magyarfutball.hu

Kecskemét, Széktói Stadion

 1. Történelmi fényképek / fejlesztések... »
 2. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 3. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 4. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 5. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 6. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 7. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 8. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 9. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 10. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 11. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 12. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 13. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 14. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 15. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 16. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 17. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 18. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 19. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 20. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 21. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 22. fénykép: Kecskemét, Széktói Stadion (2010)
 23.  
1 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 61 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Kecskeméti Stadion
  2. Kecskeméti Pálya
  3. "Mocsaras"
  4. "Kecskeréna"
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 6.320
  ülőhely: 4.320 (fedett: 400)
  állóhely: 2.000
  vendégszektor : 1.500 kecskemetite.hu: 6.300 (4.300 ülőhely)
 7. lakosság
  Kecskemét: 109.731 (2023)
 8. hazai csapat
  1. Kecskeméti TE

   (2018 - )

  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Kecskeméti Dózsa (? - ?)
  2. Kecskeméti LC (2015 - 2018)
  3. Kecskeméti SC-RSC (1972 - 1998)
  4. Kecskeméti TE (1995 - 2015)
  5. Kecskeméti TE II (? - 2015)
  6. Újpest FC (2016)
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 68m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  elektronikus (videós)
 13. világítás
  van (NB I / TV)
 14. futópálya
  salakos
 15. átadás éve
  1962
 16. nyitómérkőzés
  1962.08.20 Kecskeméti Dózsa - Ganz MÁVAG 4:0
  NBII
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2023.11.23, 16:30
  Újabb fontos lépésre kerül sor 2024 nyarán a Széktói Stadion fejlesztésében. Hosszas előkészítő munka után, az NB I.-es bajnokság végeztével megindulhat a pályatest cseréje és felújítása. A modernizációt Kecskemét városa is támogatja azzal, hogy a projekthez szükséges harminc százalékos önrészt és többletforrást biztosítja. A fejlesztés részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be.

  Klubunk mindig is azon volt, hogy lehetőségeinkhez mérten minél jobb körülményeket teremtsen a csapat és a szurkolók részére. A Széktói Stadionban utoljára 2009 augusztusában cserélték le a gyepszőnyeget, megérett tehát a fejlesztésre, amely most végre folytatódhat. 2024 nyarán a pályatestet és a gyepszőnyeget korszerűsítjük.

  – Nagyon örülünk, hogy most már tényként számolhatunk be arról, hogy elkezdődhet a Széktói Stadion játékterének felújítása – mondta dr. Filus Andor, a Kecskeméti TE ügyvezetője. – Büszkék vagyunk arra, hogy következetes munkával, több osztályt ugorva igen gyorsan eljutott a KTE újra az NB I-ig. Természetesen emellett igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy a kecskeméti szurkolók ki is élvezhessék ezeket a sikereket. Az élvonalba kerülés után, első lépésként, saját, tulajdonosi forrásból – mely 300 millió forintra rúgott - kezdtünk neki a létesítmény alapvető felújításának, hogy egyáltalán hazai környezetben vívhassuk mérkőzéseinket, hiszen mit érne a közösségünk, ha nem, vagy csak kevesen élhettük volna át az elmúlt évek szép sikereit. Nem kérdés, sokkal kevesebb élményt élhettünk volna át közösen. Második lépésként az MLSZ újabb segítségének is hála, tavasszal már a városi lelátót is meg tudtuk nyitni a nézőknek. Máshol talán ez evidens, de nekünk mégis nagy siker, hiszen ez tette lehetővé, hogy az idei szezonban már a nagymúltú csapatokhoz felzárkózva a negyedik leglátogatottabb mérkőzéseket tudjuk megrendezni. Méghozzá úgy - és ezúton is meg kell jegyeznem szurkolóink eléggé meg nem köszönhető elszántságát - hogy az időjárás viszontagságait továbbra sem tudjuk enyhíteni. Azóta a létesítmény átlagosan nagyjából 70 százalékos kihasználtság mellett működik, ha a nézőszámokat vesszük alapul. De, nem egyszer rendeztünk telt házas mérkőzéseket is. Ahogy azt többször is őszintén elmondtuk már, évek óta folyamatosan kerestük a forrást ahhoz - természetesen a jelen, szűkösebb kor realitásait teljes mértékben tudomásul véve - hogy további lépésekben újulhasson meg a létesítmény. Végül 2023. augusztus 23-án született meg az a labdarúgó szövetségi határozat, mely lehetővé teszi a pályatest átépítését és korszerűsítését a következő lépésben, melyhez a szükséges forrás szintén többszáz milliós nagyságrendet tesz ki, s amelyet klubunk már nem volna képes saját forrásból biztosítani. Kecskemét – sport iránt elkötelezett városként – ekkor sietett a klub segítségére azzal, hogy biztosítja a szükséges önrészt. Mi tudjuk, hogy mekkora erőfeszítést jelet, és nagyon nagyra értékeljük – mondta dr. Filus Andor.

  A KTE ügyvezetője hozzátette, a pályatest felújítása a következő lépés lehet, de mindenki azon dolgozik továbbra is, hogy későbbiekben a lelátók és a főépület is megújulhasson.

  – A pályatest felújításával egy olyan helyzet áll elő, ami majd minket is komolyabb döntési helyzet elé állít, hiszen nem mindegy, hogyan helyezzük el az új gyepszőnyeget. Vannak tervek arra vonatkozóan, hogy jobban ráhúzzuk a főépületre, megszüntetve ezzel a korábbi futópálya helyét. Dolgozunk azon, hogy további forrásokat tudjunk megszerezni a lelátók felújítására. Terveink szerint első körben a napos oldal kerülne átépítésre, ezt követően kerülhetne sor a főépület korszerűsítésére és bővítésére – mondta dr. Filus Andor a jövő elképzelései kapcsán.

  A bejelentés alkalmával Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere elmondta, büszkék a KTE sikereire, látják milyen komoly erőfeszítések állnak a hátterében és elkötelezettek a klub iránt, hogy továbbra is jó hírét vigye a városnak.

  – Méltán lehetünk büszkék arra a kecskeméti sikertörténetre, mely 2017 óta a labdarúgásban történik. Látjuk a víziót, a célokat és a koncepciót is, amely mentén a klub építkezik, mely a stabil gazdasági háttérnek köszönhetően a csapatot a megyei bajnokságból öt év alatt eljuttatta az élvonalig. Az eredmények csak megerősítették a KTE körül kialakult közösséget, amely megérdemli, hogy méltó körülmények között szurkolhasson kedvenc csapatának. A Széktói Stadion felújítása régóta napirendben van, ezzel a lépéssel most folytatódhat az a folyamat, mellyel a létesítmény idővel teljesen megújulhat – mondta Szemereyné Pataki Klaudia. – A KTE nemcsak egy klub, hanem egy közösség, mely erősíti nemcsak a csapatot, hanem az egész várost. Ezért fogunk össze, hogy az eddig elért sikereket újabbak kövessék, a klub pedig tartósan megvesse a lábát a legjobbak között. Hisszük, hogy a KTE-nek nem csak múltja és jelene, hanem jövője is van!

  2023.11.23
  https://www.kecskemetite.hu/hirek/archivum/2024-majusaban-folytatodik-a-szektoi-stadion-fejlesztese
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2023.10.22, 15:29
  Visszatérő téma a Széktói Stadion fejlesztése, aminek kapcsán friss és örömteli hírekkel szolgált klubunk ügyvezetője. Az első ütem kapcsán megszületett a határozat, így a pályatest korszerűsítése a legközelebbi, erre lehetőséget adó időpontban elindul, előreláthatólag a 2023/2024-es szezon végén.

  – Megszületett a határozat, ami lehetővé teszi a pálya felújítását, köszönöm a városnak is azt, hogy minden követ megmozgatott ezért. Ez azt jelenti, hogy a pályatest felújítását elkezdhetjük, erre a nyári bajnoki szünetben kerül majd sor. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a stadionnak is megvannak a hiányosságai, gondolok itt elsősorban a fedett lelátókra, ennek tervezése is el fog viszont kezdődni. Nem mindegy természetesen, hogy hova tesszük le fűtéssel együtt az új pályát, hiszen a korábbi futókör miatt azt is nézni kell, hogyan haladhatunk aztán tovább. Több verzió is létezik a stadion átépítésére, de ezekről később születhet döntés – mondta dr. Filus Andor.

  2023.10.18
  https://keol.hu/kecskemet-bacs/uj-tamogatok-csatlakoznak-elindulhat-a-stadion-felujitas-elso-uteme
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2023.05.23, 20:19
  Jelentős felújítások kezdődnek a Széktói Stadionban

  A tervek szerint TAO forrásból hamarosan megkezdődik a Széktói Stadion több mint 500 milliós felújítása. A közgyűlés elé frissen készült előterjesztés szerint új, fűthető labdarúgó pálya épül, elindul a fedett nézőtér tervezése, illetve saját parkolót kap a vendégcsapatok busza.

  Az MLSZ előírásainak megfelelően rövidesen elindul a Kecskeméti TE hazai meccseinek otthont adó Széktói Stadion felújítása. Erről kaptak új előterjesztést hétfőn a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság tagjai. Mint a közgyűlés elé is kerülő három oldalas dokumentumból kiderül, több mint 500 milliós helyi forrás felhasználásával három fejlesztés indul el.

  Az egyik a centerpálya teljes rekonstrukcióját jelenti, új élőfüves borítással, pályafűtéssel, vízelvezetéssel és öntözőrendszerrel.

  A beruházás részeként elindul egy tervezési előkészítési folyamat is a stadion lelátóinak befedése érdekében.

  A projekt harmadik elemeként pedig a főbejárat közelében buszparkolót alakítanak ki annak érdekében, hogy a vendégcsapat játékosai öltözőjükhöz minél közelebb tudjanak kiszállni a járműből.

  A stadionfejlesztésről szóló előterjesztést egyhangúlag támogatta a pénzügyi bizottság, az előterjesztést elfogadásra javasolják a csütörtöki Közgyűlésnek is.

  2023.05.23
  https://hiros.hu/jelentos-felujitasok-kezdodnek-a-szektoi-stadionban/
   
 4. avatar: pingwin
  2023.02.23, 23:21
  3,5 év után újra megnyitották a fölső "városi oldalt, annak bal oldali 'kanyar' /álló és ülő/ részének kivételével a teljes stadion használható. Adatforrás a jegymester.hu, csak ülőhelyekre értékesítenek jegyeket.
   
 5. avatar: fgymat
  2023.02.23, 19:44
  Pingwin mi a befogadóképesség forrása?
   
 6. avatar: pingwin
  2023.02.23, 18:47 (szerk.: 2023.02.23, 19:43)
  A Széktói Stadion befogadóképessége 2023.02.23.-án
  kép
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2023.02.22, 16:34
  Hosszú évek várakozásai után az Újpest elleni hazai bajnokin újra megnyithatjuk a régóta lezárt városi oldalt. Január óta folyamatosan zajlottak a felújítási munkálatok, melyek a kedvező időjárási körülményeknek is köszönhetően gördülékenyen haladtak. Miután a keddi stadion bejáráson az illetékes hatóságok mindent rendben találtak, minden akadály elhárult a nyitás előtt.

  Ez egyben azt jelenti, hogy a vasárnap 14:00-kor kezdődő, Újpest elleni hazai bajnoki meccsen újra szinte teljesen nyitott stadionban köszönthetjük drukkereinket, hiszen a „kanyar” kivételével minden szektort meg tudunk már nyitni. Többek közt a lelátó betonburkolatának javítására, a mellékhelyiségek és a büfé felújítására került sor, így bízunk benne, hogy újra jó hangulat tölti meg a napos oldalt is.

