magyarfutball.hu

Budapesti Honvéd SE - Békéscsabai Előre FC 3 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2016.01.08, 22:45 (szerk.: 2022.01.15, 23:45)
    „Zuhanóban" a lila-fehérek

    Budapest, Bozsik-stadion, 5000 néző
    Vezette: Puhl Sándor (Molnár László, Rácz László)
    Bp. Honvéd:
    Petry Zsolt - Csábi József, Csepregi András, Cseh András - Marozsán János, Pisont István, Kovács Ervin, Csehi Tibor (Urbányi István 75. p.) - Gregor József, Vancea Viorel (Komódi László 75. p.), Vincze István Edző: dr. Mezey György
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Szenti Zoltán, Zahorán Zoltán - Belvon Attila, Csanálosi Miklós, Csató Sándor, Horváth László (Árgyelán János 75. p.) - Miklya Zoltán, dr. Kovács Gábor (Nagy István 82. p.) Edző: Vígh Tibor
    Gól: Vincze 22. p. ; Gregor 46. p. 11-es ; Gregor 72. p.
    Sárga lap: Gregor 28. p. ; Zahorán 35. p.
    Szögletarány: 3:7 (2:4)

    13. p. : Vancea bal oldali begurítását Vincze egyedül vezette át a 16-os vonalán, a felé induló védők között maga elé tette a labdát, csinált egy lövőcselt, majd a bal kapufa mellé gurított.
    Nem sokkal később ismét ők voltak a főszereplők, amikor egy kényszerítő után Vincze került helyzetbe,de az önfeláldozóan elé vetődő Szenti szögletre mentett.
    A 22. percben érkezett az első gól, mégpedig egy szabadrúgás kombinációból. Marozsán, Csehi és Gregor állt a kaputól 18 méterre letett labda mögé. Úgy tűnt Csehi készül lövésre, így amikor Marozsán Gregor elé pöckölte a labdát, mindenki Csehit figyelte, Gregor azonban talppal a középen érkező Vincze elé tolta a labdát, aki laposan a kapu közepébe lőtt, 1-0.
    28. p. : Vancea hozta fel középen a labdát. Mielőtt a csabai védők vonala elé ért volna, puhán a védőjéről leváló Gregor elé passzolt. A 16-oson belül járó szélsőt Zahorán lerántotta. A nyilvánvaló 11-es helyett Puhl Gregornak tartott előadást, majd miután nem jutottak közös nevezőre, villant a sárga kártya.
    35. p. : Zahorán szabálytalankodott Marozsánnal szemben. Puhl tovább engedte az akciót, majd amikor a labda játékon kívülre került, sárga lapot adott a csabai védőnek.
    Aztán újabb fővárosi helyzetet szemlélhetett a publikum. Kapu előtti kavarodás után a kipattanó labdát Pisont 20 méterről nagy erővel lőtte kapura, de a félmagas bombát a levegőben úszó Gulyás szögletre tolta.
    A lefújás előtti másodpercekben Mracskó a békéscsabai kaputól 20 méterre kézzel állított meg egy kispesti támadást úgy, hogy az előreívelt labdát szép kapusmozdulattal lehúzta, majd mint aki jól végezte dolgát, a földre heveredett. Az indiszponáltan működő játékvezető megette az alakítást és a békéscsabaiak javára ítélt szabadrúgást.

