magyarfutball.hu

Magyarország - Észtország 0 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
778. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Šedivý Milan (Csehország)
nézőszámok:
 1. Nemzeti Sport: 457
 2. MTI: 600
 3. nb1.hu: 1.000
 4. jalgpallihaigla.ee: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.10.02, 21:35
  Hazajöttem, és kerestem a meccset a tévében. Hát igen, miért is közvetitenék?

  Egyértelműen jobb a játékosállományunk, mint a svédeké vagy a letteké. Szar volt a kapitány, fos volt a taktika, gyökér a válogatási szisztéma.
  Méltó befejezése volt ez a Gellei-korszaknak.
  Gratula! Imi, legalább kösz, hogy elmész!
  Szieben, Bozóky monnyanak le!

  Ha majd megint jönnek ezzel a dumával, hogy küzdöttünk, hajtottunk, meg többet lőttünk kapura, meg nem volt szerencsénk, meg az utolsó percben kaptuk a gólt...nem tudom mit csinálok, valószínűleg csak bosszankodom.
  A magyar foci szeretőknek úgy látszik ez a sorsuk. Indul egy selejtező, elég jó eredmények, bizakodás, majd a finisben bukás, aztán edzőváltás, ismét jó eredmények, bizakodás, stb... Ördögi kör.
  Ez van, ezt kell szeretni...
  Addig is maradnak a Szabics Imre sikerek. Ez is valami.

  Most mondta Lipcsei a lényeget a rádióban: "...lehet, hogy 1 napig szomorkodni fogok, de hát hétvégén rangadóm lesz és hát tovább kell mennem."
  Lehet kicsit kiforgatom a szavait, de szerintem vannak így néhányan, akiknek a lényeg, hogy sérülés nélkül végigalibizzék a válogatott meccset. Egy közepes iram, semmi extra, a cél, hogy a bajnokira meg ne sérüljek, mert akkor kimaradok.

  ezektől kaptunk ki. :-(((((((((((
  "az észtek ebben az esztendőben csak Andorra és Kanada válogatottját tudták felülmúlni (az előbbit kétszer is), miközben alulmaradtak (ugyancsak kétszer) az ecuadoriakkal, továbbá a kínaiakkal, a horvátokkal, a lengyelekkel, a bolgárokkal, a belgákkal, az albánokkal és a litvánokkal szemben. Képességeikről sokat elmond, hogy az utóbbiaktól 5-1-re kaptak ki hazai pályán, s hogy idei tizennégy mérkőzésükön összesen kilenc gólt értek el…"
  (népszabi)

  A masodik felidoben borzalmas volt a jatekunk (fajdalom, az elsoben sem volt sokkal jobb). Egyszeruen katasztrofa volt vegigszenvedni ezt a meccset.

  "Megállt az észt..öö akarom mondani az eszem.... Ma este mi lesz?" Ezt ma délután irtam...hmmm erre az NB1.hu mit ir a meccs főcimén?smiley
  "Megáll az ész(t)!"
  Na ebben legalább van örömöm! smiley).
  De, amúgy szégyen, hogy egy válogatottban középszerű játékosok játszanak.... Gellei úr, a Viszontlátásra!

  Nagyon gáz volt ez a meccs...egyedül Szabics és Lisztes mutogatott valamit, de a második félidőben ők is elszürkültek. Semmi értelme nem volt az egésznek és sajnos ez a játékosokon is látszott.
  A leendő szövetségi kapitányoknak üzenem, h a Korolovszky Gábort felejtsék el végérvényesen, egyszerűen nem válogatott szintű futballista.
  A meccsről asszem mindent elmond az, h az észtek óriási tapsot kaptak...

  Gondolom megsérülni senki nem akart, viszont már úgy gondolták legközelebb úgyse Gellei válogatja őket és még a játékrendszer sem biztos, hogy ez lesz. Semmi értelme nem volt, jobb lett volna ha már új ember, új koncepciókkal és ahol szükségesnek látja, új játékosokkal próbálkozik. Amúgy is minek érleljük a tehetségesebbeket az utánpótlásban, a hollandoknál most egy 19 éves srác tette sínre a válogatottat - magyarként még lenne három éve a beválogatásra.