  2023.02.21
  https://kecskemetite.hu/hirek/archivum/ujra-nezoket-fogadhatunk-a-varosi-oldalon
   
 8. avatar: Tommy Shelby
  2022.07.25, 14:46
  "A 2022/2023-as szezonban továbbra is csak az „A” lelátó kerül megnyitásra ősszel, azon belül is az N, M, L, K, illetve a G, F és E szektorok. Ez egyben azt jelenti, hogy összesen 1983 hazai néző befogadására lesz alkalmas a Széktói Stadion egyelőre..."

  www.kecskemetite.hu/hirek/archivum/jegy-es-berletvasarlasi-informaciok-a-szezonhoz
   
 9. avatar: Heszusz
  2022.07.17, 10:54
  a téli szünetben (...) lehetne megvalósítani a fedett lelátót, kialakítva a megfelelő kiszolgáló egységeket, vizes blokkokat a régóta lezárt városi oldalon, ami így szintén újra szurkolók fogadására alkalmassá válna.


  Tehát egyelőre az nem "alkalmas szurkolók fogadására", így továbbra is 2500 körül marad a stadion befogadóképessége...
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2022.07.08, 15:58
  A Kecskeméti TE feljutásával aktuális kérdéssé vált a Széktói Stadion állapota, hiszen a létesítmény eredeti állapotában már nem felel meg az NB I-es követelményeknek. A Magyar Labdarúgó Szövetség jelezte, hogy milyen fejlesztéseket kell feltétlen megvalósítani ahhoz, hogy már a 2022/2023-as szezonban is otthon játszhasson a csapat, ennek megvalósítása most is zajlik.

  Az MLSZ által meghatározott feltételek közül a beléptetési és biztonsági beruházások, a jegy- és kamerarendszer, valamint a videóbíró (VAR) rendszer technikai feltételeit kell kiépíteni. Emellett különböző beléptetési pontokat, speciális helyiségeket kell megvalósítani, így plusz öltözőket, buszbehajtót és játékosbejárót többek közt.

  – Jól haladunk a munkával, gyakorlatilag a bajnokság lefújásával azonnal megindultak a felmérési folyamatok, mind a klub, mind az MLSZ részéről, majd a munkálatok is – mondta dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője. – A legfontosabb szempont jelenleg a biztonsági szabályoknak való megfelelés, illetve az alapvető technikai követelmények kiépítése. Tényleg mindenki mindent megtesz azért, hogy NB I-es meccseket rendezhessünk Kecskeméten.

  A KTE ügyvezetője elmondta, az MLSZ jelenleg türelmi időt adott több kötelezően előírt feltétel megvalósítására is.

  – Megvannak azok a kötelezően előírt feltételek, amik nélkül nem rendezhetünk mérkőzést, ugyanakkor az MLSZ több területen is haladékot adott számunkra, mely rugalmasság hatalmas segítség. A jelenlegi fejlesztések összege és a későbbiek előkészítése 400 millió forintra rúg. Nagy segítség lehet számunkra az az átmeneti gyorssegély, amit Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterasszony és az önkormányzat a rendelkezésünkre bocsáthat, ezt később természetesen valahogyan törlesztenünk is kell majd. Az biztos, hogy az érezhető, széleskörű, közös összefogás nélkül nem lenne esélyünk újra NB I-es meccseket hozni Kecskemétre – tette hozzá dr. Filus Andor.

  A KTE ügyvezetője elmondta, a jelenlegi fejlesztések csupán a szezon végéig jelentenek haladékot a klub számára, jövő nyártól jelen állás szerint már azoknak a felételeknek is meg kell felelni, amik kapcsán most még haladékot adott az MLSZ. A KTE ügyvezetője szerint összesen három ütemben, 1.6 milliárd forintos összegből minden szempontból NB I-es stadiont lehetne kialakítani Kecskeméten.

  – Becsléseket és számításokat végeztünk természetesen arra vonatkozóan is, mennyibe kerülne teljes egészében egy NB I-es feltételrendszernek megfelelő Széktói Stadion, nagyjából a szóban forgó 1.6 milliárd forintból érhetnénk ezt el. Három ütemben akár ez meg is valósulhatna, az első ütemnek tekinthetőek a mostani fejlesztések. A másodikra jó sansz lenne a katari világbajnokságnak köszönhetően a téli szünetben, ami november 12-vel el is kezdődik idén az NB I-ben. Abban a kettő és fél hónapban lehetne megvalósítani a fedett lelátót, kialakítva a megfelelő kiszolgáló egységeket, vizes blokkokat a régóta lezárt városi oldalon, ami így szintén újra szurkolók fogadására alkalmassá válna. A harmadik ütemben jöhetne a pályafűtés kiépítése, valamint az új gyepszőnyeg lerakása, illetve a strand felőli lelátó fedése a bajnokság végeztével. Amennyiben ezt meg tudnánk valósítani, úgy minden infrastrukturális felételnek meg tudnánk felelni az élvonalban, az ehhez szükséges forrásokat a városvezetéssel és az országgyűlési képviselőkkel közösen keressük még. Bizakodóak vagyunk, hogy az elvégzett szakmai munka és a csapat szereplése feljogosít minket arra, hogy jövő nyártól is az NB I-ben szerepelhessünk – mondta dr. Filus Andor.

  https://kecskemetite.hu/hirek/archivum/dr-filus-andor-megvannak-a-tervek-a-szektoi-stadionnal
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2022.05.14, 08:40
  Ezek szerint nagyjából ennyi most a hivatalos befogadóképesség:
  Telt ház előtt nyertük meg a derbit

  A Merkantil Bank Liga 36. fordulójának megyei rangadóján a KTE HUFBAU a Tiszakécskei LC-t fogadta. Parázs és szikrázó derbit láthatott a kilátogató 2600 néző, kecskeméti örömmel a végén.

  https://www.kecskemetite.hu/hirek/archivum/telt-haz-elott-nyertuk-meg-a-derbit
   
 12. avatar: Heszusz
  2022.02.06, 10:47
  ... a „B” lelátó átmenetileg biztosan lezárásra kerül a pályafelújítási munkálatok miatt.


  Ez az átmenetileg azóta is tart. A feltüntetett 6000 fős befogadóképesség tehát csak elméletben érvényes.
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2019.07.30, 12:40
  Vasárnap 17:00-kor a Dabas-Gyón FC elleni hazai mérkőzéssel veszi kezdetét a 2019/2020-as szezon a KTE számára. A jegy- és bérletárak nem változnak, ugyanakkor a „B” lelátó átmenetileg biztosan lezárásra kerül a pályafelújítási munkálatok miatt.

  A Széktói Stadionban jelenleg pályaépítések is folyamatban vannak, a műfüves pálya előtt, illetve mellette a 2-es és 3-as pályán munkálatok zajlanak a következő hónapokban. A „B” lelátó mögötti terület így építési terület lesz, ezt az oldalt a munkálatok idejére le kell zárni. Ugyanakkor az „A” lelátó így teljes egészében megnyitásra kerül, ahol mindkét szárnyon üzemelni fog a büfé. A vendég drukkerek számára külön biztosítjuk a vendégszektort.

  2019.07.29
  https://kecskemetilapok.hu/labdarugas/hazai-merkozessel-nyitja-az-oszi-szezont-a-kte
   
 14. avatar: fgymat
  2016.03.27, 19:13
  kép

  Forrás:

  Feyyaz
  "Petőfi Népe" c. napilap
  1962. augusztus 19.
   
 15. avatar: Zsorzsinju
  2016.03.21, 06:30
  A válogatott mérkőzésekhez, amik a stadionban voltak:

  1964. május 20. Magyarország (olimpiai v.) - Románia 0:0

  Románia hivatalos "A" mérkőzésnek tekinti.

  https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/1964-05-20/magyarorszag-romania

  2011. szeptember 14. Magyarország U20 - Szerbia U20 3:1

  szerepel az oldalon alább, időpont nélkül.

  http://www.mlsz.hu/blog/2011/09/14/gyozelemmel-kezdtuk-a-regionalis-bajnoksagot/

  2012. augusztus 15. 18.30 Irán - Tunézia 2:2

  Hivatalos "A" válogatott mérkőzés.

  https://www.facebook.com/permalink.php?id=157509874285015&story_fbid=412096495493017
  http://www.kecskemetilc.hu/index.php?page=hir_r&id=23901
  http://www.bsport.hu/rovatok/kecskemet/negy_gol_a_az_iran-tunezia_meccsen/
  http://www.mlsz.hu/blog/2012/08/15/iran-tunezia-magyar-jatekvezetokkel/
  http://www.nb1.hu/hirek/kecskemeten-meccsel-telkiben-edzotaborozo-iran
  http://www.baon.hu/galerialp/61264

   
 16. avatar: fgymat
  2016.03.20, 20:59 (szerk.: 2019.07.30, 12:40)
  És valóban 4:0:
  kép
  Petőfi Népe
  1962.08.22.
   
 17. avatar: Feyyaz
  2016.03.20, 18:10
  A nyitómérkőzés végeredménye 4:0 lett a Kecskeméti Dózsa javára,és nem 2:0!
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
  2015.12.31, 10:26
  Budapest, Kisvárda – Átcsoportosításokról döntött a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálata keretében, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

  A budapesti Bozsik-stadion fejlesztésére 510 millió forinttal többet szánnak, ezenkívül 690 millió forinttal több jut a kisvárdai sportlétesítmény-fejlesztésre és 325 millióval a békéscsabai beruházásra.
  Csaknem 500 millió forinttal kevesebb szerepel ugyanakkor a pécsi és a nyíregyházi stadionberuházás előirányzatában, és egyaránt 239 millióval kevesebbel számolhatnak a győri, a kaposvári, a kecskeméti és a pápai fejlesztéseknél.
  A Nemzeti Stadionfejlesztési Program tartalékkerete 427,5 millió forinttal lesz több.

  2015.12.31
  forrás: MTI via: http://www.boon.hu/atcsoportositasok-a-stadionfejlesztesi-programban-690-millioval-tobb-jut-kisvardanak/2980293
   
 19. avatar: NNS
  2015.02.11, 23:12
  Fapados lelátó az 1998/1999-es szezonban:
  kép
  forrás: http://www.stormcorner.hu/galery.php?id=7
   
 20. avatar: ragazzo
  2014.04.30, 13:26
  Én igazán örvendek, de azért hiányolom a vendéglelátó lefedettségét. Az "A" lelátó földsáncszerű megoldásán is illene változtatni, némi szilád burkolattal el lehetne látni. A hiányzó negyedik lelátó pedig a kompromisszum áldozatául esett. A hiányzó negyedik lelátó "be vagyon építve" az atlétikai "stadionba". Túl sok itt a kompromisszum és még nincs vége.
   
