magyarfutball.hu

Magyarország - Németország 0 : 3 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Magyarország - Németország 2010
 2. Magyarország - Németország 2010
 3. Magyarország - Németország 2010
 4. Magyarország - Németország 2010
 5. Magyarország - Németország 2010
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
barátságos mérkőzés
848. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Larsen Claus (Dánia)
nézőszámok:
 1. nb1.hu: 12.000
 2. Nemzeti Sport: 12.000
 3. mlsz.hu: 14.000
 4. nso.hu: 14.000
 5. dfb.de: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.06.21, 15:42
  kép
   
 2. avatar: fgymat
  2013.06.10, 19:29 (szerk.: 2021.06.21, 15:37)
  I. félidő:

  3. perc: Podolski lőtt 18 méterről, Király nagy bravúrral szögletre tolta a léc alá tartó labdát. A sarokrúgás közben Torghelle lerántotta Mertesackert, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amelyet Podolski magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába (0-1).

  II. félidő:

  69. perc: Gomez lépett ki ziccerben, Király ezúttal picit bizonytalan volt, a támadó pedig a kapus lábai között öt méterről a hálóba pöckölt (0-2).
  73. perc: egy indítást követően Cacau rendkívül könnyedén futotta le az előnyösebb helyzetben lévő Vanczákot, elhúzta a labdát Király mellett, majd az üres kapuba passzolt (0-3).

  A találkozó "felvezetéseképpen" a német drukkerek rendkívül sportszerűtlenül végig üvöltözték a magyar himnuszt, míg a hazai szurkolók Gera Zoltán visszatérését követelték.

  Az első meglepetésre nem kellett sokat várni, mivel Juhász Roland - a védelem oszlopos tagja - ezúttal a középpályán kapott lehetőséget. Ez a húzás nem jött be Erwin Koemannak, mivel az első félidőben a vendégek gyakorlatilag átrohantak a magyarokon, akik csak Király Gábor fantasztikus bravúrjainak köszönhetően nem kerültek három-négygólos hátrányba 45 percet követően. Ugyanakkor a Nationalelf egy korai büntetővel így is vezetett.

  A fordulást követően alábbhagyott a németek lendülete, így egyre többet volt a magyaroknál a labda, ugyanakkor helyzeteket továbbra sem tudtak kialakítani. A 61. percben - Koman Vladimir után - újabb debütálót köszönthetett a közönség, Németh Krisztián állt be. Később Lázok János és Laczkó Zsolt személyében újabb két újoncot avatott Koeman.

  A félidő derekán ismét átvették az irányítást a németek, és pontot tettek a találkozó végére, előbb Gomez értékesített egy ziccert, majd Cacau futotta le látványosan Vanczákot és passzolt a tehetetlen Király mellett a kapuba. Kiábrándító volt a magyar csapat teljesítménye.

  A hajrában már nem született újabb gól, a magyar együttes teljesítményéről mindent elmond, hogy igazi nagy helyzet nélkül fejezte be a találkozót.

  Erwin Koeman: Nagyon erős, jó kondícióban lévő ellenféllel játszottunk, amely a világ élvonalában tartozik. Nehéz helyzetbe kerültünk a korai gól miatt. A csapat jól küzdött, de nagy különbség volt a két válogatott között. Örülök neki, hogy többen is bemutatkoztak, fontos, hogy ezek a tehetségek rutint szerezzenek. Mindenki láthatta, hogy mekkora a különbség a világ élmezőnye és közöttünk, legalábbis jelenlegi állapotunkban.

  Joachim Löw: Az első félidőben nem voltam teljes elégedett, rengeteg helyzetet kihagytunk, a szünetben megkértem a játékosokat, hogy jobban hajtsanak. A fordulást követően a második gól után megnyugodtam. Továbbra is az a célunk, hogy felkészüljünk a világbajnokságra.

  forrás:
  MTI
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.17, 21:25 (szerk.: 2010.08.24, 10:34)
  A németek szereplése a vb-n:
  Csoportkör:
  Németország - Ausztrália 4:0
  Németország - Szerbia 0:1
  Ghána - Németország 0:1

  Nyolcaddöntő:
  Németország - Anglia - 4:1

  Negyeddöntő:
  Argentína - Németország 0:4

  Elődöntő:
  Németország - Spanyolország (későbbi világbajnok) 0:1

  Bronzmérkőzés:
  Uruguay - Németország 2:3
   
 4. avatar: kristof98
  2010.07.15, 16:36
  Torghellének semmi keresnivalója a válogatottban.Ezen a meccsen inkább ártott mint használt,neki köszönhetjük az első német gólt.Nem kellett volna rángatnia
  Mertesackert,ugyebár...Még szerencse,hogy a 62.percben egy igazán jó fiatal
  játékos,Németh Krisztián váltotta.Egy héttel később,a hollandok ellen ő indította
  Dzsudzsákot a magyar gólnál,ez volt a legnagyobb megmozdulása tavaly március 28-a
  óta,asszem akkor lőtt gólt az albánok ellen.KABÁT kellene a helyére!
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.03, 19:33 (szerk.: 2018.02.04, 13:35)
  kép
  forrás:
  Győr Béla - email
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.01, 20:57 (szerk.: 2010.06.01, 20:59)
  A németek elleni barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzésen vehette magára először a címeres mezt Laczkó Zsolt, a DVSC-TEVA futballistája, aki a 85. percben állt be. Az örömöt kissé beárnyékolja a 3-0-s vereség, de balhátvédünk ettől még büszke arra, hogy tagja lehetett a nemzeti csapatnak, és 14-es számú mezt, amelyben pályára lépett, örökké megőrzi.

  - A válogatottság koronát jelent az idei eredményeimre – nyilatkozta Laczkó Zsolt a sportandmedia.com-nak. - Természetesen örülök a premieremnek, csak jobb lett volna, ha egy győztes meccsen mutatkozhatok be. Így alakult. Remélem, kapok még újabb lehetőséget a kapitánytól, mondjuk legközelebb majd szombaton Hollandiában, hiszen oda is elutazom a kerettel. A felnőtt válogatottság azért is jó, mert növeli a játékos értékét, a lehetőségei is jobbak lesznek, de ehhez persze sokat kell futballoznia. Amikor szóltak, hogy készüljek, mert pályára lépek, nem izgultam, hiszen vártam a lehetőségre. Párperc játékidőt kaptam, de elsőre ennek is örülök, minként annak is, hogy Debrecenbe szerződtem. Abszolút nem bántam meg, mert a mögöttünk lévő szezonban nagyon nagy tettet vittünk véghez.

