módja annak, hogy tisztázzanak dolgokal, hogy véleményt nyilvánítsanak.
    Ideges a Volán. Es ez mit segít?
    Ott a labda, azzal kellene többet törődni.
    A bíró nyilván megkapja a büntetését, ba úgy véli a testület vezetősége. Ám, azon is d keU gondolkodni, hogy kit kell még büntetni? Nincs szándékunkban védeni Kurmait, vagy pálcát törni edző, s játékos felett. Vannak erre szankciók a szövetség kezében.
    Mi a futball mellett vagyunk és nem a játékosok ellen. Ám. sző nélkül nem lehet elmenni amellett, ami a Czabán Samu téren történt. Ha ezt tennénk, cinkosokká válnánk.
    Varga Béla

    Nemzeti Sport
    1991.03.24
     
  2. avatar: lattila2
    2018.07.20, 09:26
    Volános szemszögből nézve az eseményeket, Urbán önéletrajzi könyve ("Urbán Legend" ) alapján vendégrészről (Lehota, Bodnár) is ment némi verbális hadviselés, hazai részről pedig két elmaradt tizenegyest kértek számon amellett hogy a pécsi 11-est jogtalannak vélték. A lefújás után Urbán állítólag Bodnárt egy szódásüveggel üldözte.
     
  3. avatar: lattila2
    2017.10.21, 09:36
    A 9. percben Palaczkyt a 16-oson belül Schneider lerántotta, a megítélt 11-est Balog a jobb alsó sarokba helyezte (0-1).
    A 33. percben Varga I. csúnyán felvágta a róla leforduló Belanskyt, amiért megkapta a sárga lapját.
    A 64. percben Balogh felrúgta Lőrinczet, és mivel volt már egy sárgája, Kurmai kiállította.
    A 93. percben volt még egy újabb kiállítás: Urbán felrúgta a partvonal mellett elfutó Palaczkyt, ezért mehetett idő előtt zuhanyozni.
    Kíméletlen, alattomos játékot mutatott be a Volán, a PMSC a győzelem mellett annak is örülhetett, hogy nem történt komolyabb sérülés. A pécsiek taktikusan futballoztak, megérdemelték a győzelmet, amihez /úgy jutottak, hogy mindössze egy komolyabb lövést küldtek kapura, azt is 11-esből.
    Jók: Bodnár, Lörincz, Tomka, illetve Urbán.
    Garami József: -Magyarországon ritkán látható harcmodorban küzdő csapat ellen játszottunk. Nagyon sok volt a tisztátalan belemenés, csoda, hogy nem történt sérülés. A győzelem mellett ma ennek is nagyon kellett örülnünk.
    Bálint László: - A mérkőzés összképét a játékvezető döntően befolyásolta a 9. percben, amikor véleményem szerint jogtalan büntetőt ítélt ellenünk. Véletlenül nem lehet így tévedni. Aki pedig szándékosan teszi ezt, nem alkalmas NB l-es mérkőzés vezetésére.