 21. avatar: Heszusz
  2014.04.26, 09:45 (szerk.: 2014.04.30, 13:33)
  Az átépítés látványterve:
  kép
  (Forrás, és további képek: http://kecskemetite.hu/index.php?page=galeria&r=1&id=1428)

  Véleményem szerint, ha már belekezdenek, lehetne kicsit fantáziadúsabban és célszerűbben megvalósítani.
  Dícséretes például, hogy a jellegzetes tornyos olimpiai kaput meghagyják, de akkor már meg lehetett volna próbálni valahogy integrálni a stadionba.
  A vendégszurkolók elhelyezése is kérdéses, a teljes kapu mögötti lelátót hatalmas túlzás lenne annak meghagyni, máshol viszont nem látszik elkülönített vagy elkülöníthető lelátórész.
  Amit még hiányolok, az a negyedik oldali lelátó. Egy ugyanolyat el tudnék képzelni a déli oldalra is, mint az északi kapu mögött, esetleg állóhelyekkel.
  És végül: sokkal ötletesebbnek tartottam azt a megoldást, hogy az atlétikai pálya a centerpálya melletti 2-es edzőpálya helyén lett volna kialakítva, és a stadion "napos oldali" lelátója mögött hátrafelé néző széksorok is lettek volna:
  kép

  De tudom, mindig csak panaszkodunk, ahelyett, hogy örülnénk. smiley
   
 22. avatar: AMiUtunk
  2014.03.29, 17:17 (szerk.: 2014.03.29, 18:00)
  A befogadóképesség az MLSZ jegyértékesítő honlapjának (meccsjegy.mlsz.hu) adatai alapján, a #35 hozzászólás adatait kiegészítendően. www.magyarfutball.hu/hu/stadion/23#hsz-35

  NYUGATI OLDAL ( "B" lelátó, fedett tribünnel, délről északra haladva): 2.116 (ebből 386 fedett) ülőhely
  E szektor: 10x23 = 230 ülőhely
  F szektor: 10x22 = 220 ülőhely
  G szektor: 10x22 = 220 ülőhely
  H szektor: 133(?) fedett ülőhely
  I szektor: 120(?) fedett ülőhely (VIP)
  J szektor: 133(?) fedett ülőhely
  K szektor: 10x26 = 260 ülőhely
  L szektor: 10x27 = 270 ülőhely
  M szektor: 10x27 = 270 ülőhely
  N szektor: 10x26 = 260 (A KTE-honlap adatai szerint 250) ülőhely

  ÉSZAKI KANYAR: 1.500 állóhely (valamint további 1.500 nem értékesíthető állóhely)
  keleti oldal: nem értékesíthető, mérete feltételezhetően megegyezik a nyugati oldaléval, vagyis kb. 1.500 állóhelyet ölel át
  nyugati oldal (vendégszektor)
  V1 szektor: 750 allóhely
  V2 szektor: 750 allóhely

  KELETI OLDAL ("A" lelátó, délről északra haladva): 500+560+590+540 = 2.190 ülőhely
  A/1 szektor: 10x25 = 250 ülőhely
  A/2 szektor: 10x25 = 250 ülőhely
  B/1 szektor: 10x28 = 280 ülőhely
  B/2 szektor: 10x28 = 280 ülőhely
  C/1 szektor: 10x30 = 300 ülőhely
  C/2 szektor: 10x29 = 290 ülőhely
  D/1 szektor: 10x27 = 270 ülőhely
  D/2 szektor: 10x27 = 270 ülőhely

  Összesen tehát: 2.116+2.190 ülőhely + 1.500 állóhely (+1.500 lezárt állóhely) = 5.806 (+1.500) férőhely
   
 23. avatar: ragazzo
  2014.03.02, 15:04 (szerk.: 2014.03.02, 15:15)
  Amúgy van ahol képesek 8 hét alatt csővázstadiont felhúzni. Igaz, hogy nem Paks, nem Siófok, nem Oláh G. utca-Debrecen.
  Íme: http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/torghelleek-bekoltoznek-a-8-het-alatt-felhuzott-harommeccses-stadionba-fotok-2073008
   
 24. avatar: ragazzo
  2014.03.02, 14:59 (szerk.: 2014.03.02, 15:19)
  A szurkolói ankéton a stadion rekonstrukcióval kapcsolatban elhangzottak:

  Zombor Gábor kitért arra, hogy első ütemben már 2002-ben felújításra került a stadion egy része, ez a folyamat folytatódik most, de már régóta tervezés alatt állt, hogy ezt miként lehetne megtenni. Jelenleg az MLSZ koordinálásával zajlanak a 800 milliós beruházás egyeztetései, és az alábbi követelményeknek kell megfelelni:

  Minimum 5000 fősnek kell lennie, mindkét hosszanti lelátónak teljesen fedetten.

  A pályát alá kell csövezni, fűthetővé tenni, a világítást korszerűsíteni.

  Aréna jellegű stadion a cél, mely egyben azt jelenti, hogy a futópálya kikerül a stadionból.

  Biztonsági előírásoknak megfelelve, a C alakú kanyart is át kell alakítani, legalább 500 főnek helyet biztosítva.

  Ezzel párhuzamosan a régi atlétika pálya helyét is meg kellett találni, ami hosszas egyeztetések végén sikerült. A kettes pályán lesz kialakítva egy korszerű atlétikai stadion, melyre további 300-350 milliós forrás áll majd rendelkezésre. Ez egyben egy nagy hiányt is pótol majd, hiszen egy nyolcpályás rekortán lesz kialakítva, a pálya mellett egy 1000 helyes lelátóval. Zombor Gábor nagy eredménynek tartja, hogy a 800 milliós keret mellett, sikerült az atlétika pályára is plusz forrást elnyerni, ez az összeg már elégséges arra, hogy olyan körülmények teremtődjenek meg, ami a szurkolók, a tömegsport és a város igényeihez is megfelelőek.

  Szurkolói kérdésekre válaszolva további részletek is napvilágra kerültek. A terveket már eleve úgy adták le, hogy azokban a költségek is megjelölésre kerültek, a kivitelezésnek 2014-2015-ben kell elkészülnie, tehát 2016-ra már teljesen be kell fejeződnie a munkának. A legfontosabb határidőnek a május végéig tartó időszakot jelölte meg a polgármester, ekkor kellene azoknak a folyamatoknak lezárulnia, ami után már el lehet kezdeni a munkát, de ez már nem elsősorban a klubon és a városon múlik.

  Ami felújítás menetét illeti, meghatározza ezt a bajnokság is, így június 1-el, a bajnokság zárását követően indulhatna a pályatest eltolása és az alácsövezés, valamint a kanyar átalakítása. Ezután lehet megkezdeni a B lelátó elbontását, majd felépítését, ami a bajnokság alatt is tarthat. A klubház átépítése a téli szünetben kezdődhet. Az atlétika stadionhoz épülő lelátó lehetőséget adna arra is, hogy utánpótlás, illetve alsóbb osztályú meccseket is jó körülmények között rendezzenek, kímélve ezzel a stadiont, amihez a már korábban megépített műfüves pálya is nagy segítség. Az is biztos, hogy a stadion teljesen fedett lesz, első lépcsőben pedig a B lelátón valósul ez meg teljesen.

  http://www.kecskemetite.hu/?page=hir_r&id=37673
  2014.02.27.

  Fémlelátótól óvakodj! A fémgyűjtőktől szintúgy!
   
 25. avatar: péter456
  2014.02.19, 22:43
  ragazzo-annyit kéne csinálni a széktóival hogy pár sorral megtoldani amit vesz
  a kamera,mer elég cink hogy pár sor van csak
  a kapu mögötti eléggé gáz köríves betont lebontani,helyére
  egy kb 1500-2000 fős mobillelátó a vendégeknek,a másik kapu mögé szintén
  a hazai ultráknak,ezt fél év alatt meglehetne csinálni,
  pakson is kb ennyi időbe telt,annyi különbséggel hogy ott csak egy
  mobillelátót építettek a kapu mögé,viszont kicserélték a lelátót vasra
   
 26. avatar: ragazzo
  2013.12.31, 19:06
  A már korábban megemlített stadionfejlesztés híréhez kapcsolódóan feltöltöttem néhány látványtervet. Ismerve a viszonyokat, szerintem azok is maradnak. Lesz akiknek ismerős lehet az elképzelt, megújult Széktói stadion, de ez nem is meglepő, hiszen ugyanaz az építésziroda, amely a Szusza Ferenc stadiont tervezte.
   
 27. avatar: magyarfutball.hu
  2013.01.17, 20:12
  Ja, és még annyi hogy csak gratulálni tudok annak aki az "A" oldalon annak idején úgy építtette meg a wc-t, hogy a lelátó tetejéről pont belátni oda...

  forrás:
  KTEfan Krisztián - http://www.csakfoci.hu/node/130600
   
 28. avatar: NNS
  2012.08.09, 00:16
  A persianfootball.com szerint augusztus 15-én 18:30-kor Irán - Tunézia barátságos meccset rendeznek Kecskeméten a Széktói Stadionban.

  http://www.persianfootball.com/forums/showthread.php?103391-Friendly-Iran-Tunisia-Date-Time-amp-TV-Info-Live-Report
   
 29. avatar: magyarfutball.hu
  2012.06.10, 15:40
  A Magyar Labdarúgó Szövetség és az Indra Sistemas S.A. cég aláírta azt a szerződést, amelynek értelmében a spanyol gyökerű nemzetközi cég, magyarországi partnereivel együttműködve valósítja meg az MLSZ stadionbiztonsági projektje első szakaszát.

  Az MLSZ képviseletében dr. Vági Márton, a szövetség főtitkára, az Indra Sistemas részéről pedig Emilio Perez de Urigüen, a cég közép-európai üzletfejlesztéséért felelős igazgatója látta el kézjegyével a szerződést. A kontraktus értéke: 645 millió 716 ezer 110 (nettó) forint.

  A fejlesztés első ütemében érintett stadionok :

  1. Győri ETO FC
  2. DVTK (Diósgyőr)
  3. Újpest FC
  4. Haladás Sopron Bank (Szombathely)
  5. Kecskeméti TE
  6. Budapest Honvéd

  A tervek szerint, 2012. július 30-ig a megvalósulnak a központi rendszerek (jegyrendszer, szurkolói kártya rendszer, sportrendészeti nyilvántartás), valamint a listán első helyen szereplő győri stadionban a kamerarendszer és a beengedő kapuk. Ezt követően október 30-ig szerelik fel a program első szakaszában érintett további stadionokat.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/mlsz-stadionbiztonsagi-projekt-szerzodes-az-indra-sistemas-s-a-val
   
 30. avatar: péter456
  2012.03.23, 21:48 (szerk.: 2012.03.24, 07:55)
  Szerintem elég lenne kibővíteni ezt a stadiont, hogy ne 10 soros lelátók legyenek, de 15 ezres stadiont építeni felesleges, bár azért tegyük hozzá, hogy egy ftc-kte meccsen azért teltház szokott lenni.
   
 31. avatar: pancso
  2011.11.30, 12:49 (szerk.: 2011.11.30, 12:50)
  Szép tervek, de szerintem csak álmok! Debrecenben sem megy olyan egyszerűen, pedig hát ha valahol minden mögötte áll a dolgoknak...
  Kérdések, amik megfogalmazódnak bennem:
  - Ha az állam nem ad pénzt bele, honnan tudnának erre forintmilliárdokat előteremteni? A tao. max. néhány százmilliójából nem lesz ilyen stadion sosem!
  - És egyébként az államnak miért kell ilyenre pénzt adnia egyes városoknak? A politika ezt is eldönti?!
  - Azért mert egyszer szerepeltünk egy UEFA sorozatban, miért kell már rögtön UEFA minősítésű pályát építeni? Különben meg nem a futballpálya lenne a lényeg, miért kell rögtön VIP szektor, külön parkoló, stb. (UEFA is elmehet...)?
  - Még ha meg is épül (valakinek ilyen-olyan módon van erre pénze), miből gondolják, hogy ez a többes funkcionalitás rendtábilissá teszi a dolgokat? Ott van pl. Győr, én nem látok tömegeket egyes meccseken, kivéve ha ingyen van...
  - Hol lenne Kecskeméten 10-12.000 ember egyes meccseken?
   
 32. avatar: NNS
  2011.11.30, 11:01
  A Társasági Adó törvény által biztosított lehetőségekkel élve az utánpótlással kapcsolatos sportszakmai céljait a KTE Labdarúgó Kft. sikeres pályázatának köszönhetően, már idén elkezdheti megvalósítani. A lehetőségek tovább bővülnek az Európai Unió döntése értelmében, a Társasági Adóból befolyó támogatást a profi futball klubok 2012-től már létesítményfejlesztésre is fordíthatják, akár stadion építésére is, amennyiben pályázatukat az MLSZ is támogatja.

