magyarfutball.hu

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna

 1. 7 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Kazincbarcikai Sportközpont
  2. Új Kazincbarcikai Stadion
  3. Tardonai út felőli pálya
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
  Borsod-Abaúj-Zemplén megyehiányzó adat beadása
   
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 1.080
  ülőhely: 1.080
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Kazincbarcika: 28.249 (2013)
 8. hazai csapat
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 68m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  elektronikus (videós)
 13. világítás
  van
 14. futópálya
  nincs
 15. átadás éve
  2020
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: patya96
  2023.04.02, 00:12
  Új nézőcsúcs:

  Kolorcity Kazincbarcika SC - Diósgyőri VTK 1 : 0
  1100 néző

  www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/2023-02-26/kbsc-dvtke
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2020.08.18, 09:11 (szerk.: 2020.08.20, 18:50)
  Arról, hogy új létesítmény (a hátsó, úgynevezett fenti pályát csinálják meg) valósulhat meg Kazincbarcikán még 2017 szeptemberében adtunk hírt, és tavaly is még úgy nyilatkoztak lapunknak a barcikaiak, hogy 2019. június 30-ra, de legkésőbb októberre elkészülhet a projekt. Nem így lett, miután előzetesen nem kalkulált tényezők lassították a munkát, de mostanra minden a helyére került, s rendelkezésre állnak a szükséges engedélyek is.
  Elöljáróban azt kérdeztük Wächter Balázstól, a KBSC FC Kft. ügyvezetőjétől, hogy pontosan mennyibe került a beruházás (pálya, világítás, lelátók, eredményjelző, parkolók, stb.).

  – A KBSC-sporttelep Tardonai út felőli pályája került átalakítására annak érdekében, hogy alkalmas legyen NB II.-es bajnoki mérkőzések lebonyolítására – mondta. – Elbontásra került a domb­oldalba épített töredezett szerkezetű régi betonlelátó, és épült helyette egy 880 fő befogadására alkalmas fedett hazai lelátó a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel és két büfével. Elkészült egy 200 fős vendég lelátó és a beléptető kapuk, valamint a szükséges biztonsági berendezések, kerítések, kamerarendszerek. Felújításra került a labdarúgópálya gyepszőnyege, a vízelvezetés és öntözés mellett a pályafűtés csövei is elhelyezésre kerültek. A költségtakarékos LED-villanyvilágítás lehetővé teszi esti mérkőzések megrendezését, valamint a mintegy 36 nm felületű LED-fal megfelelően szolgálja ki a szurkolókat. A pálya környékének rendezése is megvalósult, elkészült a vendég parkoló, és folyamatban van önkormányzati beruházásban a hazai bejárat melletti parkoló építése is. Az elkészült beruházások értéke mintegy 1 milliárd forint, melynek fedezetét részben taoforrás és állami támogatás felhasználása biztosította.

  https://boon.hu/sport/helyi-sport/mintegy-egymilliardbol-4480232/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2020.08.14, 18:06
  ...
  Meghívott vendég dr. Bakk Richárd r. alezredes, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a stadionok biztonsága, illetve a szurkolás különböző megjelenési formái kapcsán, amiket megoszt majd a jelenlévő szurkolókkal, érdeklődőkkel.
  A találkozó helyszíne és időpontja: augusztus 13. 18.00 óra, Kolorcity Aréna Akácfa utcai bejárat

  https://kbsc.hu/hirek/kbsc-hirek/2020-08-12/szurkolas-ultrak-biztonsag
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2020.04.22, 08:48
  A kazincbarcikai sporttelepen a kényszerszünet alatt sem állt le az élet, a centerpálya környezetében a licensz feltételekhez és a csapatok jobb kiszolgálásához szükséges kisebb munkálatok zajlanak, így reményeink szerint a szünet után már végleg haza költözhetünk.