  forrás:
  http://www.dvsc.hu/Lapok/hirek_hud.aspx?ID=3920&source=/lapok/Default_hu.aspx
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.01, 20:55
  Németh Krisztián: Régóta vártam arra a pillanatra, ami a németek elleni meccs 60. percében jött el. Ott álltam az oldalvonal mellett, láttam, ahogy jön felém Torghelle Sanyi, aztán minden automatikusan történt. Egyik pillanatról a másikra, válogatott lettem. Ez minden futballista életében hatalmas dolog, és akkor is örökre emlékezetes marad ez a meccs, ha nem is volt sikeres. Gyerekkorom óta minden korosztályos csapatban ott voltam, és az volt a célom, hogy a felnőtt válogatotthoz is odaérjek. Azt gondolom, éppen időben történt a dolog, azaz korábban lehet, hogy nem lett volna reális. Most késznek érzem magam arra, hogy ezen a szinten is megálljam a helyem, és egyelőre csereként, később jó pár meccs után esetleg majd kezdőként is. Különösen boldog vagyok, és örömmel tölt el, hogy a debütálás itthon történt, így ott lehetett a lelátón a nagypapám, akinek ez volt az álma. Gyerekkoromban ő tett meg mindent azért, hogy futballista legyek, ő hordott edzésre, neki volt a mindene a futball, és annyira örülök, hogy egészsége engedte és tegnap este ott lehetett a nagymamámmal, és édesanyámmal együtt a lelátón. Ahogy ismerem őket, szerintem pityeregtek is egy kicsit, amikor beálltam, aztán meg biztosan teljesen kivoltak, amikor szinte az első labdaérintésnél a földre kerültem. Hát, mit mondjak én is megijedtem, mert nagyon erős fájdalmat éreztem, de tudtam, hogy nem maradhatok lent, fel kell álljak. Örültem, hogy tudtam folytatni a játékot. Csak a meccs után vettem észre, hogy két bordám között ott éktelenkedik Friedrich két stoplijának a nyoma. Azóta visszanéztem televízión is, és nem mondhatom, hogy finoman bánt velem. Jobb helyen ez egyből piros lap, de a meccs szempontjából ennek nem volt különösebb jelentősége. Sajnos komoly különbség volt ezen a napon a két csapat között, és ezt a németek a második félidőben könyörtelenül ki is használták. Az elsőben Király Gabi eszméletlen teljesítményt nyújtott, én csak hüledeztem a kispadon. Tudom milyen érzés csatárként szemben állni egy olyan kapussal, aki mindent megfog. Egy idő után már nem hiszed el, hogy lehet neki gólt rúgni. Azt hiszem, volt a meccsnek olyan periódusa, amikor a németek is így gondolhatták, de aztán egyre több lehetőségük akadt, és törvényszerű volt, hogy betalálnak. Kesergésre nincs idő, és azt hiszem, értelme sem lenne, inkább a holland meccsre igyekszünk koncentrálni, ami szerintem még nehezebb lesz talán. Ennek ellenére nagyon várom, és remélem, hogy akkor is lesz lehetőségem pályára lépni.

  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/63492
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.01, 20:52 (szerk.: 2010.06.01, 20:59)
  Lázok János, a Vasas csatára a németek elleni 3-0-s vereség alkalmával debütált a magyar labdarúgó-válogatottban. A 25 éves játékos a hollandok és az angolok ellen is ott akar lenni a pályán címeres mezben.

  - Nyilván sokan gratuláltak a debütáláshoz. Hogyan élted meg az első válogatottbeli mérkőzésedet?
  - Sokan gratuláltak, jól esett. Nagy álmom vált valóra azzal, hogy sikerült bemutatkoznom a válogatottban. Nem volt bennem semmi drukk, ugyanúgy készültem, mint egy NB I-es mérkőzésre. Azon voltam, hogy minél többet játékban legyek, kérjem a labdát, és azt erőltessem, ami az erősségem.

  - Az egyik lövésed kis híján a német kapuban kötött ki...
  - Azt talán nem lehetett volna jobban ellőni, de utána volt egy jó átvétel, amit hogyha nem akartam volna nagyon betolni Westermann elé, akkor ziccer is lehetett volna.

  - Az iram nagyobb volt, mint amire számítottál?
  - Abban a pár percben, amikor beálltam, nem éreztem semmiféle különbséget. Az ütközéseknél viszont már éreztem, hogy fizikálisan nagyon erősek a németek. Ebben éreztem igazán különbséget.

  - Vélhetően nem akarsz megállni egy válogatottságnál. Mire számítasz a hollandok ellen?
  - Nagyon várom a hollandok elleni meccset, remélem, hogy több lehetőséget fogok kapni, úgy érzem, élni fogok vele. Be szeretném bizonyítani, hogy lehet rám számítani hosszabb távon is. Mindent alárendelek a csapat érdekének, és nagyon boldog leszek, ha játszhatok a hollandok ellen. Ha nem, akkor is örülök, hogy itt lehettem, és bízom benne, hogy az angolok elleni meccs előtt ismét megkapom a meghívót.

  forrás:
  http://www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=94720
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.01, 11:17
  Koman,Lázok,Priskin jól mozgott.Vadócz sem volt olyan rossz. kb ennyi


  Be kéne hívni Ulveczkit, Casoltant, meg Rósa Henriket. Pajkost meg felfogadni, hogy nyalókát osszon a meccs közben az ellenfélnek. Ha már komédia, akkor tényleg tegyünk érte.
  Mert ez még vicces sem volt...csak szánalmas. Kuman, menj haza.


  Koeman takarodj!!!


  A németek egyértelműen jobbak voltak a mieinknél, megérdemelt a győzelmük, de mi is kutyafosok voltunk. Koeman ismételten bebizonyította, hogy nem való ő szövetségi kapitánynak. Remélem, Csányi Sándor első dolga az lesz, hogy kivágja a hollandot, mert így nemhogy nem fogunk kijutni a 2012-es EB-re, de még a selejtező csoportbeli riválisok pofozógépei is lehetünk. A játékosok is elmehetnek a szarba...


  Aki magyarország legjobb védőjét középpályán játszatja, az nem edző, hanem bohóc.
  Király, Juhász, Horváth, Dzsudzsák, Vadócz jók voltak, a többi hulladék, el kéne őket felejteni.
  Huszti továbbra sem tud labdát beadni és lekezelni, Sanyi focitudása nulla, Vanczák mindig is nulla volt.
  Támadni nem is akartak. Ha Dzsudzsák beadta, nem volt bent senki, ha Sanyi visszafejelte, nem jött senki.
  Jöjjenek a fiatalok, ennyire ők is képesek!!!!
  A németek 90 percig cicáztak a magyar csapattal.


  Kit érdekel ez az eredmény? Ha nyerünk is leszarjátok, most is szarjátok le!


  Bűn gyenge és nem szabad kiemelni senkit, mert ez egy csapatjáték.
  Edző-játékosok-szurkolók.
  Koeman megbukott ma, mint ahogy már sokszor, hihetetlen mennyire megkeverte a védelmet, nagyon is, amiből nem csodálkozom, hogy 3 gól jutott Királynak, aki mellesleg ha nincs, sima 8-as...
  Játékosok is megbuktak, mert nem hajtottak, nem mertek vállalkozni, a Magyar mezben meg inkább ne kerüljön olyan, aki nem képes mindent megtenni a csapatért! Dzsudzsák egyedül nem fog egy meccset se megnyerni, remélem Koeman is látja most már, Sanyi és Huszti is gyenge, Koman meg lehet elhamarkodott volt...
  Hollandok ellen:

  Király - Bodnár, Juhász, Horváth, Laczkó - Vadócz, Elek, Tőzsér - Lázok, Németh, Dzsudzsák


  Az meg "alap", hogy a németek jobbak minden poszton. Nem csoda, hogy Cacau 5 métert varrt rá Vanczákra. smile
  Még sehol nem tartunk, de ez a keret nem lesz rossz.
  Talán egy igazi szervező kell, Gera, Czvitkovics.