  Klubunk az Európa Liga felkészülés során teljes betekintést nyert az UEFA stadionokra vonatkozó előírásaival és fejlődési irányával kapcsolatban. A stadion előző rekonstrukciójának tervezőivel a 7. Dimenzió Építészirodával már akkor elkezdődtek az egyeztetések a bővítési, fejlesztési irányokkal kapcsolatban. A rekonstrukció és a fejlesztés a jelenlegi stadiont és az edzőpályákat is magába foglaló 12,8 hektáros területén valósulna meg. Az előírások alapján a legalapvetőbb szempont a befogadóképesség, a fedett lelátók, a média, a VIP és a kiszolgáló helységek mérete, száma.

  A labdarúgó stadionok szempontjából sok helyen problémát jelent az atlétikai pálya, ezért fontos szempont, hogy az esetleges átalakításnál, figyelme vegyük a hivatásos atléták edzési és versenyeztetési lehetősége valamint az amatőr sportolók, sportkedvelők igénye is, ami a stadion mellett de a komplexum területén belül megoldható.

  Az elkészült látványterveket megmutattuk városunk polgármesterének, aki elvi támogatásáról biztosított minket, figyelembe véve természetesen a város lehetőségeit is. Kecskemét városának dinamikus fejlődéséhez, kiválóan illeszkedne egy ilyen modern stadion, amely a város földrajzi fekvésének (nemzetközi reptér 45 perc) köszönhetően kiváló házigazdája lehet majd különböző korosztályos válogatott mérkőzéseknek. Tekintve, hogy a régióban a kecskeméti csapat testesíti meg a legmagasabb szintű labdarúgást, abban bízunk, hogy nemcsak a közvetlen környezetünktől, hanem a régióból is bizton számíthatunk támogatásra mindannyiunk álmának megvalósításához.

  Természetesen a hőn áhított fedett lelátós, kiszolgáló helyiségekben bővelkedő létesítmény megépítését még hosszas egyeztetések előzik meg, azonban az első építészeti tervek elkészültek, a látványterveket szeretnénk megosztani a szurkolóinkkal, álmodozzunk együtt!

  Ha a tervek megvalósulnak, 10-12.000 ember szurkolhat egy-egy mérkőzésen az új stadionban.

  Már a tervezés során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy ne csak egy futball stadion, hanem egy olyan sportkomplexum valósuljon meg, amely amellett, hogy nemzetközi mérkőzések megrendezésére maradéktalanul alkalmas lesz, a kecskeméti lakosok számára is biztosítson lehetőséget szabadidejük hasznos, sportos eltöltésére.

  A tervek szerint nő a közösségi terek száma, megnyílhat a régen vágyott ajándékbolt és olyan éttermek, kávézók is helyet kapnak, amelyek lehetőséget teremtenek a törzsszurkolóink rendszeres összejövetelére, szurkolói klubok kialakítására.

  A média kényelmes, a kor igényeinek megfelelő állásokról tudósíthat, a tágas jól felszerelt tárgyaló, irodahelyiségek és kommunikációs eszközök segítségével.

  Az újabb cél adott, hajrá KTE!

  forrés, látványtervek: http://kecskemetite.hu/index.php?page=hir_r&id=9541
   
 33. avatar: lilák
  2011.10.07, 21:22
  Szép stadion!
  így tovább!
   
 34. avatar: nbcee1
  2011.09.14, 20:52
  Újabb ifiválogatott mérkőzés a stadionban, ezúttal U20-as:

  Magyarország-Szerbia 3:1 (2:0)

  Magyarország: Jova Levente (Nacsa Péter, 46.) - Baráth Botond, Izing Martin, Kelemen Dávid, Farkas Márk (Farkas András, 46.) - Windecker József (Banai Balázs 65.), Szakály Attila - Skriba Máté (Vernes Richárd, 76.), Kovács István (Oláh Máté, 91.), Nyilas Elek (Magos Mátyás, 65.) - Ugrai Roland (Vólent Roland, 76.)

  Gól: Kovács 5., Nyilas 7., Baráth 55., illetve Sankovic


  Forrás: www.mlsz.hu/cikkek/u20/2011/09/14/gyozelemmel-kezdtuk-a-regionalis-bajnoksagot
   
 35. avatar: nbcee1
  2011.08.21, 13:21
  Megszámoltam: 24+25+9 oszlopban és 7 sorban lettek felszerelve székek a hazai "álló"ba, ez 406 db új ülőhely. Ez a hivatalos 2190+2106 székkel együtt 4702 ülőhely.
   
 36. avatar: nbcee1
  2011.08.16, 10:30
  @Heszusz: pedig pont most számoltam össze, 32x8=256 barna szék van/volt ott.
   
 37. avatar: Heszusz
  2011.08.15, 17:33
  Egyszerűsödik a képlet, a barna székeket úgy tűnik csak béreltük Paksról. smiley
   
 38. avatar: roger73
  2011.08.03, 16:40
  A székezős polémiához kapcsolodóan találtam egy tanulságos képsort:
  http://www.nemzetisport.hu/nso_galeria/Bundesliga_stadionok
  Hát igen...az embernek a szíve szakad meg...
   
 39. avatar: nbcee1
  2011.08.01, 01:04
  A kérdéses német stadionokban visszarakják a székeket, ha UEFA-meccset játszanak. (van, ahol felhajthatók, nagyon ötletes megoldás)

  Más: a hazai "álló"szektorban ugyebár 7 sorba raktak székeket (az alsó 3, plusz a lenti közlekedőfolyosó így megmaradt állóhelynek), van egyszer egy kis 9-oszlopos rész, ezután egy 25-ös, majd még egy 25-ös (ebben a legutóbbiban nem vagyok biztos, lehetséges, hogy kicsit kevesebb) rész, utóbbi kettő közvetlenül egymás mellett, egy kis szintkülönbséggel, ez így elvileg 59x7=413 plusz hazai ülőhely.

  A vendégszékeket még becsülni sem próbáltam idáig, de kb. 150-200 lehet.

  Pontos számok a hétvégén várhatók smiley

  u.i.:javaslom a stadion befogadóképességének felülvizsgálatát (pl. a fenti korzót de facto állóhelyként beleszámíthatnánk, hiszen a meccseken aki nem ülve akar szurkolni, az az ultrák kivételével oda megy), a fentieken túl a VIP-részben történt kisebb átrendezések miatt is.
   
 40. avatar: roger73
  2011.07.27, 11:05
  Elvileg értem ezt a dolgot, ha van valami kvóta, pl. legyen 4-5000 székezett ülőhely. De ha ez megvan, akkor már az állóhelyre is lehet jegyet adni, vagy nem?
   
 41. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.26, 17:02
  Csak ülőhelyre adhatnak el jegyet és ezen kívül van egy minimum számú szék aminek meg kell lennie. Ezen felül lehet bármennyi állóhely.
   
 42. avatar: roger73
  2011.07.26, 16:20
  Az UEFA is egy érdekes szervezet. Itt le kell székezni az állóhelyi részeket, mer irgum-burgum...Németországban is rengeteg stadionban vannnak korszerű állóhelyek, nem is akármekkora befogadóképességgel, pl. Dortmund-Südtribün, Schalke arána-északi kanyar, stb. Utúbbi helyeken még VB-meccsek is voltak, szóval most akkor ez így hogy?
   
 43. avatar: Heszusz
  2011.07.18, 18:59 (szerk.: 2018.01.26, 08:06)
  A hazai kanyar új székei a háttérben:
  kép
  A vendégszektor két részletben itt látszik a háttérben (és kiderül, az előbb rosszul írtam, a sárga kaputól jobbra vannak a székek):
  kép
  kép
   
 44. avatar: Heszusz
  2011.07.18, 18:50
  Végülis kicsit több szék lett, a 6. képen látható részen kb. a középső lépcső utáni lámpáig székeztek le 7 sort (az alsó hármat nem). Ez nagyjából 400 plusz ülőhelyet jelent.
  Ezenkívül a vendégszektorba barna (erős gyanúnk szerint a Paks stadionjából kiselejtezett smiley ) ülések kerültek, a 4. képen látható sárga kaputól balra addig, amíg a magas hátsó korlát tart. Ez úgy nagyjából fele lehet a hazaiba újonnan került székeknek, tehát kb. 200.
  Vagyis az ülőhelyek száma szűk 5000-re növekedett, természetesen az állóhelyek számának csökkenése mellett.
   
 45. avatar: NNS
  2011.07.08, 21:30 (szerk.: 2011.07.08, 21:31)
  Szinte teltház Kecskeméten, mintegy 4500 néző lehet a helyszínen.

  (Szuperkupa döntő 2011)
  http://www.vidi.hu/csapatlap/videoton-i/index.php?maid=3013&subpage=online_match
   
 46. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.08, 09:37
  A székekről:
  A kanyar haza oldalának körülbelül felét székezik le, a sárga menekülőkapuig, ráadásul az alsó három sort ki is hagyják. Ez úgy számoltuk, hogy nagyjából 300 plusz ülőhelyet jelent. Ennél többre ne várjon senki, ez pont elég egy esetleges harmadik EL-selejtezőkörre.
  Továbbá felmerült többünkben az a gondolat, hogy a nemzetközi meccseken ezt a részt nevezik majd ki vendégszektornak, így nem kockáztatják majd a székek épségét az NB1-es meccseken, mert az igazi vendégszektorba nem szerelnek fel egyet sem.

  Heszusz - http://kecskemet.blog.nepsport.hu/archives/2011/07/07/Kecskemeti_hirmorzsak_III/
   
 47. avatar: NNS
  2011.05.25, 18:23
  Könnyen elképzelhető, hogy már a nyáron műanyag székekkel látják el a Széktói Stadion jelenleg még betonos, álló részét, ugyanis a létesítményt működtető Kht. és a kecskeméti klub már több helyről is kért árajánlatot. A fejlesztéssel a hatezret is meghaladhatja majd az ülőhelyek száma.

  Mint arról már beszámoltunk ( http://kesport.hu/2011/05/24/penteken-erkeznek-a-szektoiba-az-uefa-illetekesei-a-palya-renovalasa-elkezdodott/ ), hamarosan indul a Széktói Stadion játékterének felújítása, és pénteken az UEFA illetékesei is Kecskemétre látogatnak, hogy megvizsgálják, alkalmas-e a kecskeméti létesítmény nemzetközi mérkőzések lebonyolítására.

  A legfrissebb hír pedig, hogy a tervek között szerepel az állóhelyek ülőhelyekké alakítása. “Már több helyről is kértünk árajánlatot a műanyag székekre, és azok beszerelésére, ez körülbelül 1800-2000 széket jelent” – mondta el a kesport.hu-nak S. Juhász Attila, a Stadion Kht. igazgatója.

  Jelenleg a Széktói Stadionban az ülőhelyek száma 4320, ebből 400 fedett. A fejlesztéssel így hatezernél is több ember tudja majd a sporteseményeket ülve szemlélni.

  http://kesport.hu/2011/05/25/hatezer-fosre-bovithetik-a-szektoi-stadiont/
   
 48. avatar: nbcee1
  2011.04.22, 12:15
  Újabb U21-es meccs:
  Magyarország - Moldova 2-2 (1-0)
  Kecskemét, 1500 néző
  vezette: Tiberiu (román)
  Magyarország: Balogh J. (Szántai, 69.) Szélesi (Regedei, 58.), Nagy G., Pusztai (Vanczák, 69.), Bodor (Makra 46.) Czvitkovics, Buzsáky, Tóth B. (Fehér Z. 46.), Németh N. (Juhász 46.) Bajzát (Weitner, 69.), Koplárovics.
  Moldova: Pascenco - Razdordjnti, Fasola, Cucovei, Tofan - Stavila (Hrontov, 61.), Maiura (Tcaciu, 91.), Calincon, Pisnic (Cheltuiala, 89.) - Carabulea (Ciobotari, 46.), Dadu (Radcenko, 86.)
  gól: Czvitkovics (31.), Bajzát (67.), illetve Dadu (51., 11-esből), Cucovei (63.)
  sárga lap: Pusztai (19.), Fehér Z. (50.), Makra (84.), illetve Razdordjnti (43.), Calincon (89.)

