magyarfutball.hu

Magyarország - Észtország 5 : 0 11:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
35. Király Kupa, hivatalos válogatott mérkőzés
793. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Bangkok, Rajamangala Stadion
játékvezető : Tongkhan Satop (Thaiföld)
nézőszámok:
 1. nso.hu: 153
 2. origo.hu: 400
 3. jalgpallihaigla.ee: 800
 4. Nemzeti Sport: 800
 5. nb1.hu: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.10.02, 21:48
  Úgy látszik, mára összekapták magukat a srácok, azt azért már nem engedhették meg maguknak, hogy az észt u21 ellen is bénázzanak...

  Ennek a tornának nem sok értelme volt.
  A mai 5-0-ás győzelem ugyanúgy nem jelent semmit, mint a szlovákok elleni 0-1.

  Egyébként jól tudom, hogy Mattheussal még nem játszottunk döntetlent?

  Micsoda gólok voltak, vazz Kerekes és Pollák.

  Szakmailag szerintem semmivel nem felkészültebb mint az ezt megelőző szövetségi kapitányaink, sőt, tapasztalatlanabb a legtöbbnél. Szakmai újításai nincsenek, néha érthetetlen pozíciókban játszat játékosokat, a meccselése sem kirívóan jó, nem az a tipikus "ráérző" edző. Amiben az átlag fölött van/volt, az a mentális hatása, a nevéből és a német mentalitásból adódóan. De! A válogatotottat még sokkal inkább egyéni üzleti érdekek színterévé tette, ezt csak az nem látja aki nem akarja. Ebből következően már a tekintélye is megkopott, a szurkolók és a játékosok(!) előtt is. A válogatottba nem rang bekerülni, épp ellenkezőleg, nem a teljesítménnyel lehet, hanem a megfelelő menedzserrel kell szerződést kötni. Ilyen mélyen még sosem volt erkölcsileg a válogatott szerintem.
  Bizonyos dolgok ellen valóban felemeli a szavát, de mind a mai napig helyén van a Bozóky-Puhl-Mezey tengely, ráadásul ők "érinthetetlenek" is, még Matthaus sem meri őket kritizálni.
  Összefoglalva: az eredmények barátságos meccsen valamivel jobbak, tétmeccsen rosszabbak mint korábban, a játék szintén gyenge, az erkölcsi szint még lejjebb van. Végigolvasva a hozzászólásodat ismét, úgy látom, hogy az egyetlen érved mellette, hogy jól nyilatkozik. Sajnálom, nekem ez kevés.

  Soha senki nem vett be ennyi embert a válogatottba, mint a Matthäus. Ebben az évben kb. 60 ember szerepelt a válogatott csapatban. Nincs olyan magyar állampolgárságú játékos az nb1-ben, aki ne lett volna már válogatott. Geci nagy presztízse van, igen.
  Csak ilyenkor szánalmas, hogy pl. egy Kriston 1-szeres válogatott lehet, amikor klasszis játékosok annó egyszer se fértek be. Mondhatnám mondjuk Kérit a Fradiból, Várnait az Újpestből. Vagy Sarlóst...
  Egy Kriston benne lesz az évkönyvekben, mert volt válogatott....Csákyt a Stécéből meg mindenki elfelejtette..

  Az nem féregrágás, hogy az lehet válogatott, aki aláír a Filipovicshoz? És aki meg nem, azt szopatjuk? Nézd meg szegény Simek Petit. A skótok elleni meccsig elég sokszor játszott. Mondhatni alapember volt, akármilyen gyenge is volt a bajnokságban. Aztán a skót meccs után lejárt a szerződése a Filipoviccsal. Azóta? Minden meccset végigül a kispadon, de fel se merül, hogy betegye. Közelről nézheti a meccseket. Magyarul basztatja. Vagy ott a Rajczi. Egy nappal a beválogatása előtt beraktam a cikket, hogy aláírt a Filipovicshoz....

  Bazz,Pollák és Zsombi mekkora gólt akasztott!smiley

  Amúgy annyit megért ez a túra, amennyit rászántak.Egy két játékos a kispadra, esetleg Vincze Ottó bejátszotta magát.

