magyarfutball.hu

FC Girondins de Bordeaux - Videoton FC 2 : 1 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 3 (2 szavazat)

hangulat: 3 (2 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga 3. selejtezőkör 1. mérkőzés
helyszín : Bordeaux, Nouveau Stade de Bordeaux
játékvezető : Frankowski Bartosz (Lengyelország)
nézőszámok:
  1. vidi.hu: 21.337

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.07.28, 12:42 (szerk.: 2017.07.28, 12:45)
    Jó volt ez, megpróbáltunk mindent, tisztességes eredményre tellett. A szélsőik nagyon gyorsak voltak, amikor megnyomták, két fokozattal gyorsabbak voltak, mint mi. A végén ha az új csatárunk már pár hete velünk edzene, lehet hogy belőtte volna, és nem totojázza el. Otthon hátha sikerül még jobb eredményt kihozni.

    Lehet egy jó visszavávó, de továbbra is bravúr és a maximum kellene a továnbjutáshoz. Kellemes meglepetés volt, hogy előre is bátran játszottunk, de azért mázli is kellett olykor.

    Kérdés, a sérülésrk mennyire komolyak. Elvileg mély keretünk van, de sokatmondó, hogy Pátkai helyére már csak Maricsot tdta beküldeni Nikolics... Lehet, nemcsak Berg tehetett róla, hogy nem nagyon variált.

    Oke nemvolt égés, már ez is valami söt volt egykis tartása is a csapatnak, de ezek a franciák gyorsak, és ez a bibi, és mind szokás igy itt csak csodába bizhat a vidi

    nekem úgy tűnt, hogy elég alapjáraton játszottak a franciák, és ha kicsit felpörögnek, akkor egészen más a tempó.

    58% Labdabirtoklás 42%
    23 Kapura lövés 8
    10 Kaput eltaláló lövések 3
    11 Kaput nem találó lövések 4
    2 Blokkolt lövések 1
    23 Szabadrúgás 16
    6 Szöglet 0
    4 Les 3
    18 Bedobás 16
    2 Védés 8
    12 Szabálytalanság 18
    3 Sárga lap 3

    Csalóka ez a statisztika, mert pl a rohamnégereik, amint nem volt elöttük ember, már 18-ról picsánrúgták a labdát, és alig pattogott el Kovácsikig.

    A második félidőben már nem birták annyira szuflával a franciák, és akkor már nem futottak annyira meg minket, mint az első félidőben.

    A Varga Szolnoki csere után végkép lezártuk a széleket, onnantól már védekezésben javult hátul a helyzet. Persze Szoszó előre semmit nem tudott hozzátenni a játékhoz, sokszor csak rúgta amerre állt.

    Az kifejezetten tetszett, hogy merünk játszani, és próbáltuk körbe gurigázni a franciákat, ez merőben fúrcsa volt egy ilyen csapat ellen.

    Ritkán látni ilyet magyar csapattól, Scepovic tegnap egyáltelán nem látszott sutának, és nyert párharcokat, harcos volt, és jól támadott le. Lazovic sem tűnt lassúnak, mert a kulcspasszai ültek.

    A belső középpályán voltak a legnagyobb bajok.

    Egyrészt, amikor ki támadtunk a szélső védők fentragadtak, ami persze ugyanúgy hiba, de a belső középpályások nem zártak ki, hanem behátráltak a védők közé. Ebből voltak inkább a francia lehetőségek, mert akkor egy egy váltással máris az egy védősor mögé kerültek.

    Igazából pont ez az amivel fölénk tudtak nőni, gyorsaságban.

    Ellenben az látszott, hogy a franciák még nincsenek top formában, és emiatt a meccs végére már ők is visszavettek a tempóból.