  Mondjuk azért a második gól előtt a friczet simál leküldték volna tét meccsen, ucsó emberként szándékosan lerúgta Németh-et...
  De tényleg naon gyenge volt...


  Hát apám a Horváth Laczkó dolog elég húzós... Inkább Kádár vagy valami más értelmes védő. Hajnal és Gera eléggé hiányzik..


  Semmi esélyünk nem volt, mert
  1., Királyon és Dzsudzsákon kívül senki nem aratott maradandót

  2., Koman és Németh - > nekik még kell az idő....

  Az 5 középpályás pedig kell. Még így is alig vagyunk képesek labdát szerezni, aztán felvinni a labdát....


  Király: benne van a bravúr...de már rég eljárt felette az idő... felejtő: inkább Fülöp
  Bódog: miért hátul??? egy nagy nulla ott... Laczkó vagy Leandro jobb lenne
  Horváth: ilyen csapatok ellen kevés
  Vanczák: romboló játékos... inkább neki kellett volna szűrnie Juhász helyett...
  Bodnár: kiszámíthatatlan... 50%-ban jó - 50%-ban sz@r ...
  Juhász: megfelelő, ha a posztján játszik
  Balázs: abban a kevés támadásban mindben benne volt... ő az egyetlen futballista ma a magyarok közül
  Huszti: átlagos volt... de kell
  Koman: Lázokkal kezdtem volna ... attól, hogy valaki fiatal és olszba játszik még nem biztos, hogy jobb mint az itthon játszók... veszélyesebb volt Lázok 6 perc alatt, mint Koman 86 perc alatt.... A válogatottba Cicó vagy Lázok játéka kell ...
  Sanyi: ... sosem értettem .. és nem is fogom. Akkor inkább Kabát (pedig utálom) ... de egyértelműen Rudolf
  Németh: még idő kell neki - sajnos. Komant és őt állítanám be 10-20 percekre...aztán majd kiderül tén yleg tehetségesek-e felnőttszinten is...
  Priskin: cserecsatárnak elmegy.... nem tudok jobb alternatívát...

  Rudolf - Kabát
  Dzsudzsák - Cicó (Lázok) - Huszti
  Vanczák(Szélesi)
  Leando (Laczko) - (a tavalyi) Mészáros - Juhász - Bodnár
  Fülöp

  Meg még van a Farkas II a Vidinél ... na őt még szívesen megnézném ilyen meccsen....


  Egyetlen pozitívum.: a Koman Vladimir most már magyar válogatott. Ennyi........


  Húú ez a 2. gól ez nagyon tré... A 16-oson(!!!) simán átveszi Gomez a labdát, még csak meg se nagyon indul, 3-at lép, aztán Király lábai közt elpöckölte...


  Ennyire utoljára Jugoszlávia alázott meg, csak ők ráadásul berúgták a helyzeteiket. Sikerült egyetlen kidolgozott helyzet nélkül végigszenvedni 92 percet mindössze egy életerős lövéssel, ami kaput talált.
  Ezeket az embereket hipnózisban altatják és ugyanazokat a frázisokat kódolják az agyukba, hogy minden kínos vereség után a "nem baj, előre nézünk" tolul a szájukra? Hova előre? Mint az agár a fakutyára? Mert annyi értelem és elgondolás van a játékotokban.


  Azért kellett az 5 kp hogy soha senkinek ne jusson eszébe megtámadni az ellenfelet, hiszen ott a másik. A két szélsőhátvéd katasztrófa, Bodor ha mégegyszer játszik kiderül hogy kuman nem csak hogy nem ért hozzá, hanem teljesen dilettáns ehhez a szakmához, ezenfelül még hülye is.


  Aki ismeri Juhász Rolandot, az tudja hogy 2 poszton bevethető, a védelem tengelye és csatár. A holland mikor ötölte ki ezt a baromságot? mad Eddig védtem Koeman-t, de ez a meccs sok volt nekem. Nem érdekel hogy a német válogatott volt az ellenfél, meg a 0-3 sem, de a női kézilabda válogatott komolyabb focit mutatott volna be. mad


  A második félidőt láttam csak, ez alapján itélkezem:

  Számomra az az érvelés jött be sajnos, hogy ezekkel az arany( illetve bronz)ifjakkal se váltjuk meg a világot, mint ahogy sokan képzelték. Németh 1 vs 1 be se vert meg senkit, összeütközésnél ő pattant le. Koman jó passzot nem adott, ellenben labdaeladásban már jobb volt.
  Mindkettőnél biztos vagyok, hogy ennél többet tud, de láthatóan nem váltják meg a világot. Összehasonlításképp Marin egykorú velük, ő bezzeg végigverte a baloldalunkat.
  Akivel ma megelégedem, az Dzsudzsák, ő egyedül vette fel velük a versenyt, illetve Lázok a kevés ideje alatt is legalább egy veszélyes helyzetet összehozott. Király első félidőben biztos remek volt, nekem sajna csak a bakija jutott.

  Összességében láthatóan kevés volt ez, még ha sokat próbálgatott is az edző, egyszer sem sikerült kihozni a csapatból a minimumot: legalább egy tisztes helytállást akár hátul, akár elöl.


  Kúman nagy kopiember, aszitte kemény lesz Juhászt beállítja szűrni, és majd ugyan az lesz, mint a hollandoknál az eb-n azzal a colos négerrel...


  Horváth előző válogatott meccsén nem volt rossz. Nem azért írom, mert Vidi játékosa, de ha következő meccsen nem lesz kezdő, akkor sincs semmi. Nyáron megy egy jó csapatba külföldre és majd utána kezdő lesz a válogatottban is. smile Reménykedem benne, mint Vidi szurkoló, de tény, ez a mai meccse nagyon gyenge volt.