    46. p. : A szünet után Vancea csípett el egy rossz csabai átadást, majd Csehit szöktette a balszélen. A középpályás beadott labdája a 16-oson vetődő Ottlakán kezét találta el. Ha van vétlen kezezés, akkor ez az volt. Puhl azonban gondolkodás nélkül a 11-es pontra mutatott. Gregor futott a labdának és a balra vetődő Gulyás mellett a jobb sarokba lőtt, 2-0.
    60. p. : Csanálosi végzett el szabadrúgást a Honvéd kapujától 20 méterre. A nem túl erős lövés a sorfalról Miklya elé pattant, aki viszont elügyetlenkedte a kínálkozó alkalmat.
    Pár perccel később Vancea elvette a labdát Szentitől és megkísérelt a kapujából kint álló Gulyás fölött átemelni 40 méterről, de a csabaiak portása még időben visszaért.
    72. p. : Marozsán jól ívelt előre a csabai védők mögé, Gregor indult egyedül az átadásra és 12 méterről, kapásból, estében a kapu bal oldalába bombázta a labdát, 3-0.
    Az utolsó valamirevaló helyzet ugyancsak a békéscsabai kapu előtt adódott. Komódi vitte a védőkre a labdát, majd amikor mindenki azt várta, hogy kapura bombáz, egy csellel visszavette a labdát és ballal lágyan fölé emelt.

    A Bp. Honvéd bajnokesélyeshez méltó első félidőt produkált, igaz, ekkor jó néhány kecsegtető helyzet közül csupán egyetlenegyet értékesített. A jobbára a saját 16-osának előterét megszálló békéscsabaiak a felezővonalat szinte át sem lépték. Az örömfutballt játszó Honvéd szájízét csak Puhl játékvezető kritikán aluli ténykedése zavarta meg olykor-olykor, ám annyira nem tudta befolyásolni a kispestiek meddő fölényét, hogy igazán változtatni tudjon az eredményen.
    A fordulás után visszafogottabban játszottak a fővárosiak, ám így is gyakorta okoztak gondot a békéscsabai védőknek és Gulyás kapusnak. A finisben újra fellángoló piros-fehérek újabb parádés alakítása gólt eredményezett, amiről viszont sok néző lemaradt, ugyanis akik idejekorán elkönyvelték a biztos sikert, elszivárogtak a lelátóról.
    Könnyed játékkal, nem túl nagy erőfeszítéssel, magabiztosan győzött a bajnokaspiráns a tavasszal rendkívül gyenge produkciót nyújtó és zuhanórepülésbe kezdett Békéscsaba ellen.

    Jó: Csepregi, Pisont, Gregor, Vancea, Vincze ill. Csanálosi

    Dr. Mezei György: - Jó hangulatú mérkőzésen, időnként jó játékkal nagy különbségű győzelmet arattunk a tudatosan játszó békéscsabaiak ellen.
    Vígh Tibor: - A jól játszó Honvéd ellen tisztességgel helytálltunk. Úgy érzem, csapatunk javuló játékot mutatott.
    (B. K.)
    1. Bp. Honvéd 21 15 4 2 40-13 34
    ...
    11. Békéscsaba 21 7 3 11 21-28 17


    Békés Megyei Hírlap 1991. április 15.
    kép
    Most megvagy! - Gulyás, a Békéscsaba kapusa ezúttal magához „édesgette” a labdát, három alkalommal viszont csak a hálóban akadt rá. A Bp. Honvéd magabiztos játéka remek bevezetés az Üllői úti szuperrangadó előtt...(Koppány György felvétele)

    Nemzeti Sport, 1991. április 14. (Arcanum DT)
    képSzenti elől Vancea rúgja el a labdát. A piros-fehérek magabiztos győzelmet arattak a Bozsik-stadionban.
    Bp. Honvéd - Békéscsaba 3-0 (1-0)
    Labdarúgás, 1991. május (Arcanum DT)
    Gregor József nagy napja volt április 13-a, szombat! Főszereplő volt a Bp. Honvéd - Békéscsaba mérkőzésen, két gólt szerzett egy gólpassza volt és egyszerűen képtelenség volt őt lefékezni nagy-nagy focikedvében...
    Képeinken amint épp tobzódik a játék örömében...képKapáslövés, a levegőbe felugorva... képA tizenegyes kötelező feladat... képNézzetek rám, emberek, nézzetek rám, égiek: itt va­gyok én, a gregorjóska...
    (Varga Zsolt felvételei)
    Képes Sport, 1991. április 16. (Arcanum DT)