magyarfutball.hu

Újpest FC - MVM-Paks 0 : 6 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.06.21, 10:42
    Akkoriban a legfelkapottabb hazai edzők közé tartozott. Sokat pletykáltak róla, hogy a Ferencváros és az Újpest is megkereste…

    – Több volt ez pletykánál. A Fradinál egyszer merült fel a nevem, de végül Prukner Laci lett az edző, az Újpesttel viszont háromszor tárgyaltam. Egyszer már mindenben megegyeztem a belga tulajdonossal: megvolt a fizetésem, a kocsi, a bónuszok.

    Miért nem Ön lett az edző mégsem?

    – Duchatelet úrnak volt egy edző ismerőse, aki a pályaedzőm lett volna eredetileg és megkért, hogy beszéljek vele, mielőtt aláírjuk a szerződést.

    EZ A BESZÉLGETÉS ÚGY NÉZETT KI, HOGY MINDENFÉLE FURCSASÁGOKAT KÉRDEZETT TŐLEM A TAKTIKÁVAL KAPCSOLATBAN, AZT HITTEM, HOGY KANDI KAMERÁRÓL VAN SZÓ. OLYASMIKRE KELLETT VÁLASZOLNOM, HOGY PÉLDÁUL A TÁMADÓ- ÉS A VÉDŐVONALUNK KÖZÖTT HÁNY MÉTER LESZ A TÁVOLSÁG?

    – Nem viseltem jól a beszélgetést, mondtam is a tulajdonosnak, hogy van már neki edzője, aki mindent jobban tud nálam, szerintem rám nincs szükség. Kinevezték az úriembert, majd nem sokkal később a Pakssal kiütöttük őket 6-0-ra. A meccs utáni sajtótájékoztatón meg is kérdeztem tőle, hogy rendben volt-e a távolság a támadó- és a védővonal között?

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/interju/szivicset-majdnem-eltemettek-a-legnagyobb-hibat-akkor-kovettem-el-amikor-beszoltam-a-vidinek-interju-kandi-kamerarol-a-fradi-es-az-ujpest-ajanlatarol
     
  2. avatar: lattila2
    2017.10.18, 20:35 (szerk.: 2017.10.18, 21:24)
    A Tolnai Népújság tudósítása:
    Ilyen futballt ígért Szivics
    A paksiak látványos játékkal verték lilára a lilákat
    Ahogy Tomiszlav Szivics ígérte: gyors, lendületes focival rukkolt elő az MVM Paks az OTP Bank Liga tavaszi nyitókörében. Fél tucatot lőni a Megyeri úton - kalapemelést érdemlő produkció.
    Rónai Gábor
    Az, hogy jogos volt-e Chema Antón kiállítása, most már mit sem számít. Becséri Dániel játékvezető a 14. percben kiállította az újpestiek söprögetőjét, és tizenegyest ítélt a Paks javára. A büntetőt Lázok János annak rendje és módja szerint gólra is váltotta, ettől kezdve pedig nem volt megállás. A paksiak a folytatásban úgy játszottak, ahogy ilyenkor kell, az Újpest pedig beleesett abba a hibába, amibe ilyenkor nem szabad. Ahelyett, hogy a hazaiak visszaálltak volna biztonságos játékra, jöttek előre, a labdavesztéseik után pedig a paksiak két három húzás után ott is voltak Balajcza Szabolcs kapuja előtt. Tomiszlav Szivics kitűnően kidolgozta a taktikát, de arra, ami történt, talán még a sokat látott vajdasági szakvezető sem számított. A vezetőgól után Lázok János egy remek szabadrúgásból szerzett találattal kettőre növelte az előnyt, majd pedig Tököli Attiláról pattant a labda az újpesti kapuba. Ez a jelenet sok mindent elárult. Ahogy Szélesi Zoltán felszabadítás helyett Tökölit találta telibe, majd pedig Vermes Krisztián kezéről a kapuba került a labda. Komikus jelent volt, de egyúttal jelzés is. Ez az Újpest ezen az estén nem több egy NB III-as szintű, amatőr gárdánál. A paksiakat ez persze cseppet sem érdekelte, a folytatásban is ugyanolyan lendülettel játszottak, ahogy az első félidőben, és Lázok János a második játékrész közepén végképp eldöntötte a meccset. Persze aligha volt kétsége bárkinek is a végeredményt illetően 3-0-s paksi vezetésnél. Aztán a teljesen hitehagyottá váló lilák kapuját a hajrában Tököli is újfent bevette, majd Lázok egy újabb góllal tette fel a koronát önmaga, és csapata teljesítményére. A Paks NB I-es története második 6-0-s meccsét nyerte, még a második szezonban a Tatabánya ellen sikerült lőni féltucatot. A két eredmény azonban még csak nem is említhető egy lapon...
    „Mit tudnék ehhez hozzátenni? Azt gondolom, hogy nagyon jól futballoztunk, már a kiállítás előtt is legalább három góllal kellett volna vezetnünk. Alaposan kielemeztük az újpestiek futballját. Nagyon örülök, hogy minden elképzelésünket sikerült megvalósítanunk, büszke vagyok a játékosaimra” - mondta Tomiszlav Szivics a találkozó után.
    „A kiállítás és a tizenegyes volt az egyik legnagyobb indoka a nagy vereségünknek, de természetesen nem csak emiatt kaptunk ki. A második félidőben többet kellett volna ésszel játszanunk, mint szívvel. Támadni akartunk, de ez lett belőle” - értékelt Jos Daerden a lila-fehérek szakvezetője.
    A Paks pénteken a Bp. Honvédot fogadja, a találkozó 17 órakor kezdődik.
    OTP BANK LIGA, 18. FORDULÓ. ÚJPEST FC-MVM PAKS 0-6 (0-3).
    Szusza Ferenc Stadion, 2700 néző. V: Becséri D. Újpest FC: Balajcza - Vermes, Szélesi, Antón, Iandoli - Proesmans (Mihajlovics, 35.), Christ, Vasziljevics, Simon K. (Sztaniszavljevic, a szünetben) - Remili (Lázár B., 69.), Kabát. Vezetőedző: Jos Daerden
    MVM PAKS: Németh G. - Sifter, Éger (HefflerN., 74.), Fiola, Szabó J. - Bartha, Báló
    - Könyves (Kovács G., 54.), Tököli, Lázok - Éppel (Vayer, 59.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Gólszerzők: Lázok a 16. (11-esből), a 36., a 71., és a 83., Tököli a 39. és a 78. percben. Kiállítva: Antón a 16. percben.

    Forrás: Tolnai Népújság, 2013. március 4.