    A szögletek valóban hiányoztak, de volt nem egy szöglettel felérő szabadrúgásunk, amiből tudtunk kihozni egy egy variációt, pl Fejesé is az volt. Át a hosszúra, bent meg ott volt András. Innen nézve a pafc elleni gólja is tudatos, mert neki ott volt a helye. Az egy dolog, hogy ellenfélről ment oda a labda, de jól érkezett.

    A visszavágó már megint más tészta lesz, mert már nem sötét lóként kezelnek minket a franciák. Még lehet "jó" is, hogy nyertek, és nem x, mert azért tudat alatt még lekezelhetnek minket, egy x, vagy vereség után komolyabban beleállnának a meccsbe.

    Futni nem érdemes ellenük, mert abban jobbak.

    Először tudom azt mondani klubjaink idei európai kupaszereplése során, hogy ez jobb volt mint amit előzetesen reméltem. A Vasas vendégszereplése volt még közel hozzá, de a 3 kapott gól a végén csúnyán lerombolta az élményt.

    Igen, ez a meccs rendben volt, de az értékét a visszavágó dönti el.

    A Bordeaux jobb csapat, de nem legyőzhetetlen. Amennyiben nem kettős vereséggel történik, akkor a kiesés esetén sem bántom a Vidit. A továbbjutás hatalmas bravúr lenne.

    Ugyanakkor megjegyzem, hogy a Ferencváros szégyellje magát!

    Teljesen vállalható volt a Vidi produkciója, nyilván gratulálni azért nem kellene hozzá.

    Remélem, Géresi amolyan jolly jokerként fog örömet okozni a visszavágón. 5-10 % esélyt látok a továbbjutásra, Pintér Győrje sem volt jobban összerakva.

    Amúgy Lazovics szvsz túl van sztárolva (kommentátor szerint is szinte a legtechnikásobb játékos a pályán, faszság), de suljics tényleg ügyes. Előbbi kapcsán már a PSV-s teljesítménye sem tetszett, önző volt és még a holland ligához is körülményes, affelay és dzsudzsák mellett eltörpült.

    A Bordeaux még szezoneleji állapotban van, így is gyorsabb, dinamikusabb volt csak még nem akkora a különbség. De nagy bravúr lenne továbbjutni, aVidi az észteket sem verte itthon, persze ez más alapállás lesz.

    A Honvéd és főleg a Vasas nagyon gyáván kezdte a visszavágókat. Kivárással próbálkoztak, majd csak találnak egy gólt. Viszont a nemzetközi porond nem magyar bajnokság. Hogyha az ellenfél jóval gyorsabb játékosait folyamatosan hagyják próbálkozni, 1-2-helyzetet ki is fognak használni. Na most ezek a francia négerek még az említetteknél is gyorsabbak. A Vidinek azt kell játszani, amit a 20. perc után csináltak. Addig sokat szöszmötöltek, el is adtak sok labdát hátul. Utána mertek játszani előre, ami már nagyon nem ízlett a franciáknak. Aki figyelmesen nézte, láthatta, hogy még több lehetőség lett volna ebben a játékban. Többször is gyorsan létszámfölénybe tudott kerülni a Vidi labdakihozatalnál, csak itt olyan gyorsan kell gondolkodni és cselekedni, hogy nem jól mérték fel kinek passzoljanak a kecsegtetőbb helyzet érdekében. Ehhez itthon nincsenek hozzászokva. Támadni kell bátran itthon is. Tegnap a 2. gólnál 3 francia kipasszolt 8 magyart. Attól, hogy sokan ácsorognak hátul, a gyors csatárok még könnyen kipasszolják őket. Viszont ha kevésszer jut el hozzájuk a labda....

    Kíváncsi voltam, hogy az elég komótosan mozgó Lazovics mire lesz képes. Elég jól kapkodta a lábát és mivel ő gyorsan tud gondolkodni, reagálni, adott is pár forintos labdát. Annak ellenére, hogy a Bordeaux az eddig látottak közül a leggyorsabb és legképzettebb játékosokból álló csapat, a Vidi olyan csapatjátékot mutatott, hogy nem tartom esélytelennek őket a visszavágón.