  2002. 11. 20.
  Forrás:www.origo.hu/sport/magyarfoci/20021120nembirt.html
   
 49. avatar: nbcee1
  2011.04.22, 12:10
  Sznot cimborám hívta fel a figyelmemet erre az U21-es meccsre:
  Eb-selejtező, 8. csoport:
  Magyarország - Románia 1-3 (0-0)
  Kecskemét, 5000 néző, V: Andrejs Sipailo (lett)
  Magyarország: Takács - Bodnár, Korolovszky, Bodor, Lőw - Tokody, Farkas (Zabos 76.), Buzsáky (Simek 57.), Halmosi (Terjék 62.) - Gera, Szabics
  Románia: Dolha - Balan (Senin 81.), Ghioane, Marincau, Semeghin - Patrascu, Petre, Cernat, Gionea - Dragan (Grigorie 77.), Giuchici (Bratu 61.)
  gól: Szabics (68.), illetve Cernat (54.), Bratu (66., 96.)


  2001. 09. 04.

  Forrás: www.origo.hu/sport/magyarfoci/20010904vereseg.html
   
 50. avatar: Heszusz
  2011.04.21, 10:03 (szerk.: 2011.04.21, 16:23)
  Az új eredményjelző:
  kép

  Forrás: picasaweb.google.com/102340220753351429957 Régimódi Urak képgalériája
   
 51. avatar: nbcee1
  2011.04.11, 15:34
  Ami kimaradt, hogy a #66-ban említett meccset 2008. március 12.-én, 16:00-tól játszották. Emlékeim szerint volt itt a 2002-es felújítás után egy magyar-holland(?) ifimeccs is.
   
 52. avatar: nbcee1
  2011.04.11, 15:24
  Csak hogy meglegyen még egy ifiválogatott meccs, amit itt játszottak:
  Magyarország–Németország 1–1 (0–1)
  U19-es mérkőzés, Kecskemét, 800 néző. Vezette: Bede (Ring, Szalai). Magyarország: Gulácsi - Szekeres, Korcsmár (Debreceni, a 46. p.), Lengyel, Kádár - Busai, Gál - Dudás (Nagy, a 48. p.), Koman, Szabó L. (Présinger, a 90. p.) - Németh K. (Takács M., a 82. p.). Szövetségi kapitány: Sisa Tibor.
  Németország: Burchert - Diek-meier (Kopplin, a 89. p.), Jung-wirth, Reinartz, Pezzoni - Risse (Petersch, a 64. p.), Latza, Na-ki, Vrancic (Aydilek, a 23. p.) - Fischer (Neumann, a 71. p.), Nsereko. Szövetségi kapitány: Horst Hrubesch.
  Kitűnt: Gulácsi, Busai, Koman, illetve Diekmeier, Latza.


  Forrás: http://www.heol.hu/bacs-kiskun/sport/ertekes-egal-a-nemetekkel-kepgaleriaval-128756
   
 53. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.11, 09:49
  2011-03-17
  Korábban már beszámoltunk róla, hogy új kijelzőt kap a Széktói Stadion. Csütörtökön megérkeztek az új eredményjelző, illetve a pálya melletti hirdetőfelületek alkatrészei, így a pénteki, ZTE FC elleni bajnoki meccsen a tervek szerint már az új kijelzőn lehet olvasni a KTE góllövőit.

  Csütörtök délelőtt megérkeztek az új eredményjelző, illetve a hirdető ledtáblák alkatrészei a Széktói Stadionba – mondta honlapunknak S. Juhász Attila, a Stadion Kht. ügyvezető igazgatója.

  Az eredményjelzőt, illetve a hirdetési felületet, mely majd a városi oldal menti lelátó előtt fog húzódni még ma összeszerelik, így a pénteken 17 órakor kezdődő KTE-Ereco – ZTE FC meccsen már üzemképesek lesznek. A kijelző egyébként nagyon modern, akár televízióminőségű mozgókép továbbítására is alkalmas, 8×4 méter nagyságú. A fejlesztés pénzbe nem került a csapatnak, ellenben a kivitelező cég ingyen hirdetéseket helyezhet majd el a találkozók ideje alatt a pálya menti ledfalon. A hirdetőfelületeket csak tévés meccseken fogják használni.

  forrás:
  http://kesport.hu/2011/03/17/a-zte-elleni-bajnokin-mar-az-uj-eredmenyjelzore-iratkozhatnak-fel-a-kte-sek/
   
 54. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.08, 22:36
  Kecskemét, 2002. október 15., kedd (MTI) - A magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 4-1-re győzött San Marino ellen Kecskeméten.
  Róth Antal szövetségi edző együttese két forduló után a
  csoport 3. helyén áll.
  A találkozó előtt Szécsi Gábor, a város polgármestere avatta fel
  a felújított stadiont.

  Eredmény:
  Utánpótlás (U21) Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport:
  Magyarország-San Marino 4-1 (1-1)

  Kecskemét, 2000 néző, V: Mammadov (azeri)
  gólszerzők: Bajzát (23.), Bodor (48.), Czvitkovics (65., 90.),
  illetve Ciacci (44.)
  sárga lap: Szélesi (8.), Buzsáky (42.), Torghelle (64.), illetve
  Maiani (40.), Marani (49.), Corini (53.)
  Magyarország:

  Balogh J. Szélesi, Máté, Nagy G., Bodor Czvitkovics, Buzsáky
  (Regedei, 80.), Tóth B. (Fehér Z., 74.), Németh N. (Koplárovics,
  66.) Torghelle, Bajzát
  San Marino:

  forrás:
  MTI
   
 55. avatar: nbcee1
  2011.04.01, 14:45
  A Kecskeméti AC példája csupán egy a sok közül: az 1908-ban [újjá]alakult klub hívei két évig kapacitálták a városi tanácsot, mire az "megunva a KAC-ot alkotó 10-16 jogászgyerek örökös zaklatását, pályát hasíttatott számukra a bájos fekvésű széktói parkba"

  Forrás: http://www.narancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=14688 Korrekció tőlem.
   
 56. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.02, 21:27
  “Egy indiai céggel kötöttek szerződést az NB I-es csapatok a kijelzők cseréjére. A fejlesztés csak névleges összegbe kerül, a kivitelező cég ellenben hirdetőfalakat helyez majd el a találkozók idején a salakpályán, ezeken majd az ő hirdetései futnak. A KTE egy mérkőzésen nyolc percet kap a reklámidőből. A kijelző egyébként nagyon modern, akár televízióminőségű mozgókép továbbítására is alkalmas lesz” – nyilatkozta a kesport.hu-nak S. Juhász Attila, a Stadion Kht. ügyvezető igazgatója.

  A tervek szerint az új kijelző a pénteken esedékes Debrecen elleni bajnokin már üzemelni fog. A fejlesztésről egyébként először Rózsa Pál többségi tulajdonos beszélt egy interjú keretében még december elején.

  forrás:
  http://kesport.hu/2011/03/02/uj-kijelzot-kap-a-szektoi-stadion-mozgokepet-is-tud-majd-tovabbitani/
   
 57. avatar: Cr4sh
  2011.02.22, 15:06
  És az eredményjelző megérkezett.
  Jövőhéten munkába is áll.
  www.delmagyar.hu/kecskemet_hirek/kte_uj_eredmenyjelzot_kap_a_stadion_-_foto/2204903/
   
 58. avatar: magyarfutball.hu
  2010.12.03, 12:42
  Van-e mód rá, illetve tervezik-e egyáltalán a centerpályán lévő elektronikus kijelző nagyobbra cserélését, mely egy nagyobb méretű házi LED tv. paramétereivel "büszkélkedhet" és a rosszab szeműek számára nem igazán látható?

  A kijelzőről: reményeink szerint hamarosan egy 8x4 méteres, televíziós minőségű kijelzőt kap a stadion.

  Úgy gondolom, hogy rengeteg drukker köztük én is szívesen venné, ha a Széktói stadion lelátói felett tető lenne. Biztos vagyok benne, hogy anyagilag nem vágná földhöz a klubbot,a jegyekből származó bevétele is megnőne (esőben is többen kimennének a meccsekre), a stadion akusztikája is jobb lenne és megkockáztatom, ennek hatására még a szurkolás is nagyobb mértékű lenne. Szeretném, hát megtudni, hogy gondolkodnak-e esetleg stadion bővítésen, mert lenne hely is hozzá.

  Mi már többször belemélyedtünk a stadion befedésének témájába, de amit az elején felvet, az minden igaz. A szurkolóknak nem kellene az eget nézni mielőtt meccsre jön, ezáltal többen is lennénk. Valóban az akusztika is javulna (így viszont az egész város hallja ha gólt rúg a csapat). Azt tudni kell, hogy ennek jelentős anyagi költsége – több 10 millió forint. Nekünk most elsősorban a csapat, a klub fenntartása az elsődleges feladat. Valószínűleg, mint eddig mindenben ebben is támogatást kapnánk a város részéről.
  A bővítésnek először legyen meg szükségessége, utána gondolkozunk el rajta.

  forrás:
  http://www.delmagyar.hu/kecskemet_hirek/rozsa_pal_szivicsben_hiszunk_mourinho_elbizonytalanitott/2191324/
   
 59. avatar: nbcee1
  2010.10.11, 19:23
  Ha már Fradi-meccs, sokaknak (így nekem is) kitörölhetetlen emlék az a 2006. őszi 2:2. Akkor még senki nem gondolta komolyan, hogy valaha is NB1-esek leszünk. A 8000-8500 néző azért nem túlzás, mert Ad1: Még a székek közötti lépcsősorokon is ültek (ezt manapság már nem engednék, tűz esetén elzárja a menekülési útvonalakat) Ad2: Az a sokat emlegetett korzó is tele volt. Ad3: A zöldek is megtöltötték teljesen az állóhelyet. Ad4: Felállítottak egy mobillelátót (asszem a kölyök-, ls ififocistáknak) az "U-betű" tetejénél. Ajánlom megtekintésre (sajna nem a legjobb minőségű): http://www.youtube.com/watch?v=HxtCaUudDmk

  Sajnos a meccs krónikájához tartozik, hogy egy idős szívbeteg néző a helyszínen rosszul lett és meghalt. :(
   
 60. avatar: Cr4sh
  2010.08.08, 20:56
  A korzó nincs benne a hivatalos nézőszámba.
  Több száz/ezer ember zsúfolódik össze ezeken a meccseken, a szektorok feletti korzón.
  Sok a 7000, de a 6000 már inkább reális, mert a 4320 ülőhelyet tuti megtöltenék a hazaiak, ha mindenki ülne, a vendég szektort meg ismét megtöltötte a fradi, ami nagyjából 1500 embert jelent. Így 6000 körüli néző lehetett tegnap a stadionban.
   
 61. avatar: Heszusz
  2010.08.08, 20:51
  A 4300 szék az fix. Az állóhelyek méretén lehet vita, több helyen láttam, hogy 3000 fősnek számolják a két álló szektort, és állítólag a fradisták is kb. 1500-an voltak. Voltak ugyan üres székek, de mondjuk ezt pótolják azok, akik a lelátók tetején állnak. Így szerintem max. 6000 körüli lehet a reális nézőszám.
   
