magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Ördögűző
Béla király
A Nemzet Bélája
nemzetiség
Magyarország
életkor
42 éves
poszt
csatár
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Barcsi SC
? - 2000
Hévíz FC
2000 - 2002
FK Keszthely - kettős igazolás
2000
Tapolca-Honvéd - kettős igazolás
2000
Balatonfüredi FC - kettős igazolás
2001
Zalaegerszegi TE FC
2002 - 2008
Pécsi MFC
2008 - 2009
NK Nafta Lendava
2009 - 2010
Shensa Arak FC
2010 - 2010
Hévíz FC
2010 - 2010
Kozármisleny SE
2010 - 2011
TSV Utzenaich
2011 - 2015
Union Taiskirchen
2015 - 2016
Utzenaich
2016
Peterskirchen
2016 - 2018
Eberschwang
2018 - 2020
Obernberg/Inn
2021 - ?
eredmények / elismerések
?
fénykép helye
Egész gyermekkoromban a grundon rúgtuk a labdát a haverokkal, majd 13 éves koromban „lecsaltak” a Barcsi SC csapatához focizni. Én lementem és valahogy ott ragadtam, tetszett a közeg, ami körülvette az egészet, igaz a színvonal nem első osztályú volt, hiszen abban az időben a Barcs az NB III és a Megye I között liftezett. Ez viszont engem akkor nem érdekelt, hiszen én csak játszani szerettem volna, hát így lett belőlem 13 évesen igazolt labdarúgó.


Barcsi SC, ? - 2000

Öt évig játszottam Barcson. Ebből az első évet a serdülőben töltöttem, majd néhány év az ifjúsági csapatban, a végén pedig már a felnőttek között is bemutatkozhattam.


Hévíz FC, 2000 - 2002

Egy jó barátom Barcson, a Kuczkó Gábor, -aki abban az időben Hévízen védett- közbenjárásával, Hévízre igazoltam.
Akkor ott egy összeszokott, nagyon jó kis csapathoz kerültem, ahol időre volt szükségem ahhoz, hogy a Megye I után felvegyem az NB II-es ritmust. Ez eleinte nem is sikerült, ezért az első két évben, kettős játékengedéllyel megfordultam Keszthelyen, Tapolcán és Balatonfüreden, közben pedig néhány mérkőzésen a Hévízi csapatban is pályára léptem.
Egyszer eljött az a pillanat, amikor játszanom kellett, mert nem volt más, aki beálljon a csapatba és akkor annyira jól ment a játék, hogy onnantól kezdve folyamatos játéklehetőséget kaptam és úgy gondolom, hogy éltem is vele. Ez a 2001-02-es bajnoki idényben történt.


FC Keszthely, 2000 tavasz

...

Tapolca-Honvéd, 2000 ősz

...

Balatonfüredi SC, 2001 ősz

...

Zalaegerszegi TE FC, 2002-2008

Amikor szóba jött, hogy elhagyom a Hévízi csapatot, akkor először a Siófok keresett meg, ahol már nem sok kellett ahhoz, hogy aláírjam a szerződést, de közben befutott a zalaegerszegi ajánlat, amire egyszerűen nem mondhattam nemet.
Nagyon jó közösségbe kerültem, ahol sok kiváló labdarúgó szerepelt és az elején nagyon keményen küzdöttem azért, hogy egyáltalán bekerüljek a keretbe. "Sok segítséget kaptam a srácoktól és Bozsik Pétertől, illetve Simon Antaltól, akik szépen lassan beépítettek a csapatba. Az évek alatt megszerettem a várost, nagyon jól éreztem ott magam és úgy gondoltam, hogy én sosem fogok Zalaegerszegről eljönni, az élet viszont átírta a forgatókönyvet. Pozitív volt még számomra, hogy 2007-ben bajnoki bronzérmes csapat tagja lehettem.
2004. november 30-án Szlovákia ellen mutatkoztam be, a második mérkőzésemet pedig rá három napra, Észtország legjobbjai ellen játszottam. Ez a válogatott Thaiföldi túráján Bangkokban történt. Azon a túrán az állandó kerettagok közül sokan hiányoztak, így a Szövetségi Kapitány, Lothar Matthäus, olyan labdarúgóknak szavazott főként bizalmat, akik a 2004 őszi hazai pontvadászatban kiemelkedően teljesítettek. Én erre a két fellépésre a mai napig büszke vagyok, annak ellenére, hogy utána már nem kaptam bizalmat és még a keretbe sem hívtak meg többé.


Pécsi MFC, 2008-2009

Az utolsó zalaegerszegi évem alatt a Slavko Petrovics volt az edzőm és mivel nála nem úgy jöttek az eredmények, ahogy azt a vezetőség elvárta, így őt leváltották és a helyére érkező Supka Attila nem számolt velem a továbbiakban.
A Pécsen töltött egy év alatt, sajnos nem igazán tudtam úgy játszani, ahogy azt én magamtól, illetve a szurkolók és a vezetők tőlem elvárták. Nagyon sokat voltam sérült és ebből az okból kifolyólag gyengén futballoztam.


NK Nafta Lendava, 2009, kölcsönben

Mivel nem tartott rám igényt a PMFC, így a 2009-es őszi szezont a szlovén első osztályú Lendva együttesénél töltöttem, kölcsönben. Ez a szlovéniai „kiruccanás” nem volt az életem legjobb döntése, hiszen már néhány hét után anyagi problémák merültek fel a klubnál, így az eredmények sem úgy jöttek, ahogy azt elvárták volna tőlünk. Ennek végeredményeképp, fél szezon után hazajöttem és meghoztam életem eddigi legrosszabb döntését.