  A tegnapi nap után látszik, hogy milyen bivalyerős csoportban sikerült megszerezni a bravúros 4. helyet. A pótselejtezőn a lettek simán mentek tovább a vb 3. törökök ellen (2-0 után csak megrázták magukat, és a szépítő gól után még az egyenlítés is sikerült nekik, kétséget sem hagyva afelől, hogy ki megy tovább. Csak halkan jegyzem meg, hogy egy hatalmas futball-csillag megszületésénél éppen a mi védelmünk asszisztált: Verkapovskis azóta sem tudja abbahagyni a gólgyártást).
  A lengyelek meg egy hete egy sima hármassal küldték haza a védelméről híres (Cannavaro, Panucci, Nesta) olaszokat, míg a Juhár-Dragóner-Lipcsei betonfal kihúzta kapott gól nélkül.
  Mondom én hogy bikaerős sorsolásunk volt, szép az a 4. hely...
  vazze

  Komolyan gondolta Gellei, hogy egy szedett-vedett, együtt sohasem játszó csapat ennél többre képes?
  Minden idők leganalfabétább kapitánya búcsúzott tegnap. Egy töketlen, befolyásolható, de azért önérzetes (ezt hogy megtanulta Tésztás Gyugyitól?!) kis senki.
  Ez volt a baj veled, Imre! Szevasz...

  500 fizető néző. Ezen kellene elgondolkodni, ebben minden benne van. Hogy olyan vezetők vannak, akik lekötnek ilyen időpontra meccset, hogy ezer forintokért árulnak rá jegyet, ahelyett, hogy ingyen osztogatnák, hogy olyan szöv. kap. van, aki még mindig nem lát okot a lemondásra, hogy olyan játékosok vannak, akik vál. meccsen képességeik töredékét adják. Ja, és ezért a magyarfutballért még pénzt akarnak kérni, hogy közvetíthessék, ahelyett, hogy ők fizetnének érte.
  Most már nem hiszek abba, hogy innen az én életemben lesz kiút. Akárki került a labdarúgó-vezetés élére, legyen az sikeres üzletember (Benkő, Laczkó, Demján), újító forradalmár (Kovács), vagy sikeres partjelző (Bozóky) a mocsár lehúzta és saját karikatúrává formázta.
  Nyugodtan be lehetne zárni az egész boltot, senki nem vesztene rajta. Szabics ugyan nem javítaná vál. statisztikáit, de az a 500 ember biztos találna magának más (ennél jobb) szórakozást.

  Pakisztán azt mondta, nem kér a Valentin-napból, mert nem illik az ország hagyományaihoz.
  Magyarországnak nem kellene pályára lépnie válogatott meccsen, mert az nem méltó az ország hagyományaihoz.
  Talán, azalatt lenne elég idő, hogy mindenki (de mindenki) eltakarodjon a labdarúgás vezető közül, akik ma ott vannak, és jól elvannak.
  Ui off: Az AllStar gálán itt lesz minden idők legjobb afrikai játékosa, Roger Milla. Őérte megéri kimenni!

  Rég jártam, nem olvastam vissza.
  Viszont kint voltam szerdán, és végig szurkoltam, ahogy mindenki más is tette körülöttem. A kapu mögötti szurkolókra egy panasza nem lehet senkinek! Ehhez képest amit kaptunk a csapattól az nevetséges volt. Ez nem a magyar válogatott volt, Gellei nagyot tévedett, itt az ideje a távozásának, jöjjön vki, aki képes összeszedni a legjobbakat, objektíven válogat, és jó szakember.
  Én részemről kimegyek legközelebb is, hiába a sikertelenség, hiába a lélektelen szerdai játék, én javíthatatlan vagyok, imádom a focit!
  Hajrá Magyarország!

  Itt nem a Magyar foci agóniájáról van szó hanem arról hogy az a 11 aki ott volt messze nem a Top 11.
  Akár Holland válogatotnál meg merik lépni hogy kihagynak RVN vagy Boert stb és lám még jobban szerepelnek nélkülük nálunk Juhár bebetonozva 1000 évre...
  vagy pl király alternatíva:
  Sáfár
  Szűcs
  Babos
  Babócsy
  anyámkínja akárki
  500 éve mindig király kezd nehogy már ne legyen más...
  Dárdai -ugyan már
  Lisztes minden 5. meccsen ok stb
  ALAPEMBEREK __?????!!!!!!
  A lengyelek össze-vissza variálták a csapatot tessék noname x felálásban 4-3 a Jugókkal 3-1 az Olaszokkal
  Itt a "Nevek" bűvöletében élnek.