 62. avatar: NNS
  2010.08.08, 02:59 (szerk.: 2010.08.08, 11:13)
  6.000 (nb1.hu; nso.hu: 6.500; pepsifoci.hu: 6.000; kecskemetite.hu: 7.000) nézőről ill. teltházról írnak a tegnapi KTE - Fradi meccs kapcsán.

  Ezen a videón látszik, hogy a vendégszektor melletti rész üresen maradt: http://www.youtube.com/watch?v=Xrt9IVMAQKk
  (+ a vendégszektor mellett bal oldalt is üres a szektor, 04:00-től itt: http://www.youtube.com/watch?v=Fr0ZyfdI-lU )
  Újra kéne számolnunk a befogadóképességet vagy újonnan a szokásos hasra ütéses nézőszámokról van szó?

  Azt sem értem, hogy a hivatalos honlapon hogy írhatnak 7.000 nézőt mikor ugyanezen a lapon ez szerepel mint kapacitás: 6.300 fő (4.300 ülőhely, 2.000 állóhely)
  http://www.kecskemetite.hu/index.php?page=oldal&id=24
   
 63. avatar: Heszusz
  2010.07.17, 13:25
  Ha tudnád, hogy hányszor tanácskoztunk a vezetőséggel! Tavaly, mikor leszedték a kerítés, minden egyes meccs előtt, mikor el kellett költöznünk a helyünkről a vendégtábor miatt, és sok más egyéb kérdésben is. Én legutóbb májusban voltam tárgyalni bizonyos kérdésekről.
  A múltkor nem tudtuk elérni, hogy a mi szektorunk előtt ne szedjék le a kerítést, annyiban egyeztünk meg, hogy a csonkokra ki tudjuk feszíteni a drapit. És kaptunk egy ígéretet, hogy ha bármi változás történik a stadionban, egyeztetnek velünk. Erre most kimentünk az edzőmeccsre tegnap, és láttuk hogy mi történt. Mikor egyikünk rákérdezett, annyi választ kaptunk, hogy majd kitalálunk közösen valami megoldást. Vannak a klubnál, akik le se szarnak minket, de eddig úgy tapasztaltuk, hogy vannak akikkel lehet beszélni értelmesen. Szóval ne félts minket, nem tartom magunkat néma gyereknek, és a drapit se fogjuk kézzel fogni fölváltva ( smiley ). Ezért mondom, hogy akár együttműködik a klub, akár nem, valamit kitalálunk, ahogy eddig is mindig.

  De azért köszi, hogy aggódsz értünk. smiley :P
   
 64. avatar: AMiUtunk
  2010.07.17, 13:03
  Heszusz, miért nem beszéltek a klub illetékeseivel egy mindkét fél számára elfogadható megoldás reményében? Tapasztalatból mondom, hogy a "majd lesz valami" a lehető legrosszabb hozzáállás. Soha nem árt az ínséges időkre is gondolni*! Lehet, hogy 2-3 meccsen keresztül működik az a megoldás, hogy az első sorokban álló emberek felváltva tartják a drapi(ka)t. De ez tartósan nem megy!

  Rengeteg jó példa létezik Európa minden részén, amikor az ultrák és szurkolók a stadion át- vagy újjáépítésekor szóvá tették kéreseiket és követelményeiket, petíciókat adtak át, szavazásokat és aláírásgyűjtéseket szerveztek, leültek a klubbal tárgyalni és hol finomabb, hol durvább módon kifejezésre juttaták érdekeiket. Sok helyen sikerült megoldást találni a transzparensek normális (tehát: mindenhonnan látható és nem reklámtáblák takarásában levő) kihelyezésének biztosítására, de akár a dobok rögzítésére, az előénekes(ek) emelvényének elkészítésére és pl. a hazai és vendégszektorban az állóhelyek megóvására. Vadonatúj és nemzetközi meccsekre is hitelesített stadionokban ugyanúgy, mint "vacak kis sportpályákon".
  De: néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Sok sikert!

  * Lásd pl. a Devils históriáját 2004 augusztusától 2007 elejéig, amely bármikor megismétlődhet...
   
 65. avatar: Heszusz
  2010.07.17, 12:35
  Épp csak kikerültek a friss képek, és máris változás történt a stadionban: az állóhelyes kanyarok kivételével, ahol továbbra is megmaradt a magas rács, mindenhol eltüntették a kerítés tartórudait a korlátokról. Úgy tudom, mikor megkapták az engedélyt, hogy a magas kerítést le lehet bontani, az volt a föltétel, hogy ha szükség van rá, bármikor vissza lehessen szerelni. Ezért hagyták meg a rögzítő rudakat. Úgy tűnik, "jól viselkedtünk" a meccseken, és most már nincs rájuk szükség. Más kérdés, hogy a drapikat hogyan tudjuk ezentúl kirakni, de csak megoldjuk valahogy...
   
 66. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.16, 14:03 (szerk.: 2010.07.17, 13:04)
  De még jó hogy most lett elvileg teljesen új gyep és alácsövezés ... erre mit látok tócsa mindenhol .. hátra nézek 2 -es pálya csak a kapu előtt van víz

  Öntözőrendszer az lett, csak vízelvezető rendszer nem... nem baj, a következő fogathajtóVB után már esetleg kiépül...

  forrás:
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=57863&p=1
   
 67. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.02, 11:19
  Útmutató vendégszurkolóknak!

  http://kecskevendeg.atw.hu/
   
 68. avatar: roger73
  2009.10.15, 14:39
  Pontosítok: mégiscsak nézőcsúcs...
  1983 október 29. FTC-ZTE 0-2
  Kecskemét, Széktói-Stadion 15000 néző.Gólszerzők: Gass 10., Török a 89.percben.
  Az akkori Népsport tudósítása szerint.
   
 69. avatar: magyarfutball.hu
  2009.10.05, 12:37
  Tegnap átadták az új gyepet. Változott a pálya mérete? Ha igen, ha nem, mekkora?
   
 70. avatar: roger73
  2009.09.24, 16:36
  1983-ban játszottak itt egy Fradi-ZTE meccset (0-1) amikor száműzték a fővárosiakat a balhék miatt. Én még gyerekként ott voltam és azon a meccsen rengeteg néző volt. Persze lehet hogy nem 12000, de nézőcsúcs közelire emlékszem.
   
 71. avatar: pirospont
  2009.09.23, 13:03 (szerk.: 2018.01.26, 07:57)
  vendégszektor:
  kép
  1995/1996
   
 72. avatar: magyarfutball.hu
  2009.09.08, 16:49
  szeptember 1-én felszedték a gypet:
  http://www.kecskemetite.hu/index.php?page=hir_r&id=1119

  ezen a héten pedig már fektetik az újat:
  http://www.kecskemetite.hu/index.php?page=hir_r&id=1127
   
 73. avatar: magyarfutball.hu
  2009.08.28, 10:02
  2009-08-26
  A Kettesfogathajtó Világbajnokság utómunkálatainak végeztével a szakemberek megkezdték a sportcentrumhoz tartozó, és a lovak patái által tönkretett pályák felújítását. Mint bizonyára arról szurkolóink többsége már értesült, a centerpályán a teljesen új gyepszőnyeg mellett egy új öntözőrendszert is kialakítanak, épp emiatt nem láthatjuk majd a csapatot egészen októberig hazai pályán. A munkálatok pontos üteméről S. Juhász Attila, a Stadion Non-profit Kft. Ügyvezetője tájékoztatta honlapunkon keresztül a szurkolókat:
  - A konkrét munkálatok kedd délután kezdődtek meg a centerpályán, ekkor indult meg a jelenlegi gyep gyomirtása, ami mindenképp szükséges a teljes felújítás előtt. A mai napon kezdődött meg a 4-es pálya felújítása, úgynevezett „szellőztetéssel”. Ezt követően a talajt fellazítják, majd kvarchomokkal feltöltik. A finom szemcsés homokot később belesöprik a talaj egyenetlen részeibe, majd végső fázisként megkezdődik a terület felülvetése. Ezeket a munkálatokat párhuzamosan elvégzik majd a 3-as pályán is.
  A centerpályán a jövő héten kerülnek le az új öntözőrendszer elemei. Ezután a jelenlegi gyepszőnyeget teljesen felvágják, és elvégzik a szükséges talajkiegyenlítési munkálatokat. Ezzel gyakorlatilag előkészítik a pályát az új gyepszőnyeg fogadására. Az új gyepszőnyeget szeptember 7-én kezdik el felrakni a pályára, a munkálatok a tervek szerint még azon a héten befejeződnek. Innentől kezdve az új gyep ápolása lesz a legfontosabb feladat, hogy október 3-ra már minden készen álljon az újabb hazai bajnoki rendezésére.


  forrás:
  http://www.kecskemetite.hu/index.php?page=hir_r&id=1109
   
 74. avatar: Cr4sh
  2009.08.20, 00:18
  Természetesen: www.fogatsport.hu/portal/files/kecskemet2004/index_hu.html
  A 2004-es VB honlapjáról származnak a képek.

  Ma voltam kinn a fogathajtó vb-n és bár rossz volt nézni, ahogy tönkreteszik a füvet, de egy nagyon profin leszervezett és hangulatos sportesemény volt, valamint nagyon jó volt közel 10000 embert látni a stadionba. Valamint nagyon jók a mobillelátók, betonba önthetnénk 4 nap alatt, hogy ne tudják elvinni onnan. smiley
   
 75. avatar: AMiUtunk
  2009.08.18, 14:57
  Kösz a képeket! Légyszives mindig tüntessétek fel a képek forrását, ha azok nem saját készítésü képek. Egyrészt, hogy ne legyen gond a szerzöi jogokkal, másrészt pedig hogy lehetöség nyíljon arra, hogy egy-egy érdekes honlap teljes képcsarnokát, tartalmát és linkjeit át lehessen böngészni! Köszönöm!
   
 76. avatar: sopánka
  2009.08.18, 12:13 (szerk.: 2009.08.18, 12:25)
  Most nézem gyerekek, hogy mekkora élet van itten.
  Jók a képek Cr4sh!

  Heszusz, talán sejted, hogy én sem igazán vagyok boldog a pályán történő eseményektől! Méghogy 70-80 ezer ember (5nap alatt)!?! Itt egy kis történelem 2004-ből, okuljatok:

  Szünet a stadionban
  [2004.09.18]
  Kecskemét

  November 15-ig mindennemű sportevékenység szünetel a Széktói Stadionban. A hátralévő időben öt labdarúgópályát újítanak fel. A munkálatok 8,5 millió forintba kerülnek.


  Augusztusban előbb a négyesfogathajtó-világbajnokságot (4-8.), majd egy díjugrató világkupát (13-15.) rendeztek a stadionban. A lovasversenyek szervezői vállalták, hogy az eredeti állapotba állítják vissza az öt labdarúgópályát.

  A szervezők által biztosított 5 millión felül a Sport Kht. 2,5 millió forintot saját forrásból tud áldozni a pályák rendbetételére, egymilliót pedig támogatásként ad hozzá a felújításhoz. Az így rendelkezésre álló 8,5 millió elég kell hogy legyen arra, hogy az eredetinél is jobb minőségűvé varázsolják a stadion küzdőtereit. A kettes pálya kivételével (melynek teljes felújítása jövő tavaszra várható) tehát november derekáig nem használhatják a létesítményt a sportolók: az edzéseket és a mérkőzéseket más helyszínre kellett áttenniük.

  Így Kecskemét NB I/B-s labdarúgócsapata például ősszel minden mérkőzését idegenben játssza, s szurkolóinak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha bajnoki meccs közben szeretné látni kedvenceit. Igaz, tavasszal sok pénzt megspórolnak majd a drukkerek.
   
