magyarfutball.hu

Kazincbarcika, Pete András Stadion

 1. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 2. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 3. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 4. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 5. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 6. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 7. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 8. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 9. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 10. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 11. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 12. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 13. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 14. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 15. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 16. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 17. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 18. fénykép: Kazincbarcika, Pete András Stadion (2010)
 19.  
5 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 16 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Kazincbarcikai Sport Központ
  2. KVSE Stadion
  3. KBSC FC Kft. Sporttelep
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
  3700 Kazincbarcika Akácfa út 2. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
   
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 3.000
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Kazincbarcika: 28.249 (2013)
 8. tulajdonos
  Kazincbarcika Város Önkormányzata
 9. hazai csapat
  1. KBSC
  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Diósgyőri VTK tartalék (2017)
 10. nézőcsúcs
  15.000
  Kazincbarcikai VSE - Budapesti Honvéd SE
  Osztályozó az NBI-ért
  1990.06.17.
 11. pálya mérete
 12. talaj típusa
  természetes füves
 13. eredményjelző tábla
  manuális / kézi
 14. világítás
  nincs
 15. futópálya
  nincs
 16. átadás éve
  1969
 17. nyitómérkőzés
 18. kapcsolódó mérkőzések
 19. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.04.22, 08:48
  A kazincbarcikai sporttelepen a kényszerszünet alatt sem állt le az élet, a centerpálya környezetében a licensz feltételekhez és a csapatok jobb kiszolgálásához szükséges kisebb munkálatok zajlanak, így reményeink szerint a szünet után már végleg haza költözhetünk.

  Mint ismeretes a Kazincbarcika otthonának építése két ütemben zajlik. Elsőként készült el a pálya, valamint a 920 fő befogadására alkalmas hazai szektorok és a 200 vendégszurkolónak helyet adó lelátó. A rétegelt játéktéren az elmúlt hetekben az automata öntözőrendszer működésének stabilizálása volt a fő feladat, emellett pedig a következő szezontól licensz követelménynek számító pályavilágítás kiépítése is elkezdődött. A tökéletes megvilágítás érdekében a pálya négy sarkán elhelyezett nagy fényerővel bíró ledes fényforrások teszik majd lehetővé, hogy Kazincbarcikán is "esti" mérkőzéseket rendezhessünk, valamint heteken belül az eredményjelző is felhelyezésre kerül, így már szinte semmi akadály nem hárul a ténylegesen hazai meccsek megrendezése előtt.

  A centerpálya mellett folyamatban van az eredményjelző, a hangosítás és pályavilágítás üzemeltetéshez szükséges elektromos hálózat kiépítése, amit a játéktér oldala vonala menti tereprendezés, cserepadok elhelyezése követ. A katasztrófavédelmi és biztonsági előírások alapján készülnek el a pálya környezetében szükséges és még hiányzó burkolatok, kerítések. Mivel a Kazincbarcika csapata és soros ellenfelei öltözői ideiglenesen az új centerpálya melletti épületben kapnak helyet, így folyamatban van az öltözők kialakítása, licensz feltételekhez szükséges helyiségek alkalmassá tétele.

  Egyértelmű célunk, hogy a kényszerszünetet követően a minimális elvárások teljesítésével valóban hazai mérkőzést rendezhessünk, reméljük nézőkkel és szurkolókkal a lelátókon.

  https://kbsc.hu/hirek/kbsc-hirek/2020-04-21/finisben-a-stadion
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.09.14, 14:31
  A 2016/2017-es bajnoki szezon végén a Kazincbarcika csapata az NB3 Keleti csoportjának bajnokaként a következő évadot a Merkantil Bank Ligában kezdhette meg. A magasabb osztályban való szereplés azonban sokkal komolyabb licenc feltételekkel járt, így indokolttá és szükségessé vált a hazai pálya korszerűsítése. A KBSC FC vezetése sok más csapattal ellentétben a meglévő Pete András Stadion pályájának felújítása helyett egy, a régi Vegyész Stadion helyén lévő új létesítmény megépítése mellett döntött. Az építkezés több mint 1,5 évet vett igénybe, de a fél éves tiszaújvárosi, illetve a hosszabb putnoki vendégeskedés után azonban hamarosan ténylegesen hazai környezetben játszhatjuk mérkőzéseinket.