  Némi fluktuáció biztos kell és néha sajnos a sérülések is betesznek. (Pl. Gyepes és Urbán kiválása igen csúnyán szétzilálta a védelmünket, persze ki tudja ők mire lettek volna képesek, de Gyepes jobb mint Juhár, Urbánt pedig mindig viszi a szíve és ezzel sokat segíthetett volna a csapaton.) Mindenesetre, mint a mellékelt példa mutatja meg lehet csinálni...

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=359750&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.23, 21:58 (szerk.: 2014.11.18, 23:48)
  kép
  Németh Ferenc - (Nemzeti Sport)
   
 3. avatar: fgymat
  2013.05.30, 20:58 (szerk.: 2018.10.01, 15:41)
  Budapest, 2003. november 19., szerda (MTI) - Rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán vereséget szenvedett az észtektől.

  Eredmény:
  Magyarország-Észtország 0-1 (0-0)
  Üllői út, 600 néző, v: Sedivy (cseh)
  gólszerző: Rooba (86.)
  sárga lap: Dragóner (45.), Korolovszky (61.), illetve Haavistu (90.)

  Magyarország:
  Király (Végh a szünetben) - Korolovszky, Dragóner, Pető - Simek (Pest 67.), Lendvai (Farkas a szünetben), Lipcsei (Miriuta a szünetben), Bodor (Hercegfalvi 85.) - Lisztes (Németh 62.) - Gera (Kovács 44.), Szabics

  Észtország:
  Poom - Allas, Stepanov, Piiroja, Klavan - Kristal, Reim (Haavistu 76.), Viikma:e - Oper (Rooba 65.), Zelinski, Lindpere

  Az "érdeklődés" a legpesszimistább jóslatokat is alulmúlta, valószínű, hogy a magyar labdarúgó-válogatott még sohasem szerepelt ilyen kevés néző előtt hazai pályán... Azért a kezdés előtt mégis volt ok az ünneplésre: Bozóky Imre MLSZ elnök a magyar Aranylabda-díjat adta át Szabics Imrének, a VfB Stuttgart csatárának.

  I. félidő:
  5. perc: Kristal remekül ugratta ki Vikma:e-t, aki 14 m-ről estében még elrúgta a labdát, amely a jól kimozduló Király lábáról pattant ki.
  28. perc: Pető 50 m-es átadását követően a jól leforduló Szabics 15 m-ről kísérletezett, a labda kevéssel a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  35. perc: Lisztes a jobb oldalról emelt közére, a labda Szabics fölött éppen Lendvai elé került, de a középpályás - senkitől sem zavartatva - 11 m-ről mellé lőtt.

  II. félidő:
  48. perc: Miriuta jobb oldali beadása a röviden mentő védőkről Lisztes elé került, a brémai középpályás 15 m-es lövése alig szállt a kapu fölé.
  51. perc: Allas a félpályáról ívelt a bal oldalon kiugró Lindperéhez, aki visszarúgta a labdát a jobbról érkező Operhez, aki 4 m-ről nagy helyzetből a kapu fölé vágta a labdát.
  59. perc: hatalmas védelmi hiba után a bal oldalon Vikma:e egyedül ugrott ki, 15 m-es lövését Végh az alapvonalon túlra ütötte.
  86. perc: egy szabadrúgás után ide-oda pattogott a labda a magyar 16-oson belül, végül Rooba 11 m-es lövése után a felsőlécről pattant a gólvonal mögé (0-1).

  Az alacsony színvonalú első félidőben egyik csapat sem került fölénybe, pedig sokan azt várták, hogy a legutóbbi három mérkőzését elveszítő magyar válogatott bátor futballal már ekkor előnyhöz jut. Gellei Imre csapatából azonban csak Lisztes Krisztián játszott elfogadhatóan, a többiek érthetetlenül sokat hibáztak, így igazi veszély nem alakult ki Poom kapuja előtt.

  A szünet utáni percek reményt ébresztettek a szurkolókban, egy-két ígéretes magyar támadást láthattak, de utána siralmas "játék", rengeteg hiba következett, úgy tűnt, hogy a hazaiak nem ismerik egymást, általában az észt futballistákkal próbáltak összjátékot kezdeményezni... Az utolsó félóra szánalmas erőlködést hozott, amelynek "megkoronázásaként" gólt szereztek a vendégek, amit az elkeseredett drukkerek ovációval fogadtak!

