magyarfutball.hu

Azerbajdzsán - Magyarország 0 : 2 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
856. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Dubaj, Maktoum Bin Rashid al Maktoum Stadium
játékvezető : Al Zarouni Mohamed (Egyesült Arab Emírségek)
nézőszámok:
  1. affa.az: -
  2. nso: 0
  3. nb1.hu: 1.000
  4. Nemzeti Sport: 1.000
  5. mlsz.hu: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2013.06.12, 18:58
    A mérkőzésről tudósító magyar oldalak szerint Elvin Mammadov (az mlsz.hu szerint Alexander Mammadov) pályára lépett, viszont a semleges és az azeri szövetség oldala szerint Aleksandr Chertoganov játszott - és nekik volt igazuk:
    kép

    forrás:
    http://www.affa.az/index.php?id=8760&r=1&lang=az
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2011.02.10, 13:38
    Az az operatőr... smiley
    Sztem délután magyarázták el neki, mi az a kamera... smiley
    Néha csak ő nézte a labdát, mi nem


    Én is gratulálok! Remélem a legjobb 30-ban leszünk ezután a világranglistán. smile Hajnalnak külön jár a gratuláció részemről, leírtam párszor, most azért csak megvillant. Míg a korábban oskat dícsért Koman sajnos nem véletlen, hogy kimaradt a Sampból mostanában, nagyon sok hibával játszik. Szóval lehethogy mégis szükség lesz majd egy jó formában játszó Hajnalra.


    5. győzelem zsinórban. egyből tehetjük is a vitrinbe.


    Tomi szép gólt rúgott, Geri megintcsak...
    Most Gera is eléggé odatette magát, elég sok passza megérkezett...
    Koman kicsit nyegleó volt, meg nekem hiányzott Lipták..
    Juhásszal ott egész jók...


    Nos a meccs legjobbja: a 100-150 magyar szurkoló!!
    A meccs citromdíja: az éhes, pápaszemes cameraman!!
    Konklúzió: ismét egy teltházas, hazai vereség vár ránk... Sajnos!!!


    Grat, és egyben kellemes városnézést a fiúknak.


    a meccs csalódása: Juhász. ehhh.... "Vanczáknak örülök, Priskin világklasszis, Töki szintén, Dzsudzsák topformában", Vadócz lassított felvétel. Ezen a fasza talajon csak úgy lehet passzolni, hogy sípcsont-középig pattanjon a labda??? ezért vagyunk lassúak. Király fizimiskája lol a védelmünk nem bírt egy azerit sem megelőzni, a középpálya sablonos, csatárunk meg nincs. szép kilátások a hollandok ellen. Tornyi pedig boldog.


    1. Legközelebb én leszek az operatőr,ennyire szarul még én sem végezném ezt a qrva nehéz munkát!
    2. Ma bebizonyosodott,hogy Tököli helyett egy villanyoszlop is hasznosabb lenne elől.
    3. A két holland meccs után Istenítsük majd Aranylábú fiainkat!


    Van ez így...
    De nyertünk, nem?
    Eddig örültünk az X-nek is sokszor...

    A hollandok ellen meg ne várjunk már csodát és nagy győzelmet, egy egy gólos vereség, vagy egy X "tökéletes" eredmény lenne...

    Nekünk itthon kell megverni a svédeket, meg a többieket mind és második hellyel pótselejtező...
    Azért mert nyertünk 4 meccset, még nem lettünk egyenrangúak egy vb2. csapattal.. smile

    Most gondolj bele, ha nyerünk ma jó játékkal élesen játszva 4-5 góllal és megsérül 3 ember smile

    A Puhl meg sztem jól mondta, ezek a srácok 3 hónapja nem látták egymást..
    Egy átmozgatásnak, visszaszokásnak tökéletes volt ez a meccs...
    Semmi más célja nem is volt


    a lelaton volt nehany gyonyoru magyar lany, a dobosok nagyon jol nyomtak es nagyon szep ido volt....
    Ezek miatt megerte kimennem


    Az kameras emberkek feherek voltak, azt hittem magyarok. Es nem volt allvanyuk, csak ugy a vallukon tartottak a kamerat


    Elég sovány meccs volt. Gera nem értem miért válogatott.