  Látom megint Koeman a főbűnös. smile
  Ezek a szerencsétlen senkiháziak meg szentek.
  Attól függetlenül,hogy egy barátságos meccs,ami a kutyát sem érdekli,érdekes volt látni(az 1. félidőt bírtam nézni) ,hogy küzdöttek/hajtottak a belüket kihajtották a játékosaink. Hajnal Tomika meg annyira fájlalta már a talpát(amivel eddig olyan jól eljátszott,csak érzéstelenítővel) ,hogy nem bírt ki egy hetet még a műtéttel,pedig ő él-hal a csapatért,és megtiszteltetés neki a válogatott mezét felhúzni. smile
  Érdekes,hogy Torghellét,Királyt szidják mindig(Király mai teljesítménye önmagáért beszél....) ,pedig ez a két ember az,aki minden meccsen megszakad a pályán,attól függetlenül,hogy lehet van náluk jobb,csak ők meg sz@rnak az egészre.
  Dzsudzsák Balázs vagy minden válogatott meccset telibesz@r,vagy bebizonyítja,hogy mennyit is ér valójában ,ő és a holland bajnokság.... Szerintem is-is. smile
  Egyébként arra még kíváncsi lennék,hogy milyen sportszakmai szempontok alapján választanak ellenfelet? Mert Oroszország,Németország,Hollandia,Anglia ellen aztán nagyon lehet kísérletezni,és a saját játékunkat játszani... hmm
  Azért azt öröm volt látni,hogy elég foghíjasak voltak a lelátók. smile Talán elgondolkoznak az illetékesek a jegyárakon.(bár sokat nem várhatunk)


  Egyébként, Koeman:

  a kapitány, aki meglepő húzásáról (Juhász Roland középpályára állítása) is beszélt.

  „Megpróbáltunk agresszivitást hozni a középpályára, mert ez hiányzik a csapatból. Jobb kommunikációval sikeresebb is lehetett volna a dolog" – mondta Koeman.

  Nem azért mondom, de ha látta volna Eleket játszani egyszer is középpályán, akkor ma ott lett volna a kezdőben és az agresszió duplán meg lett volna. big_smile Sebaj, hát ez egy nagy bukás akkor.


  0-3
  3 gól a német válogatott mellett. Mégsincs egy darab német gólszerző se...
  Én nem örülnék a mocskos friccek (a magyar szurkolók állva (!) hallgatták végig az ő himnuszukat, míg a szemetek beleordítoztak) helyében.


  Bodnárt felejtsük már el...vicc. Néha van 1 jó megmozdulása s annyi, meg már elmúlt 30... sürgősen kell vki a jobb szélre... Király az első félidőben jó volt, elismerem, de akkor is hosszabb távon inkább Fülöp. Tőzsérnek helye van a válogatottban, csereként mindenképp. Ahogy Laczkónak is az Nb1-s bajnokik alapján. Nagy D helyett Koman,bár a mai meccsen sokat hibázott és inkább csak a II. félidőben volt észrevehető. (esetleg Farkas II) Amúgy ok sztem is. Főleg ha Kádár, Szalai és Varga is bent van a keretben.

  A mai meccs tényleg gyenge volt, főleg támadásban volt a válogatott siralmas; sok volt a hátrapassz, kevés volt a mozgás... De legyünk bizakodóak: Annyira nem lenne rossz csapat csak kell 1 jó taktika, esetleg új edző?... amivel,akivel a közepes játékosok is tudnának maradandót alkotni.


  Persze csak is az edző lehet a hibás! A szürke maci nadrágos bohoc pózember mit keresett ott ?
  Csupa külföldön játszó magyar profik+ az Orbán Viktor által bekövetelt magyar klasszisok.
  A németek megmutatták mi a profi hozzáállás és alázat a labdarúgás íránt !
  És ne várjon senki változást a volt U 20-ban játszóktól se. Az összes magyar komolytalan csapatokban játszik. Talán Gera az egyetlen kivétel, de mint tudjuk egy fecske nem csinál csodát.


  Koeman maradj otthon jövőhéten!


  28% labdabirtoklás hazai pályán...Torghelle 4 perc alatt eldönti a németeknek a meccset. Király Gabi nagyon tehetséges, de ez már nagyon nem az a Hertha Berlin BLben lévő Király. Tényleg nincs jobb magyar kapus, ezt nem hiszem, milyen lusta védés kisérlet volt a második gól előtt.


  Minket már nem csak a sors ver, hanem az összes európai csapat.


  Nagy tisztelet annak a nyolcezer embernek, aki kiment. Én megfogadtam, hogy amíg a kúman a szöv.kap. nem teszem be a lábam a válogatott meccseire. Pár nappal a torkomnak ugrottak itt sokan /a holland, Priskin, és a legjobb csatárunk Thorgelle kapcsán/ amikor kritizáltam a keretet. Itt olyan sok okos ember van, lenne néhány kérdésem, remélem válaszolni tudtok:
  1. minek négy kapus a keretbe
  2. honnan pattant ki az a bravúros húzása a hollandnak, hogy az első félidőben Juhász kp. játszon /legalább a Fülőpöt kipróbálhatta volna a csatársorba.big_smile/
  vajon eljön az az idő, amikor egy tétnélküli meccsen "iszonyú kockázatot " vállalva megpróbálunk 2 csatárral játszani
  3. mikor megy már a csába a holand. / igaz ő elégedetten nyilatkozta, hogy "jól küzdöttünk"/
  4. hogy lehettem olyan hülye, hogy végignéztem.


  Nincs hátvédsor és nincs egy darab valamire való csatár! A fiatalok beépítéséhez még nagyon sok idő kell! Dzsudzsák végre jól játszik erre nincs mellette senki aki vmit is hozzátenne. Szégyelem hogy ezt leírom de kapjunk ki 5-0ra Hollandiában és legyen vége ennek az egycsatáros nemcsatáros, 7 védekező játékossal való szenvedésnek! Horváth? Vanczák? Bodor? Sanyi? Bodnár? Ez prostituált gyenge volt. Ja és nem igaz hogy ezek a "profi" labdarúgók nem bírják kinyitni a szájukat hogy mester ne tegyen a baloldalra mert én csak jobboldalon tudok játszani, meg ne tegyen középpályára mert védő vagyok! Ennek a sok filipovics növendéknek csak azért kell a válogatott hogy jobban el tudják adni magukat!


  Gera ezért nem válogatott ma.


  és akkor milyen 6+5-ös szabályról is beszél Platini? Lassan már a válogatottakban sincs 6 hazai játékos.


  Koeman-nak 2 nagy hibája van. egyik, hogy nem mer váltani,újítani a játékosok terén, a másik, hogy ráerőlteti a taktikáját egy olyan csapatra akik nem igazán tudják azt játszani (érdekesség, hogy nálunk hasonló problémák voltak McStay-nél sokszor...ő elképzelte vhogy a játékot és amikor nem ment a csapatnak akkor is azt a rövid passzos vmit erőltette szélsők nélkül)...ha nem lenne nálunk akkor azt mondanám,hogy Mészöly lenne a megoldás mert be meri vállalni a fiatalokat és jól képes motiválni a játékosokat. de ugye Mészöly foglalt tongue szóval nemtom ki lenne jó megoldás....egyébként kíváncsi lennék egy nb1-es csapat-magyar válogatott meccsre...akkora különbség volt köztünk és a német csapat között mint egy nb1-es csapat és egy erősebb külföldi bajnokságból érkező csapat között...


  Én bíztam Koeman-ban, az őszi elb@szott meccsek után is, gondoltam tanul abból, ami akkor történt. Sajnos nem ezt látom.


  Klasszisokkal jobb képességű ellenfelek ellen beállni bekkelni, egy csatárral feladni a gólszerzés lehetőségét, van ennek értelme? Max. akkor lenne, ha betonbiztos klasszis védelmünk lenne, és volna minimális sansz a 0-0-ra. Akkor jobb egy nyíltabb játék, ahol legalább gólt tudsz szerezni és nagyobb esélyed van egy jó eredményre.