  A két ütemben zajló építkezés sarkallatos pontja egyértelműen maga a pálya volt, ehhez egy rétegelt játékteret alakítottak ki, amin a csapadékvíz elvezetés, az öntözőrendszer és a 2020-tól licenc követelménynek számító fűtés rendszer, ami esetünkben megújuló energiával működik is késznek nyilvánítható. Ezen kívül a játéktér tökéletes megvilágítása érdekében a pálya négy sarkán elhelyezett 900 lux fényerővel bíró ledes fényforrrások teszik majd lehetővé, hogy Kazincbarcikán is "esti" mérkőzéseket rendezhessünk.

  Egy stadion felújításakor, építésekor mindig fontos, hogy a kilátogató nézők, szurkolók is megfelelő körülmények között tekinthessék meg a mérkőzést, nem volt ez másként itt sem. A kazincbarcikai drukkerek a Tardonai út felől közelíthetik meg a létesítményt, egyelőre gyalogosan, de hamarosan elkészül az őket kiszolgáló parkoló is. A szurkolók számára egy 920 fő befogadására alkalmas lelátóban kaptak helyet a B1, B2, C1 és C2 szektorok, ahol helyet foglalókat két büfé szolgálja majd ki

  A vendégszektor 200 főnek biztosít férőhelyet, a soros ellenfeleinket kísérő drukkerek a Akácfa út felől jutnak majd új stadionunkhoz, ahol közvetlen a vendégpénztár előtt tudnak majd parkolni. Az itt kialakított parkoló két busz és 57 személygépkocsi parkolását biztosítja. Közvetlen a pénztár mögött kerültek kialakításra a vendégoldali vizesblokkok és büfé is.

  A rekonstrukció természetesen folytatódik, hiszen a második ütemben elkészül egy a Kazincbarcika játékosait és munkatársait teljes mértékben kiszolgálni képes akadémia iépület, melyben az öltözőkön kívül helyet kapnak majd az irodák, egy VIP terasz, valamint egy körülbelül 300 fő befogadására alkalmas lelátó is.

  https://kbsc.hu/hirek/kbsc-hirek/2019-09-12/elkeszult-a-hazai-palya
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2018.12.12, 10:05
  Kazincbarcika – Mintegy 2,4 milliárd forintba kerül a kazincbarcikai stadionberuházás.

  Az év elején, januárban írtunk arról, hogy rövidesen elkezdődhet a kazincbarcikai KSK Sporttelepen lévő „felső” futballpálya átépítése, a létesítmény rekonstrukciója. A munkák javában zajlanak, aki arra jár, az tapasztalja.

  Módosítani kellett
  A témában megkerestük Gulyás Tibort, a KBSC FC Kft. ügyvezetőjét.

  – Általánosságban azt mindenképpen el kell mondani, hogy az évekkel ezelőtt kalkulált árakhoz képest jelentősen megemelkedtek az építési költségek, ezért műszaki igazságügyi szakértői kérelemmel fordultunk az MLSZ-hez a tao-programok értékének módosítása ügyében. A vizsgálat megtörtént a jogszabályok adta keretek között, a szakember megnézte a terveket, költségbecslést, piaci árakat – közölte a klubvezető. – A 2016/2017-es tao-nk előzetesen mintegy 400 millió forint volt, ez módosult nagyjából 730 millió forintra. Ebben a projektben szerepel többek között a 900 fős fedett hazai, és a 200 fős nyitott vendéglelátó, az ezekhez kapcsolódó kiszolgáló létesítmények megépítése, a beléptető rendszer és parkolók kialakítása, illetve területrendezés, kertészeti munkák. Erre lezajlott a közbeszerzési eljárás, a győztes ajánlattevővel hónapokkal ezelőtt megkötöttük a szerződést, vagyis, ezek az építkezések már folyamatban vannak a sporttelepen. A hozzávetőlegesen 820 milliós 2017/2018-as tao-nk, a hasonló kezdeményezést követően, 1,19 milliárdra emelkedett. Ebben a részben szerepel a főépület rekonstrukciója, a VIP-lelátó építése, további parkolók kialakítása, területrendezés, amikre most írjuk ki a közbeszerzést, tehát 2019-ben indulhat a kivitelezés, a nyílt eljárás után. A jelenlegi, 2018/2019-es tao-nk valamivel több mint 510 millió forint, ebben van többek között a munka­csarnok korszerűsítése, pályafűtés kiépítése – amely 2020-tól kötelező licenc­elem lesz –, illetve a világítás, 900 lux fényerővel, és két kis műfüves pálya, lelátóval.

