magyarfutball.hu

Újpesti TE - Szeged SC 1 : 0 18:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.22, 07:11 (szerk.: 2022.05.08, 09:28)
    Eseménytelen első percek után Vigh lépett ki jól, de Bogdán ragyogóan keresztezett. Egy jobboldali beadás után a 16. percben a berobbanó csatárok elől Sallai mentett. A 18. percben esett a mérkőzést eldöntő gól: Bácsi 20 m-es szabadrúgása a szétnyíló sorfal tagjai között vágódott a bal sarokba (1:0). Öt perccel később Szőnyi rosszul sarkallt haza, Brockhauser csak merész kivetődéssel tudta megszerezni a labdát három szegedi csatár elől. Fél óra elteltével Kovács J. 18 m-es szabadrúgása alig szállt mellé. Michalache hibázott, Bácsi mehetett, de önző volt, és szerelték (35. p.). Öt perccel az első félidő lefújása előtt Cigan minden becsúszó lábat átugrott, de Brockhauserbe lőtt. A félidő zárásaként Rubold baloldali beadására Zsivótzky robbant, de fölé pörgette a labdát.

    Szünet után az Újpest került fölénybe, de az 57. percben mégis Brockhausernek kellett bravúrral tisztázni Sallai és Cigan elől. Szalay jól ment el a balszélen, beadás helyett azonban óriási lyukat rúgott. Több mint negyed órán keresztül kemény küzdelem folyt a két 16-os között, helyzet nélkül.
    A mérkőzés képére jellemző, hogy az UTE játékosai többször is ellökték a kirúgott labdáért futó szegedi tartalékokat, hogy így is teljen az idő. A 87. percben Vigh szépen húzott el egy ajándéklabdával, de hiába esett el az ötösön, az esetért nem járt büntető.

    Ezt a két bajnoki pontot az újpestiek - az iskolai érdemjegyek szerint - legfeljebb 2-es teljesítménnyel szerezték meg.

    mti