  Koeman játékrendszere a "zárt védekezésből gyors kontrák" elképzelés megvalósítására sem alkalmas, a megfelelő emberek hiányában. Én pont az "ússzuk meg lehetőleg 1-2 gólos vereséggel" felfogást látom benne, és épp ez az, ami igazán magyaros sajnos. Ami biztos, hogy eleve kudarcra van ítélve. Lehet mondani, hogy viszonylag nyílt játékkal is bucira vertek minket a BL-ben, de ilyen Koeman-féle taktikával be sem jutottunk volna a csoportkörbe.


  én ezt a németek elleni meccset nem értékelném, mert láthatóan - Koeman szokásával ellentétben - az egész egy nagy kísérletezés volt, katasztrofális eredménnyel. majd a svédek elleni meccset fogom értékelni.
  Koeman nagy hibája nem az, hogy 1 csatárral kezd, hanem
  1. hogy ha hátrányba kerülünk akkor se vált
  2. hogy 2 szűrőt + 1 vkp-t játszat
  3. Vanczák, Bodor
  de változtatni 3 hónappal a selejtezők előtt nem látom értelmét, az tuti kudarc. inkább bízom benne, hogy visszatérünk a svéd 1-2-es és dánok elleni meccseken tapasztalat felfogáshoz.


  forrás:
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=58556
   
 10. avatar: NNS
  2010.06.01, 09:51
  Pedro estéje
  2010.05.31. 09:20 Black Lotus

  A hét végén megrendezésre került magyar-német barátságos találkozó előtt majdnem mindegyik híradás beszámolt arról, hogy az eseményt még Spanyolországban is közvetítik. A Labdabiztos szerkesztősége – megértve az idők szavát – úgy döntött, hogy aranylábúink osztályzatok formájában történő értékelése ezúttal túl magas labda volna, így megpróbáltuk elképzelni, milyen lehetett az, mikor a Barcelona, valamelyik madridi csapat, netán a Sevilla vagy a Valencia bűvköréből kikukucskáló egyszeri spanyol futballőrült hirtelen felindulásból nagyot kortyol a magyarfutball nektárjából. Aki kíváncsi rá, mi sült ki a gondolatkísérletből és kellően erős idegzetűnek tartja magát, annak hajtás után kínáljuk fogyasztásra az agyszüleményt.

  Pedro Alvarez Gutierrez, a 31 éves almeríai ingatlanügynök rosszkedvűen nyúlt a tévé távirányítója után a fülledt május végi szombat estén. A hírműsorban ismét a rossz hírek sorjáztak: rekordméretű munkanélküliség, pénzügyi problémák, megszorítások követték egymást, melyek hatását a mindennapokban az irodában is érzékelte. Töltött magának egy pohár sangríát, majd a hírcsatornáról kapcsolgatni kezdett. Az egyik helyen egy venezuelai szappanopera 142. részét ismételték, másutt egy közepesen tehetségtelen matador szenvedett egy bikával, a harmadik csatornán viszont éppen feltűnt egy futballstadion. A kezdődő Magyarország-Németország barátságos mérkőzést a riporter az „ötvenes évek klasszikus párharcaként” harangozta be, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy magyar források szerint Európa élcsapatai egyre komolyabban veszik Erwin Koeman válogatottját. Pedro nem volt teljesen képben a magyarokról, csak arra emlékezett, hogy a játékosként még remeklő Koeman testvérek közül Ronald a Valenciát, Erwin pedig a Feyenoordot silányította középcsapattá egy év kitartó és eredményes munkájával. Elégedetten bólintott és a fotelben kényelembe helyezve magát kíváncsian várta a kezdőrúgást.

  Az asszimilálódást megkönnyítette az ütött-kopott aréna látványa, amelytől Pedro rögtön az ötvenes években érezte magát. A lelátókon néhány ezer szurkoló darvadozott, miután a rendőrség leállíttatta a stadion közelében zajló jegyértékesítést, félve attól, hogy az aréna környékén tízezrével gyülekező drukkerek egymás kezéből fogják kitépni a kincset érő zsugákat. A békebeli hangulatot fokozta a futópályáról a füves területre áthelyezett székekből kialakított technikai zóna látványa, amely kellemes barbeque jelleget biztosított az eseménynek - bár Pedro nem volt szentül meggyőződve, hogy a vendéglátás ezen típusa már az ötvenes években is elterjedt volt, de a tévé képernyőjén keresztül kétségkívül hangulatosnak tűnt.

  A hazaiak részéről Erwin kapitány látványos taktikai módosításra szánta el magát annak érdekében, hogy a gárdát még az eddigieknél is komolyabban vegyék Európa élcsapatai: a csapat egyetlen, igazán jegyzett hátvédjét előre küldte a középpályára, helyét pedig újabb védő hadrendbe állításával hasznosította. A vendégek a globalizáció és a német állampolgársági törvények pozitív externáliáinak köszönhetően a kezdőben többek között Khedirát, Özilt, Trochowskit, Boatenget, Podolskit és Klosét vonultatták fel, de az oldalvonal melletti kerti partin még sikerült helyet szorítani Tascinak, Aogonak, Cacaunak, Gomeznek és Marinnak is. Hiányérzete legfeljebb Kuranyi és Asamoah miatt lehetett, de hát a mai világban nem minden fenékig tejfel.

  Pedronak tetszett a mérkőzés. Lélekben még be sem melegedett igazán, mikor a hazai csapatnak a német másodosztályban méltatlanul mellőzött csatárzsenije bizonyult előzékenynek és egy beviagrázott Stohl Bucit megszégyenítő ámokfutást előadva ajándékozta meg büntetővel a németeket. A játék jellemzően ez után is a magyar térfélen zajlott, a piros mezesek ugyanis a barátságos mérkőzés lényegét sajátosan értelmezve hazai pályán hét védővel igyekeztek biztosítani az egygólos mínusz konzerválását. Nem túl sikeresen, a vendégek olyan természetességgel járkáltak a hazai tizenhatoson, mint otthon a nappaliban a dívány körül, ám a kapus mackónadrágjától megbabonázva elsősorban a helyzetek kihagyásával igyekeztek izgalmakat csempészni a találkozóba.

  Pedronak viszont már az elejétől a piros mezes magyar csapat volt szimpatikus. A Juhász előrébb vezénylésével ivartalanított védelem tagjai a követő emberfogás fogalmát új dimenzióba helyezve egymás zavarásával voltak elfoglalva, tisztes távolságban az elől kóborló németektől. Horváthról ugyan megállapította, hogy a spanyol válogatottban kétszer szeretne csak látni egy ilyen kaliberű hátvédet (először és utoljára), ám az alapvető mozgáskoordinációs és helyezkedési problémák a gyermekkorába röpítették vissza őt, felidézve a spanyol negyedosztály egyik kiesési rangadóját, melyet 11 évesen szurkolt végig a helyszínen. A középpályán időnként sikerült úgy levenni a labdát, hogy az legfeljebb három méterre pattant el a magyar játékostól, elől pedig ott virított Torghelle, a düsseldorfi varázsló, aki az első félidő hátralévő részében is biztosította Pedronak a gondtalan kikapcsolódást, amikor hol a fotósok, hol a vendégkapus testi épségét veszélyeztette.