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1991-03-25

     
  4. avatar: lattila2
    2017.10.21, 09:19
    A pécsiek szerencsére lábtörés nélkül megúszták
    Láttam már jó pár futballmeccset életemben, de ilyet, mint a Volán FC—PMSC, még nem. Ennyi durvaságot, mint amennyit a hazaiak elkövettek, még nem tapasztaltam.
    Tudtuk, tudták a piros-fekete játékosok is, hogy a Volán túlontúl kemény csapat, ezt legutóbb ősszel, Pécsett is bebizonyították a közlekedésiek. Akkor is kiállítottak egyet közülük, éppen Baloghot, akivel ugyanez a dolog most is megesett. Akkor 3 sárga lapot gyűjtöttek be, most is annyit. Akkor Piller játékvezető kapta meg tőlük a magáét, amiért megfegyelmezte őket, most Kurmai. Azt persze mondani sem kell, hogy akkor is, most is kikapott a Volán.
    Elveszítették a fejüket nemcsak a játékosok. Bálint László, a volánosok edzője a lelátó felé fordulva a közönséget hergelte a bíró és a pécsiek ellen. Az első kiállításnál berohant a pályára, magából kikelve kérte számon a játékvezetőtől az ítéletét. Ha pedig az edző megengedhette magának a sportszerűtlenséget, akkor ezzel csak bátorítást adott a labdarúgóinak is ahhoz, amit tettek.
    Ha azt írom, csíptek, rúgtak, haraptak - finom vagyok. De hogy rúgtak? Alattomosan, kíméletlenül, szándékosan emberre mentek.
    - Agyonrúgják a fél NB I-et, és még ők vannak felháborodva! — fakadt ki ezzel kapcsolatban Bodnár kapus a lefújás után a pécsiek öltözőjében.
    Palaczky a bal térdére mutatott, amit rossz volt nézni.
    - Csontot ért a rúgás, amit a végén Urbántól kaptam. Nagyon fájt. Hál' Istennek, a szalagokat nem érte károsodás.
    Lovász annak örült, hogy komolyabb, több napos pihenővel járó „csomag" nélkül megúszta, csupán ennyit tett hozzá a látottakhoz:
    — A 14. menetben leléptették ellenünk az ellenlelet.
    Az ökölvívó hasonlat ül is, de szerencsére a „ringbeli" csata súlyos sérüléssel nem végződött. Palaczky, Balog és Belansky lába szombatra meggyógyul, azok a lelki sebek is behegednek, amiket az a megaláztatás ejtett, amiben a piros-feketéknek részük volt a Czabán Samu téren. Elég, ha csak a köpködésre gondolok, amit a volánosok végig műveltek.
    Az, hogy elszántak voltak a hazaiak, szinte nem mond semmit. Garami József szerint — aki a kispadról, tehát közelebbről figyelhette meg őket — furcsán csillogott a Volán játékosok szeme. Ami ugyebár lehet a számukra nagy téttől, a bizonyára beígért nagy győzelmi prémiumtól, a hatványozott nyerni akarástól, vagy valami mástól, ami már orvosi eset.
    Kurmai játékvezetőt egy kisebb, 20—30 fős szurkolói csoport várta a mérkőzés után. Nem kezet rázni akartak vele. Amikor a pécsiek busza hazaindult, a bírók még mindig az öltözőjükben várakoztak. Egy ideig nem volt tanácsos számukra onnan kijönni. Hogy mikor és hogyan értek haza, nem tudni. De, hogy örökké emlékezetes marad számukra ez a találkozó, annyi szent.
    Azon túl, hogy győztesen, lábtörés nélkül átvészelték a 90 percet a piros-feketék, további örömöt Lőrincz játéka jelenthetett számukra. A fiatal emberfogó hátvéd kimondottan jól játszott. - Nagyon örülök a győzelmünknek. Kemény meccs volt. Azt a feladatot próbáltam megoldani, amit a mester rám bízott. Ha kívülről úgy látszott, hogy sikerült, örömmel tölt el — mondotta már az öltözőben.
    A volánosok jóvoltából botrányos jelenetekkel tarkított mérkőzésnek lesz folytatása. A fegyelmi bizottság előtt biztosan, mert, hogy a kiállítottak, oda kerülnek. De azon sem csodálkoznék, ha Bálint László edző feljelentené a játékvezetőt. Amennyire habzott a szakvezető szája, kitelik tőle. Pedig szegény bíró semmiről sem tehet. Csak a szabályok szellemében bíráskodott. Legfeljebb az a bűne, hogy későn nyúlt a kiállítás eszközéhez.

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1991-03-25



     
  5. avatar: lattila2
    2017.09.07, 09:29 (szerk.: 2017.09.07, 12:10)
    Volán FC -PMSC 0-1 (0-1)
    Czabán Samu tér, 1000 néző, V: Kurmai

    Volán FC: Mázi -Kalmár, Urbán, Varga L. -Schneider, Farkas, Varga I, Bücs, Simon (Németh 73p) -Balogh, Kajdy (Coco-Aires 46p) Edző: Bálint László
    PMSC: Bodnár -Braun, Balog, Lőrincz -Tomka, Megyeri, Medgyes, Czéh, Palaczky -Lovász, Belansky (Lehota 78p) Edző: Garami József

    G: Balog (11-es) 9p
    Sárga lap: Varga I. 33p, Kajdy 42p, Kalmár 55p
    Kiállítva: Balogh 64p, Urbán 93p

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1991. március 24.