  Egyeztetés zajlott
  Az ügyvezető hozzátette, az önerő jelentős részét abból a 492 millió forintos állami forrásból kívánják biztosítani, amelyről tavaly augusztusban született kormánydöntés. „Ezt szeretnénk, reméljük el is fogadják. De számítunk az önkormányzat eddig is nagyvonalú támogatására, mindkettőt ezúton is köszönjük” – fogalmazott Gulyás Tibor.

  Információink szerint pár hete egy egyeztetés zajlott a Magyar Labdarúgó Szövetségben, melyen azon NB II-es klubok képviselői vettek részt, amelyek jelenleg nem otthon, hanem albérletben játszanak – mint a KBSC Putnokon.

  – A szövetség képviselői megfogalmazták azt az elvárást, hogy a következő évadot mindenkinek a saját pályáján kell elkezdenie – árulta el a kazincbarcikai klub ügyvezetője. – Még olyan áron is, hogy kap az adott klub bizonyos könnyítést. Minek után nálunk biztos, hogy addigra nem lesz kész a főépület, annak átadásáig a régi klubházban öltöznénk, a vendégeinkkel együtt.

  2018.12.11
  http://www.boon.hu/jovo-nyartol-mar-otthon-kell-jatszani/4077845
   
 4. avatar: fgymat
  2015.06.15, 18:40
  Nézőcsúcs:
  1990. június 17. vasárnap (tud) - A labdarúgó NB I-es osztályozó
  első mérkőzésén, Kispesten a Bp. Honvéd egygólos előnyt szerzett az
  NB II Keleti csoportjának második helyezettjével, a Kazincbarcikával
  szemben, és így a fővárosi csapatnak a vasárnapi visszavágón elért
  döntetlen a bentmaradást jelentette:

  Kazincbarcika - Bp. Honvéd 2:2 (1:1)
  -------------------------------------
  Kazincbarcika, 15 000 néző, V: Puhl
  gólszerzők: Kalmár (2. p.), Asszony (52.), illetve Gregor (33.),
  Csehi (82.)
  sárga lap: Kondás (46. p.), Balogh (62.), illetve Sikesdi (34. p.),
  Fodor (84. p.)

  Kazincbarcika:
  --------------
  Májer - Kondás, Sztahon, Lipcsei, Budai - Balogh, Deszatnik, Búza
  - Kalmár, Csipke, Asszony

  Bp. Honvéd:
  -----------
  Disztl - Sallai S., Ács, Bánfi, Cseh - Pisont (Sallai T. 89. p.),
  Sikesdi, Fodor, Csábi - Gregor (Orosz 73. p.), Csehi

  Gyorsan vezetést szerzett az NB II-es gárda, és ezután óriási
  nyomás nehezedett a Honvéd kapujára. A kispestiek vitatható góllal
  egyenlítettek, majd szünet után feljavult a játékuk. Hosszú időn át
  támadtak, de ekkor jött a nagy fordulat, újra vezetést szerzett a
  Kazincbarcika. Ekkor ismét nyomasztó volt a hazai fölény, de egy
  ritkán látható szép szabadrúgás-gól az NB I-et jelentette a Honvéd
  számára. A játék alapján a Kazincbarcika győzelmet érdemelt volna.