  A második félidőben kezdetben csalatkoznia kellett, hiszen a helyére visszavezényelt Juhász váratlanul stabilitást csempészett a magyar védelembe. Hősünk nagy bánatára lecserélték Sanyát (mire ez megtörtént, Pedro már kifogástalanul ki tudta ejteni a nevét), helyére az új generáció reményteljes tehetsége került, akit a németek rögtön egy derekas mellbe rúgással üdvözöltek a felnőtt válogatottak világában. A félidő derekára aztán jöttek a cserék és lassan megkezdődött a gálaelőadás. Először a mérkőzés jelentős részében remekül védő magyar kapus próbálta egy kánkánra emlékeztető mozdulattal riogatni a rárontó (félig) német csatárt, aki csak lélekjelenlétének köszönhetően tudta egy köténnyel a hálóba pöckölni a labdát. Négy perccel később Vanczák Vili mutatta meg, milyen is az egyszemélyes svájci retesz, mikor egy, a reumatológiai szakrendelésről kivánszorgó kisnyugdíjas sebességével és egy angol gentleman előzékenységével engedte előre a három méterrel mögötte kóválygó támadót, aki futtában még elrebegett egy kicsit akcentusos Danke schönt, majd beverte a harmadik gólt. Pedróból ekkor egy vulkánkitörés erejével tört ki a négy perccel korábban még elfojtott röhögés, eközben véletlenül leverte a poharat, így a maradék sangría a ruháján végezte. Szerencsére gyorsan átöltözött, így még elkapta a meccs végi újabb cserehullámot és azt is, amint a spanyol kommentátor által az „El Cobra” művésznévvel illetett Lázok a 91. percben megpróbál lecsapni, sajnos sikertelenül.

  A lefújás után kiment a konyhába az ebédről maradt tortilláért. Magának is alig merte bevallani, hogy – bár minden hétvégén nézi a Primera Divisiónt – hónapok óta nem szórakozott ilyen jól. Az ételt magába tömve rohant vissza a tévé elé, ahol a nyilatkozatok következtek. A válogatottban végre debütáló Koman úgy érezte, voltak pozitív hozadékai a mérkőzésnek. Pedro is ezen a véleményen volt, ő maga végre láthatta a névről már jól ismert divatdiktátort, Tőzsér Dancsót, a csapat pedig megúszta a meccset mínusz hárommal. Király Gabi az „ööö, melyik is volt a második gól?” című örökbecsűvel igyekezett überelni korábbi aranyköpéseit. Végül a kapitány egy jóllakott óvodás arckifejezésével ecsetelte, hogy a fiúkat kifárasztotta a hosszú szezon, Juhász előrébb pöccintése a mágnestáblán pedig fontos újítás volt, csak nem volt jól menedzselve. Pedro az utolsó falat tortilla lenyelése közben lelkesen bólogatott, a marketing ma már elengedhetetlen az élet minden területén. Zárásul a riporter még jelezte, hogy a magyar nemzeti csapat a jövő héten Amszterdamban igyekszik tovább építeni nemzetközi reputációját.

  Az amszterdami csörte híre valóságos zene volt Pedro füleinek. A tévét hátrahagyva gyorsan beizzította a számítógépet és felkereste az MLSZ honlapját. Kicsit várakoznia kellett, mivel a remekül sikerült előadás világszerte felkeltette az érdeklődést a magyar labdazsonglőrök iránt, a másodpercenként érkező több százezer látogatót pedig nem bírta el a szerver. Végül nyolc frissítés után nyert bebocsátást az áhított főoldalra, ahol könnyes szemmel olvasta végig a Haladás-Újpest derbiről készült kapitányi összegzést. Miután az oldalt beállította kezdőlapnak, örömmel konstatálta, hogy június első szombatján tényleg Hollandiában lép fel a vándorcirkusz. Öt perccel később már kezében tartotta az amszterdami repülőjegyet és a szállásfoglalást. Szép épületek, kanálisok, piros lámpás negyed, coffeeshopok, hangulatos és gólgazdag válogatott meccs - és ha nagy szerencséje lesz, akár még egy Aczél Zolival közös fotó is összejöhet. Biztos volt benne, hogy pár nap múlva olyan élményben lesz majd része, mely egész életét értelemmel tölti meg.

  http://labdabiztos.blog.hu/2010/05/31/pedro_esteje
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.31, 22:18
  Joachim Löw: Az első félidőben jól kombináltunk, és labda nélkül is nagyon jól mozogtunk, ennek ellenére nem lehettem elégedett a szünetben, hiszen 4-5 nagy helyzetet sikerült kihagynunk. Nagyon reméltem, hogy ezzel nem adjuk ki a kezünkből a találkozót. Szünet után aztán húsz percig nem találtuk a ritmust, akkor is gondok voltak, amikor nálunk volt a labda. A második góllal gyakorlatilag eldőlt a meccs, az pedig várható volt, hogy a játékosaim nem tudják kiugróan dinamikusan végigjátszani a 90 percet. Sok pozitívumot láttam, elsősorban a labda nélküli mozgások terén, és sok helyzetet is kidolgoztunk. Sami Khedira nagyon jól megoldotta a rá bízott feladatot, és összességében védekezésben sem volt komoly probléma. Igaz, nem is állítottak minket megoldhatatlan feladat elé. A magyar foci 3-4 éve szerintem folyamatosan fejlődik, és kimondottan jó, ballábas játékosai vannak a válogatottnak. Nem hittem volna, hogy ilyen könnyen kerülünk a kapujuk elé, a világbajnokság viszont teljesen más lesz, mint ez a meccs.

  Erwin Koeman: Nagyon erős, jó kondicionális állapotban lévő ellenféllel volt dolgunk, amely a világ élvonalába tartozik. Ha egy ilyen csapat ellen a 3. percben hátrányba kerül az ember, az nem könnyíti meg a helyzetet. A csapat jól küzdött, de jó pár területen – taktika, technika, sebesség terén – hatalmas különbség volt a két csapat között. Ez okozta a vesztünket. Nagy pozitívum, hogy jó páran bemutatkozhattak a nemzeti együttesben, fontos, hogy ezek a tehetségek minél magasabb szinten szerezhessenek tapasztalatot. Amikor Németh Krisztiánt nem sokkal beállása után elgázolták, azt úgy fogtam fel, hogy köszöntötték a csatárt a nemzetközi topfutballban. Nem kell elbujdosnunk, hiszen nagyon erős ellenfél győzött le minket. Főleg kondicionális állapotban volt hatalmas különbség, de ez valahol érthető is, hiszen a mi játékosaink már befejezték a bajnokságot, a németek pedig javában készülnek a világbajnokságra. Nekünk is sok rendkívül mozgékony játékosunk van a középpályán, de meg kell tanulnunk agresszíven védekezni, ha eredményt akarunk elérni ezen a szinten. Husztinak és Dzsudzsáknak is megvannak a képességei ahhoz, hogy egy ilyen meccsen nagy hasznára legyenek a csapatnak, ezt viszont sajnos a fizikai állapotuk ezúttal nem tette lehetővé. A világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk, de meg is könnyítettük a dolgukat, ez volt a baj... A szurkolóknak annyit tudok üzenni, hogy a svédek elleni tétmeccsen sokkal jobb állapotban lesz a csapat.

