magyarfutball.hu

  1. Andráshidán játszunk szombaton

    A ZTE Arénában zajló munkálatok miatt, valamint az új gyepszőnyeg kímélése érdekében klubunk már hetekkel ezelőtt kezdeményezte, hogy az első bajnoki mérkőzésünket Andráshidán játszhassuk le – tájékoztatta honlapukat Ágoston Zoltán ügyvezető igazgató. Hosszas egyeztetések és többszöri pályabejárás után a következő feltételekkel tudunk Andráshidán játszani: 800 hazai szurkolót és 50 vendégszurkolót engedhetünk be. A vendégeknek külön vendégszektort és a hazaiaktól elválasztó ütközőzónát kellett kialakítanunk, valamint megemelnünk a rendezői létszámot. Bevállaltuk ezt annak érdekében, hogy legalább ennyien kilátogathassanak a mérkőzésre, hiszen szóba került Hévíz és Pápa is, mint lehetséges mérkőzés helyszín, de ezekben a létesítményekben lényegesen kevesebben kísérték volna el csapatunkat. Szeretnénk kérni minden szurkolónkat, hogy időben érkezzen a mérkőzésre, mely 14 órakor fog elkezdődni. Különösen fontos lesz szombaton a sportszerű buzdítás, ...
  2. A magyar válogatott keret összeállítása

    Hétfőn este Sebes Gusztáv elvtárs, szövetségi kapitány kijelölte a válogatott keret tagjait, akik ma játsszák első edzőmérkőzésüket Zalaegerszegen:
    Henni, Grosics, Kovács II., Börzsei, Lantos, Kovács I., Bozsik, Zakariás, Nagymarosi, Sándor, Kocsis, Szilágyi I., Puskás, Dombos, Kovács IV., Buzánszky, Karácsonyi.
    A ZMTE összeállítása is változik mérkőzés közben, minthogy minden bizonnyal az ellenfél együttesében, a zalaiak csapatában is szerepeltetnek az edzés folyamán válogatott játékosokat.
    Zala, VI. évfolyam, 195. szám
    1950. augusztus 23. szerda


    Magyar válogatott – ZMTE 12:1 (6:1)

    9000 néző. Vezette: Tolnai (Szombathely).
    Pontosan háromnegyed ötkor futott ki a pályára a két csapat. A magyar válogatott-keret az első félidőben a következő összeállításban játszott: Henni – Kovács II., Börzsei, Rákóczi – Kovács I., Bozsik – Sándor, Kocsis, Szilágyi I., Puskás, Kovács IV.
    A mérkőzés előtt Seres János elvtárs, ...
  3. 2015.12.05, 22:08 - Aarhus GF - Zalaegerszegi TE 1985
    „Cruyff-nak Galántai játéka tetszett a legjobban

    Zuhogó esőben gólzápor

    Szombaton esete Dániában lejátszotta utolsó mérkőzését az Intertotó Kupában a ZTE együttese. A zuhogó esőben sorrakerült találkozón már 4-1-re vezetett az egerszegi együttes, de a hajrában a hazaiak egyenlíteni tudtak. A mérkőzés részleteiről Madarász György, a csapat tolmácsa küldött telefonjelentést lapunknak.

    ZTE-Aarhus 4-4 (3-1)
    ZTE: Balázs – Varga (Rózsa), Csepregi II., Szigeti, Molnár – Sipos, Czigány, Galántai – Nagy I., Gass (Kovács S.), Páli. Edző: Gellei Imre.
    Aarhus: Rasmussen – Wachmann, Stampe, Larsen, Gronbech – K. Cristensen, Morup (Hinge), Andersen – Poulsen, Lundquist, Overgaard (Kjaer). Edző: Jürgen Wehling.

    Gyors dán góllal kezdődött a mérkőzés. A 8. percben Morup – Lundquist összjáték után a középcsatár beadott, a ZTE védői röviden szabadítottak fel, s a szemfüles Poulsen közelről Balázs hálójába fejelt, 0-1.
    Nem késett a ZTE válasza. A 10. percben Nagy Imre lövése ugyan még elker...
  4. 2015.12.05, 21:26 - Aarhus GF - Zalaegerszegi TE 1985
    „Búcsú az Intertotó Kupától

    A helyezést már nem befolyásolja a dániai mérkőzés

    A sikeres lengyelországi túráról csütörtökön érkezett vissza Budapestre a ZTE labdarúgó együttese. A külföldön járt húszas keret itt kétfelé vált. A kisebb sérüléssel bajlódó Soós és Pecsics, valamint Vidos, Kovács J. és Szalai S. visszautazott Zalaegerszegre, a többi tizenöt játékos pedig pénteken edzést tartott az MTK VM pályán, majd elrepült a dániai Aarhusba lejátszani utolsó Intertotó Kupa mérkőzését.
    A ma esti találkozónak a helyezés szempontjából nincs jelentősége, már biztos, hogy az Aarhus az utolsó, a ZTE pedig a második helyen végez. Ennek ellenére kemény 90 perc vár az egerszegiekre, hiszen a dán együttes eddigi találkozóin lelkes, harcos játékkal hívta fel magára a figyelmet.
    - Az Aarhus a legutóbbi találkozón idegenben szerezte meg első győzelmét. Szeretnénk sikeresen zárni szereplésünket az idei Intertotó Kupa sorozatban, s erre van is esélyünk, mert a csapat formája szinte napról nap...
  5. „Csoportmásodik a ZTE