  Lodar brahibol berakta a debrecent vedelemnek, + K.Zsombit elore hogy nesztek....

  Aztan a sajat vermebe esett bele, mert a vedelem gol nelkul hozta, es ennyi golt meg sosem rugtunk akarmilyen meccsen volt a csapat...

  - ha ezek utan meg mindig felresopri a debrecenieket modvan : ez csak kamu meccs volt akkor viszont elvitorlazhat a busba, azzal hogy a mult heten teli tudobol anyazta Szilagyit (DVSC-t) amiert nem vette figyelembe ezt a roppant fontos "Tornat".

  nekem az a legfurcsább, h míg a bajnokság 2-3. helyezett csapatából alig van a keretben játékos, de a tizenakárhanyadik Vasasból mindig van....

  Minden válogatott annyit ér, amennyit azok a klubok, ahonnan a játékosok bekerültek a keretbe. Ez alapján rangsorolnám a válogatott kulcsembereit.
  A csapatok erejét egytől tízig rangsorolom, a játékos benne játszott szerepét, pedig egytől ötig. (0 =nulla, 1 = ott van az edzéseken, 2 = általában csere, 3 = többször kezdő, 4 = biztos kezdő, 5 = sztár) (A csapatok? 10 = Juventus-szint, 1 = Kispest-szint)
  Szabics - a csapat: 8, a jelenlegi szerepe: 3 = 11
  Fehér Cs. - a csapat: 8, a szerepe: 1 = 9
  Lisztes - a csapat: 8, a szerepe: 0 (a sérülése előtt 4 lett volna) = 8
  Babos - a csapat: 7, a szerepe: 3 (két hete még 4 lett volna, azaz rendszeres kezdőember) = 10
  Gera - a csapat: 6, a szerepe: 4 = 10
  Király - a csapat: 6, a szerepe: 4 = 10
  Torghelle - a csapat: 6, a szerepe: 1 = 7
  Löw - a csapat: 4, a szerepe: 3 = 7

