magyarfutball.hu

Újpest FC - Paris Saint-Germain FC 0 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Kupa, 1. forduló
játékvezető : Vidlak Karel (Csehország)
nézőszámok:
 1. ujpestfc.hu: 5.964
 2. planetepsg.com: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: BZS1979
  2009.12.27, 16:44
  jegy: kép
   
 2. avatar: fgymat
  2009.09.26, 20:16
  Továbbjutott a PSG, 4-0-ás összesítéssel.
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.28, 14:12
  Szabó András: Gratulálok ellenfelünknek, megérdemelten jutottak tovább. Sok sikert kívánok nekik a további küzdelmekben. Tudtuk, hogy jobb csapat nálunk a Paris SG, ennek ellenére igyekeztünk mindent megtenni a siker érdekében. Az első félidőben inkább nekünk voltak lehetőségeink, amelyekből ezúttal sem tudtunk betalálni a kapuba. A második játékrészben kockáztatnunk kellett, feljebb toltuk a védekezésünket. Ekkor a vendégek kontrákból veszélyeztettek, a gólt is ilyen helyzetből kaptuk. 0-1 után azért cseréltem le csatárainkat, mert a továbbjutás kérdése ekkor már eldőlt, helyettük pedig az eddig kevés lehetőséget kapott Mórit és s csatárposzton - próbaképpen - Sloncíkot vetettem küzdelembe. Ekkor ezt már sajnos bátran megtehettem, annál is inkább, mert Horváth Ferenc és Kovács Zoltán így pihentebben készülhet a vasárnapi bajnoki mérkőzésre. A mai meccsen is látszott, hogy még mindig nem álltunk teljesen össze, ezen dolgozunk tovább.

  Luis Fernandez: Megérdemelten nyertünk és jutottunk a kupa következő körébe. Az Újpest eleinte sok gondot okozott a kapunknál, ám ezeket a szituációkat megoldottuk. Elégedett vagyok azokkal a játékosokkal, akik a kimaradtakat pótolták. A csapat felét kicseréltem erre a mérkőzésre, mégis jó együttes benyomását keltettük. Jól összpontosítottunk, a továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben. A második játékrészben már kontrákból gyakrabban veszélyeztettük a hazai kaput, a gólon kívül akár további 2-3 találatot is szerezhettünk volna.
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.28, 14:09
  2002-10-02
  Félnyolckor kezdődött a francia klub sajtótájékoztatója, amelyen Luis Fernandez vezetőedző válaszolt a kérdésekre.

  Miért nem jött el Ronaldinho a csapattal?

  - Magam is szerettem volna, ha Ronaldinho is elutazhatott volna velünk, ám a tegnapi edzésen húzódást szenvedett, ezért otthon maradt, hogy a sérülését kezeljék. Az állapotára különben jellemző, hogy még a hétvégi bajnoki mérkőzésen sem valószínű, hogy pályára fog lépni. Sajnálom, hogy a magyar szurkolók nem láthatják őt játszani.

  Fenntartja-e a kijelentését, miszerint az önök számára fontosabb a bajnoki szereplés, mint a nemzetközi kupa?

  - A Paris SG nyert már KEK-et, sőt többször játszott döntőt a nemzetközi porondon. Ellenben régóta "futunk" már a bajnoki cím után, végre el szeretnénk hódítani ezt a címet! Ettől függetlenül sem vesszük azonban félvállról a csütörtöki mérkőzést, mert tovább szeretnénk jutni. Nem lazsálhatunk majd, hiszen a holnapi 90 perc még akár kellemetlen meglepetést is tartogathat számunkra. Példa erre a tavalyi év, amikor a Rapid Wien ellen 4-0 arányban nyertünk otthon, aztán a visszavágón szinte percek alatt 3-0-ra elhúzott az osztrák együttes... Szóval nem lefutott még a továbbjutás kérdése, mi komolyan készülünk az Újpest ellen.

  Mennyire alakítja át csapatát a bajnoki küzdelmeken szokásoshoz képest?

  - Körülbelül 5-6 helyen változtatok majd. Szeretnék azoknak is lehetőséget biztosítani, akik eddig kevesebbszer játszottak. A csapatom így is nagyon jó lesz majd, holnap este meglátják!

  Nem rizikós-e a "B"-csapattal pályára lépni?

  - Nem nevezném rizikósnak, mert tulajdonképpen a Montpellier ellen döntetlenre végződött mérkőzésen pályára lépők közül azok helyett küldök pályára másokat, akikkel kevésbé voltam megelégedve.

  Mi a véleménye a magyar futballról?

  - Nagyon kedvelem a magyarokat, akikre mindig a virtuóz, technikás játék volt jellemző. Körülbelül a jugoszlávokhoz tudnám a stílusukat hasonlítani. Az első mérkőzésen az Újpesttől is láttam néhány szemre is tetszetős megoldást, tehát még mindig vannak tehetségek ebben a szép országban.


  forrás:
  http://web.archive.org/web/20020802192945/http://www.ujpestfc.hu/
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.28, 14:06
  2002-10-01
  Vezetőedzőnk két nappal a franciák elleni meccs előtt arról beszélt, hogy nem lesz egyszerű gólerős játékra törekednünk úgy, hogy közben szinte létfontosságú a kapunkat megóvnunk a góltól. Vöri azonban a nehézségeink ellenére sem mondott még le a továbbjutásról.

  Szabó András:
  - Kiemelten fontos, hogy ne kapjunk gólt a Paris SG elleni mérkőzésen. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, ám ez nem jelentheti azt, hogy neki esünk Ronaldinhóéknak. Egy klasszis együttes lesz az ellenfelünk, ami nem könnyíti meg a feladatunkat. Győzelmi, de még inkább továbbjutási reményekről csak abban az esetben beszélhetünk, ha sikerül megúsznunk kapott gól nélkül az összecsapást. A biztonságos védekezésből kell kiindulnunk, azonban ezzel együtt sem mondhatunk le az agresszív támadójátékról sem. Fontos lenne mindjárt a legelején, de legalább az első húsz percben vezetéshez jutnunk.

  Kapott gól nélkül csak az FTC-t tudtuk megverni. A 3-0 arányú eredménnyel most is kiegyezne?

  - Háromgólos hátrányunk miatt feltétlenül kiegyeznék a meccsegált eredményező 3-0-ás eredménnyel. A védekezésünk javulása szinte minden problémánkat megoldaná, nemcsak a kupában, de a bajnokságban is. Az egyéni hibák magas számát redukálnunk kell, azonban hozzá kell tennem, hogy a balszerencse és a rossz forma számlájára is sok írható. Végig kell koncentrálnunk a meccset, nincs mese!

  Kinek a játékára számít a sérültek közül?

  - Elsősorban Simek és Sloncík csereként való bevetése jöhet szóba. Sajnos, a sérültek és betegek esetében visszatérő probléma, hogy gyógyulásuk utáni rehabilitációs idővel tovább hosszabbodik a kihagyásuk, ezért - beleértve Sloncíkékat is - fontos, hogy fizikálisan feljöjjenek arra a szintre, hogy akár 90 percig is hajtani tudjanak.


  forrás:
  http://web.archive.org/web/20020802192945/http://www.ujpestfc.hu/