magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Aarhus GF 1 : 0 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: A.Balázs
  2015.11.27, 20:26
  „Intertotó Kupa

  Jól mutatkozott be a ZTE

  ZTE-Aarhus
  1-0 (0-0)
  Zalaegerszeg, 4000 néző. Vezette: Nagy B. (Hartmann, Maczkó L.)
  ZTE: Balázs – Varga, Csepregi II., Török, Péter – Sipos, Rózsa, Czigány, Galántai – Nagy I., Páli. Edző: Gellei Imre.
  Aarhus: Rasmussen – Wachmann, Stampe, Larsen, Gronbech – K. Christensen, Morup, Svenningsen – Povlsen, Lundquist, Overgaard. Edző: Jürgen Wehling.
  Csere: Török helyett Pecsics a 78., Overgaard helyett Kjaer a 80., Páli helyett Kovács S. a 81., K. Christensen helyett Jensen a 86. percben.
  Góllövő: Nagy I. a 85. percben.
  Szögletarány: 9:3 (8:2) a ZTE javára.

  A találkozó kezdete előtt rövid ünnepségre került sor a kezdőkörben: a labdarúgástól visszavonuló Török Józsefet Józsi György, az egyesület elnökhelyettese és Andor István, a baráti kör elnöke búcsúztatta 160 NB I-es mérkőzés után, amelyek közül 98-at a ZTE színeiben játszott.
  A dánok kezdték a játékot, de az egerszegi kék-fehérek csakhamar átvették a kezdeményezést és mindjárt forró pillanatot is teremtettek a vendégek kapuja előtt. Török ívelt keresztbe egy labdát balról az ötös jobb sarkánál álló Nagy I.-hez, aki kapásból megcélozta a kaput, s a labda a kapufán csattant.
  Továbbra is a ZTE kezdeményezett, szebbnél szebb akciók futottak a pályán, de a befejezés nem sikerült a hazai csatároknak. Jó negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, s a dánok is feljöttek. A 25. percben Povlsen egyedül tört kapura, de 12 méterről megeresztett lapos lövését Balázs biztosan fogta.
  Két perccel később Czigányt buktatták a dánok a 16-os előtt, s a szabadot Galántai Péter elé gurította, akinek nagyerejű lövése lepattant a sorfalról, majd Török távoli bombáját tette ártalmatlanná Rasmussen. A 34. percben Balázsnak is akadt dolga: egy jobboldali beadás után Povlsen a 16-osról fejelt kapura, de a léc alá tartó labdát a ZTE portása bravúrral szögletre tolta. A másik oldalon Galántai szöglete után Czigány csúsztatott fejese suhant el a léc fölött. A félidő vége előtt Sipos előtt adódott helyzet: Galántai jobb oldali beadását egy csel után az ötösről küldte kapura, de a dánok válogatott kapusa szögletre hárított.

  A második félidő elején azonnal a dánok előtt adódott helyzet: Csepregi eladott egy labdát, amivel Povlsen iramodott meg, de 14 méterről mellé lőtt.
  A ZTE csapatából Péter és Nagy I. játéka ragadtatta tapsra többször is a szurkolókat. A válogatott hátvéd magabiztosan, látványosan szerelt és indított, a szélső pedig remek cselekkel pörgette meg a vendégek védőit, akik helyenként túl kemény belemenésekkel próbálták kedvét szegni a hazaiaknak. A 65. percben is Nagynál volt a labda, remek cselekkel játszotta tisztára magát a jobb oldalon, elfutott az alapvonalig, ahonnan visszagurított a jó helyzetben levő Siposhoz, de az hat méterről belsővel a kapu mellé pofozta a labdát. Öt perccel később a dánok hálójában táncolt a labda, de Nagy B. közben sípolt egy vendég szabálytalanság miatt. A labdát Török állította …nagy erejű lövése a felső kapufáról vágódott vissza a mezőnybe, s a labdával Overgaard iramodott meg a bal szélen, az alapvonaltól visszagurított, de a labdát Balázs vetődve elcsípte.
  A találkozó sorsa a 85. percben dőlt el: Péter 17 méterről lövésre szánta el magát, a labda az egyik dán védőn irányt változtatott és a berobbanó Nagy I. közelről Rasmussen hálójába fejelte, 1-0.
  Két perccel a befejezés előtt egyenlíthettek volna a dánok: a hazai térfél közepén Pecsics hibázott, Morup kaparintotta meg a labdát és egyedül iramodott Balázs kapuja felé, aztán óriási helyzetből mellé lőtt.

  Színvonalas, jó mérkőzést vívott a két csapat az Intertotó Kupa keretében. Különösen a ZTE játékosai játszottak nagy kedvvel, de látszott, hogy a vendégek is komolyan veszik a találkozót, s az egyik pontot mindenképpen meg akarják szerezni. Ennek érdekében helyenként túl keményen is játszottak. Dicséretére szól a hazai gárdának, hogy „nem vette fel a kesztyűt”, sportszerűségben is ellenfele fölé nőtt.

  A hazai együttesből Török, Péter, Galántai, Nagy I., és Páli nyújtott átlagon felüli teljesítményt, a vendégek közül Rasmussen, Stampe, K. Christensen és Povlsen emelkedett ki.

  B.G.”

  Zalai Hírlap, 1975.07.01.