magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Budapesti VSC-Novép 2 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.01.02, 21:11 (szerk.: 2022.01.02, 21:12)
    Fodor zöldre váltotta a békéscsabai szemafort
    Békéscsabai Előre FC - BVSC-Novép 2-0 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 3000 néző
    V.: Vavika (Marosvári, Balajti)
    Békéscsaba: Horváth 6 — Szenti 6, lonut 6, Fabulya 5 — Mracskó 6, Árgyelán 4, Kurucz 6, Szarvas 4 — Fodor 7, Kulcsár 5, Vancea 6. Edző: Pásztor József
    BVSC: Vezér 5 — Króner 4, Kósa 5, Iscsak 5, Cseh 6 — Farkasházy 5, Bognár 6, Nagy 5, Farkas 6 — Borgulya 4, Gracsov 5. Edző: Both József
    Csere: Borgulya helyett Mundi (5) a 46., Szarvas h. Kasik (-) a 66., Farkasházy h. Szeibert (-) a 70., Árgyelán h. Usmajev (-) a 77. percben.
    Gólszerző: Fodor a 47., a 76. percben.
    Sárga lap: Cseh a 34., Árgyelán az 59., Kurucz a 75. percben.
    Szögletarány: 9:4 (7:1) a Békéscsaba javára.

    Már térfelet is választottak a csapatok, amikor Marosvári partjelző észrevételezte, hogy a villanyóra felőli kapu hálója nincs rendben. Rögtönzött „hibaigazítás” után kezdődhetett csak a játék.

    Az első percben Mracskó jobb oldali beadásáról éppen hogy lemaradt Kulcsár.
    A 9. percben már a vendégek riogattak, amikor Gracsov a bal oldalvonalnál végigszáguldott, kitűnően belőtt a kapu előterébe, ahol a balösszekötő helyén berobbanó Earkasházy magasra felugorva 10 méterről fejelt - a labda a kapufán csattant.
    A túloldalon Árgyelán 10 méteres fejese a bal alsó sarokba hullott, ám előtte a nagy tömörülésben Kulcsár lökött, amit a játékvezető észrevett, így kifelé ítélt szabadrúgást.
    A 14. percben Bognár 22 méterről eleresztett nagy lövését hárította Horváth.
    Két perccel később ismét a kapufát találták el a vendégek, amikor szabadrúgáshoz jutottak és Bognár 18 méterről csavart Horváth kapujára.
    A 19. percben Szarvas jobb oldali szögletét Fodor fejelte fölé.
    A másik oldalon Borgulya jól emelt át az egész békéscsabai védelmen, a 8 méterre a kaputól álló Farkas lekezelte a labdát, de ugyanazzal a lendülettel el is esett, mire feltápászkodott odaért egy védő, s a szorongatott helyzetben lévő középpályás így mellédurrantott.
    A 28. percben Fodor jobb oldali beadását Mracskó 10 méterről mellé lőtte.
    Négy perccel később egy villámgyors vasutas támadás futott végig a pályán: Cseh, Farkas, Gracsov volt a labda útja, az utóbbi 8 méterről már lőtt is volna, amikor az utolsó pillanatban Kurucz utolérte és szögletre pöckölte előle a labdát.
    A 44. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, Bognár megpöccintette a labdát, Farkas pedig 27 méterről nagy erővel meglőtte, ami a felső lécet érintve hagyta el a játékteret.
    A szünet után egy hosszan előrevágott labdára Gracsov és Horváth egyszerre rajtolt, a kapus előbb ért oda és a mezőnybe vágta a labdát a gólra éhes csatár elől.
    A 47. percben született meg a mérkőzés első gólja. Fabulya Árgyelánt szöktette, aki a bal oldalon az alapvonalig verekedte magát, majd laposan belőtt. A védők gyűrűjében jól forgolódó Fodorhoz került a labda, aki az 5-ösről - szemben a kapuval - kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0.
    Az 51. percben egy szöglet után Cseh a 16-os bal sarkáról célzott, de a labda Horváth ölében kötött ki.
    Nem sokkal később Nagy lőtt közelről mellé.
    A 69. percben Cseh tört ki a békéscsabai védők között, már a 16-oson belül járt, amikor a keresztező Fabulya jól csúszott be. Az egykori békéscsabai játékos a földre huppant, majd felállt, széttárta a karját, mint aki 11-est reklamál, de aztán hamar „megadta magát”.
    A 72. percben Fodor beadását Kósa csúsztatta meg fejjel, az Vancea elé került, aki 10 méterről célzott, ám Vezér a mezőnybe öklözte a labdát.
    A 76. percben Vancea a felezővonalnál jól látta meg, hogy Fodor megindul, szépen emelt elé, akit az őt kísérő Króner nem ért utol. A békéscsabai csatár így végigszáguldott a fővárosiak térfelén, majd elhúzta a kifutó kapus mellett is a labdát, végül 11 méterről elegánsan, laposan a kapu közepébe helyezett, 2-0.
    A 79. percben Bognár 16 méterről eleresztett lövése szállt mellé, egy perccel később pedig - egy jobb oldali szögletet követően - Szeibert fejelt ugyancsak mellé 5 méterről.
    A 83. percben Bognár 25 méteres szabadrúgása hagyta el a kapufa fölött a játékteret. kép
    A második félidőben a sötét mezes Fodor alaposan megtréfálta a vasutasokat, két góljával otthon tartotta a két pontot a lila-fehér együttes. Felvételünkön Króner igyekszik megakadályozni a békéscsabai csatárt az előretörésben. (Fotó: Lehoczky Péter)