  Erwin Koeman újságírói kérdésre azt is elmondta, miért szerepeltette Juhász Rolandot az első játékrészben a középpályán:

  – Szerettem volna, ha agresszivitásban előrébb lép ez a csapatrész, ennek érdekében vezényeltem előrébb Juhászt. Aztán a szünet után visszakerült a védelembe, mert nagy szükség volt rá. Két-három meccsünk még van a svédek elleni selejtezőig, ezeken lehet az ilyen dolgokat kipróbálni – mondta a holland.

  A trénernek azt is felvetették, nem gondolja-e, hogy egy magyar edzővel jobban teljesítene a csapat.

  – Véleményem szerint az elmúlt két évben előrelépett a válogatott, ez az eredményeken is látszott. Ha az új MLSZ-vezetés úgy dönt, hogy nem velem képzeli el a folytatást, akkor majd biztosan megkeresnek. Addig viszont száz százalékig a magyar válogatottért dolgozom – reagált Koeman, majd a hollandok elleni közelgő találkozó esélyeit firtató kérdésre így válaszolt:

  – Számunkra nagyon könnyű meccs lesz. Remélem, díjazza a humorérzékem...

  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/63477
  http://www.pepsifoci.hu/node/63476
   
 12. avatar: greef
  2010.05.30, 14:18
  togo12, nem én konkrétan a megafonos srác vagyok aki lengette az egy másik CARPATHIAN BRIGADE tag. smiley
   
 13. avatar: togo12
  2010.05.30, 10:52
  greef te véletlenül nem az s jobb szektorban lobogtattad ezt a zászlót ami képnek van kinnt?smiley..egyébként tényleg elég siralmasan játszottunk.
   
 14. avatar: greef
  2010.05.30, 00:37
  Csoda hogy csak 3-at kaptunk.
  Totális csőd, botrány!
   
 15. avatar: ingersheim
  2010.05.29, 23:42
  Erőtlen,elképzelés nélküli játékkal kaptunk ki,az önmagából igazán semmit sem kiadó német válogatottól.
  Totálisan súlytalanok voltunk,ennek így semmi értelme...
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.27, 18:11 (szerk.: 2010.05.27, 18:12)
  Gulácsi Péter: Azt szeretném bizonyítani, hogy mennyit fejlődtem az alatt a két év alatt, amióta utoljára lehetőséget kaptam arra, hogy a válogatott keret tagja legyek. Így le tudom mérni, hol tartok Király Gáborhoz és Fülöp Mártonhoz képest. Mindezt úgy, hogy Magyarország legjobb játékosaival készülhetek. Mint minden játékosnak, nekem is nagy álmom, hogy a válogatottban játszhassak, persze ennek sok összetevője van. Egyrészt folyamatos játéklehetőséghez kell jutnom, másrészt úgy kell teljesítenem, hogy ezt meg is érdemeljem. Próbálok ennek megfelelően készülni, úgy érzem, jó úton haladok ehhez, de még messze van a cél.

  Koman Vladimir: Nem érzek terhet magamon, nagyon örülök, hogy itt lehetek, boldog leszek, ha bemutatkozhatok, ha nem, akkor sincsen semmi probléma, építem magam tovább. Nagyon nagy megtiszteltetés ez a számomra.

  Németh Krisztián: Természetesen nagyon örülök neki, ez egy nagyon jó lehetőség a számomra, még akkor is, ha nem tudhatom még, hogy játszom-e valamennyit is. Ha pályára küld a kapitány, akkor minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy megfeleljek az elvárásoknak, szeretnék gólt lőni a németeknek. Testközelből ugyan nem ismerem a németeket, nem nagyon játszottam egyikük ellen sem, én viszont szeretném, ha ők megismernének majd a meccsen, mert ez azt jelentené, hogy sikerült „bemutatkoznom” nekik. A két nap alatt, amit együtt töltök a fiúkkal nem könnyű felvenni a ritmust, főleg úgy, hogy újoncként érkeztem, de remélem, hogy ez is sikerül majd. Az biztos, hogy érzem a személyem körül a felfokozott érdeklődést, leginkább az újságírók részéről, főként a részükről felém áradó kíváncsiságból

  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/napi/node/63339
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.25, 13:22
  Erwin Koeman szövetségi kapitány újabb kényszerű cserét volt kénytelen eszközölni a magyar válogatott keretében, miután kedden biztossá vált, hogy sérülése miatt sem Dárdai Pál, sem Nagy Dániel nem léphet pályára a németek és a hollandok elleni felkészülési mérkőzéseken. A két kieső játékos helyére egy futballista érkezett a csapatba, Elek Ákos, a Videoton védője kapott meghívót az utolsó pillanatban.

  Múlt héten Buzsáky Ákos került ki sérülése miatt a válogatott keretből, míg kedden délelőtt véglegessé vált, hogy Dárdai Pál és Nagy Dániel is kénytelen kihagyni a csapatunk előtt álló két megmérettetést. Erwin Koeman újonc futballistát hívott be a keretbe, Elek Ákos, a Videoton védője csatlakozott a nemzeti együtteshez, ami azt jelenti, hogy válogatottunk 20 fővel készül a két találkozóra.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7382
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.21, 15:44
  Biztosan nem lép pályára utolsó bajnokinkon, Győrben Nagy Dániel, akit szerdán dr. Mezey György az első félidő 29. percében, sérülés miatt volt kénytelen lecserélni. "Nem azt az éles, szúró fájdalmat éreztem, amit a legutóbbi, hasonló sérülésem alkalmával. Inkább olyan volt, mintha megmerevedett volna valami a jobb lábamban." - mesélte Nagy. Mivel a ma délelőtt elvégzett orvosi vizsgálatok kizárták az izomszakadás lehetőségét, úgy tűnik, mégis a jobb combhajlító izma húzódótt meg. A sérülés nem komoly, ám ahhoz éppen elég, hogy ne csak a győri szezonzárót hagyja ki Dani, de első válogatottságától is búcsút vegyen. "Már beszéltem a válogatott igazgatójával, Szekeres Tamással, aki azt javasolta, várjunk hétfőig, s akkor térjünk vissza erre a döntésre. A Mester viszont azt kérte tőlem, hogy június 10-én teljesen egészségesen kezdjem a felkészülést. A válogatottság mindig nagy álmom volt, de a klub érdeke az első. Úgy tűnik, nem marad más választásom" - zárta játékosunk a beszélgetést.
  Szurkolóink emlékezhetnek rá, a legutóbbi két évben több játékosunk is hasonlóképpen járt: előbb Sebők Zsolt, majd Farkas Balázs sérült meg akkor, amikor már kézhezkapta meghívóját a válogatottba. Borzasztó pech!

  forrás:
  http://www.vidi.hu/2010/05/20/se-utolso-bajnoki,-se-valogatottsag.html
   
 19. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.20, 18:46
  Csütörtökön biztossá vált, hogy Buzsáky Ákos, a Queen's Park Rangers magyar válogatott középpályása sérülés miatt nem vehet részt a németek elleni, május 29-i, valamint a hollandok elleni, június 5-i barátságos összecsapásokon. Erwin Koeman szövetségi kapitány a korábban a tartalékok között megnevezett Tőzsér Dánielt hívta be Buzsáky helyére válogatottunk keretébe.