  Az évzárón - amely vélhetően Gellei Imre szövetségi kapitány búcsúmeccse volt - az elmúlt évek egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta a magyar csapat, így megérdemelten szenvedett vereséget.

  forrás:
  MTI
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.08, 14:54 (szerk.: 2018.10.01, 15:55)
  Budapest, 2003. november 14., péntek (MTI) - Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya öt újoncot hívott meg keretébe az észtek elleni szerdai barátságos mérkőzésre, amelyet 17.00 órai kezdettel játszanak az Üllői úti stadionban.

  Közülük Bodor Boldizsár és Németh Norbert eddig az olimpiai (U21-es) együttes kulcsemberei közé tartozott, Simek Péter már volt kerettag, ugyanakkor Hercegfalvi Zoltán és Pest Krisztián neve korábban nem került szóba.

  Sokan sérültek a válogatott játékosai közül, részben ez is magyarázza, hogy új arcok is feltűntek. A találkozóra a két szövetség korábbi megállapodása alapján azért kerül sor, mert egyik együttesnek sem sikerült kivívnia a rájátszás lehetőségét az Európa-bajnoki selejtezőkön, ám mindkét csapat szeretné kihasználni, hogy a pótselejtezők napján válogatott mérkőzéseket engedélyez az UEFA.

  Az észt válogatott a pótselejtezők első játéknapján, most szombaton is pályára lép, Albánia legjobbjai ellen Tiranában. A balti ország képviselői onnan érkeznek Budapestre vasárnap, a futballtörténelem első magyar-észt összecsapására. Észtország csapata lesz a magyar válogatott 101 éves történetében a 77. ellenfél, korábban ugyanis nem találkozott egymással a két nemzeti együttes. Gellei Imre szövetségi kapitány szerint eleve minden mérkőzésre nagyon komolyan kell készülni, ráadásul a futballisták szeretnének minél jobb játékkal elbúcsúzni az esztendőtől, s a drukkerektől, akik a selejtezőkön mindvégig kitartottak mellettük. Hozzátette: a találkozóval arra is lehetőséget kapnak, hogy igazolják, nem érdemtelenek a jövőbeli sikerekre, az utóbbi két meccs kudarca ellenére összeforrott, jó csapat, amelytől nem kell megvonni a bizalmat. Éppen ezért a szövetségi kapitány főként azokra számít, akik eddig is szerepeltek a válogatottjában, illetve azokra a fiatalokra, akiknek a beépítése egy régen kezdődött folyamatos munka eredménye.

  Gellei eddigi alapemberei közül nem számíthat a régebb óta sérült Urbán Flórián (Újpest) és Gyepes Gábor (Ferencváros) mellett a bordarepedést szenvedett Juhár Tamásra (Újpest), a görögországi UEFA Kupa-meccsen megsérült Szekeres Tamásra (Debreceni VSC-MegaForce), a hetek óta bokasérüléssel bajlódó, s most pihenésre kötelezett Dárdai Pálra (Hertha BSC), a lágyéksérüléssel küszködő Fehér Miklósra (Benfica), a magyar válogatott edzőtáborában megsérült, s még azóta is maródi Lőw Zsoltra (Cottbus), valamint - az MTK írásbeli tájékoztatása szerint - Achilles-ín problémával küszködő Füzi Ákosra sem.

  A magyar csapat hétfőn délelőtt találkozik a margitszigeti Thermál Hotelben, itt készül majd a szerdai mérkőzésig. Kedden délelőtt 10 órától a Vízművek pályáján, 17 óra 45 perctől pedig az
  Üllői úton tréningezik a magyar válogatott, s utóbbit követően hirdeti ki kezdőcsapatát Gellei Imre. A mérkőzés szerdán 17 órakor kezdődik a Ferencváros Üllői úti stadionjában, a játékvezető a cseh Milan Sedivy.

  Jegyeket 800 és 1200 forintért vásárolhatnak az érdeklődők.

  Gellei Imre kerete:

  kapusok:
  Király Gábor (Hertha BSC), Végh Zoltán (MTK FC)

  védők:
  Bodor Boldizsár (Germinal Beerschot), Bódog Tamás (FSV Mainz), Dragóner Attila (Ferencvárosi TC), Fehér Csaba (NAC Breda), Korolovszky Gábor (Omonia AC), Pető Zoltán (Matáv-Sopron)

  középpályások:
  Farkas Balázs (Újpest FC), Lendvai Miklós (Charleroi), Lipcsei Péter (Ferencvárosi TC), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Miriuta László (ETO FC Győr), Németh Norbert (ETO FC Győr), Pest Krisztián (Pécsi MFC), Simek Péter (Újpest FC)