    Értékes döntetlen a lengyel bajnok ellen

    Szombaton este utolsó előtti mérkőzését játszotta a ZTE együttese az Intertotó Kupában. A zalaegerszegi kék-fehérek Lengyelországban, a bajnok Górnik Zabrze ellen léptek pályára és értékes 1-1-es döntetlent értek el. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hátralévő, Aarhus-ZTE találkozó eredményétől függetlenül második lett csoportjában a zalai csapat.
    A találkozóról a sportdelegáció vezetője, Tódor Miklós küldött telefonjelentést lapunknak.

    ZTE-Górnik Zabrze 1-1 (1-0)
    Zabrze, 3000 néző.
    ZTE: Huszár – Molnár, Csepregi II., Szigeti, Péter – Sipos, Czigány (Soós), Galántai – Nagy I., Páli, Kovács S. (Gass).
    Górnik Zabrze: Czebran – Ossowski, Kokto (Urban), Klemenz, Kostrzewa – Dankowsky, Komornicki, Joób – Eugénius, Czakon, Piotrowicz.

    Már a második percben veszélyes helyzet alakult ki a lengyel kapunál: szögletrúgás után a védőkről többször is lepattant a labda, de végülis sikerült felszabadítaniuk. A ZTE fölényét ...
  6. „Az utolsó előtti mérkőzés az Intertotó Kupában

    A csoportelső otthonában a ZTE

    A nyári nemzetközi labdarúgó kupákban a befejezéshez közeledik a küzdelem. A 7. csoportban szereplő ZTE szombaton a listavezető Górnik Zabrze, a lengyel bajnokcsapat vendége lesz. A ZTE pénteken reggel 20 játékossal utazott el Katowicébe. A bő keret magyarázata, hogy a zalaegerszegi együttes az Intertotó Kupa mérkőzés után Lengyelországban marad, s öt napon keresztül ott készül a közelgő bajnoki rajtra. Közben megmérkőzik a város másik első osztályú csapatával, a GKS Katowicével, amely a téli nemzetközi Pannónia Kupa teremtornán a ZTE vendége volt.
    A kék-fehérek esélyeit a mai Intertotó Kupa mérkőzés előtt némileg növeli, hogy a sérültek állapota az elmúlt napokban szépen javult, s elképzelhető, hogy Gass, Péter, Molnár és Csepregi II. pályára is lép a Górnik ellen.
    - Kedvező, hogy lengyelországi útunk során egy másik élvonalbeli csapattal is megmérkőzhetünk – mondta az elutazás előtt Gellei Imre ve...
  7. „Intertotó Kupa

    Sikerült a visszavágás

    ZTE-Young Boys 4-0 (2-0)

    Zalaegerszeg, 1500 néző. Vezette: Nagy M. (Szabó B., Hartmann)
    ZTE: Huszár – Sipos, Szigeti, Pecsics, Molnár – Rózsa, Soós, Czigány, Galántai – Nagy I., Páli. Edző: Gellei Imre
    Young Boys: Zurbuchen – J. Wittwer, Cons, Bamert, Schönenberger – B. Wittwer, Bregy, Gertschen – Zuffi, Siwek, Lunde. Edző: Alexander Mandziara.
    Csere: Soós helyett Kovács S. a szünetben, B. Wittwer helyett Weber, Gertschen helyett Zand, mindkettő a 70. percben, Galántai helyett Szalai a 85. percben.
    Góllövő: Páli a 11., Molnár a 23., Páli a 63., Kovács S. a 85. percben.
    Szögletarány: 7:6 (2:4) a Young Boys javára.

    A törlesztés vágya fűtötte a hazai gárdát az egy héttel korábban Bernben elszenvedett 4-1 arányú vereségért. Az előjelek azonban nem voltak a legjobbak, hiszen egy fél csapatnyi játékos – Balázs, Varga, Péter, Csepregi II., Gass – sérülés miatt nem állt rendelkezésre, s emiatt sokan gondoltak arra, hogy a vágy megmarad vá...
  8. „Intertotó Kupa

    Gornik Zabrze-ZTE 1-0 (1-0)

    Zalaegerszeg, 3000 néző. Jv.: Huták (Lázin, Hazafi).
    Gornik Zabrze: Wanzik – Ossowski, Matyisik, Klemenz, Kostrzewa – Majka, Komornicki, Gunia – Cyron, Zgutczynski, Palasz. Edző: Hubert Kostka.
    ZTE: Balázs – Varga, Csepregi, Pecsics, Péter – Sipos, Czigány, Galántai – Nagy I., Gass, Páli. Edző: Gellei Imre.
    Cserék: Sipos helyett Rózsa a 46., Majka helyett Piotrowicz a 46., Czigány helyett Molnár a 64., Cyron helyett Lesnik a 67. percben.
    Gólszerző: Palasz a 8. percben.