  jók: Sztahon, Lipcsei, Budai, Deszatnik, Csipke, illetve Disztl,
  Sallai S., Fodor, Csehi.+++


  forrás:
  MTI
   
 5. avatar: fgymat
  2015.06.15, 18:37
  Köszönjük az infókat. Javítottam a felcserélt mérkőzéseket.
  A nézőszámokat úgy adjuk be, ahogy a forrásban szerepelt. Vagyis lehetséges, hogy nem fért be 15 ezer ember erre a pályára, de mivel az MTI tudósításában ez szerepel, ezt adjuk be. Ha van más, hiteles forrás (például Népsport, vagy a klubnak van nyilvántartása az eladott jegyekről) akkor javítjuk az adatokat.
   
 6. avatar: THE
  THE
  2015.06.15, 15:50 (szerk.: 2017.07.29, 11:26)
  Tisztázzunk valamit a stadionokkal és a nézőszámokkal kapcsolatban.
  A Vegyész stadion-ban(futópályás, domboldai fa lelátó, ez van a komplexum Tardonai út felé eső oldalán) a KVSE kb a hetvenes évek végéig játszotta mérkőzéseit.
  Itt volt a Magyar Szovjet utánpótlás EB elődöntő, (jelen voltam, még nem voltam 13.éves), a 15.000-s nézőszám reális.
  A jelenlegi pályán ,(Csontváry út felé eső rész, beton lépcsős lelátók): már itt játszották az MTK elleni osztályozó mérkőzést (1981/82) az NBI-be történő feljutásért.
  Ide is volt jegyem, de már nem találtunk "normális" helyet bent, így a mérkőzést egy régi jó ismerősünk Csontváry úti lakásának tetejéről néztük végig.
  Szintén itt volt a Honvéd elleni osztályozó (1989/90), itt tulzás a 15.000-s nézőszám, max 6.000, jóindulattal 7.000-nél többen nem férnek be...( Ha a komplexum egész területét vesszük alapul, akkor igaz lehet, de akkor a fele nem látta a mérkőzést) [Jelen voltam]
   
 7. avatar: ThomeeDVTK
  2013.11.29, 18:00
  Az a nézőcsúcs véletlenül nem a Vegyész Stadionban volt?
  Csak mert úgy tudom, hogy a Pete sokáig csak egy edzzőpálya volt.
   
 8. avatar: AMiUtunk
  2012.08.17, 08:19
  Költözik a pálya

  Kőrösi Róbert beszámolt még infrastrukturális fejlesztési tervekről, aminek egyik része, hogy a centerpályát átköltöztetik a régi helyére, amelynek a környezetét is alkalmassá teszik NB II-es összecsapások megrendezésére.

  Ez újmagyarul azt jelenti, hogy visszaköltöznek a Vegyész Stadionba, 2000 luxos reflektorokat, telepítenek, rendbehozzák a gyepet és a lelátót, magas kerítést húznak a pálya köré és még kulturált mellékhelyiség is lesz?
  A keretbe foglalt cikkrészlet forrása: http://www.boon.hu/megfordult-az-edzo-szerepe-barcikan/2056338
   
 9. avatar: VlArShar
  2012.07.28, 10:42
  Köszönöm!

  De a Fekete meghatározása még nem tisztázott. Ezen a versenyen, a játékosok részt vehetnek után született 01.09.49, plusz 2 "benőtt".

  http://russia-matches.ucoz.ru/publ/molodjozhnaja_sbornaja/1974_molodjozhnaja/vengrija_molodjozhnaja_sssr_molodjozhnaja_2_0_po_pen_4_3/467-1-0-2200
   
 10. avatar: fgymat
  2012.07.27, 16:12
  Harmincöt éve nyertük meg az utánpótlás Eb-t
  2009. június 28. 9:21print
  A magyar utánpótlás-válogatott harmincöt évvel ezelőtt, 1974-ben nyerte meg az utánpótlás Európa-bajnokságot. Annak a versenysorozatnak az utódja az U21-es Eb (amelynek döntőjében, az Anglia - Németország meccsen hétfőn Malmőben Ring György lesz az egyik asszisztens), s aranyérmet szerezni akkor is éppen akkora dicsőséget jelentett, mint ma. Együttesünk - amelyet Sárosi László irányított - az 1974-es döntőben az NDK ellen szerezte meg a trófeát.