Shensa Arak FC, 2010

Jött egy előnyösnek tűnő megkeresés Iránból, ahol mint később kiderült, finoman fogalmazva sem voltak paradicsomi körülmények. Kezdeném azzal, hogy olyan szerződést kaptam, ha annak csak a fele beteljesült volna, akkor már jól járok, ennek ellenére a klubnak egy fillérje sem volt. Olyan dolgok történtek ott velem, amit senkinek sem kívánok.
A szerződésem sem volt leadva az ottani szövetséghez, így futballozni sem tudtam az iráni bajnokságban. Kész káosz uralkodott a klubnál. Másfél hónap után elegem lett az egészből és leültem tárgyalni a klub elnökével, aki megígért mindent, csak hogy maradjak ott, de én hajthatatlan voltam és végül hazajöttem. Az elnök úr volt annyira „korrekt” hogy eljövetelemkor legalább kifizette a szerződésembe belefoglalt összeg töredékét.


Hévíz FC, 2010

Mihalecz István volt akkor a Hévíz edzője – akivel én már Zalaegerszegen jóban voltam – és ő hívott engem, én pedig elfogadtam a hívását, de sajnos a tavaszi szezon végén búcsúzni kényszerültünk az NB II-től.


Kozármisleny SE, 2010-2011

2010 nyarán lettem a Kozármisleny SE labdarúgója. Nagyon jól érzem itt magam, családias a hangulat, illetve mindenki nagyon segítőkész és az sem volt utolsó szempont, hogy a városban már azelőtt is volt lakásom mielőtt ideigazoltam. Aztán a télen anyagi megszorítások történtek a klubnál, amelynek az eredménye az lett, hogy jelenleg a foci mellett dolgozom. Az átigazolási időszakban ugyan több csapat is keresett az NB II-ből, de én úgy gondoltam, hogy a családomra levő tekintettel nem igazolok sehová – hiszen itt a kisfiam és a feleségem is nagyon jól érzi magát – hanem inkább a foci mellé bevállaltam egy állást és így továbbra is itt tudtunk maradni Kozármislenyben. Természetesen, ha NB I-ből lett volna egy érdemi megkeresés, akkor lehet, hogy másképpen döntök.


TSV Utzenaich, 2011-2015

...

Union Taiskirchen, 2015-2016

...

TSV Utzenaich, 2016

...

Peterskirchen, 2016-2018

...

Eberschwang, 2018-2020

...

Obernberg/Inn, 2021-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: NNS
  2015.02.11, 11:26
  "Hagyjanak már ezzel!" - Ausztriában él és lezárta a múltat Koplárovics Béla
  2015. február 11.

  Egy 1500 lelkes osztrák faluban él családjával, betanított gyári munkásként dolgozik egy repülőgép-alkatrészeket gyártó cégnél a Zalaegerszeg korábbi játékosa, aki 2002-ben belőtte a legendás gólt a Manchester Unitednek.

  Az osztrák ötödik ligában, amatőrként, munka után focizik és nem ebből él külföldön Koplárovics Béla, a Zalaegerszeg korábbi játékosa, aki 2002-ben a Manchester United elleni BL-selejtezőn berúgta a győztes gólt.

  Az egykori sportolót a Nemzeti Sport találta meg az 1500 lakosú, ausztriai Utzenaichban. A lapnak azt mondta, nem vágyik arra, hogy bárki is keresse őt, civil lett éli a saját életét és lezárta a múltat.

  A most 34 éves Koplárovics egy repülőgép-alkatrészeket készítő cég alkalmazottja, betanított gyári munkás. "Reggel hattól délután kettőig nyomom a melót" - fogalmazott a lapnak adott interjújában, amiben egyébként egyáltalán nem szívesen beszélt a legendás gólról. "Na, már megint az a gól! Látja, ebből lett és van is elegem! Mindig azért keresnek, mert a Manchester ellen...Hagyjanak már ezzel!" - fakadt ki.

  Azt mesélte: még egy évig szerződés kötötte a ZTE-hez, amikor távoznia kellett, és nem esett jól neki, hogy nem mondták a szemébe, hogy más jön helyette. Onnan Pécsre került, de ott megsérült, ezért inkább külföldön próbált szerencsét. Szerepelt Lendván, három hónapot Iránban is töltött, majd a másodosztályú Kozármislenyben újra játékba lendült, 2011 nyarán Siófokra ment próbajátékra, két hétig edzett, szerződéskötésre várt, de ebből nem lett semmi. Ezután került ki Ausztriába, ahová családjával költözött ki.

  forrás: http://hvg.hu/sport/20150211_Hagyjanak_mar_ezzel__Ausztriaban_el_es_l
   
 2. avatar: NNS
  2015.01.04, 19:14 (szerk.: 2017.04.06, 15:17)
  A Manchester United elleni BL selejtezőn lőtt gólja kapcsán.
  Veron zokog, Beckham sír , hiába angol, hiába ír. Béla! Béla! Béla! Béla!
  Zalaegerszeg dicső népe, Béla király nemzetsége.

  kép
  forrás: http://valogatott.blog.hu/2015/01/04/nincs_penze_koltse_focira
   
 3. avatar: magyarfutball.hu