    Egy turistacsoport jóvoltából „lengyel fölény” alakult ki a nézőtéren már a mérkőzés előtt. Lobogtak a piros-fehér zászlók és egész idő alatt zúgott a Gornik, Gornik! bíztatás. S mint kiderült, nem érdemtelenül kaptak a lengyelek szurkolóiktól sok tapsot, bíztatást.
    Egy ideig gyors, hullámzó játék folyt a pályán. Az első helyzete az egerszegieknek adódott, amikor a 8. percben Páli a bal oldalról Gass elé játszott, a középcsatár azonnal lőtt, de nem volt eléggé hel...
  9. „Tíz perc alatt három gól

    Nem sikerült az idegenbeli bemutatkozás

    Szombaton játszotta első idegenbeli mérkőzését az Intertotó Kupában a ZTE labdarúgó együttese, ellenfele a svájci bajnokság kilencedik helyezettje, a Young Boys volt. A hazai együttes megőrizte az előző fordulóban mutatott gólerős formáját – idegenben hét gólt lőtt a dán Aarhusnak - , s az egerszegi csapatot is biztosan legyőzte. A találkozó részleteiről Pados Zoltán, a ZTE labdarúgó szakosztályának vezetője számolt be telefonon a mérkőzés lefújása után.

    Young Boys–ZTE
    4-1 (3-1)
    Tuhn, 2000 néző. Jv.: Jans (svájci)
    Young Boys: Zurbrücken – Schönenberger, Wéber, Colz, Bamert – Zuffi, Siwek, Bregy – Witver, Lunde, Zahnd.
    ZTE: Balázs – Varga, Csepregi II., Pecsics, Péter – Soós (Czigány 57. p), Sipos, Rózsa (Molnár 46. p), Galántai – Nagy I., Gass.

    Kapufával kezdett a ZTE: a 3. percben Péter 22 méteres szabadrúgása a lécről vágódott vissza a mezőnybe. A 13. percben Sipos feleslegesen szabálytalankodott: Lundé...
  10. „Először idegenben az Intertotó Kupában

    A svájci fővárosban lép ma pályára a ZTE

    A harmadik fordulóra kerül sor hétvégén az Intertotó Kupában. A 7. csoportban szereplő ZTE ma este először lép idegenben pályára, Bernben, a svájci főváros egyetlen első osztályú csapatának, a Young Boysnak a vendége lesz.

    A csoport állása két forduló után:
    1. Górnik Zabrze 2 2 - - 4-0 4
    2. Young Boys 2 1 - 1 7-7 2
    3. ZTE 2 1 - 1 1-1 2
    4. Aarhus 2 - - 2 4-8 0

    A Young Boys legjobb játékosa Bregy, aki kulcsembernek számít a válogatott középpályás sorában, s a Szovjetunió elleni világbajnoki selejtezőn – 11-esből – gólt is lőtt Daszajevnek. A svájci együttes az Intertotó Kupában eddig szeszélyesen szerepelt; előbb kikapott a lengyel csapattól, majd idegenben, gólzáporos mérkőzésen 7-4-re nyert a dán Aarhus ellen.
    A ZTE teljesítménye – bár sokkal kevesebb lőtt és kapott góllal – hasonló: egy-egy győzelem és vereség. Annyi a különbség csupán, hogy az egerszegiek mindkét találkozójukat hazai kör...
  11. 2015.11.27, 20:26 - Zalaegerszegi TE - Aarhus GF 1985
    „Intertotó Kupa

    Jól mutatkozott be a ZTE

    ZTE-Aarhus
    1-0 (0-0)
    Zalaegerszeg, 4000 néző. Vezette: Nagy B. (Hartmann, Maczkó L.)
    ZTE: Balázs – Varga, Csepregi II., Török, Péter – Sipos, Rózsa, Czigány, Galántai – Nagy I., Páli. Edző: Gellei Imre.
    Aarhus: Rasmussen – Wachmann, Stampe, Larsen, Gronbech – K. Christensen, Morup, Svenningsen – Povlsen, Lundquist, Overgaard. Edző: Jürgen Wehling.
    Csere: Török helyett Pecsics a 78., Overgaard helyett Kjaer a 80., Páli helyett Kovács S. a 81., K. Christensen helyett Jensen a 86. percben.
    Góllövő: Nagy I. a 85. percben.
    Szögletarány: 9:3 (8:2) a ZTE javára.

    A találkozó kezdete előtt rövid ünnepségre került sor a kezdőkörben: a labdarúgástól visszavonuló Török Józsefet Józsi György, az egyesület elnökhelyettese és Andor István, a baráti kör elnöke búcsúztatta 160 NB I-es mérkőzés után, amelyek közül 98-at a ZTE színeiben játszott.
    A dánok kezdték a játékot, de az egerszegi kék-fehérek csakhamar átvették a kezdeményezést és mindjárt...