    Vedd le a lila szemüvegedet legalább a válogatott meccsek idejére, aztán akkor meglátod. Gólpassza megvolt?


    Nem tartogatott semmilyen meglepetést a meccs, Azerbajdzsán ellen a folyamatosan fejlődő magyar csapatnak így kell nyerni. Nem probléma, hogy szar volt a színvonal, végre eljutottunk oda, hogy gyengébb játékkal is tudunk győzni és a kötelező meccseket lehozzuk. Ez jó!
    A holland az viszont más tészta, mint az azeri, sokkal rágósabb.
    Csak így tovább!


    Grat a győzelemhez! /sajnos nem bírtam végignézni.../


    Király Gábor (-): A meccs elején egy ívelésnél elengedte a labdát, amely a kapufán csattant. Ha így akarta, akkor remek idegekkel rendelkezik, ha nem, akkor szerencsés. A lényeg: nem kapott gólt, igaz, különösebb dolga nem is akadt.

    Lázár Pál (6) és Laczkó Zsolt (6): igyekeztek felzárkózni a támadásokhoz, de a szinte csak a védekezéssel foglalkozó azeriek erre nem sok esélyt adtak. Megoldották a feladatukat.

    Vanczák Vilmos (7): Továbbra sem a könyökén pörgeti meg a labdát, de szerencse, hogy nem is ezt várjuk tőle. Sokan kritizálják, de ma is ellátta a feladatát, Juhász Rolanddal tökéletes párt alkotott, és ami a legfontosabb: hatalmas szívvel játszott.

    Juhász Roland (7): Hiába játszottunk edzőmeccset, nem kímélte magát. A védelem vezére volt, és irányításával nem kapott gólt a magyar csapat. Ez mindent elmond.

    Elek Ákos (7): Jó szellemben, agresszíven kezdett és sokszor szerzett fontos labdákat. Egyre nyugodtabbak vagyunk, ha a pályán van.

    Gera Zoltán (7): Végre ismét láttunk tőle olyan megmozdulásokat, amiért megszerettük a játékát. Rudolf Gergelyt csodás labdával szolgált ki a gól előtt, de egyébként is jól játszott. Ha igazán formába lendül, akkor ismét - nem csak szóban - hanem valójában is a válogatott vezére lehet.

    Koman Vladimir (5): Sokszor eltűnt a mezőnyben és ezúttal azok a remek indítások is elmaradtak tőle, amelyek a játékát jellemzik.

    Dzsudzsák Balázs (7): Szokás szerint az első veszélyes lövésünk az ő nevéhez fűződött. Aztán az első veszélyes beadásunk is. Tökölinek tulajdonképpen gólpasszt adott, nem rajta múlott, hogy csak álompassz lett a dologból... Alázatosan, csapatemberként tette a dolgát.

    Priksin Tamás (5): Keveset volt játékban, a legnagyobb figyelmet akkor hívta fel magára, amikor sárga lapot kapott. Sokszor egyedül maradt az azeri védők között.

    Rudolf Gergely (7): Az első félidőben egyértelműen a csapatunk egyik legjobbja volt. Nagy kedvvel játszott, lövésekre is vállalkozott és a vezető gól előtt - amit ő lőtt - remekül mozgott el a védőjéről. Roppant hasznos volt a játéka.

    Fülöp Márton (7): Több dolga volt, mint Királynak, a második félidőben kétszer is szépen védett egy-egy azeri szabadrúgást követően.

    Tököli Attila (6): Álomszerűen térhetett volna vissza, ha Dzsudzsák passzát a hálóba lövi, ám ezúttal a hét év "böjtöt" nem követte lakoma.

    Vadócz Krisztián (6): Alaposan kinyargalta magát, folyton ott lehetett felfedezni, ahol a labda volt. Jól helyezkedett és fegyelmezett játékának köszönhetően nem kerültek létszámfölénybe az azeriek.

    Hajnal Tamás (7): Bár a Borussia Dortmund vezetői szinte elfelejtették, ő nem felejtett el futballozni. A Németországban légióskodó játékos megmutatta az araboknak, hogy egykor miért is a futballról volt híres a nemzetünk és nem a pocsék gazdaságáról. Remek gólt lőtt.