 77. avatar: Cr4sh
  2009.08.17, 11:42 (szerk.: 2018.01.26, 07:56)
  Találtam pár jól sikerült képek még 2004-ből.
  kép
  kép
  kép
  kép
  Egyébként építik gőzerővel a mobillelátót. Voltam ma arra első ránézésből igen kicsinek tűnik, jó ha 1000 ember elfér benne. Küldöm majd a képeket is róla.
   
 78. avatar: dingó29
  2009.08.15, 21:33 (szerk.: 2009.08.16, 19:11)
  A stadionról annyit hogy sosem volt 6000 ülőhelye. 95-ben a strand felöli részen fapados ülőhelyek voltak a kanyarig az összes többi állóhely. Mivel a pálya 100 méter és 10 sornyi pad volt szerintem az nem lehetett több mint 3000 ülőhely. Ha összehasonlítjuk a mostani ülőhelyek számával (2100 ugyan ott ugyan annyi sorban)) akkor nagyon is reális ez a szám. Kb ekkora a különbség a fapad és a műanyag szék között. Az álló és ülőhelyek méretbeli viszonyát figyelembe véve az állóhelyek száma ekkor 10000 lehetett. Az első átalkítás 97-ben volt. Ekkor műanyag székeket raktak le ,de nem szedték fel a fapadokat hanem egyszerűen rácsavarozták a padokra a székeket. Ebben az évben épült az új sárga öltöző is a laktanya felöli oldalra. Majd 2002 ben volt a stadionrekonstrukció ekkor a két kanyar kivételével műanyag székeket raktak le felépült a mai főépület, és a B közép által használt kanyarban eltüntették a régi játékoskijárót, így ma ott állóhely van. Az öltözők valaha ugyanis a lelátó alatt voltak, ott ahol ma szurkolók kelléktára van tudtommal.
  gekko feltevésére a válasz a következő. A Futball 96 könyv nekem is megvan és először nekem is feltünt az ellentmondás. De a magyarázat egyszerű. A KTE-nek és a KSC-nek is több szakosztálya van, volt, és ezek más más helyen sportolnak. Viszont az egyesület központja csak egy helyen lehet. A KTE központja a Sport utcában volt a KSC-é meg a Zimay-ban. A könyvben ugyanis nem a pálya címét tüntették fel hanem a klub irodájának a címét. Legtöbbször egy helyen van a kettő ha futball felől nézzük de vannak kivételek. Ez az egyik. De a két csapat ugyanabban a stadionban játszott. Az hogy a stadionról eltérő adatok vannak a könyvben az nem meglepő. Akármelyik magyar pályának utána nézel öt helyen akkor hatféle adatot találsz.
   
 79. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.18, 15:05
  Viszont mi nem kezeljük külön pályaként ezért örülnénk bármi pontosabb infónak.
   
 80. avatar: Cr4sh
  2009.07.18, 14:35 (szerk.: 2009.07.18, 14:37)
  A kis magyar fociláz c. könyvben tesz utalást az író, Vincze Miklós, egy 95-ben lejátszott bajnokiról, ahol a Diósgyőr ellen 15000 néző előtt játszottunk.
  A mostani nézőcsúcs, már a felújítás utáni korból van. Előtte többször is volt 10000 fölötti nézőszám.
   
 81. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.18, 13:23 (szerk.: 2009.07.18, 13:26)
  Ebben a stadionban foci meccsen már voltunk 15 000-en, pedig akor a Dózsa (de lehet hogy már KSC) NB II-es volt. A SZEAC vagy (SZEOL?) ellen játszottunk. Tét az NB I-be jutás. Nem kérdés ki jutott fel (: Igaz nem székek voltak, hanem padok.


  Bizony! Pl.: 1978 február- március. KSC_Magyarország 1:8. A II. félidő első 20 percében lefociztuk a válogatottat. Vági Jani rúgta a gólt! Ha jól emlészem Cordás édesapja is játszott! Pedig a válogatottban ott volt a VB-re készülő Gujdár-Martos-Bálint-Zombori-Kocsis-Nyilasi-Törőcsik-Fazekas-Váradi-stb. Tele volt a Széktói. 15-16000 néző.


  15000? Szép. Tényleg padok voltak, de csak a strand felőli oldalon (legalábbis 94/95-ben, mikor október 25-én 8500-an voltunk a Diósgyőr ellen), mondjuk akkor 3-4 sorral nagyobb is volt (elejét levágták, így megemelve a nézőteret) a stadion….


  forrás:
  http://kesport.hu/2009/07/13/12-ezer-fosre-bovitik-a-szektoi-stadiont/
   
 82. avatar: Cr4sh
  2009.07.18, 13:00
  Megduplázzák a nézőteret a Széktói stadionban.
  Igaz csak a fogathajtó erejéig, de 12 ezresre növelik a stadion befogadóképességét.
  Cikk: kesport.hu/2009/07/13/12-ezer-fosre-bovitik-a-szektoi-stadiont/
   
 83. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.03, 23:07
  Felkerült a hivatalos honlapra a pontos/hivatalos részletes befogadóképesség:
  "A" lelátó

  E 230 fő
  F 220 fő
  G 220 fő
  H 133 fő
  I 120 fő (VIP)
  J 133 fő
  K 260 fő
  L 270 fő
  M 270 fő
  N 250 fő

  Összesen: 2106 fő


  "B" lelátó

  A 500 fő
  B 560 fő
  C 590 fő
  D 540 fő

  Összesen: 2190 fő
  kép


  forrás:
  http://www.kecskemetite.hu/?page=oldal&id=54
   
 84. avatar: Heszusz
  2009.05.04, 19:11 (szerk.: 2009.07.18, 13:28)
  Mint arról korábban mi is beszámoltunk, augusztus 19-23-a között Kecskemét ad otthont a Kettesfogathajtó Világbajnokságnak, melynek egyik helyszíne a Széktói stadion lesz. Miután a létesítmény a KTE labdarúgóinak otthona, kíváncsiak voltunk, a lovas esemény után mikor használhatják újra a pályát Csordás Csabáék.
  Dr. Kisjuhász Gyula, a Stadion Kht. üzemeltetési igazgatója a Híröshír.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a fogathajtó VB után komoly átalakítás veszi kezdetét. Ennek keretében alácsövezik a centerpályát, automata öntöző-rendszert alakítanak ki, és új gyepszőnyeget is kap a pálya. Mindezek a munkálatok hat hétig tartanak legideálisabb esetben, de ha esik, vagy egyéb problémák merülnek fel, akkor elhúzódhat a beruházás. A felújítás augusztus végén kezdődik, ebből kiindulva október közepén, november elején szerepelhet majd újra Kecskeméten a KTE.


  Híröshír.hu
   
 85. avatar: Cr4sh
  2009.02.15, 18:24
  Ez a legrosszabb megoldás amit választhattak, nagyon csúnya lesz és a legkevésbé se nézőbarát. Ha ezt tényleg így hagyják, remélem gyorsan lesz egy vállalkozó szellemű egyén, aki bevállalja a pályára való befutást és utána visszaállítják az eredeti állapotára az egészet.
   
 86. avatar: Heszusz
  2009.02.13, 17:35
  Félmegoldás, és balesetveszélyes. Ráadásul a kilátást szinte változatlan módon zavaró csonkok miatt nekem értelmetlennek is tűnik...
   
 87. avatar: magyarfutball.hu
  2009.02.13, 14:43
  2009-02-12
  Mégsem a piaci szempontból legelőnyösebb megoldást választják a kerítések lebontása után Kecskeméten. A Széktói Stadionban már a Fradi elleni Ligakupa meccsre eltűntek a kerítéseket a pálya körül, de azokat meg kell őrizni, mert a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) bármikor elrendelheti a rácsok visszahelyezését.

  “Ha valami balhé van, akkor vissza kell állítani az eredeti állapotot. Ezért a kilógó vasakat sem vágtuk le, mert akkor csak dupla munkával tudnánk visszaszerelni. Ezért a szerkezetet nem értékesítettük, hanem elraktároztuk” - tudatta a kesport.hu-val dr. Kisjuhász Gyula.


  forrás:
  http://kesport.hu/2009/02/12/barmikor-visszarakathatjak-a-keriteseket/
   
 88. avatar: magyarfutball.hu
  2009.02.13, 14:41 (szerk.: 2009.02.13, 14:42)
  2009-01-30
  A KTE-Ereco kérelmét elfogadta az MLSZ, és megadták az engedélyt a rácsok lebontására – tudta meg portálunk Serényi Pétertől, a szövetség szóvivőjétől. A tervek szerint az ülőhelyek előtt - angol mintára - eltűnnek majd a rácsok, a vendégszektor és a hazai B közép előtt viszont meghagyják a kék színű kerítést.

  A kesport.hu-nak dr. Kisjuhász Gyula, üzemeltetési vezető elmondta: a február 8-án esedékes Ferencváros elleni Ligakupa meccsen még állnak majd a kerítések, de a következő héten megkezdik a rácsok elbontását.

  A 2 méter 20 centiméter magas rácsokkal egyelőre még nem tudják, mihez kezdenek. “Keressük a lehetőségét, miként hasznosíthatnánk. Mindenképpen életképes és piaci szempontból is előnyös megoldást szeretnék kitalálni” - mutatott rá dr. Kisjuhász Gyula.


  forrás:
  http://kesport.hu/2009/01/30/angol-minta-kecskemet-lebontjak-a-keritest-a-szektoi-stadionban/
   
 89. avatar: NNS
  2009.01.16, 17:20 (szerk.: 2009.01.16, 17:20)
  KTE: tavasszal már kerítés nélkül a szurkolók?

  Jó hírrel szolgálhatunk a KTE szurkolói számára, ugyanis a tervek szerint tavasztól már nem a kerítés mögül kell szurkolni a kedvenceknek a hazai meccseken. Információink szerint a Széktói Stadion ülőhelyei elől még a télen lebontják a kerítést, így az első tavaszi meccsen már szabad kilátás nyílhat a pályára.

  Dr. Kisjuhász Gyula, a Stadion Kht. üzemeltetési igazgatója péntek délután arról tájékoztatta a Híröshír.hu-t, hogy csütörtökön ennek ügyében személyesen is találkozott Kisteleki Istvánnal, az MLSZ elnökével, aki támogatásáról biztosította a kecskemétiek kezdeményezését. Következő lépésként a KTE és a Stadion Kht. vezetői benyújtják a kerítés lebontásának engedélyezéséhez szükséges dokumentumokat, és a következő MLSZ elnökségi ülésen jóvá is hagyhatják a kecskemétiek kérvényét. Erre január végén kerülhet sor. Dr. Kisjuhász Gyula elmondta, hogy nem csak Kecskeméten tervezik a kerítés lebontását, hanem Pakson és Újpesten is, de ezek a beadványok függetlenek egymástól.

  - Effem -

  forrás: hiroshir.hu/sw.!news/id.593
   
 90. avatar: Heszusz
  2009.01.09, 18:32
  Az átalakításokhoz be lehet írni a nyári világítás bővítést, és kispadcserét, ha gondoljátok. smiley
   
 91. avatar: Heszusz
  2008.12.23, 10:59 (szerk.: 2009.07.18, 13:29)
  Na ezt már eljátszottuk egyszer, nem biztos hogy azt a pályát kéne szétlovagolni, mert annak idején egész ősszel nem játszott a KTE hazai pályán...
   
 92. avatar: bd10
  2008.12.20, 12:09
  Ha jövőre Kecskeméten rendezik a négyesfogathajtó-világbajnokságot, a centerpályát teljesen felújítják.
   
