magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - BSC Young Boys 4 : 0 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: A.Balázs
  2015.11.28, 18:23
  „Intertotó Kupa

  Sikerült a visszavágás

  ZTE-Young Boys 4-0 (2-0)

  Zalaegerszeg, 1500 néző. Vezette: Nagy M. (Szabó B., Hartmann)
  ZTE: Huszár – Sipos, Szigeti, Pecsics, Molnár – Rózsa, Soós, Czigány, Galántai – Nagy I., Páli. Edző: Gellei Imre
  Young Boys: Zurbuchen – J. Wittwer, Cons, Bamert, Schönenberger – B. Wittwer, Bregy, Gertschen – Zuffi, Siwek, Lunde. Edző: Alexander Mandziara.
  Csere: Soós helyett Kovács S. a szünetben, B. Wittwer helyett Weber, Gertschen helyett Zand, mindkettő a 70. percben, Galántai helyett Szalai a 85. percben.
  Góllövő: Páli a 11., Molnár a 23., Páli a 63., Kovács S. a 85. percben.
  Szögletarány: 7:6 (2:4) a Young Boys javára.

  A törlesztés vágya fűtötte a hazai gárdát az egy héttel korábban Bernben elszenvedett 4-1 arányú vereségért. Az előjelek azonban nem voltak a legjobbak, hiszen egy fél csapatnyi játékos – Balázs, Varga, Péter, Csepregi II., Gass – sérülés miatt nem állt rendelkezésre, s emiatt sokan gondoltak arra, hogy a vágy megmarad vágynak.
  Az erősen megfiatalított kék-fehér csapat azonban már az első percekben felcsillantotta a győzelem reményét azzal, hogy bátran kezdeményezett, s helyzetei is adódtak. Az első hazai támadás végén Czigány kapott jó labdát a jobb oldalról, de elpattant előle a kapu előterében. A 8. percben ismét a jobb oldalon futott a hazai támadás, Nagy I. megkeverte a védőket, majd lövésre szánta el magát, de a labda elzúgott a jobb kapufa tövénél. Az ellentámadásnál felhördültek a szurkolók: a partjelző Zuffit lesről engedte el, egyedül húzott a hazai kapura, de Huszár kifutva mentett.
  Nem kellett sokáig várni a hazai gólra: a 11. percben a nagyszerű formában játszó Nagy I. jobb oldalról ívelt be, Czigány fejjel megcsúsztatta a labdát Pálihoz, aki higgadtan, laposan helyezte a svájci kapuba, 1-0.
  Továbbra is a ZTE támadott, különösen Nagy I. okozott sok zavart a vendég védők között, majd Sipos előtt kínálkozott lehetőség, de a 16-oson belül elsodorták. A 23. percben ismét Sipos vezette fel a labdát, észrevette, hogy Molnár üresen áll, hozzá játszott, s a fiatal játékos néhány lépés után a kimozduló kapus mellett megszerezte a ZTE második gólját. 2-0. A 30. percben Bregy – B. Wittwer - Siwek volt a labda útja, de a hazaiak szögletre tisztáztak, s a beívelt labdát Huszár ismét szögletre tolta, majd felszabadult a hazai kapu.
  Az első játékrész utolsó percében Páli hagyta faképnél a svájci védelmet, J. Wittwer csak hátulról lerántani tudta a csatárt, s ezért sárga lapot kapott.

  A második félidőben is a ZTE kezdeményezett többet, bár a korábban sokat vállaló Nagy I. fáradni látszott, s cselei sem jöttek be úgy, mint az első félidőben, ennek ellenére fölényben voltak a hazaiak. Az 55. percben egy Galántai – Czigány összjáték után a szőke középpályás a 16-os előtt lövésre szánta magát, de erős lövése az egyik védőn erejét veszítve lett Zurbuchen zsákmánya, majd a másik oldalon Bregy 20 méteres szabadrúgását fogta biztosan Huszár.
  A hazaiak gólgyártása a 63. percben folytatódott. Molnár a ZTE térfelének közepén kiemelt egy labdát a félpályára Pálihoz, aki lefordult őrzőjéről, s egyedül törhetett kapura, s a kimozduló kapus mellett 13 méterről laposan helyezett a hálóba. 3-0. Öt perccel később szépítési lehetőséget szalasztottak el a vendégek: B. Wittwer jobbról átívelt a túloldalra, Huszár kimozdulva nem érte el a labdát, s azt Zuffi fejelhette, de a labda az üres kapu fölé szállt. A 70. percben a csereként beállt Weber egy szöglet után ugyanezt megismételte. A 84. percben Nagy I. szabadrúgást végzett el a jobb oldalról, erős lövése a kapusról kipattant, Czigány termett ott és a hálóba helyezett, de a partjelző lest intett. Két perccel később aztán ismét középkezdést mutatott a játékvezető. Páli adott jó labdát Kovács S.-nek a svájci térfél közepén, a szélső kirobbant a védők közül, egy csellel elmozdította a szöget záró kapust, és nagy nyugalommal helyezett a hálóba. 4-0.

  Változatos, jó iramú mérkőzést vívott a két csapat. Végig a hazai gárda irányította a játékot. A találkozó elején kitűnt, hogy a kék-fehérek képesek ráerőltetni játékukat a vendégekre: nem engedtek nagy teret a svájci csapatnak a támadásszövéshez, már a félpályánál próbálkoztak labdaszerzéssel, többször sikerrel, s amikor a labdát birtokolták, számbeli fölényre is szert tettek az ellenfél kapujának előterében. A ZTE győzelme ilyen arányban is megérdemelt.

  A hazai csapatból a most bemutatkozott Szigeti megbízhatóan látta el feladatát, jó teljesítményt nyújtott Molnár, Czigány és Páli. A vendégek közül Cons és Bregy játéka dícsérhető.

  B.G.

  A szombati összecsapások után véglegessé vált, hogy a 7. csoportban a lengyel Górnik Zabrze az élen végez. Eddig százszázalékos teljesítményt nyújtott. Még egy mérkőzése van hátra, előnye 6 pont a ZTE-vel szemben.

  A csoport állása: 1. Górnik Zabrze 5 10, 2. ZTE 4/4, 3. Young Boys 5 4, 4. Aarhus 4 -.”

  Zalai Hírlap, 1985.07.22.