    Vermes Krisztián (-) és Varga József (-) ellátták a feladatukat és eggyel növelték a válogatottbeli fellépésük számát.


    Minden bántás nélkül : Jézusom, ezek az osztályzatok ! yikes Én egy másik meccset néztem.


    Az elvárások voltak nagyok, azért volt csalódás a meccs és a játék, én tartottam ettől a meccstől, nem az azeriek miatt, hanem azért, hogy mennyire akarunk egyáltalán játszani. Én nem csalódtam, kb. ezt vártam. Azt sajnálom, hogy Cicónak és Vargának ezért kell kihagyni az edzőtábor felét, most eltekinthetett volna tőlük Sanyi bácsi.


    Általában 8-ast kap az, aki nagyon jól játszik. Itt most ilyen nem volt. A húzóemberek, akik jól játszottak, 7-est kaptak. Aki kevesebbet tett, kevesebb dolga volt, az 6-ost kapott. Ez máskor is így van.

    Unalmas meccs volt, de a játékosok egyénileg megoldották a feladatokat. Kevesebb szikrázó küzdelem volt, de ez egy tét nélküli meccs volt. Nem volt túl nagy az iram, de most ez is elég volt.


    az átlagot (6) mindenki lehozta, volt egy-kettő aki gyengébb volt(5). Gera és Rudolf megérdemli a 7-et többiek 5-6. Nem arról van szó, hogy szarok voltunk, hanem egy átlagos játékkal vertük Azerbajdzsánt. Örüljünk már ennek is..


    Gerat figyeltem akkor is amikor nem volt nala a labda, engem nem gyozott meg, egyedul Dzsudzsak emlekeztetett futbalistara.


    Vanczák pl. ezen a meccsen jobb volt Juhásznál. Koman meg sokat hibázott. Én csak a két gólszerzőnek adnék hetest, a gólok miatt. Többi 5-6


    nalam a meccs embere gera. nagyjabol evek ota eloszor volt olyan, hogy a megoldasainak tobbsege bejott.


    Ehhez kellett egy Csányi Egervári páros, Mezeyvel a háttérben...hány évet vesztegettünk el?smiley)


    Ez vmi ritka sz_r volt. Pont olyan volt a meccs, mint a közvetítés, meg a kommentár. Puhlékat már nem is bírtam nézni, gondolom a szokásosat alakították.

    Szánalmas volt, amikor Tócsa arról regélt, hogy majd minden játékosunk padozik, aztán meg azt mondja, hogy nem szabad nagyon elfáradni, mert a fiúk mennek vissza a csapataikhoz... Mi van? Padozni? Éppen most kéne megmutatniuk amgukat...

    És az egész második félidőben azon lovagolt, hogy az azeriek még "tanulják a focit", meg, idézem: "még nincs olyan kultúrája a futballnak Azerbajdzsánban, mint nálunk"! Miről beszél ez???

    Inkább mentem volna kocsmázni.


    Mellesleg ők fizették az utat meg a meccset nekünk, beleértve a 11 fős "szakmai" stábot, állitólag jókora stadionokat is épitenek, nehogy legközelebb már ők röhögjenek rajtunk.


    Király Gábor ma játszotta a 79. válogatott meccsét, amivel hetedik az örökrangsorban. Bozsik, Fazekas, Grosics, Puskás, Garaba és Mátrai vannak előtte.

    Gera Zoltán a 69. meccsét játszotta, amivel a tizenhetedik helyen áll. A mai meccsen megelőzte Hidegkutit, Kocsos Sándort és Schlosser Imrét.

    Utoljára 1991-ben, a spanyolok ellen 4-2-es meccsen ünnepelhettünk nyolcvanszoros válogatott játákost, Garaba Imre személyében. A mezőnyjátékosok közül utoljára Kiprich érte el a 70. válogatottságot, mégpedig az 1995-ös török-magyar meccsen, amit 2-0 arányban vesztettünk el. Az utolsó mezőnyjátékosunk, aki legalább húsz gólt ért el címeres mezben, szintén Kiprich volt. Gera jelenleg 19 gólnál tart.


