magyarfutball.hu

Újpesti TE - Békéscsabai Előre FC 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.12.11, 22:45 (szerk.: 2021.01.05, 19:19)
    A hetedik helyről zuhanórepülésben a második vonalba

    1500 néző, Vezette: Kovács I László (Kurmai Zoltán, Stamler Péter)
    Újpest: Brockhauser István - Szabó Gyula, Kósa László, Tóth János - Wágner Zsolt (Varga Attila 46. p.), Rubold Péter (Huszárik László 83. p), Varga János, Szlezák Zoltán - Miovecz Zoltán, Eszenyi Dénes, Zsivótzky Gyula Vezetőedző: Kovács Ferenc
    Békéscsaba: Baji Tamás - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Szenti Zoltán, Babis Tibor - Árgyelán János, Csató Sándor, Major Sándor (Belvon Attila 74. p.), Horváth László - Kurucz Ádám, Miklya Zoltán (Nagy István 70. p.) Vezetőedző: Pásztor József
    Gól: Rubold 72. p.
    Sárga lap: Mracskó 2. p. ; Szenti 38. p
    Szögletarány: 7:4 (4:1)

    A 2. percben már igyekezett megfogni a játékvezető a mérkőzést, amikor Mracskó nem cifrázta: egyszerűen a földbe gyalulta a labdát átvenni készülő Zsivótzkyt, amiért jogosan villant a sárga lap.
    Aztán hosszú időnek kellett eltelnie, hogy valamilyen eseményt feljegyezhessen a krónikás.
    A 35. percben Miovecz balról Zsivótzkyhoz gurított, aki továbbpasszolta a labdát a berobbanó Eszenyihez, ám a középcsatár ballal a 11-es pont tájékáról csúnyán mellé lőtt.
    38. p. : Szenti rúgta fel Zsivótzkyt, a békéscsabaiak védőjének is dukált a sárga lap.
    Már mindenki az órát nézte, amikor Csató balról ívelt a kapu elé, de Kurucz a jobb kapufa mellől, egy méterről (!) keresztbe fejelte a labdát a kapu előtt, s az centiméterekkel a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.
    55. p. : Szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba 20 méterre Brockhauser kapujától. Csató nagy erejű, felső sarkos lövését az újpestiek portása megpöckölte, így a labda a felső kapufán csattant.
    65. p. : Eszenyi a félpályáról indulva négy csabai védőt is becsapott, ám hosszú vágta után 15 méterről megeresztett lövését Baji szögletre tolta.
    A 72. percben Rubold lódult meg keresztirányba a jobbösszekötő helyéről s többször is úgy tűnt, hogy közbe tudnak avatkozni a csabai védők, ám a hazaiak karmestere mindannyiszor képes volt magánál tartani a labdát s végül 11 méterről a kapujából kifutó Baji mellett a bal sarokba gurított, 1-0.
    A lefújás előtt rövid időn belül kétszer kitűnően mozdult meg Eszenyi, ám nagy gólhelyzetben elpuskázta a lehetőségeket. Először 84. percben a felezővonaltól indult, miközben a csabai védők csak a hátát látták. A 16-osnál a fogadására érkező Bajit elfektette, majd a lábába lőtte a labdát. A második alkalommal hasonlóképpen lódult meg az újpestiek csatára, ezúttal nem cselezett, hanem Baji fölött a bal alsó sarok mellé emelt.