  Csapatunk a csoportjában Jugoszláviát (0-4; 1-0) és Görögországot (2-0; 3-2) megelőzve jutott a legjobb négy közé. Az út Hollandián (1-2; 3-1) és a Szovjetunión (0-2; 2-0 -11-esekkel 4-3) át vezetett a fináléba - akkor oda-visszavágós rendszerben folyt a versengés -, amelyben a magyar válogatott 3-2-es idegenbeli vereség után hazai pályán 4-0-ra győzött a Német Demokratikus Köztársaság ellen, s megszerezte a korosztály Európa-bajnoki címét.

  Az alábbi, Pénzes Mihállyal, az egykori nagyszerű győri támadóval készített interjú a Kisalföldben jelent meg, a cikket teljes egészében idézzük.

  "Pénzes Mihály, az egykori Rába ETO jobbszélsője oroszlánrészt vállalt a diadalban, továbbjutást érő gólokat szerzett. Mégsem kapott aranyérmet, amit még a saját pénzén is megcsináltatna.

  - Nagyszerű és egyúttal szomorú érzések kavarognak bennem, ha az Európa-bajnokságra gondolok - kezdi az emlékezést Pénzes Mihály. - A nagyszerűt az adja, hogy ilyen siker részese lehettem, a másikat pedig az, hogy a fináléra valamennyi vidéki játékos kimaradt, s tulajdonképpen az A-válogatott fejezte be a sorozatot.

  - Maradjunk még a kedves emlékeknél...

  - A csoportmérkőzések után a nyolc között Hollandiával játszottunk. A kinti vereség után Békéscsabán volt a visszavágó, s bekerült a csapatba Németh Lajos, az NB I/B gólkirálya, aki a helyi csapatban játszott. Telt ház előtt, nagyon jó hangulatú mérkőzésen én rúgtam a harmadik gólunkat és ezzel jutottunk tovább. Következett a Szovjetunió csapata. Harkovban kettő-nullra kikaptunk, majd Kazincbarcikán tizennyolcezer néző előtt a nyolcvanharmadik percig egy-nullra vezettünk. Ekkor hatalmas gólt lőttem, hosszabbítás, majd tizenegyesek következtek, amelyben legyőztük a remek szovjet együttest.

  - Kik szerepeltek a magyar csapatban?

  - Többnyire Gujdár, Varga Sánsor, Kocsis, Vépi, Dunai III, Csorna, Kiss, Németh, Kunszt, Becsei volt tagja rajtam kívül a csapatnak. Sárosi László volt a szövetségi edző, a döntőre őt váltotta fel Illovszky Rudolf 1974 tavaszán. Mi az NDK ellen játszottunk, míg a nagycsapat az NSZK-ba utazott. A Népstadionban laktunk, s mindenki az utánpótláscsapatban akart játszani. Érthető, hiszen várható volt a győzelem, a nagyoknál viszont a vereség. Mindkettő be is következett...

  – Kik játszottak a döntőben?

  - Mészáros - Török, Harsányi, Horváth, Kántor - Dunai III, Tóth A. - Fekete, Kiss, Váradi, Nagy László. Én mindkét találkozón a kispadon ültem, s még a második meccsen sem cseréltek be, pedig már négy-nullra vezettünk... Akkoriban csak a kezdő tizenegy kapott aranyérmet, talán ezért sem cseréltek be. Salga Lajos, az MLSZ titkára akkoriban megígérte, hogy intézkedik, de már lemondtam róla, hogy valaha a vitrinembe tehetem az érmet. Pedig a saját pénzemen is megcsináltatnám a másolatot, ha segítenének benne. Titkon abban is reménykedem, a szövetség nem feledkezik el a jubileumunkról.