  Hogy szükségünk volt-e nekünk erre a minapi D-csapatra, annak a megítélése nem egyszerű. A túrára összehozott névsort eleinte igencsak fenntartásokkal fogadtam. Útnak indulni egy újoncokkal, nemrég még az ifiválogatottakból ha ismert arcokkal alig egy hónappal a győztes tétmeccs után /igaz, tavaszig várni kell a következő "sorsdöntő" meccsre/? Ez lenne a válogatott? A kinti nyitásunk sem segített a cél megértésében.
  Míg ma, pár nappal később az ellenkező előjelre jutottam. Azaz: ez rendes futballnemzeteknél sem történhet másként. A németek, olaszok egy ehhez hasonló tornára hasonlóképpen hoznának össze egy tizenegyre valót. Nem éreznék rangon alulinak a részvételt, sem presztizsveszteségnek az esetleges sokadik helyezést - hisz a hangsúly nem is ezen van. Az alapvető különbséget ezesetben ott látom, hogy ha nincs Klose, hát visznek egy Kurányit, vagy Del Piero helyett Miccolit húzzák elő a talonból. Míg nálunk - és ebben igazat kell adnom Lotharnak - rossz hangulat és megítélés veszi körbe az itthon játszókat. Márpedig - ahogyan azt a zárómeccsünk is bizonyítja - az X-edik csapat képes felmutatni valamirevaló dolgokat ebből a sportágból, rámutatva, hogy elgondolás, koncepció ebben mégiscsak volt. A magunk részéről ugyanakkor még véletlenül sem küldtük volna ki alaphelyzetben őket, akár csak egy főpróba előtt sem. Egyelőre!... Vagy lássuk az olimpiai válogatottat. Jobb helyeken ez az A-csapat "előszobája", míg nálunk leginkább csak egy kényes kérdés. Egy ideje nem épp ez a színtér az, ami tovább szolgáltatja az egyéniségeket. Mit tehetünk? Amikor alkalom nyílik rá, bedobunk a mélyvízbe olyanokat, akik esetenként oda sem kaptak meghívót vagy nem bontakozhattak ki. /Amúgy az U23-as keretnek is meg lehetne kérdőjelezni az összetételét, mi mégsem igazán tesszük. Nem biztos, hogy amiatt, mert az ott játszók kevésbé vannak szem előtt./ Lothar ezt lépte meg, és közvetve az emlékezetünkbe vitt egy-egy említésre méltó megmozdulást erről az évről. Ugyan nem kurányik, miccolik vitték végez, de mégis.
  A válogatott körül olyan komplex dolgokon kellene változtatni, alapjaiban javítani, amik máshol teljesen természetesek, adott és meglévő valamik. Így együtt ez és a csapatépítés folyamata egy plusz terhet jelent. A sokévi átlagnál több bizalmat érdemelne a jelenlegi válogatott körüli team, hisz érezhető a tenni akarásuk.
  Az ugyanakkor, hogy ebből a túrából - vagy egyáltalán - ki és mennyi hasznot húz, megint egy más kérdés. A kettőt /válogatási elvek és részesedés/ nem feltétlenül hoznám össze. Az előző egyszerűen nem mehet a másik rovására!! Ha igaz is valamelyik eset, ha nem is alaptalan minden ezzel kapcsolatos pletyka, ezt a team is érzi és eszerint cselekszik. Hanem amikor más esetekben is őszintén fogalmazunk, itt se legyen takargatni-, vagy eltitkolnivalónk. Ez lenne az alaphelyzet, aminek nem feltétlen könnyű megfelelni akkor, amikor olyan bomlasztó és gyomorforgató cikk születik, mint az ide egy-másfél hónappal ezelőtt bemásolt NfS-féle kis kritika. Az ilyesféle egy alapvető vagy annak hitt bizalmi állapotot nem engedélyez, attól mélységekre eltávolít. Ebben a légkörben a magam részéről igenis meg tudom érteni, hogyha nem szívesen beszélnek nyíltan az egyébként vélhetően kimagyarázható, a játékosok és ezzel a focink érdekeit legalább annyira szolgáló háttérbeli spekulációkról.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=351750&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 2. avatar: fgymat
  2013.06.01, 21:29 (szerk.: 2018.10.01, 15:38)
  Bangkok, 2004. december 2., csütörtök (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott a harmadik helyet szerezte meg a 35. alkalommal kiírt thaiföldi Király Kupán, miután a bronzmérkőzésén magabiztosan, 5-0-ra legyőzte Észtországot.

  A nemzeti csapatban a keddi, Szlovákia ellen 1-0-ra elveszített elődöntőhöz hasonlóan ezúttal is jó néhány újoncot avatott Lothar Mattha:us szövetségi kapitány: az MTK-ban szereplő Pollák Zoltán, a debreceni Éger László, valamint a Vasas kapusa, Posza Zsolt húzhatta magára először a címeres mezt.

  A válogatott mostani sikerével pozitív mérleggel zárta az évet, hiszen nyolc győzelem mellett hét vereséget könyvelhetett el. A gólarány 25-20.

  Király Kupa, a 3. helyért:

  Magyarország-Észtország 5-0 (4-0)

  Bangkok, 400 néző, v.: Satop
  gólszerzők: Rósa H. (12.), Allas (15., öngól), Kerekes (19.), Rajczi (25.), Pollák (62.)
  sárga lap: Komlósi (69.), illetve Kosemets (44.), Saharov (57.)