    Szomorú meccsen búcsúztatta ellenfelét az I. osztálytól az Újpest. Szomorú volt ez azért is, mert a Megyeri úton alig volt szurkoló, no meg azért is, mert a kilencven perc azokat igazolta, akik a szép napos idő ellenére ... otthon maradtak.
    Az első játékrészben két óvatos csapat ismerkedésének lehettek tanúi a nézők. Ide-oda csordogált a labda céltalanul, s olykor-olykor egy-egy újpesti játékos nyekkent a füvön, jelezvén, kicsit idegesek a békéscsabaiak, ami talán érthető is volt.
    A fordulás után sem voltak frenetikus futballélmény részesei a szurkolók,, de néha-néha valami felcsillant a játékból. A Békéscsaba Csató kapufáján csattant szabadrúgásával ellőtte a puskaporát, s amikor a hangosbemondó arról adott tájékoztatást, hogy a Debrecen már 2-0-ra vezet a Volán ellen - s ez az eredmény arra késztette volna a vendégeket, hogy ne döntetlenre, hanem győzelemre játsszanak - láthatóan nem tudtak váltani. Beletörődtek NB I-es búcsújukba.
    Sorsukat pedig végképp megpecsételte Rubold gólja...

    Kovács Ferenc: - Tudtam, hogy az első gólig nagyon nehéz perceket élünk majd át. Ez be is következett. Vezetésünket követően azonban számolatlanul alakítottuk ki helyzeteinket, csak éppen nem éltünk velük. A lényeg, hogy jó tavaszi szereplésünket győzelemmel zártuk s ehhez a csapat valamennyi játékosának gratulálok.
    Pásztor József: - Sajnos ez a játék az NB II-be vezetett. Ma ugyan mindent megtettek a fiúk, de csupán ennyire voltak képesek...
    (Borókai Gábor)

    9. Újpest 30 13 4 13 36-39 30
    ...
    15. Békéscsaba 30 7 7 16 24-39 21


    Békés Megyei Hírlap 1991. június 17. ; futball 1989-1992
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.22, 07:26 (szerk.: 2022.05.08, 12:06)
    Nagy iramban rontott egymásnak a két csapat, de ez az első félidőben inkább csapkodást és kapkodást eredményezett, mint jó játékot. A túlzott keménységnek Mracskó első belépőjénél sárga lappal vette elejét a játékvezető. A 13. percben Árgyelán úgy adott haza Rubold elől, hogy a labda tíz centiméterrel szállt el a felső léc fölött. Később Szenti rúgott lyukat a 16-oson, de Zsivótzky nem
    tudott élni az alkalommal, majd Varga sem találta el a labdát kecsegtető helyzetben. Eszenyi először a 22., majd a 34. percben lőtt tíz méterről toronymagasan fölé. A 33. percben Szenti 22 méteres szabadrúgása zúgott el a jobb kapufa mellett. A szünet előtt Csató ívelt a kapu elé, de Kurucznak egy méterről sem sikerült a fejese.

    A második félidő elején Brockhauser alakításai következtek: először Miklya éles lövését ütötte ki, nem sokkal utána Major bombáját tenyerelte el a jobb alsó sarok elől, majd Csató 21 m-es szabadrúgását a kapufával közösen hárította. Ezután fél percen belül még háromszor kellett játékba avatkoznia, de mindig sikerrel oldotta meg a feladatot. A 65. percben viszont Eszenyi egyedül küzdötte magát gólhelyzetbe, lövését Baji ujjheggyel nyomta a kapu mellé. Egy perc múlva Zsivótzky lövését védte szögletre a csabai kapus. A 72. percben megpecsételődött a Békéscsaba sorsa: Rubold mesteri cselekkel kígyózott át a védőkön, és 14 m-ről a jobb sarokba gurított (1:0). A békéscsabaiak úgy álltak fel a középkezdéshez, hogy tudták: kiestek. Azért kétségbeesett és fejvesztett támadásba fogtak. Közben fellazult a védelmük és Eszenyi egy percen belül kétszer is megszerezhette volna a második gólt. Mindkétszer egyedül ugrott ki a felezővonaltól, de először Baji hárított, másodszor pedig egy méterrel mellé lőtt. A lefújás után boldog gyerekek özönlötték el a pályát. A két csapat között egy osztálynyi lett a különbség, holott mérkőzésen ez nem látszott.

    mti