  - Még az év őszén bekerült a nagyválogatottba is...

  - Már Bozsik József kiszemelt, de sajnos ő csak egy meccsen volt kapitány. Bécsben a Práterben játszottunk, amikor a szünetben infarktust kapott, a második félidőre ki sem jött. Fekete végigsántikálta a meccs végét, de nem küldtek be a helyére. Aztán október tizenharmadikán eljött a nagy nap, Luxemburgban négy-kettőre vertük a házigazdákat. Bálint és Fazekas kivételével azok játszottak, akik megnyerték az utánpótlás Eb-t. Egyszer-kétszer még eljutottam a kispadig, de utána már csak a B csapatban húzhattam fel a címeres mezt.

  - Az ETO-tól később sem szakadt el, a nyolcvanas évek elejéig játszott, napjainkban pedig az öregfiúk csapatkapitánya.

  - Az öregfiúk nagypályás csapatunk gyakorlatilag megszűnt, az idősebbek különböző okok miatt kikoptak, a fiatalabbak pedig nem nagyon érdeklődnek a játék iránt. Marad a lábtenisz, ott viszont szenvedélyes csatákat vívunk egymással az ETO Parkban.


  Papp Győző"


  forrás:
  http://www.mlsz.hu/harmincot-eve-nyertuk-meg-az-utanpotlas-eb-t
   
 11. avatar: fgymat
  2012.07.27, 16:12
  Tudomásom szerint KVSE Stadion volt a név.
  Az újpesti Fekete László játszott, a diósgyőri 24 éves volt.
   
 12. avatar: VlArShar
  2012.07.27, 01:34
  Memorial esemény Kazincbarcika:
  Kérem, segítsen a kérdésekre.

  MAGYARORSZÁG - SZOVJETUNIó - 2 : 0 (0 : 0 2 : 0), 4:3 - a szankciókra.
  07.05.1974. Kazincbarcika. Stadion (Mi volt a neve a stadion 1974-ben?). 15 000 (?) néző.
  Match 1/2 döntő ifjúsági Európa-bajnokság II (U23).
  Bíró - T. Stanev (Bulgária).
  Magyarország: Mészáros-II F., Török, Vépi (Kocsis I., ?), Harsányi, Dunai-II E., Horvat-II J., Tóth-I A., Kiss-II A., Fekete, Nagy L. (Penzesh, ?) Bechei. Coach - L. Sharoshi.
  Szovjetunió: Vergeenko, Zuev, Golubev (k), Zenkov, Komarov, Alexandrov, Chesnokov, Buriak, Fedorov, Makhovikov, Kipiani (V. Andreev, ?). Coach - V. Nikolaev.
  Gól: Penzesh (?), Fekete L. (?).
  Büntetés: ???

  Milyen Fekete László játszott: a "Miskolc" vagy "Újpesti Dózsa"?

  Köszönöm!
   
 13. avatar: pirospont
  2012.05.15, 11:56
  Akkor most az önkormányzaté vagy az MTK-é a sporttelep?

  Szekrényesi Szabolcs, az NB III-as Putnok VSE szakosztályvezetője: – Pályánk jelenleg nem alkalmas NB II-es mérkőzések lebonyolítására, ám a munkálatok elkezdődtek, bízunk benne, hogy mire indul a másodosztályú bajnokság, minden rendben lesz. Azonban biztosítékot kértek tőlünk, egy NB II-es licenccel rendelkező pályát, megállapodást a tulajdonosával. Mi Kazincbarcikát jelöltük meg, ahol a sporttelep tulajdonosa az MTK; a fővárosiakkal sikerült hamar megegyeznünk. Várjuk a testület számunkra pozitív döntését.