    Király 0
    Lázár 5
    Vanczák 6
    Juhász 6
    Laczkó 5
    Gera 6
    Koman 4
    Elek 5
    Dzsudzsák 5
    Rudolf 6
    Priskin 4
    Fülöp 6
    Tököli 5
    Vadócz 6
    Hajnal 6

    Én valahogy így láttam. Gera, Rudolf volt talán a két legjobb ma. A két szélső védőnk védekezésben nagyon bizonytalan volt (Laczkónál ez nem meglepetés, de Lázárnál...) viszont pozitívum, hogy a támadásokat sokat segitették. A mai mérkőzés után nálam egy Bodnár, Juhász, Lipták, Vanczák védőnégyes inkább esélyes lenne hollandok ellen.


    Az est ezen kívül csak a helyi iskola videoszakkörének diakjái számára marad emlékezetes, akik először vehették kezükbe a kamerákat.


    Szar ellenfél ellen győztünk félgőzzel, a nagyság átka, szokni kell még.


    Most akkor képzeld el Lázárral és Laczkóval mennyit kapnánk!De megnéztem a 70. percben lépett pályára Buksi Bodnár helyett, utána 10 perc alatt guritottak 3-at a derék hollandok...(ez persze csak vicc)

    Ma mindkét oldalon, de kiváltképp a jobbon, úgy mentek át az azeriek, ahogy akartak. Csak az Ő töketlenkedéseinek, és a szerencsének köszönhetően nem kaptunk róluk gólokat. Reméljük azért csak egy egyszeri kisiklás volt, de Buksinál ezt nehezen tudom elképzelni. Bodnár pedig lehet 30 perc alatt kiállítaná magát, de az tuti, hogy nem szaros gatyával lépne pályára.

    Na de mindegy, ezen a válogatott védelmen nem lehet okos az ember, az egy szem Juhászon kívül nincs egy, legalább nemzetközi középmezőny szintjét elérő játékosunk.


    Svédország-Ukrajna 1-1 (a ciprusi tornameccset tizenegyesekkel az ukránok nyerték)
    Hollandia-Ausztria 3-1
    Belgium-Finnország 1-1

    A svédek idén már három meccset játszottak, ami azt jelzi, hogy szokásukhoz híven gőzerővel készülnek (miközben mi "alapozunk"smiley.

    A hollandok több kulcsemberüket (Van Persie, Robben, Nigel De Jong) nélkülözve simán verték az osztrák válogatottat.

    A finnekre is figyelni kell. A kapitányváltás óta látványosan megfiatalodott a válogatottjuk, amelyik a San Marino elleni 8-0 után bizony nem kapott ki három góllal Belgiumban.


    Lázárban én nagy jövőt látok, tegnap is sokszor megmutatta barátságban van a labdával (véleményem szerint a hazai védők közül kimagaslik ebben), és nagyon jól tud bekapcsolódni a támadásokba. Viszont védekezésben van még mit fejlődnie, ill. erősödhetne valamennyit. Különben az akadémiákon nem tanítják a védekezést?


    A védekezés az Koeman reszortja volt, most a támadás korszakát éljük! Ékes bizonyíték erre Tököli. Minden nagyágyút sorba állítunk.


    1. Felejtsük el a világranglistán való további előrejutást. A kiscsapatok megagyalásával nagyjából a 35-40. hely környékéig lehet jutni, amit immár el is értünk. Innentől kezdve már azért is Svédország szintű csapatokat kell legyőzni, hogy legalább egy hellyel előbbre verekedjük magunkat.

    2. Egervári nem jár jó úton. Sőt. A védelem továbbra is roppant sebezhető, ráadásul változatlanul semmi nem garantálja, hogy a Matthäus ót változatlan Bodnár-Juhász-Vanczák tengely szétszedése után létrehozott új védősor masszívabb lesz. Aggasztónak tartom, hogy mindenáron a támadójátékot akarjuk erőltetni, holott Dzsudzsák személyében egyetlen olyan játékosunk van, aki nemzetközi mércével mérve jó támadó. Ne jöjjön nekem senki Komannal (mert ő eddig semmivel sem ért el többet, mint Lisztes), és Gerával sem (ő már lassan a nyugdíjaskorba lép). Alkalmilag egy-egy meccsre össze lehet rakni egy épkézláb támadóalakulatot, de én a szó szoros értelmében véve életveszélyesnek tartom, hogy mindezt a védekező középpályások rovására tesszük.