    Az a papírforma, hogy itt is nyernek. Ilyen nagy gyorsasági fölényt nehéz kompenzálni, de az első meccsen bizonyította a Vidi, hogy lehetséges. Van a Vidiben sok technikás és pár gyors játékos. Ezt jó csapatjátékká gyúrva, gondot lehet okozni a csapatként az első meccsen nem igazán muzsikáló franciáknak. Mindenesetre bátran meg kell próbálni!

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9194647
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2017.07.28, 12:34
    Marko Nikolics: Azt hiszem, nagyon jó meccset láthattak ma a szurkolók, majdnem végig remek ritmusban zajlott a találkozó. Nem olyan volt ez a kilencven perc, mint egy nyári meccs, inkább olyan, mintha már a bajnokság közepén járna a két csapat. Megvoltak a lehetőségeink, jókor szereztünk gólt, harcoltunk a meccs végéig. A Girondins egy minőségi csapat, remek játékosokkal – főleg a széleken rendelkeznek olyan labdarúgókkal, akikben ott van a sebesség és a technikai tudás. Sosem örülök egy vereségnek, de ez nem olyan rossz eredmény nekünk. Stábommal tétmeccsen először veszítettem a Vidi kispadján, ha csak magamat nézem, akkor is 44, vagy 45 találkozó után kaptam ki először, de ettől függetlenül gratulálnom kell a csapatomnak, minden játékosnak, mert jó teljesítményt nyújtottunk. Az első gólnál egyszerűen ki kellett volna rúgnunk a labdát és vége az egész szituációnak, talán 3-4 lehetőségünk is volt rá, de nem sikerült. A második gól pedig... Mi jöttünk szabadrúgással, nem szabadott volna lehetőséget adnunk egy ilyen kontrára. Rövidre fogva, naiv gólokat kaptunk, tudjuk, hogy van még hová fejlődnünk. A mérkőzés végén, az utolsó 10-15 percben úgy éreztem, hogy erőnlétben a Bordeaux előtt járunk. Éreztünk esélyt arra, hogy lőhetünk még egy gólt, ezért is játszottunk ennyi támadóval a hajrában – egyszerre pályán volt Lazovics, Henty, Maric, Suljic, Hadzic, szélsőhátvédként Stopira, Nego... Szóval próbálkoztunk, de nem sikerült megszereznünk a második gólt. Hiszek benne, hogy van esélyünk a továbbjutásra a visszavágón – ötven-ötven százalék esélyt adok mindkét együttesnek arra, hogy ott legyen a következő körben.

    Jocelyn Gourvennec: Győzelemmel kezdtük a szezont, ennek lehet örülni, annak viszont nem, hogy gólt kaptunk hazai pályán. A magyar csapat – mint láthattuk – készen állt a találkozóra, nekik ez már a hetedik tétmeccsük volt a szezonban. Bánhatjuk, hogy főleg az első félidőben nem céloztunk pontosabban, szerintem legalább két gól benne maradt a csapatban – de a szezon első meccsén valamennyire várható volt az, hogy még nem leszünk annyira precízek. A Videoton FC egy nagyon jó csapat, szervezettek voltak, egyáltalán nem könnyű játszani ellenük, nehéz meccsen vagyunk túl. Nyerni megyünk Magyarországra, mindent megteszünk azért, hogy ott legyünk a következő körben. Sankharé ma remekül játszott, fontos gólokat szerzett, azt sajnálom, hogy sikerült kiprovokálnia ellenfelünknek egy sárga lapot nála, de nem csak ő játszott jól, mások is dicséretet érdemelnek.

    http://www.vidi.hu/2017/07/27/marko-nikolics-sosem-orulok-egy-veresegnek,-de-ez-nem-rossz-eredmeny-.html