    Nagy elánnal vetette küzdelembe magát a két csapat, a BVSC nem tisztelte a hazai pálya előnyét élvező Békéscsabát. Nyílt sisakkal rohamoztak, sőt egy idő után középpályásai némi fölénybe kerültek a sárga lapjai miatt Csatót nélkülöző viharsarkiakkal szemben. Jól szedték össze a labdákat a vendégek és Bognár irányításával veszélyes támadásokat szőttek.
    Persze e téren a békéscsabaiak sem maradtak alul: számtalan akciót gördítettek a pályán, gyakran adtak munkát Vezér kapusnak.
    Mozgalmas, változatos volt ettől a találkozó, de az első félidőben jól állták a sarat a védők mindkét oldalon. Igaz, a lila-fehéreket a kapufa is segítette, ugyanis a vasutasok egy szezonra való kapufát lőttek.
    A fordulás után annyiban változott a békéscsabaiak játéka, hogy most már a középpályát sem engedték át ellenfelüknek. A második félidő elején hamar bevarázsolta Fodor az első gólt, ez meg is bolygatta a vasutasokat, kénytelenek voltak kitámadni. Ez lett a vesztük, mert az első játékrészben szürkébb teljesítményt nyújtó békéscsabai csatár ismét kilőtte Vezér kapuját, így reménye sem maradt a BVSC-nek a pontszerzésre.
    A kapura veszélyesebb Békéscsaba megérdemelten tartotta otthon a két pontot.

    Nyilatkozatok
    Pásztor József:
    — Egy jó csapatot sikerült legyőznünk, s ez nagyon kellett a további munkánkhoz. Helyenként jól játszott a BVSC, de a lényeg, hogy megszereztük a két pontot.
    Both József:
    — Fegyelmezetlen védőjátékunk és a kihagyott gólhelyzetek egész sora miatt értékes pontokat vesztettünk. Kiegyenlíthettünk volna a második félidőben, de egy újabb fegyelmezetlenség megpecsételte sorsunkat és ezzel együtt teljesen felbomlott a védekezésünk.

    8. Békéscsaba 9 3 3 3 13-11 9
    ...
    14. BVSC 9 2 2 5 8-13 6

    Békés Megyei Hírlap, 1992. október 8.