  Egyelőre kérdéses az ugyancsak sérült Nagy Dániel, illetve Dárdai Pál játéka is, esetükben jövő hétfőn derül ki, hogy számításba veheti-e őket a szakmai stáb a soron következő találkozókon.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7365
   
 20. avatar: pirospont
  2010.05.18, 09:05 (szerk.: 2021.06.21, 15:38)
  A német futballszakírók szerint Ballack kiesése után még inkább felértékelődhet a jövő hét végére tervezett, Magyarország elleni barátságos meccs, amelyen Joachim Löw már a Ballack nélküli csapatot tesztelheti.

  forrás: http://sportgeza.hu/futball/2010/vb/cikkek/2010/05/17/boateng_kirugta_a_vb-rol_ballackot/
   
 21. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.17, 16:56
  Horváth Gábor mellett még egy Videoton játékos lesz a bajnokság utáni két válogatott meccsre, a Németország, majd Hollandia elleni találkozókra készülő válogatottban. Erwin Koeman szövetségi edző számít Nagy Danira is, jobb oldali támadónk újoncként lesz a válogatott keret tagja.

  - Nagyon örültem a meghívásnak, régi vágyam teljesült ezzel - mondta fentiek kapcsán honlapunkak a középpályás. - Amióta a kezembe vettem a faxot, öt percenként nézegetem, hihetetlennek tűnik, hogy az én nevem szerepel rajta! Már beszéltem a válogatott igazgatójával, Szekeres Tamással is, nagyon várom az összetartást és a mérkőzéseket. Ugyanakkor nem titkolom, kicsit meglepett, hogy pont most kapok lehetőséget, hiszen úgy érzem, a sérülésem óta nem ugyanaz vagyok, mint az ősszel. Teljesen egyértelmű azonban, ha pályára léphetek, a maximumot nyújtom majd.

  forrás:
  http://www.vidi.hu/index.php?nid=6748
   
 22. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.17, 15:59
  Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a május 29-én, a budapesti Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő Magyarország-Németország, valamint a június 5-i, amszterdami Hollandia - Magyarország barátságos mérkőzésekre. A szövetségi kapitány több játékost is meghívott a tavalyi U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző együttesből, így Gulácsi Péter, Németh Krisztián és Koman Vladimir is tagja a keretnek.

  Erwin Koeman sérülés miatt nem számíthat Hajnal Tamás, Rudolf Gergely, Kádár Tamás és Szalai Ádám játékára a két összecsapáson. A keret tagjai a németek elleni mérkőzés előtt május 26-án, szerdán találkoznak az MLSZ telki edzőközpontjában.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7341
   
 23. avatar: magyarfutball.hu
  2010.04.26, 21:33
  Nem értettem, hogy az Oroszok elleni meccsjegyen miért hagytak ki két fehér részt:
  kép
  Most már tudom, a Németek ellen már nem üres, oda került a vonalkód, és állítólag azzal lehet bejutni. Azt nem tudom, hogy építenek-e kapukat is hozzá, vagy hogyan olvassák le...
   
 24. avatar: magyarfutball.hu
  2010.04.19, 16:04 (szerk.: 2016.05.23, 12:33)
  Május 29-én 20 órakor a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a Magyarország - Németország barátságos mérkőzést. A nagy érdeklődéssel várt találkozóra április 21-én, szerdán kezdik el árusítani a jegyeket az IBUSZ valamennyi kirendeltéségen, de a belépők megrendelhetők, illetve megvásárolhatók az ibusz.hu honlapon is. A jegyek 3000, 4000, 7000, 9000, 14 000, 19 000 forintba kerülnek, a VIP-belépőket pedig 27 000 forintért lehet megvenni.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7174
   
 25. avatar: magyarfutball.hu
  2010.04.10, 10:30 (szerk.: 2021.06.21, 15:38)
  Pénteken Michael Kirchner, a DFB szervezési osztályának vezetője irányításával a Német Labdarúgó-szövetség húszfős delegációja járt a Puskás Ferenc Stadionban, hogy a szakemberek alaposan szemügyre vegyék a május 29-én 20 órakor kezdődő Magyarország - Németország barátságos mérkőzés helyszínét. A találkozóra a német válogatott csak a mérkőzés napján, a déli órákban érkezik meg Budapestre.

  A vendégek elsősorban a tévéközvetítéssel kapcsolatban vizsgálódtak, a ZDF huszonkét kamerával közvetíti a meccset - amit itthon a Sport TV sugároz majd. A helyszíni szemlével egybekötött jó négyórás, minden részletre kiterjedő megbeszélésen természetesen szóba kerültek a jegyértékesítés, a beléptetés és a lelátók biztonságának kérdései is.

  A német szövetség szakemberi a pályabejárás és a megbeszélés után elégedetten távoztak a Puskás-stadionból.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=7122
   
 26. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.01, 10:15 (szerk.: 2021.06.21, 15:38)
  Az óévnek szinte a legutolsó óráiban is tartottak azok a tárgyalások, amelyeknek köszönhetően most már hivatalos és végleges: május 29-én Budapesten Magyarország-Németország barátságos válogatott mérkőzés lesz! Mint ismert, egy csaknem kétéves ötlet realizálódik a FIFA világranglistáján jelenleg hatodik helyezett németek vendégszereplésével. Kisteleki István, a magyar és Theo Zwanziger, a német szövetség elnöke még december 30-án is egyeztetett a legutolsó részletkérdésekről telefonon, így vált biztossá a találkozó megrendezése. A sok más területen is példaértékű összhangban tevékenykedő két érdekelt fél egybehangzó tájékoztatása szerint már csupán a kezdési időpont kérdéses, de a német köztévé, a ZDF ígérete szerint ez is tisztázódik a jövő héten.

  Az őszi Eb-selejtezőkre készülő válogatottunk (sorsolás február 7-én Varsóban) 2010 első nyolc hónapjában a tervek szerint legalább négy előkészületi mérkőzésen lép pályára. A március 3-i és az augusztus 11-i ellenfélről még folynak és várhatóan hamarosan eredményesen zárulnak a tárgyalások, az azonban már eldőlt, hogy május 29-én Németországgal a Puskás-stadionban, majd egy héttel később, június 5-én Amszterdamban Hollandiával játszik nemzeti együttesünk.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=6506