    3. Az U20-as csodageneráció kipukkadt. A többségük még az NB1-re sem alkalmas. Tessék megnézni, milyen szintű futballisták voltak az atlantai olimpikonok 21-22 éves korukban.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=70487
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=70488
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2011.02.10, 11:46
    Rəşad Sadıqov és Mahir Şükürov nem szerepelt a korábban kihirdetett keretben.

    Bu gün saat 21:00-da Birləşmiş Ərəb Əmirliklərinin Dubay şəhərindəki «Əl Şabab» stadionunda keçiriləcək Azərbaycan – Macarıstan yoldaşlıq oyununda millimiz meydana aşağıdakı start heyətlə çıxacaq:
    1. Kamran Ağayev
    2. Rail Məlikov
    4. Mahir Şükürov
    5. Elnur Allahverdiyev
    7. Vaqif Cavadov
    8. Aleksandr Çertoqanov
    13. Vurğun Hüseynov
    14. Rəşad Sadıqov (k)
    15. Ruslan Abışov
    19. Rahid Əmirquliyev
    26. Murad Hüseynov

    Ehtiyat oyunçular:
    23. Aqil Məmmədov
    12. Andrey Popoviç
    6. Samir Zərgərov
    9. Samir Abasov
    10. Elvin Məmmədov
    11. Rauf Əliyev
    17. Vüqar Nadirov
    20. Fabio Luis Ramin
    21. Volodimir Levin
    22. Elnur Abdullayev
    25. Cavid Hüseynov
    27. Arif İsayev

    forrás:
    http://www.affa.az/index.php?r=1&id=8755&lang=az
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.02.10, 10:40
    Berti Vogts: Tudtam, hogy nehéz meccs lesz, mert gyorsan játszó ellenfél várt ránk. Meglátszik, hogy a magyarok többsége Nyugat-Európában játszik. Kétszer hibáztunk, és két gólt kaptunk belőle. Nem mondhatnám, hogy elégedett vagyok a játékosok formájával. Meg kell érteniük, hogy ez nemzetközi mérkőzés, nem azerbajdzsáni bajnoki. Későn hoztak döntéseket, lassan mentek át védekezésből támadásba. A magyar egy erős csapat. A játékosai Angliában és Olaszországban játszanak, ez nagy különbség köztünk.


    Egervári Sándor: Voltak időszakok, amikor mi is elkezdtük verekedni a futballt, ebben az erőszakos, egy az egy elleni játékban az azeriek azért erősebbek. Akkor, amikor elkezdtük járatni a labdát egy-két érintővel, amikor forgattuk a játékot, akkor egy nyugodtabb időszaka volt a csapatnak, abból tudtunk igazán mögéjük kerülni. Az eredménnyel nem lehetek elégedetlen, de valóban, a játékban vannak olyan momentumok, amit érdemes kijavítanunk és én nagyon remélem, hogy februárról lévén szó, márciusig azért jó néhány játékos jobb formába fog kerülni, hiszen itt azért a legtöbb játékos kevesebbet játszik, vagy épp még csak a felkészülést végzi. Én reményteljes vagyok, hogy ez a közösség, amely képes volt ma kicsit izzadságszagúan kiverekedni a győzelmet, jobb formában tud egy nagy meglepetést okozni majd márciusban. Egyéni értékelést az öltözőben szoktam elvégezni a játékosokkal, de a hozzáállást tekintve elégedett lehetek. Voltak ma jobb teljesítmények, volt néhány gyenge is. Vannak magyarázható okai ennek, de összességében nem akarok elmarasztalni senkit.

    forrás:
    http://www.pepsifoci.hu/node/83292
    http://www.pepsifoci.hu/napi/node/83283
     
  5. avatar: fricc94
    2011.02.06, 18:57
    Lipták Zoltán nem utazhatott el Dubajba

    A magyar válogatott szakmai stábja, valamint az itthonról utazó játékosok vasárnap délelőtt Frankfurt érintésével keltek útra Dubajba. Egervári Sándor szövetségi kapitány már a németországi repülőtéren kapta az újabb rossz hírt: a sérült Szalai Ádám és Kádár Tamás mellett a tegnap estére megbetegedő Lipták Zoltánra sem számíthat az eredetileg kihirdetett keretből a szerdai felkészülési mérkőzésen.