  Magyarország:
  Vlaszák (Posza, a szünetben)- Nikolov, Éger, Komlósi (Stark, 66.), Pollák (Vanczák, 71.) - Rósa H. (Vincze O., a szünetben), Rajczi, Juhász, Koplárovics (Tóth B., a szünetben) - Waltner, Kerekes

  Észtország:
  Koyenko - Allas, Post (Piiroya, 65.), Barengrub, Sidorenkovi (Smirnov, 78.) - Reinumae, Teever, Dmitriev (Lember, 54.), Ahjupera (Kruglov, 71.) - Kosemets (Zahovaiko, 55.), Saharov

  I. félidő:
  5. perc: Egy kapu előtti kavarodás után Kerekeshez került a labda, aki ordító helyzetben 6 méterről rendkívül gyengén a kapus kezébe gurított.
  12. perc: Waltner szerzett labdát az észtek térfelének közepén, majd remek ütemben ugratta ki a jobb oldalon érkező Rósát, aki 12 méterről nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt (1-0).
  15. perc: Koplárovics jobb oldali szöglete után a menteni igyekvő Allas saját kapujába fejelt (2-0).
  19. perc: Kerekes az észt térfél közepén észrevette, hogy Koyenko egy kicsit kint áll a kapujából, és jó 30 méterről gyönyörűen emelt a bal sarokba (3-0).
  22. perc: Kerekes indítása után Waltner egyedül törhetett kapura, de 10 méterről fölé lőtt.
  25. perc: Kerekes a jobb oldalon sarokkal hozta játékba Rajczit, aki két védő között lépett be a 16-oson belülre, majd jobbal a hosszú sarokba passzolt (4-0).

  II. félidő:
  50. perc: Saharov futott el a bal oldalon, majd 18 méteres lövését a csereként beállt Posza hárította.
  58. perc: Vincze bal oldali beadás után a középen érkező Tóth B. levette a labdát, majd egy pattanás után nem sokkal a kapu fölé lőtt.
  62. perc: Waltner küzdött a bal oldalon, majd a mögötte helyezkedő Pollákhoz pattant a labda, aki kapásból közel 40 méterről az ismét kint ácsorgó Koyenko fölött a hosszúsarokba ívelt (5-0).
  74. perc: egy felívelés után a 16-oson helyezkedő Kruglov elé pattant a labda, aki egy pattanás után óriási kapufát rúgott.
  83. perc: egy bal oldali akció után Saharov érkezett a hosszú saroknál, de 10 méteres lövését Posza magabiztosan hárította.
  88. perc: Teever egy az egyben vezette Poszára a labdát, de a Vasas kapusa a cselezni próbáló játékos lábáról valósággal "lelopta" a játékszert.

  Remekül kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, hiszen a gyámoltalanul kezdő észt együttes asszisztálásával a félidő közepén már négygólos volt az előnye.

  A nemzeti csapatban megszerezte első gólját a Vasasban futballozó Rósa Henrik, a debreceni Kerekes Zsombor, valamint az újpesti Rajczi Péter is. A játékrész második felében kissé leült a mérkőzés, így nem sikerült tovább növelni a megszerzett előnyt.

  A második félidőben kissé álmosan kezdtek a csapatok, ennek ellenére a szurkolóknak megérte várakozni, hiszen a 62. percben a magyar válogatottban először pályára lépő, mindössze 20 esztendős Pollák Zoltán egy fantasztikus góllal hívta fel magára a figyelmet. Lothar Mattha:us cserékkel több játékosnak lehetőséget adott, akik ezzel megpróbáltak élni, így továbbra is a magyar együttes diktálta a tempót, de komolyabb helyzetet már nem sikerült kidolgoznia.

  forrás:
  MTI
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2012.09.12, 11:13 (szerk.: 2018.10.01, 15:35)
  Lothar Matthäus: "Örülök a nagyarányú győzelmünknek, persze még elégedettebb lennék, ha mindezt a torna döntőjében vívtuk volna ki. Gratulálok az újoncoknak, hiszen emlékezetes mérkőzésen bizonyították rátermettségüket. Öt gólt szereztünk, de úgy érzem, hatot, vagy nyolcat kellett volna rúgnunk a helyzeteink alapján."

  Ivo Lehtmets: "A magyar csapat megérdemelten nyert. Fiatal játékosaim még nem nőttek fel igazán a nemzetközi erőpróbákhoz."

  forrás:
  http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20041202magyarorszag.html
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.22, 17:51 (szerk.: 2018.01.13, 09:39)
  2004-es programfüzet:
  kép