  Mint ismeretes a Kazincbarcika otthonának építése két ütemben zajlik. Elsőként készült el a pálya, valamint a 920 fő befogadására alkalmas hazai szektorok és a 200 vendégszurkolónak helyet adó lelátó. A rétegelt játéktéren az elmúlt hetekben az automata öntözőrendszer működésének stabilizálása volt a fő feladat, emellett pedig a következő szezontól licensz követelménynek számító pályavilágítás kiépítése is elkezdődött. A tökéletes megvilágítás érdekében a pálya négy sarkán elhelyezett nagy fényerővel bíró ledes fényforrások teszik majd lehetővé, hogy Kazincbarcikán is "esti" mérkőzéseket rendezhessünk, valamint heteken belül az eredményjelző is felhelyezésre kerül, így már szinte semmi akadály nem hárul a ténylegesen hazai meccsek megrendezése előtt.

  A centerpálya mellett folyamatban van az eredményjelző, a hangosítás és pályavilágítás üzemeltetéshez szükséges elektromos hálózat kiépítése, amit a játéktér oldala vonala menti tereprendezés, cserepadok elhelyezése követ. A katasztrófavédelmi és biztonsági előírások alapján készülnek el a pálya környezetében szükséges és még hiányzó burkolatok, kerítések. Mivel a Kazincbarcika csapata és soros ellenfelei öltözői ideiglenesen az új centerpálya melletti épületben kapnak helyet, így folyamatban van az öltözők kialakítása, licensz feltételekhez szükséges helyiségek alkalmassá tétele.

  Egyértelmű célunk, hogy a kényszerszünetet követően a minimális elvárások teljesítésével valóban hazai mérkőzést rendezhessünk, reméljük nézőkkel és szurkolókkal a lelátókon.

  https://kbsc.hu/hirek/kbsc-hirek/2020-04-21/finisben-a-stadion
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2019.09.14, 14:31
  A 2016/2017-es bajnoki szezon végén a Kazincbarcika csapata az NB3 Keleti csoportjának bajnokaként a következő évadot a Merkantil Bank Ligában kezdhette meg. A magasabb osztályban való szereplés azonban sokkal komolyabb licenc feltételekkel járt, így indokolttá és szükségessé vált a hazai pálya korszerűsítése. A KBSC FC vezetése sok más csapattal ellentétben a meglévő Pete András Stadion pályájának felújítása helyett egy, a régi Vegyész Stadion helyén lévő új létesítmény megépítése mellett döntött. Az építkezés több mint 1,5 évet vett igénybe, de a fél éves tiszaújvárosi, illetve a hosszabb putnoki vendégeskedés után azonban hamarosan ténylegesen hazai környezetben játszhatjuk mérkőzéseinket.

  A két ütemben zajló építkezés sarkallatos pontja egyértelműen maga a pálya volt, ehhez egy rétegelt játékteret alakítottak ki, amin a csapadékvíz elvezetés, az öntözőrendszer és a 2020-tól licenc követelménynek számító fűtés rendszer, ami esetünkben megújuló energiával működik is késznek nyilvánítható. Ezen kívül a játéktér tökéletes megvilágítása érdekében a pálya négy sarkán elhelyezett 900 lux fényerővel bíró ledes fényforrrások teszik majd lehetővé, hogy Kazincbarcikán is "esti" mérkőzéseket rendezhessünk.

  Egy stadion felújításakor, építésekor mindig fontos, hogy a kilátogató nézők, szurkolók is megfelelő körülmények között tekinthessék meg a mérkőzést, nem volt ez másként itt sem. A kazincbarcikai drukkerek a Tardonai út felől közelíthetik meg a létesítményt, egyelőre gyalogosan, de hamarosan elkészül az őket kiszolgáló parkoló is. A szurkolók számára egy 920 fő befogadására alkalmas lelátóban kaptak helyet a B1, B2, C1 és C2 szektorok, ahol helyet foglalókat két büfé szolgálja majd ki

  A vendégszektor 200 főnek biztosít férőhelyet, a soros ellenfeleinket kísérő drukkerek a Akácfa út felől jutnak majd új stadionunkhoz, ahol közvetlen a vendégpénztár előtt tudnak majd parkolni. Az itt kialakított parkoló két busz és 57 személygépkocsi parkolását biztosítja. Közvetlen a pénztár mögött kerültek kialakításra a vendégoldali vizesblokkok és büfé is.