    A Spanyolországban edzőtáborozó Videoton szakvezetője, Mezey György szombaton este már jelezte a szövetségi kapitánynak, hogy Lipták Zoltán erős gyomorrontás miatt gyengélkedik, de ekkor még úgy tűnt, a védő vasárnapra rendbe jön annyira, hogy elutazhat Dubajba. A futballista állapota azonban nem javult ma délelőttre - bár a láza már elmúlt, a betegség más tünetei még erősebbek lettek -, ezért vasárnap nem utazhatott el csapattársaival, Lázár Pállal és Elek Ákossal a szerdai mérkőzés helyszínére. Miután másik játékos behívására már nem volt lehetőség, a tervezett létszámnál eggyel kevesebb, tizenkilenc játékos készül Azerbajdzsán ellen.


    forrás:
    http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=8465
     
  6. avatar: fgymat
    2011.02.04, 22:45
    Вратарь молодежной (U-19) сборной Азербайджана Андрей Попович, приглашенный на сборы в национальную команду, поделился своим мнением о пребывании под руководством Берти Фогтса.

    "В коллективе царит отличная атмосфера. Несмотря на то, что я лишь впервые был приглашен в национальную сборную, хотелось бы остаться здесь надолго. Конечно, для этого мне необходимо больше работать и завоевать доверие тренерского штаба", - заявил натурализированный украинец изданию ExtraTime.az.

    18-летний Попович ранее выступал за клубы "Закарпатье" и "Металлург" Донецк. После этого ему было предложено защищать честь сборной Азербайджана U-17. Попович ныне играет за "Абшерон" и уже успел съездить на стажировку в "Айнтрахт" и "Удинезе", информирует АПА-Спорт.


    Nagyjából: 18 éves az U19-es válogatottból felhívott kapus. Ukrán származású, korábban az FK Zakarpattya és a Metalurg Doneckben játszott. Volt már "szakmai gyakorlaton" az Eintracht Frankfurtnál és az Udinesénél is.

    forrás:
    http://terrikon.com/posts/71699

    Pontos születési idő: 1992.04.04.
    forrás:
    http://granatkin.info/2010/teams_AZ.shtml
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2011.02.04, 22:29
    Andrey Popovic (Abseron)

    Hozzá nem találtam születési dátumot.
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2011.01.31, 13:52
    Üldözi a balszerencse Kádár Tamást: alighogy egészségesnek nyilvánították az orvosok a magyart, ismét megsérült. Honlapunk úgy értesült, a tehetséges bekknek ELSZAKADT a combizma a Huddersfield edzésén. Mindez azt jelenti, hogy a labdarúgó nem csak az Arsenal elleni FA Kupa-csatáról marad le, és a válogatott dubai túráját lesz kénytelen kihagyni, vélhetően több hétre kidőlt a sorból.

    Kádár a következőket mondta a pepsifoci.hu-nak a sajnálatos események után:

    – Éppen útban vagyok a szálloda felé, összecsomagolok, és megyek vissza Newcastle-be. A 20. percben egy labdáért nyúltam, és éreztem egyből, hogy baj van. Pontos diagnózis még nincsen, csak Newcastle-ben lesz majd, jelenleg viszont járni is alig tudok. Nagyon sajnálom, ami történt, az okát pedig igazából nem tudom megmondani. Minden orvos azt mondta, hogy nyugodtan kezdhetek edzeni, én magam sem éreztem semmilyen fájdalmat, nem volt semmilyen panaszom. Hihetetlenül sajnálom, hogy nem lehetek ott a válogatottban, plusz az Arsenal ellen sem, ráadásul valószínűleg több hétig vagy akár hónapig is eltarthat a teljes felépülésem – nyilatkozta a légiós.

    forrás:
    http://www.pepsifoci.hu/node/82632
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2011.01.31, 13:49
    Szalai Ádám hétvégi súlyos sérülése miatt Egervári Sándor szövetségi kapitány kénytelen volt változtatni a válogatott keretén, a Mainz légiósa helyett Tököli Attilát, a Kecskemét támadóját hívta be a keretbe.