  forrás: boon.hu
   
 14. avatar: Girgily
  2011.05.16, 21:47 (szerk.: 2011.05.16, 21:48)
  A stadionban a hazai oldal lett a miénk, a hazaiak pedig a
  vendégszektorból nézhették a meccset. A hosszú egyenes teljesen
  megtelt Diósgyőr szurkolókkal, a hazaiak is megtöltötték a vendéget,
  így kb. 3000 néző lehetett a teli stadionban, ami állítólag ötezres,
  de nem tudni ez, hogy jött ki.

  forrás:
  cud2003.uw.hu/viewtopic.php?t=60&sid=7c709477b201e5aa4654645bfde94c61
   
 15. avatar: AMiUtunk
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.14, 18:18 (szerk.: 2010.03.14, 18:19)
  Az MLSZ 2010-től kezdődően bevezeti az NB II-s klublicenc-t. A határozatot egyenlőre másfélévre felfüggesztették, de a Pete András Stadion beléptetési rendje már most változik.

  · A szabályok betartásáért a rendőrség a felelős.
  · A Sport felőli bejáratot ezentúl csak a vendégcsapat szurkolói, a vendégcsapat vezetői, játékosai és újságírók vehetik igénybe. A VIP kártyával rendelkezők sem közlekedhetnek itt még autójukkal sem.
  · A VIP belépővel rendelkezők a Faház büfé felőli, hátsó bejáraton keresztül közelíthetik meg a pályát.
  · A hazai nézők beléptetése kizárólag a buszpályaudvar felőli kapun történik.
  · A fedett lelátóra illetve a VIP-páholyba való bejutás is csak innen lehetséges.
  · A mérkőzés végén a hazai szurkolók szintén csak kizárólagosan a buszpályaudvar felőli bejáratot vehetik igénybe távozásuk céljából.
  · A mérkőzés előtt, közben és után az öltözők és a játékoskijáró környékén szurkolók nem tartózkodhatna, át nem járhatnak.


  forrás:
  http://kbscfc.gportal.hu/gindex.php?pg=32294712
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.14, 18:14
  Videó a nézőcsúcsot hozó meccsről:
  http://www.youtube.com/watch?v=Q9c5jiXbgYk
  15.000 (KVSC - Bp. Honvéd SC, 1990.06)
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
  2009.11.06, 11:37 (szerk.: 2009.11.06, 15:32)
  Ma reggel, hosszas betegség után elhunyt klubunk legendás edzője Pete András. Stadionunk névadója 1934. május 10-én született. Labdarúgóként 1961 és 1965 között 103 találkozón lépett pályára a KMTK-ban. Az 1960-61-s bajnokságban a megyei első osztályú bajnokságot nyert csapat tagja volt. Edzőként két ciklusban is irányította a gárdát: először az 1967-68-as NB II-es bajnokságban 31 meccsen, majd hét évvel később az NB III-ban 63 mérkőzésen ült a kispadon. Később az utánpótlásneveléssel foglalkozott, olyan játékosok kerültek ki a keze alól, mint Lipcsei Péter vagy Komlósi Ádám. A barcikai sportlétesítmény 2006. március 25-e óta viseli a nevét. Mindenki Bandi bácsija 75 éves volt. Temetése előreláthatólag november 13-án, pénteken 11 órától lesz.


  forrás:
  http://kbscfc.gportal.hu
   
 19. avatar: pirospont
  2009.09.23, 12:50 (szerk.: 2018.02.18, 14:42)
  vendégszektor:
  kép
  1993/1994

  kép
  1994/1995

  kép
  1995/1996

  forrás:
  http://www.freeweb.hu/harcosok/harcosok_t/index.html
   
 20. avatar: karajjj
  2008.12.26, 00:05 (szerk.: 2010.03.14, 18:51)
  A mostani Pete András stadion 2002 vagy 2004 óta viseli a nevét, pontosan nemtudom, de meg tudom nézni ha érdekel titeket, és a vegyész pályával egy létesítményen belül találhatók, ez a Kazincbarcikai Sport Központ, két füves, és két salakos focipálya van itt, képeket csinálhatok, ha gondoljátok...
   