  csatárok:
  Gera Zoltán (Ferencvárosi TC), Hercegfalvi Zoltán (Videoton FCF), Kovács Zoltán (Újpest FC), Szabics Imre (VfB Stuttgart)

  forrás:
  MTI
   
 5. avatar: fgymat
  2009.05.27, 22:06 (szerk.: 2018.10.01, 15:39)
  A találkozó előtt már köztudott volt, hogy ez lesz a szövetségi kapitány búcsú mérkőzése. Már csak ezért is lehetett arra számítani, hogy egy jó és győzelmes összecsapásnak lehetünk tanúi. Erősítette ezt a reményt, hogy hazai pályán fogadunk egy, a nemzetközi ranglistán gyengébben jegyzett csapatot. Azonban voltak olyan jelek, amelyek arra mutattak, hogy igazán mégsem sokan reménykednek. Egészen megdöbbentő volt, hogy bár hazai mérkőzésről volt szó, a közvetítést mégsem vállalta egyetlen televíziós társaság sem. Így csupán azok láthatták az összecsapást, akik kilátogattak a pályára. De itt sem voltak bíztatóak az előjelek. A remek idő ellenére csupán 600 néző volt kíváncsi a csapatra. Ennél kevesebb néző hazai pályán még soha nem volt válogatott mérkőzésen. Sőt 1000-nél kevesebben is csupán 1903-04-es években látogatták a labdarúgó pályát. Minden mérkőzést figyelembe véve pedig a hat legkisebb nézőszámú találkozó egyikére került sor.
  A kapitány tervei szerint valamennyi kispados játékos lehetőséget kap majd, ami azt jelenti, hogy öt új névvel is gyarapodhat válogatottjaink névsora. A mérkőzés előtt kicsit változott a válogatott kezdő összeállítása, így az eredetileg a kezdő csapatba delegált egy újonc (Simek Péter) helyett még egy (Bodor Boldizsár) futhatott ki a pályára.
  Az észtekkel most találkoztunk először, így az ellenfelek sora is bővült egy névvel. Képességeikről talán az is elmond valamit, hogy még egy hét sem telt el, azóta amikor mostani vendégeink Albániában 2-0-ás vereséget szenvedtek.

  A mérkőzés csendes ismerkedéssel kezdődött, de az észtek hamarabb érezték otthon magukat, mint válogatottunk, hiszen alig öt perccel a kezdés után már veszélyeztették a kapunkat. Ezek után mi vezettünk több akciót, de az első valamire való helyzetünkre jó negyedórát kellett várni. A félidőben több lehetőségünk is adódott, de a vendégek hálója "rezzenéstelen" maradt. Vagy a kapusuk mentett, vagy a csatáraink nem találták el a kaput. A félidő magyar fölénnyel, de gól nélkül ért véget.
  A második játékrészben csapatunk vissza esett. Még helyzetünk sem volt, a vendégek ezzel szemben néhányszor veszélyeztették a kaput és a szünetben beállt Véghnek többször is mentenie kellett. Szerencsére a helyzetek kihasználásában ők sem jeleskedtek. (Még a félidő elején, négy méterre a kaputól is képes volt egyikük óriási erővel a kapu fölé lőni a labdát.) Már szinte véget is ért a találkozó, amikor az egyik észt helyzet mégis góllá érett. Igaz, kapufát ért a lövés, de onnan a labda a gólvonal mögé pattant. ... és már vége volt.

  Nem is tudom, mit lehetne írni ezek után. Sorrendben negyedszer kaptunk ki, kétszer itthon. A szövetségi kapitány megbízása év végén lejár és amint azt már az előző találkozó után jelezte, távozik.

  forrás:
  mafoci
   
 6. avatar: fgymat
  2009.03.01, 21:46 (szerk.: 2018.10.01, 15:39)
  Gellei Imre: Figyelembe véve az utóbbi mérkőzések eredménytelenségét, sok sikert kívánok az utódomnak. A vereséget elsősorban saját magunknak köszönhetjük, mivel folyamatosan siettettük a játékot, idegesen és kapkodva futballoztunk. Az irányításommal ilyen gyenge teljesítményt még egyszer sem nyújtott a válogatott, és erre még a sok sérült, valamint öt újonc szerepeltetése sem lehet mentség.

  Arno Pijpers: Az első félidőben a magyarok játszottak kezdeményezőbben, de megtaláltuk a gyenge pontjaikat, a folytatásban pedig már mi irányítottunk. Ennek ellenére a vendéglátóink is nyerhetett volna.

  forrás:
  origo.hu