    Szalai Ádám a szombati, Kaiserslautern elleni bajnoki mérkőzés elején szenvedett súlyos sérülést, jobb lábában a külső térdszalag szakadt el. A válogatott csatárát szerdán megoperálják, felépülésének várható idejét csak a műtét után tudják megmondani az orvosok.
    Egervári Sándor egy rutinos csatárt hívott meg Szalai helyett az Azerbajdzsán elleni, február 9-i felkészülési találkozóra készülő keretbe: a Kecskeméten futballozó Tököli Attila készülhet a nemzeti csapattal.

    - Attila már harmincöt éves, azaz nem illik a jövő csapatának építéséről szőtt tervekbe, de nem is ez a szándékom - fogalmazott blogbejegyzésében Egervári Sándor. - Most tüzet kell oltani, és szerintem erre mindent figyelembe véve ő a legjobb megoldás, ő az, akinek a játékstílusa a leginkább illik abba a játékba, amelyre mi a nyár óta törekszünk. Attila nem a jövő embere, de gyorsan beilleszthető a csapatba, a dolga pedig az, hogy az előttünk álló három mérkőzésen segítse a válogatottat minél eredményesebben szerepelni.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=8437
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2011.01.25, 11:20 (szerk.: 2011.01.25, 11:21)
    kép
    As it was reported the centenary of Azeri football will be celebrated this year and in connection with it AFFA plans to arrange different events. AFFA prepared a logo dedicated to the centenary of our football to use during these events.

    forrás:
    http://www.affa.az/index.php?id=8599&r=1&lang=az
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2011.01.24, 13:53
    Válogatottunk február 9-én, Dubajban, Azerbajdzsán ellen játssza idei első felkészülési mérkőzését. Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette a mérkőzésre készülő együttes bő, 21 fős keretét.

    A most megnevezett 21 játékos közül 20-an utaznak el a dubaji mérkőzésre, de csak közvetlenül az indulás előtt dől el, ki lesz az utazó keretből kimaradó futballista.


    Tavaly jelentős változások történtek a válogatott keretében, sok új arc tűnt fel a csapatban, ami azt eredményezte, hogy a litvánok elleni meccsünkön például csak három olyan játékos volt a kezdőcsapatban, aki több mint harminc válogatottsággal rendelkezik. Az azeriek elleni mérkőzés éppen arra jó, hogy a kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosok is nagyobb rutinra tegyenek szert, ezért nem kísérletezgetünk, a legutóbbi mérkőzésekre is meghívott futballistákkal vágunk neki az útnak. Akiket meghívtam a keretbe, korábban már bizonyították, hogy a válogatottban a helyük, tudom, hogy számíthatok rájuk, és még hosszú ideig erősségei lehetnek a csapatnak.

    Ezzel együtt tartom, hogy mindenki előtt nyitva áll a kapu a keretbe kerülésre, nem teszek különbséget idős és fiatal, légiós és itthon játszó futballista között, kizárólag az dönt, milyen teljesítményre képes az adott játékos, valamint az, hogy mennyire gazdagítja a közösséget. Amióta elkezdődött a hazai csapatok felkészülése, a szakmai stáb tagjai folyamatosan látogatják a klubokat, konzultálnak a kollégákkal, ami jól mutatja, hogy a keret nem zárt, bármikor be lehet kerülni a válogatottba.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/2009hirek_egervariblog.php?itemid=8406&catid=92
    http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=8407
     
  12. avatar: Armi1997
    2011.01.23, 11:14
    Szerintem meg jó így ahogy van!! Sőt így a legjobb...
     