 21. avatar: karajjj
  2008.12.18, 21:10
  ja igen, az átadás éve, az pontatlan, Pete András stadion azt hiszem 2002 óta van csak
   
 22. avatar: karajjj
  2008.12.18, 21:09 (szerk.: 2010.03.14, 18:52)
  A régi stadion is nagyon jól látszik itt a fenti térképen(a labda jelölte füves területmellett balra van egy salakos pálya, az a barna folt, mellette kör alakú futópálya, az alatt látszik az ovális futópálya, az veszi körbe a régi pályát) mára max csak akkor játszanak rajta ifimeccset, ha foglalt a center pálya, nincs lepusztulva, csak a régi fém lelátó van már lebontva, mert nem bírta az idő próbáját)

  8000 néző szerintem sem fér be, de a régi pályán a 15000 volt a teltház, (anno egy Magyarország-Szovjetunió ifi eb döntőn volt ez a nézőszám)
   
 23. avatar: AMiUtunk
  2008.08.09, 15:15
  A Pete András Stadion az Akácfa utca és a Tardonai utca (ez a helyi patak neve) sarkán fekszik. Ebben játszott a Kazincbarcikai Vegyész SE és a késöbbi Kazincbarcikai SC. Az eddig bejelölt Hadak útjai vagy Irinyi János utcai stadiont talán a Kazincbarcikai Kohász(???) használta. A csapat II. számú csapatának nevét azonban nem találom, tehát az is lehet, hogy ez csak edzöpályaként müködött...
   
 24. avatar: Girgily
  2008.04.25, 21:28
  Itt volta Kazincbarcika-Kispest osztályozó? Amikor is Csehi mesterien csavart egy szabadrúgást az utolsó percek egyikében Lipcsei felett (vagy mellet nem emlékszem már) a hazai hálóba, megmentve ezzel a kispestieket a kieséstől.
   
 25. avatar: harsi
  2008.02.09, 14:50 (szerk.: 2009.08.11, 15:16)
  Hi!Beszéltem egy sráccal aki barcikáról származott el. Tényleg van még egy pálya, ami nagyobb és van futópálya, csak már rettenetesen le van pusztulva. A lelátó egy rész egy domboldal és le van betonozva. Mára már sajnos benőtte a gaz csaknem teljesen. Régen még a 80-as években ott játszott a Kazincbarcikai Vegyész SC. Az osztályozó mérkőzés 90-ben a Honvéd ellen is itt volt a srác szerint. Ő a nagyapjával volt kint, csak nem nagyon emlékszik , mert 2 éves volt!smileyArra viszont igen , hogy nagyon sokan voltak. Szerinte a 15000-es nézőszám reális. A nagypapa sajnos már meghalt, pedig nagy drukker volt.:(Megkértem ha legközelebb lemegy a rokonaihoz, csináljon pár képet erről a pályáról. Remélem megteszi!smiley
   
 26. avatar: NNS
  2008.02.07, 18:11 (szerk.: 2009.08.11, 15:15)
  Egyébként ide se fér be 8.000 néző szerintem. Kb. a felére tippelek, bár vannak nálam szakértőbbek... smiley
   
 27. avatar: bd10
  2008.02.07, 17:44 (szerk.: 2009.08.11, 15:15)
  Bár az eredményjelző lámpát felehetne úgy újítani hogy nem: Hazai 0-0 Vendég, nem is KBSC 0-0 Vendég, inkább KBSC- pl. Bőcs vagy ilyesmi. Meg a perc. Tudom pénzbe kerül...
   
 28. avatar: harsi
  2008.01.20, 00:36 (szerk.: 2009.08.11, 15:14)
  Hi!Szerintem van vagy volt még egy pálya Kazincbarcikán, ami körül van futópálya és az az nagyobb. De lehet, hogy rosszul tudom.Nézegettem régen a Barcikaiak honlapját, és az egyik edzőmérkőzésük egy hasonló, de elég lepusztult pályán volt. Ha jól emlékszem 2005-06-os szezonban volt, de nem biztos! Nem tud valaki infót erről? Előre is köszi!