 93. avatar: Heszusz
  2008.12.17, 13:18
  Ezek szerint igen, erre koromnál fogva elég nehezen tudnék visszaemlékezni. smiley
  A Széktói Stadionban egyébként öt normál méretű pálya van. A 4-es a rögbiseké, az 5-ösön az atléták edzettek egy időben, de most fölszántották, újravetették, úgyhogy nem tudom mi lesz ott.
  A 2-esen még tétmeccseket is szoktak játszani (az nb3-as fiókcsapat, és tudtommal a KLC is itt játszik rendszeresen).
  Ezek szerint a 3-as helyén volt a KTE régi otthona, manapság már csak edzésekre használják, és bár világítása van, lelátónak, sőt kerítésnek semmi nyoma.
   
 94. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.11, 16:21
  Akkor ez az ún. hármas pálya volt 1911-től 45ig a KTE otthona?
   
 95. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.11, 16:20
  A létesítmény a közeli városrészről lett elnevezve. A területen már a múlt század 20-as 30-as éveitől is aktív "football" élet folyt, 2-3 elkülönített pályán mérkőztek a kecskeméti csapatok. A KTE ekkor egy fakerítéses, falelátós pályán játszott. (a mai hármas pálya). Az 1962-ben elkészült marathoni kapus betonkaréj rengeteg társadalmi-önkéntes munkával valósult meg.


  forrás:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Kecskem%C3%A9ti_TE
   
 96. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.11, 01:11
  Érdekesség, hogy a műanyag székek színe azért kék-fehér, mert eredetileg nem a lila-fehér KTE, hanem a felújítás idején rövid ideig létezett KFC színeit adaptálták. A VIP-szektorban már megkezdődött a székek lilára cserélése.


  forrás:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kt%C3%B3i_Stadion
   
 97. avatar: Heszusz
  2008.09.19, 13:14
  Hát őszintén szólva nem nagyon emlékszek, a régi stadionban nem sokat jártam, de nem hiszem, hogy a kanyaron változtattak volna (csak a töredezett betont rendberakták valamennyire), és biztos ugyanolyan volt az egész hosszanti lelátó is.
   
 98. avatar: Heszusz
  2008.09.19, 12:47
  Na, nálunk van kerítés is meg kamera is. Múltkor a portás megmutatta, hogy a stadion minden egyes szegletére rá tud úgy közelíteni, hogy az ember arcán minden szeplő látszik...
  Nekem egyébként a kerítéssel semmi gondom nincs, tényleg ki lehet rá rakni a drapikat, és úgyse ülök a meccsen soha. smiley
   
 99. avatar: Heszusz
  2008.09.19, 12:45
  Közeli kocsmákhoz meg beírható a Vöröspisztoly (Red Colt) söröző, a Skót és Joe bácsi kocsmája (bár soha nem voltam ott, mi nem oda szoktunk járni), és esetleg még a Jófalat vendéglő.
  http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&t=h&hl=hu&msa=0&msid=110681800224260538778.0004573d47c66b61bd7ed&ll=46.899528,19.6772&spn=0.00717,0.019312&z=16
   
 100. avatar: Girgily
  2008.09.19, 12:40
  -szabványos 2m magas kerítések megépítése, sárga menekülőkapukkal


  MLSZ előírás, nem UEFA...
  Pont az ilyen alacsonylelátós stadionok kinyírására jó egy ilyen kerítés. Állóhelyeknél még nincs is gond, sőt (drapik, kontra színház hangulat), de az MLSZ-nél aki ezt az ülőhely + 2 méteres kerítés mixet kitalálta nem volt még magyar stadionban.

  Más kérdés, hogy a kerítés NB1-ben csak térfigyelő kamerákkal kiváltható, nem biztos hogy jobban járunk...

  Modern foci :(
   
 101. avatar: Heszusz
  2008.09.19, 12:23
  Ha minden igaz, 2-0.
  A Dózsa egyébként a KSC elődje volt, hogy pontosan jogilag hogy variáltak annak idején, arról semmit nem tudok.

  A fölújítás:
  -lelátók betonjának fölújítása
  -ülőhelyeken fapadok helyett műanyag székek kihelyezése
  -állóhelyek beszékezése (a kanyar kivételével)
  -a fedett oldalon fix tető építése a régi könnyűszerkezetes helyett
  -ugyanitt új büfék, mosdók, öltözők, VIP páholyok és a klub székházának kialakítása
  -(ez sajnos a túloldalon elmaradt, mozgóbüfé működik, a wc-k gusztustalanul lelakottak...)
  -pályavilágítás kiépítése
  -beléptetőkapuk, és új jegypénztárak építése

  1 évvel később:
  -szabványos 2m magas kerítések megépítése, sárga menekülőkapukkal
  -új eredményjelző beszerelése (ami nem sokkal jobb, mint a régi, sötétben semmi nem látszik rajta, ráadásul a pixeles kijelző már teljesen tönkrement, olvashatatlanok rajta a feliratok...)

  Most hirtelen ennyi jutott eszembe. smiley
   
 102. avatar: magyarfutball.hu
  2008.09.19, 11:17
  Lehet tudni a nyitómérkőzés végeredményét?
   
 103. avatar: magyarfutball.hu
  2008.09.19, 11:16
  Ok!

  Össze tudod gyűjteni, hogy miket csináltak a 2002-es felújítás során?(bekerülne a történet/változások oldalra)+ nemsokára megkapjuk a látványterveket is
   
 104. avatar: Heszusz
  2008.09.19, 11:07
  2002 a fölújítás éve.
  A '62-es nyitómeccs pedig ha minden igaz, Heltai Nándortól származik (Gólok, bajnokok, sorsok - A Kecskeméti Testedző Egyesület 75 éve), de a stadion és a KTE wikipediás oldalán is ez szerepel, amit olyan emberek szerkesztenek, akik kb. 1000 éve járnak meccsre, és talán már ezen a meccsen is ott voltak. smiley
   
 105. avatar: magyarfutball.hu
  2008.09.18, 22:37
  Heszusz!

  Honnan van a nyitómeccs infója?
  (2002 az új tribün átadása?)
   
 106. avatar: vidor
  2008.07.18, 20:53
  Tisztelt magyarfutball.hu!

  A Széktói stadion fedett lelátóval szembeni (mi csak városi oldalnak hívjuk)oldalának 3. szektora egy sorral el lett számolva, így kéretik a székszámot 290-re, összességében 2190-re javítani!
  A fedett oldalt a képek alapján nem tudom megszámolni, de ígérem legközelebb utánanézek!
  Üdv!
   
 107. avatar: harsi
  2008.06.06, 12:28
  Ja, az eredményjelző elég kicsi szerintem. A kanyrokból már alig lehet látni nappal is.
   
 108. avatar: Heszusz
  2008.06.05, 12:06
  Az nb1-be való följutással a világítást ki kell bővíteni néhány reflektorral. Ezzel együtt nem ártana az eredményjelzővel is csinálni valamit, mert sötétben egyáltalán nem, de világosban is elég nehezen és csak közelről olvashatók a rajta lévő információk (góllövő, sárgalap, stb.). És ha esetleg a nézőszámok úgy alakulnának (amit sajnos nem nagyon hiszek), azon az oldalon föl lehet állítani egy mobillelátót is, ahogyan a fogathajtó vb-n is volt.
   
 109. avatar: magyarfutball.hu
  2008.04.22, 19:04 (szerk.: 2018.01.11, 18:12)
  lelátós oldal: összesen 2130 szék
  kép
  kép
  kép
   
 110. avatar: magyarfutball.hu
  2008.04.21, 20:04 (szerk.: 2018.01.11, 15:07)
  fedett lelátóval szembeni oldal: összesen 2180 szék

  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
   
 111. avatar: Heszusz
  2008.02.07, 08:57
  Az igazság az, hogy 96-ban én 8 éves voltam. smiley
  Az biztos hogy két csapat volt Kecskeméten. Úgy tudom, hogy a KTE és a KSC fociszakosztályát 98-ban összevonták KFC néven, amit azonban a tulajdonosaik 2003 nyarán elvittek Angyalföldre, ezzel mentve meg a Vasast a teljes csődtől. Ezután ha jól emlékszem, a Bükfürdő NB2-es licencét megvásárolva, az önkormányzat és magánvállalkozók újra megalapították a KTE-t. Aztán talán két éve megalakult a KLC, ami főleg az ificsapatokból kiöregedett játékosokból áll, és a megye3-ban szerepel, tehát tulajdonképpen most is két focicsapat van Kecskeméten.
  Ami a Zimay utcát illeti: Ott szerintem soha nem volt focipálya, egészen a belvárosban van, nem ritkák arra a 100 éves házak sem. A KSC-nek, és a Bács-Kiskun megyei Labdarúgó Szövetségnek a székhelye van ott. Hogy a KSC hol játszott, azt nem tudom, majd utánanézek/kérdezek.
   
 112. avatar: gekko
  2008.02.07, 00:05
  Futball 96 évkönyv az alábbi adatokat tartalmazza :
  Kecskeméti TE Sport u. 1. ülőhely : 6.000, állóhely 10.000
  Kecskeméti SC-RSC Zimay László u. 3. ülőhely : 4.000, állóhely 12.000
  Mindkét csapat másodosztályú volt.
   
 113. avatar: Girgily
  2007.12.29, 17:17
  Egyébként gyanítom, hogy a kecskeméti és a szolnoki stadionok befogadóképességét pont a Fradi meccsek előtt tették rendbe. Valószínűleg volt előzetes rendőri bejárás, amely megállapította a stadionok pontos befogadóképességét. Nagyobb hivatalos befogadóképességre emlékszek mindkét stadionnál (Szolnokon ráadásul nem is volt semmiféle felújítás). Csak sajnos a hivatalos adatokra Magyarországon nem lehet támaszkodni stadion ügyben. :(
   
 114. avatar: Girgily
  2007.12.28, 21:26
  www.boon.hu/hirek/SPORT/DVTK/cikk/mennyi-is-az-annyi/cn/boon-news-ed06-20061101-121327
  Lehet rajta vitatkozni, de én is roppant kiváncsi lennék a jegyeladáson (+bérleteseken) alapuló, vagy beléptetőrendszeres nézőszámokra.
   
 115. avatar: Girgily
  2007.12.28, 20:46
  Óvatosan ezekkel a nagy számokkal! smiley
  Magyarországon sajnos ezek fele se igaz. A 4.300 szék az tény. Jelenlegi állapotában a kanyar beszékezetlen ülőhely, állóhely funkcióval. A 2.000 fő a hivatalos adat a kanyarra, ami szerintem is kicsit kevés, de egyszerűen kiszámolható, hogy a kanyar 10 soros lelátójára max. 3.000 fő férhet el. Ha a felújítás előtt a kanyar igazi állóhely volt 20 sorral, akkor a kanyarban elférhetett 6.000 ember is.
  Érdemes focimeccs fényképeken Photoshopban megszámolni egy-egy meccs valódi nézőszámát, döbbenetes adatokat kapunk. Az nso simán 1,5-es 2-es szorzóval dolgozik, ami nem csak a saját hibája, sokszor a stadionok hivatalos befogadóképességei se állják meg a helyüket. Az újságírók pedig nyílván ezekhez próbálnak viszonyítani.
  Mindezektől függetlenül nagyon rendben van a kecskeméti stadion.
   
 116. avatar: harsi
  2007.12.28, 19:47
  Szerintem a befogadóképesség több mint 6300.Amikor a múlt szezonban a Fradi játszott lent, akkor 8-9000 lehettünk és még szerintem elfértek volna párszázan. Mielőtt beszékezték volna azthiszem 18000-es volt, de lehet,hogy több.
   
 117. avatar: Girgily
  2007.11.29, 16:46
  A klub hivatalos honlapja szerint a befogadóképesség:
  6.300 (4.300 ülő-, 2.000 állóhely)