  13. avatar: hungary
    2011.01.23, 11:02
    Király-Csizmadia, Juhász, Présinger, Bodor - Tőzsér - Rudolf, Buzsáki, Dzsudzsák - Koman - Németh felállást szeretnék látni. Kispadon: Fülöp, Vanczák, Gyepes, Takács, Szélesi, Tóth, Czvitkovics, Szakály, Lázok, Torghelle, Priskin.
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2011.01.12, 11:27
    Egervári Sándor:Bizonyára nem meglepő, hogy már minden gondolatunk az Azerbajdzsán elleni barátságos mérkőzés körül forog. Korábban is említettem, mennyire fontos számunkra ez a találkozó, hiszen ez lesz a hollandok elleni selejtezők főpróbája. Mára sikerült megállapodnunk a részletekről is. A találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik majd a dubaji Al-Shabab Stadionban, tisztáztuk, mikor és hol tarthatunk edzéseket, és melyik szállodában lakunk majd. Ami a keretet illeti, abban nem várható változás az őszhöz képest, azokra a játékosokra számítok, akik az utóbbi hónapokban szerepet kaptak. Akadnak közöttük többen olyan fiatalok, akik válogatott szinten még kevésbé tapasztaltak, ez a meccs kiváló alkalom lesz számukra a tapasztalatszerzésre, de fontos az is, hogy a csapat tagjai még jobban összecsiszolódjanak. Bár jó eredményeket értünk el az ősszel, a válogatott egyelőre nem mondható összeszokott együttesnek, még akkor sem, ha a keretet egymásban bízó, egymást kedvelő futballisták alkotják.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/2009hirek_egervariblog.php?itemid=8356&catid=92
     
  16. avatar: fgymat
    2010.12.22, 20:37
    Nem Bakiban lesz a meccs:
    Az egyesült arab emírségekbeli Dubajban lép pályára barátságos mérkőzésen február 9-én Azerbajdzsán ellen a magyar labdarúgó-válogatott.

    Borbély Zoltán, a magyar szövetség (MLSZ) jogi és sajtóirodájának vezetője szerdán az MTI-nek elmondta, Egervári Sándor együttese a kedden közölttel szemben nem az azeri fővárosban, hanem semleges helyszínen játssza első jövő évi összecsapását.

    Azerbajdzsán jelenleg a 98. helyen áll a világranglistán, az Eb-selejtezők A csoportjában pedig egyelőre ötödik, egy győzelemmel és két vereséggel.

    A rangsorban 42. magyar együttes az E csoport második helyén áll, miután négy találkozóból hármat megnyert, s csak egyet veszített el.


    forrás:
    http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20101222-baki-helyett-dubajban-kezdi-az-evet-a-focivalogatott.html
     
  17. avatar: magyarfutball.hu
    2010.12.21, 21:24
    Sőt, a VB-sorsolás júliusban lesz az aktuális világranglista alapján (ez újítás). Tehát szükséges minél több tuti meccset játszanunk, hogy fentebb jöjjünk a ranglistán, és a hollandokkal 2x kell játszanunk, amiben jó esélyünk van esni a ranglistán. Ennyi a logika, és júliusig csak 2 hivatalos FIFA nap van, február 9, és júni elején a Luxembourg meccs. A lehetőségekhez képest még jól választottak, aztán "meglátjuk". Az a baj, h a barátságos meccseket 1-es szorzóval számítják, a selejtezőket meg asszem 2-es szorzóval.
     
  18. avatar: magyarfutball.hu
    2010.12.21, 20:30
    Eldőlt, hogy a magyar nemzeti együttes Azerbajdzsán ellen játssza első mérkőzését az új évben, a mieink február 9-én mérkőznek meg az azeriekkel. Egervári Sándor együttese idegenben lép pályára, a felkészülési találkozót Bakuban rendezik meg.

    Első 2010-es ellenfelünk jelenleg a 98. helyen áll a FIFA világranglistáján. Az azeriek az Európa-bajnoki selejtezők A csoportjában szerepelnek, eddigi három mérkőzésükből egyet nyertek meg, nagy meglepetésre a török válogatottat verték 1-0-ra hazai pályán. A másik két találkozón nem volt esélyük a pontszerzésre, Németországban 6-1-re, Ausztriában 3-0-ra kaptak ki.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=8323