  A rekonstrukció természetesen folytatódik, hiszen a második ütemben elkészül egy a Kazincbarcika játékosait és munkatársait teljes mértékben kiszolgálni képes akadémia iépület, melyben az öltözőkön kívül helyet kapnak majd az irodák, egy VIP terasz, valamint egy körülbelül 300 fő befogadására alkalmas lelátó is.

  https://kbsc.hu/hirek/kbsc-hirek/2019-09-12/elkeszult-a-hazai-palya
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2018.12.12, 10:05
  Kazincbarcika – Mintegy 2,4 milliárd forintba kerül a kazincbarcikai stadionberuházás.

  Az év elején, januárban írtunk arról, hogy rövidesen elkezdődhet a kazincbarcikai KSK Sporttelepen lévő „felső” futballpálya átépítése, a létesítmény rekonstrukciója. A munkák javában zajlanak, aki arra jár, az tapasztalja.

  Módosítani kellett
  A témában megkerestük Gulyás Tibort, a KBSC FC Kft. ügyvezetőjét.

  – Általánosságban azt mindenképpen el kell mondani, hogy az évekkel ezelőtt kalkulált árakhoz képest jelentősen megemelkedtek az építési költségek, ezért műszaki igazságügyi szakértői kérelemmel fordultunk az MLSZ-hez a tao-programok értékének módosítása ügyében. A vizsgálat megtörtént a jogszabályok adta keretek között, a szakember megnézte a terveket, költségbecslést, piaci árakat – közölte a klubvezető. – A 2016/2017-es tao-nk előzetesen mintegy 400 millió forint volt, ez módosult nagyjából 730 millió forintra. Ebben a projektben szerepel többek között a 900 fős fedett hazai, és a 200 fős nyitott vendéglelátó, az ezekhez kapcsolódó kiszolgáló létesítmények megépítése, a beléptető rendszer és parkolók kialakítása, illetve területrendezés, kertészeti munkák. Erre lezajlott a közbeszerzési eljárás, a győztes ajánlattevővel hónapokkal ezelőtt megkötöttük a szerződést, vagyis, ezek az építkezések már folyamatban vannak a sporttelepen. A hozzávetőlegesen 820 milliós 2017/2018-as tao-nk, a hasonló kezdeményezést követően, 1,19 milliárdra emelkedett. Ebben a részben szerepel a főépület rekonstrukciója, a VIP-lelátó építése, további parkolók kialakítása, területrendezés, amikre most írjuk ki a közbeszerzést, tehát 2019-ben indulhat a kivitelezés, a nyílt eljárás után. A jelenlegi, 2018/2019-es tao-nk valamivel több mint 510 millió forint, ebben van többek között a munka­csarnok korszerűsítése, pályafűtés kiépítése – amely 2020-tól kötelező licenc­elem lesz –, illetve a világítás, 900 lux fényerővel, és két kis műfüves pálya, lelátóval.

  Egyeztetés zajlott
  Az ügyvezető hozzátette, az önerő jelentős részét abból a 492 millió forintos állami forrásból kívánják biztosítani, amelyről tavaly augusztusban született kormánydöntés. „Ezt szeretnénk, reméljük el is fogadják. De számítunk az önkormányzat eddig is nagyvonalú támogatására, mindkettőt ezúton is köszönjük” – fogalmazott Gulyás Tibor.

  Információink szerint pár hete egy egyeztetés zajlott a Magyar Labdarúgó Szövetségben, melyen azon NB II-es klubok képviselői vettek részt, amelyek jelenleg nem otthon, hanem albérletben játszanak – mint a KBSC Putnokon.

  – A szövetség képviselői megfogalmazták azt az elvárást, hogy a következő évadot mindenkinek a saját pályáján kell elkezdenie – árulta el a kazincbarcikai klub ügyvezetője. – Még olyan áron is, hogy kap az adott klub bizonyos könnyítést. Minek után nálunk biztos, hogy addigra nem lesz kész a főépület, annak átadásáig a régi klubházban öltöznénk, a vendégeinkkel együtt.

  2018.12.11
  http://www.boon.hu/jovo-nyartol-mar-otthon-kell-jatszani/4077845